|
|
| נשלח ב-8/11/2021 15:59 |
|
| |
מעניין שבחתונה ההיסטורית שערך האדמו''ר מגור בארה"ב כמעט שלא באו סקרנים. אפילו חסידי גור לא הגיעו בהמוניהם. יכול להיות שכבר חילקו מראש את השמיעסן שהוא תיכנן להקריא כך שלא היה עניין לטרוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2021 16:02 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | מעניין שבחתונה ההיסטורית שערך האדמו''ר מגור בארה"ב כמעט שלא באו סקרנים. אפילו חסידי גור לא הגיעו בהמוניהם. יכול להיות שכבר חילקו מראש את השמיעסן שהוא תיכנן להקריא כך שלא היה עניין לטרוח. |
|
רחמנא ליצלן, אתה משווה את רשכבה"ג בעל קרקעות יעקב שליט"א לבעל השביבי אש שליט"א?!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2021 19:55 |
|
| |
momeir
| איש_חשוב כתב: |  | אני חושב שהציבור הרחב בארץ ובארה"ב גילה את ר' שאול אלתר שליט"א,
ולכן זה הרבה יותר מאהבת מרדכי מאשר שנאת המן,
זה לא שאנשים היו רגילים כבר 2 דורות, שחסידות גור היא משהו כוחני ואלים,
והנה יש חסידות גור שהיא נעימת הליכות, אוהבת תורה ויראת שמים,
מסבירת פנים, ולכן באים אליו,
הגאון הרב שאול אלתר שליט:א הא פשוט תלמיד חכם מתוק
אדם שכיף לשמוע אותו, כיף ליהנות מדברי תורתו,
הוא מאוד מאוד אנושי, מאוד איכפתי,
ולכן הציבור מכל החוגים מגיע לשמוע אותו,
אין היום אף אדמו"ר שמתקרב לאישיות המלבבת שלו.
ולכן כמות אוהדיו וחסידיו גדלה והולכת מידי יום.
אני מעריך שלא רחוק היום שהאדמו"ר מגור הנוכחי לא תהיה לו ברירה,
והוא יזמין אותו לתוך גור- נדלן , בכדי להתכבד בו.
כמה שר' שאול הוא פה מפיק מרגליות, עדיין לא היו מגיעים ציבור כזה גדול כדי לשמוע אותו, הוא לא היה כל כך ידוע בארה"ב גור פשוט הפכו אותו למשהו גדול, לידוע, בעצם הרדיפות שלהם, הם בנו אותו, ועכשיו הרבה אנשים רצו לבוא לראות במה מדובר כבר אמרתי כמה פעמים, גור ירו לעצמם ברגל, ואם הם היו יותר חכמים ולא חושבים מהנעלים, הם היו שותקים ואפילו עוזרים לו |
|
זה בדיוק מה שקרה לי אישית, לא היה לי ואין לי שום קשר לגור. לפני כשנתיים בגלל הרדיפות, הסתקרנתי והלכתי לשמוע אותו בסעודה שלישית. ונדלקתי. מבחינתי עדיף לי שחסידי גור ישארו אצל הצדיק 'נסתר'.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2021 02:16 |
|
| |
| momeir כתב: |  | זה בדיוק מה שקרה לי אישית, לא היה לי ואין לי שום קשר לגור. לפני כשנתיים בגלל הרדיפות, הסתקרנתי והלכתי לשמוע אותו בסעודה שלישית. ונדלקתי. מבחינתי עדיף לי שחסידי גור ישארו אצל הצדיק 'נסתר'. |
|
גם אני שמעתי אותו בכל מיני אירועים ושמחות, ומיד זיהיתי פה מפיק מרגליות וידע עצום, עדיין לא הפכתי להיות חסיד שלו, רק ציפיתי בשקיקה שאשמע אותו שוב.. האם אתה התחלת ללכת אליו קבוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2021 02:41 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | זה בדיוק מה שקרה לי אישית, לא היה לי ואין לי שום קשר לגור. לפני כשנתיים בגלל הרדיפות, הסתקרנתי והלכתי לשמוע אותו בסעודה שלישית. ונדלקתי. מבחינתי עדיף לי שחסידי גור ישארו אצל הצדיק 'נסתר'.
גם אני שמעתי אותו בכל מיני אירועים ושמחות, ומיד זיהיתי פה מפיק מרגליות וידע עצום, עדיין לא הפכתי להיות חסיד שלו, רק ציפיתי בשקיקה שאשמע אותו שוב.. האם אתה התחלת ללכת אליו קבוע? |
|
באיזה אירועים שמעת אותו? ואם אתה מצפה בשקיקה לשמוע אותו שוב מי מפריע לך ללכת ולשמוע אותו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2021 11:37 |
|
| |
momeir
| איש_חשוב כתב: |  | גם אני שמעתי אותו בכל מיני אירועים ושמחות, ומיד זיהיתי פה מפיק מרגליות וידע עצום, עדיין לא הפכתי להיות חסיד שלו, רק ציפיתי בשקיקה שאשמע אותו שוב.. האם אתה התחלת ללכת אליו קבוע? |
|
אינני חסיד גור. וגם אינני חסיד במובן שאני משתתף בתפילות, נכנס לקבל ברכה , להתייעץ וכיו"ב אבל..משתדל כל סעודה שלישית להגיע. יש אווירה מיוחדת , שירת הידיד נפש מרגשת ביותר. והעיקר לשמוע דא"ח. מלבד זה מקשיב בשקיקה להקלטות שמע וגם וידאו של השיעורים בישיבה קטנה וגדולה. אולי אפשר להגדיר אותי כאוהד (שרוף). עולם הפוך אני רואה , לא די שחסידי גור מפסידים גאון עצום בכל מכמני התורה, דרשן בחסד ואישיות נדירה בתכונותיה, הטפשות שלהם ממש לא יודעת גבולות. והם גם רודפים אותו!
תוקן על ידי momeir ב- 09/11/2021 11:40:28
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2021 11:43 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | זה בדיוק מה שקרה לי אישית, לא היה לי ואין לי שום קשר לגור. לפני כשנתיים בגלל הרדיפות, הסתקרנתי והלכתי לשמוע אותו בסעודה שלישית. ונדלקתי. מבחינתי עדיף לי שחסידי גור ישארו אצל הצדיק 'נסתר'.
גם אני שמעתי אותו בכל מיני אירועים ושמחות, ומיד זיהיתי פה מפיק מרגליות וידע עצום, עדיין לא הפכתי להיות חסיד שלו, רק ציפיתי בשקיקה שאשמע אותו שוב.. האם אתה התחלת ללכת אליו קבוע?
|
|
באיזה אירועים שמעת אותו? ואם אתה מצפה בשקיקה לשמוע אותו שוב מי מפריע לך ללכת ולשמוע אותו?
בכל מקרה באחד האשכולות [שאתה משום מה מתלונן על עצם קיומם] יש קישורים לדרשות שאתה מצפה לשמוע בשקיקה. שמע ותחי נפשך.
|
|
|
|
|