| נשלח ב-14/11/2021 13:44 |
|
| |
שמעתי על תפעה מעניינת: חסידים מן החצרות הכי גדולות שפורשים לטובת חיים בלי טישים וכו'
האם מדובר בתופעה גדולה שרק תלך ותגדל עוד יותר, או תופעה ספורדית שתמיד הייתה?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 14/11/2021 14:04:11
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 23:28 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | רציף, לא הבנתי את כוונתך ואולי גם אני לא הייתי ברור בהודעתי כדבעי. אם התופעה מעניינת אפשר לפתוח אשכול בנושא (ולדעתי השאלה היא לא כמה חסידויות מתרוקנות פיזית אלא כמה לבבות מתמלאים על ידי גורמים שאינם מתוך החסידות. את התוצאות בטישים לענ"ד יהיה ניתן לראות רק עוד הרבה זמן) |
|
בכל חסידות גדולה יש תנועה פנימה והחוצה, אפשר להניח שהחסידויות הגדולות הן פחות אטרקטיביות בזמננו, ויחד עם זה - יש המוני חסידים לכולם. אינני חושב שנוצר כאן צימצום בכמות החסידויות הגדולות. שים לב שעדיין - אין כל כך הרבה קהילות חדשות עם מנהיגים סוחפים, יש בתי כנסת רבים עם רבנים ומשפיעים שפחות מושכים קהל והם בפורמט קטן יותר. כמובן שזה תופעה מבורכת וחיזוק היהדות והחסידות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 22:24 |
|
| |
רציף, לא הבנתי את כוונתך ואולי גם אני לא הייתי ברור בהודעתי כדבעי. אם התופעה מעניינת אפשר לפתוח אשכול בנושא (ולדעתי השאלה היא לא כמה חסידויות מתרוקנות פיזית אלא כמה לבבות מתמלאים על ידי גורמים שאינם מתוך החסידות. את התוצאות בטישים לענ"ד יהיה ניתן לראות רק עוד הרבה זמן)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 01:36 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | אם אני מבין נכון, פותח האשכול מנסה לרמז על תופעת המשפיעים, שממשיכה את הרעיון החסידי המהותי עם כמה שינויים מתודולוגי. המשפיע לא אמור להיות יורש גנטי של גדולים מהעבר, הוא אפילו לא מבקש כבוד או הערצה רק בשל היותו דמות אלא בשל מעשיו, הוא לא מלקט סביבו חסידים אלא נוטע הערצה בקרב חסידים של אדמורים אחרים או בקרב אנשים נטולי אדמור וכו (כמובן שכל זה אחיזת עיניים, כי רוב המשפיעים הם אחים של אדמורים או נכדים של משפחות אצולה, הם כן יוצרים בדיעבד קהילות והם כן מוקפים בהמון כבוד, מה גם שהם רחוקים מלשכנע שהם באמת גדולים וקדושים בזכות עצמם). אם זה הנושא אז לפחות לדעתי זו תופעה מרתקת, אני חושב שמדובר במעין פוסטמודרניזם שחווה כיום החסידות ובמובן מסיים היא דווקא חוזרת למקורות שלה. רבינו הבעש"ט ותלמידיו היו הרבה יותר משפיעים מאשר אדמורים. אבל הנושא רחב ואולי כדאי לפתוח עליו אשכול כנושא בפני עצמו |
|
זה לא אחיזת עיניים ! המשפיע לא מגיע עם הצהרת כוונות. יש אמנם יותר משפיעים, כמו הרב זילברברג, רבי מיילך, הרב גינזבורג, הראש ישיבה ר' שאול, משפיעים בחבד וברסלב. אני מניח שגם בעבר היו משפיעים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 22:57 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | אם אני מבין נכון, פותח האשכול מנסה לרמז על תופעת המשפיעים, שממשיכה את הרעיון החסידי המהותי עם כמה שינויים מתודולוגי. המשפיע לא אמור להיות יורש גנטי של גדולים מהעבר, הוא אפילו לא מבקש כבוד או הערצה רק בשל היותו דמות אלא בשל מעשיו, הוא לא מלקט סביבו חסידים אלא נוטע הערצה בקרב חסידים של אדמורים אחרים או בקרב אנשים נטולי אדמור וכו (כמובן שכל זה אחיזת עיניים, כי רוב המשפיעים הם אחים של אדמורים או נכדים של משפחות אצולה, הם כן יוצרים בדיעבד קהילות והם כן מוקפים בהמון כבוד, מה גם שהם רחוקים מלשכנע שהם באמת גדולים וקדושים בזכות עצמם). אם זה הנושא אז לפחות לדעתי זו תופעה מרתקת, אני חושב שמדובר במעין פוסטמודרניזם שחווה כיום החסידות ובמובן מסיים היא דווקא חוזרת למקורות שלה. רבינו הבעש"ט ותלמידיו היו הרבה יותר משפיעים מאשר אדמורים. אבל הנושא רחב ואולי כדאי לפתוח עליו אשכול כנושא בפני עצמו |
|
אולי זאת הייתה הכוונה בפתיחת האשכול והכותרת לכך צריכה להיות: תופעת המשפיעים והטישים ללא אדמו''ר. אבל הכותרת הייתה על תופעת החסידים שפורשים מהטישים בחסידויות הגדולות, ואת זה צריך לבדוק בחסידויות הגדולות ולא אצל המשפיעים [שאולי אליהם מתחברים בעיקר אנשים מחסידויות קטנות או שאין להם טישים או שהרבי מחוץ לעיר וכדו']
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 22:44 |
|
| |
אם אני מבין נכון, פותח האשכול מנסה לרמז על תופעת המשפיעים, שממשיכה את הרעיון החסידי המהותי עם כמה שינויים מתודולוגי. המשפיע לא אמור להיות יורש גנטי של גדולים מהעבר, הוא אפילו לא מבקש כבוד או הערצה רק בשל היותו דמות אלא בשל מעשיו, הוא לא מלקט סביבו חסידים אלא נוטע הערצה בקרב חסידים של אדמורים אחרים או בקרב אנשים נטולי אדמור וכו (כמובן שכל זה אחיזת עיניים, כי רוב המשפיעים הם אחים של אדמורים או נכדים של משפחות אצולה, הם כן יוצרים בדיעבד קהילות והם כן מוקפים בהמון כבוד, מה גם שהם רחוקים מלשכנע שהם באמת גדולים וקדושים בזכות עצמם). אם זה הנושא אז לפחות לדעתי זו תופעה מרתקת, אני חושב שמדובר במעין פוסטמודרניזם שחווה כיום החסידות ובמובן מסיים היא דווקא חוזרת למקורות שלה. רבינו הבעש"ט ותלמידיו היו הרבה יותר משפיעים מאשר אדמורים. אבל הנושא רחב ואולי כדאי לפתוח עליו אשכול כנושא בפני עצמו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 16:53 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  |
| נוירולוג כתב: |  | חיים נוחים יותר: בלי לחץ התחייבויות וכו'.
הטישים זה הדבר הבעייתי והמלחיץ? זה לא הטיש זה כל מה שמסביב...
לא ירדתי לסוף דעתך מה שכן, מזה שנים ישנה תופעה של טישים של כל מיני משפיעים, והדבר סוחף את הציבור על כל גווניו, ליטאים, חסידים מכל החסידויות.
|
| אדון גרשום היטיב להגדיר את התופעה "לחיות חיים עצמאיים". האם לדעתך הטישים של המשפיעים "גוזלים" את הנשמות מן החצרות? בבחינת ללכת עם ולהרגיש בלי?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 14/11/2021 15:05:03 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 16:52 |
|
| |
יש בזה משהו, החסידים מתפזרים לקהלות שונות ומשפיעים שונים או כלל חסידי או תפילות בכותל או בתי כנסת שונים, החסידויות הגדולות עדיין נשארים מפוצצים בקהל נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 15:23 |
|
| |
חשבתי שנוכל לדון בתופעה בלי הכנסת המחלוקת לאשכול. אז חשבתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 15:11 |
|
| |
לא צריך פירוש רש"י. גם מי שלומד 'מזומנים', מבין היטב במה מדובר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 15:07 |
|
| |
| momeir כתב: |  | חיים נוחים יותר: בלי לחץ התחייבויות וכו'.
לא ירדתי לסוף דעתך מה שכן, מזה שנים ישנה תופעה של טישים של כל מיני משפיעים, והדבר סוחף את הציבור על כל גווניו, ליטאים, חסידים מכל החסידויות. אדון גרשום הגדיר את התופעה שהפורשים מבקשים לחיות חיים עצמאיים. האם לדעתך הטישים של המשפיעים "גוזלים" את הנשמות מן החצרות? בבחינת ללכת עם ולהרגיש בלי?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 14/11/2021 14:58:36 בהחלט כן. חסיד מחצרות גדולה הסביר לי במילים האלה: " נולדתי כאן, גדלתי כאן, כל החברים שלי כאן, כל המשפחה המורחבת שלי כאן. מה אתה רוצה? שבגלל בנאדם אחד אעזוב הכל ? " ברגע הראשון לא קלטתי... הייתי בהלם כשהוא התכוון לא פחות מאשר לאדמו"ר שלו.
תוקן על ידי momeir ב- 14/11/2021 15:06:09 |
| דהיינו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 15:04 |
|
| |
אכן, הם הולכים עם ומרגישים בלי
| לךתדע1 כתב: |  | י האם לדעתך הטישים של המשפיעים "גוזלים" את הנשמות מן החצרות? בבחינת ללכת עם ולהרגיש בלי?
|
| בהחלט כן. חסיד מחצרות גדולה הסביר לי במילים האלה: " נולדתי כאן, גדלתי כאן, כל החברים שלי כאן, כל המשפחה המורחבת שלי כאן. מה אתה רוצה? שבגלל בנאדם אחד אעזוב הכל ? " ברגע הראשון לא קלטתי... הייתי בהלם כשהוא התכוון לא פחות מאשר לאדמו"ר שלו.
תוקן על ידי momeir ב- 14/11/2021 15:06:09
תוקן על ידי momeir ב- 14/11/2021 15:08:43
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 14:56 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | חיים נוחים יותר: בלי לחץ התחייבויות וכו'.
לא ירדתי לסוף דעתך מה שכן, מזה שנים ישנה תופעה של טישים של כל מיני משפיעים, והדבר סוחף את הציבור על כל גווניו, ליטאים, חסידים מכל החסידויות.
|
| אדון גרשום היטיב להגדיר את התופעה "לחיות חיים עצמאיים". האם לדעתך הטישים של המשפיעים "גוזלים" את הנשמות מן החצרות? בבחינת ללכת עם ולהרגיש בלי?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 14/11/2021 15:05:03
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 14:54 |
|
| |
הדיון יהיה עקר כל זמן שנתבסס על "שמעתי". "תופעה" אינה משהו שמורגש בקושי וע"כ נמתין שמישהו מבעלז/גור/ ויז'ניץ /קרלין/סלונים/ צאנז וכדו' יעיד שלאחרונה הטישים נראים יותר מדוללים. אם ישנם כמה אנשים שהחליטו להעדר פה ושם, זו עדיין אינה ''תופעה''.
או לחלופין לתת כותרת יותר פרטנית ולא איזה משהו כוללני בומבסטי אך בלי "בשר".
תוקן על ידי חצינזק ב- 14/11/2021 14:55:21
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 14:52 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | חיים נוחים יותר: בלי לחץ התחייבויות וכו'.
הטישים זה הדבר הבעייתי והמלחיץ? זה לא הטיש זה כל מה שמסביב... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 14:49 |
|
| |
איני יודע אם זו תופעה. אך לכו לטייל בארץ, חברון, אפרת ועוד יישובים ברחבי ארצינו הקדושה
לה''ו. ותראו חסידים עם כל הלבושים חיים שם, וכשיש טיש, שבת איגוד וכד', נוסעים וחוזרים לשקט השלווה והשפיות
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_trend ב- 14/11/2021 14:50:04
|
|
|
|
|