בית פורומים בחדרי חרדים

הרב אברהם סתיו על דברי הרב יצחק יוסף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/11/2021 17:15 לינק ישיר 
הרב אברהם סתיו על דברי הרב יצחק יוסף

זה מהותי מבחינתנו.
וחשוב לי לומר את זה בצורה מאד ברורה. כי כל פעם שאני, או מי מן המגזר, אומר משהו על הסגנון וצורת השיח יהיה מי שיאמר שאנחנו מתמקדים בטפל.
אבל בעיניי זה לא טפל.
ולא משנה אם מדובר בהתקפות מילוליות על חברי קואליציה ואנשי תקשורת שזורקים מדי פעם מילה בשבח הממשלה.
או אם מדובר ברב יצחק יוסף, שהחליט לחגוג בדרשה האחרונה שלו על ההתבטאויות האומללות של אביו זצ"ל כלפי אבא שלי. ("מרן אף פעם לא דיבר על רב עיר מילים כאלה קשות," ציין הרב יוסף, "מעולם הרב כיבד". כאילו ששכחנו איך הרב עובדיה אמר על הרבי מליובאוויטש שדבריו הם דברי כפירה, ועל הרב משה שטרנבוך שהוא שוטה, בהמה ולא נורמלי.)
ובכל מקרה כזה אני רוצה לומר שמבחינתי עוצרים עכשיו הכל. שוברים את הכלים ולא משחקים. ובכלל לא מעניין על מה היה הוויכוח.
כי תבינו, זה לא שולי בעינינו. זה הדבר עצמו. הפרטים המדויקים של מתווה הכשרות או של מתווה הכותל הם חשובים מאד, בדיוק כמו ההלכות הספציפיות שנחלקו בהן תלמידי רבי עקיבא רגע לפני שהושמדו במגיפה.
אבל אלו המילים שיוצאות לנו מהפה, המילים שהתרגלנו כבר לשמוע, שיעצבו לנצח את סוג החברה שבה נחיה. והן אלו שעשויות להותיר בסוף הקרב חברה שכבר לא מוצאת מה מחבר אותה, גם אם איכשהו יימצא פתרון שיסגור את הפינה של הכשרות או של הכותל.
איך הולך המדרש הזה שאבא שלי כל כך אוהב לצטט? "חבור עצבים אפרים הנח לו" - כשישראל מתחברים, אפילו לעבודה זרה, אין הקדוש ברוך הוא מזיק להם, אבל משחלק לבם - עתה יאשמו.
.
"

"

תוקן על ידי מואדיב ב- 14/11/2021 17:50:32

תוקן על ידי מואדיב ב- 14/11/2021 17:56:21

תוקן על ידי מואדיב ב- 14/11/2021 17:56:47

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2021 05:00 לינק ישיר 

למען הדיוק, הרב הראשי אמר שמרן הרב עובדיה זצ"ל לא דיבר מעולם כנגד רב עיר ובדגש על רב של עיר מכהן. זה לא אומר שהוא לא התבטא על ברי פלוגתו.
ואגב, נגד הרב שטרנבוך הרב ציטט את הרב שך שאמר לו "עזוב, הוא משיגינער, יעני משוגע"....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2021 14:21 לינק ישיר 

התוצאה היחידה מהצעקה "כופר" (אם בכלל היתה כזאת, פעם ראשונה שאני שומע) היא שגדל היום דור של בחורי ישיבות ליטאים שצועקים "כופר" אחד על רבו של השני.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2021 14:15 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:

אלי_ו כתב:

אין מה לומר, צודק.
יש דרך לא להסכים, לא זו הדרך.

הסגנון של הרב עובדיה זצ"ל לא היה כוס התה שלי ושל רוב האשכנזים, שלא הבינו את המנטליות העירקית הזו.

אבל מצד שני, כשהרב שך צעק בירחי כלה בקולי קולות ובכאב גדול על הרבי מחב"ד "כויפר" הוא כיוון מן הסתם לתוצאה שקרתה בפועל, החרמת העדה הזו שמנהגיה מנוגדים להלכה כפי שהוא ראה את זה. לולא היה נוהג כך וחב"ד לא היתה מוחרמת בעוצמה כזו, הרבה חרדים היו שולחים ילדים למוסדותיהם.

פעם אמרו, כשכואב צועקים..
נזקי "רבנים" מסוג סתיו כבר נראים בתמיכה בממשלה ובפעולותיה הרפורמיות וצוהר ודומיהם. ההוקעה נגדם חייבת להיות חריפה וקשה, גם אם הרב יוסף עושה זאת יותר לצרכי חיקוי אביו ופחות מלבו (ככה אני חושב).
בלי קללות ונאצות אישיות, אבל כן לציטוטים מחז"ל על מעשים כגון דא, כולל תארים שמוזכרים שם, וכן להחרמות ואיסור ברור לקריאת ספריהם כמינים וכדומה.
אין דרך עדינה לטפל בממציאי הדת החדשים הללו!

"הרבה חרדים היו שולחים ילדים למוסדותיהם" ואז מה היה קורה? היו יוצאים יראים ושלמים ולא שבבניקים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2021 10:04 לינק ישיר 
a_smithee

אךטובוחסד כתב:
אלי_ו כתב:

אין מה לומר, צודק.

הסגנון של הרב עובדיה זצ"ל לא היה כוס התה שלי ושל רוב האשכנזים, שלא הבינו את המנטליות העירקית הזו.

אבל מצד שני, כשהרב שך צעק בירחי כלה בקולי קולות ובכאב גדול על הרבי מחב"ד "כויפר" הוא כיוון מן הסתם לתוצאה שקרתה בפועל, החרמת העדה הזו שמנהגיה מנוגדים להלכה כפי שהוא ראה את זה. לולא היה נוהג כך וחב"ד לא היתה מוחרמת בעוצמה כזו, הרבה חרדים היו שולחים ילדים למוסדותיהם.

נזקי "רבנים" מסוג סתיו כבר נראים בתמיכה בממשלה ובפעולותיה הרפורמיות וצוהר ודומיהם. ההוקעה נגדם חייבת להיות חריפה וקשה, גם אם הרב יוסף עושה זאת יותר לצרכי חיקוי אביו ופחות מלבו (ככה אני חושב).
בלי קללות ונאצות אישיות, אבל כן לציטוטים מחז"ל על מעשים כגון דא, כולל תארים שמוזכרים שם, וכן להחרמות ואיסור ברור לקריאת ספריהם כמינים וכדומה.

אולי השיטה מועילה להעברת המסר, אישית אני צריך להתאמץ להקשיב כשזה הסגנון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2021 08:22 לינק ישיר 

מפרשן כתב:
יש קושי להדביק תוכן ממקומות אחרים לפורום.

נוכחתי בכך לא פעם. מתקבל הרושם שלא אכפת למפעילי האתר
מהפלטפורמה המיושנת והמחלידה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2021 06:52 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:

אין מה לומר, צודק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2021 21:04 לינק ישיר 

אין מה לומר, צודק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2021 19:26 לינק ישיר 

אני לא חסיד גדול של הרבנים סתיו (בלשון עדינה, ובדגש על הבן החכם - שכבר העיד הרמב"ם על בנו, מה אופי השיח עם בן צעיר של רב מותקף). אבל הרב יצחק יוסף באמת לא ראוי לסגנון השיח שלו, לא הוא ולא נשיא המועצת שנעלם מתישהו מהאופק ומעניין למה... הרב עובדיה היה ענק בתורה ומקים עולה של תורה, גדלותו הייתה בסדר גודל של כמה דורות, בכל מובן של אהבת תורה, קרבת אלוקים ומנהיגות דתית. לאדם כזה ניתן להבליג על שפה מסוימת. הממשיך והבן שלו לא מגיעים לקרסוליו בתורה ומעשים אבל בקללות וחירופים נגד גדולי תורה הם עולים עליו עשרות מונים. על זה בהחלט אי אפשר להבליג, יש דברים שגם אם הם נכונים, מותר לרבי יהושע בן קרחה להגיד אותם אבל לההוא כובס אסור (מציע לקרוא היטב את כל חלקי הסיפור בתחילת "השוכר את הפועלים")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2021 18:23 לינק ישיר 

גם לברלנד אתה מתעקש לקרוא הרב? זכותך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2021 17:58 לינק ישיר 
מואדיב

מפרשן כתב:
הודעה ריקה, יש קושי להדביק תוכן ממקומות אחרים לפורום. נציין אברהם סתיו בנו של דוד סתיו הינו מבקר קולנוע במוסף תרבות של עיתון מקור ראשון.

יש לציין כי תגובה זו, מהווה דוגמא נהדרת לתוכנה של הודעת הרב סתיו, בנו של הרב סתיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2021 17:37 לינק ישיר 

הודעה ריקה, יש קושי להדביק תוכן ממקומות אחרים לפורום. נציין אברהם סתיו בנו של דוד סתיו הינו מבקר קולנוע במוסף תרבות של עיתון מקור ראשון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב אברהם סתיו על דברי הרב יצחק יוסף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext