| נשלח ב-14/11/2021 17:51 |
|
| |
שכר ממוצע של ישובים חרדים לעומת ערבים יהודים וכו׳

|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2021 11:40 |
|
| |
מואדיב
| מצדרביעי כתב: |  | אתה מדבר על 2 דברים: 1. תקיעות בענפים מסוימים בכלכלה. 2. קושי בתעסוקה לאנשים כאלו ואחרים.
לגבי הנושא הראשון -אני תוהה כמה תקיעויות באמת קרו והאם הן היו כאלו משמעותיות... (בוא נגיד שבתקופת המהפכה התעשייתית, כנראה שאם רוב ה"פועלים" היו מפסיקים לבוא לעבודה היה נוצר מחסור חמור בהרבה מוצרים, לעומת זאת בסגר הראשון לא נראה שקרו דברים קריטיים למעט דברים נקודתיים כאמור).
לגבי הנושא השני - זה כמובן לא סותר את טענתי, וודאי לא טענתי שבמצב היום לכולם יש עבודה ופרנסה בקלות, כל אשר טענתי הוא שבראיית מאקרו העולם הולך לכיוון בו יצטרכו באמת פחות ופחות עובדים. (והזהרתי שלמרות זאת זה לא אומר שכולנו נלקק דבש ויכול להיות שכמה עשירים ישתלטו על חלקים גדולים מהמשאבים ולהמון העם שייהפך למיותר לא יישאר הרבה). כדוגמה הבאתי את תקופת הסגר, בה למרות שכל כך הרבה אנשים לא עבדו ולכאורה אם באמת הכלכלה צריכה כל כך הרבה עובדים, אז השבתה כזאת הייתה צריכה להרוס את המדינה לגמרי, ולגרום למחסור חריף במוצרים וכו' וזה לא כל כך קרה... |
|
אני מפנה את תשומת לבך לדברים שאתה-עצמך כתבת. "האם היה חסר משהו למישהו" - כך תמהת. אני בסה"כ מנסה להסב את תשומת לבך שלהרבה היו חסרים דברים רבים - זה שאתה לא ראית אותם, מעיד עליך, לא עליהם.
הטענה השניה שלך, שבעתיד יצטרכו פחות עובדים, אולי קוסמת למי שחושב שהחיים בבית המדרש, כאשר אחרים עובדים לפרנסתו - זה האידאל. האם זו אמת כלכלית? אני סקפטי. לשיטתך, כבר לפני מעל 200 שנה זה היה אמור לקרות, עם המהפכה התעשייתית. עינינו הרואות שלא כך קרה.
"...כאילו מלמדו ליסטות".
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2021 21:37 |
|
| |
אתה מדבר על 2 דברים: 1. תקיעות בענפים מסוימים בכלכלה. 2. קושי בתעסוקה לאנשים כאלו ואחרים.
לגבי הנושא הראשון -אני תוהה כמה תקיעויות באמת קרו והאם הן היו כאלו משמעותיות... (בוא נגיד שבתקופת המהפכה התעשייתית, כנראה שאם רוב ה"פועלים" היו מפסיקים לבוא לעבודה היה נוצר מחסור חמור בהרבה מוצרים, לעומת זאת בסגר הראשון לא נראה שקרו דברים קריטיים למעט דברים נקודתיים כאמור).
לגבי הנושא השני - זה כמובן לא סותר את טענתי, וודאי לא טענתי שבמצב היום לכולם יש עבודה ופרנסה בקלות, כל אשר טענתי הוא שבראיית מאקרו העולם הולך לכיוון בו יצטרכו באמת פחות ופחות עובדים. (והזהרתי שלמרות זאת זה לא אומר שכולנו נלקק דבש ויכול להיות שכמה עשירים ישתלטו על חלקים גדולים מהמשאבים ולהמון העם שייהפך למיותר לא יישאר הרבה). כדוגמה הבאתי את תקופת הסגר, בה למרות שכל כך הרבה אנשים לא עבדו ולכאורה אם באמת הכלכלה צריכה כל כך הרבה עובדים, אז השבתה כזאת הייתה צריכה להרוס את המדינה לגמרי, ולגרום למחסור חריף במוצרים וכו' וזה לא כל כך קרה...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2021 20:32 |
|
| |
מואדיב
| מצדרביעי כתב: |  | אגב, כזכור - בימי הסגר הראשון עבדו אולי 25% מכוח העבודה שעובד תמיד, האם היה חסר משהו למישהו כתוצאה מ"כוח העבודה" שיצא לחל"ת?...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 15/11/2021 23:04:13 |
|
אתה אולי לא מודע לזה, אבל אנחנו עדיין מלקקים את הפצעים של הסגרים דאשתקד. מחסור עולמי בשבבים, תקיעת ענף הרכב העולמי, ועוד הרבה דברים. מה המעורבות שלך בחיי המשק והכלכלה, כדי שתוכל לשים לב לכל מה שהיה בעייתי?
הנה דוגמא, קטנה, לא כזו שמרעידה את הסיפים, אבל בכל זאת:
אדם עבד שנים במפעל. לפני כעשור, הגשים חלום. התפטר, ופתח בית-קפה קטן בצפון. התפרנס ממנו, ופירנס את אשתו וילדיו. סגר ראשון => פשיטת רגל של בית הקפה. הפסדים, תשלומים, הסדר חובות מול הנושים. למזלו, מצא עבודה במפעל שהוגדר חיוני והמשיך לעבוד. ממשכורתו כפועל, משלם, לאט לאט, את החובות שלו.
רוצה עוד דוגמא? שכנים שלי. שניהם עובדים בתעשיית המלונאות. ביום אחד, עברו מתעסוקה מפרנסת ומכבדת לישיבה בבית. הם כבר מעל שנה וחצי מחלטרים בכל מיני פרנסות זמניות. אתה אולי לא מרגיש את הנזק בכך שהתיירות נפסקה, אבל אלפי אנשים שהתפרנסו בענף זה - הרגישו גם הרגישו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 23:04 |
|
| |
מצדרביעי
אגב, כזכור - בימי הסגר הראשון עבדו אולי 25% מכוח העבודה שעובד תמיד, האם היה חסר משהו למישהו כתוצאה מ"כוח העבודה" שיצא לחל"ת?...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 15/11/2021 23:04:13
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 21:48 |
|
| |
הדיסטופיה ממנה אתם מזהירים גם לא תקרה בעתיד הנראה לעין...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 21:45 |
|
| |
מסכים שיש בישראל אינפלציה של עוכרי דין. אבל זה לא קשור לנידון.
כמו שA_Smithee כתב, הקידמה וההתפתחות התעשייתית דווקא הוסיפה מקצועות ועבודות. יש היום מלא מקצועות שלא היו קיימים לפני 20 שנה. ואין סיבה לחשוב שזה ישתנה בעתיד הנראה לעין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 21:41 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | דווקא בחזון שלי רוב העולם הולך דווקא לכיוון של אברכות היות וככה או ככה מכונות ורובוטים יחליפו את כולנו למעט כמה גאונים שינהלו את אותם מכונות (עד שהמכונות ישתלטו גם עליהם):)
בחזון פסימי-דיסטופי יהיו כמה אנשים עשירים ורוב רובו של העולם יסבול מחרפת רעב, בחזון אופטימי- אוטופי המכונות והרובוטים יוכלו לייצר עבור כולנו מה שאנחנו צריכים ללא צורך לעבוד (זה אמנם נשמע מופרך, אבל האם לפני 25 שנה מישהו העלה על דעתו שתהיה אינציקלופדיה אמתית שפתוחה בחינם לכל העולם כמו ויקיפדיה?)...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 15/11/2021 19:43:10 |
|
כבר עשור שמנסים ולא מצליחים לייצר רכב אוטונומי שיכול להחליף לחלוטין יכולות של נהג אנושי. קודם שיצליחו לעשות את זה, אח"כ תדבר איתי על רובוטים שיכולים להחליף בני אדם. לא כדאי לבנות על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 20:37 |
|
| |
מעניין, אני פשוט טוען שכבר היום יש יותר מידי עורכי דין ממה שבאמת צריך, וכמעט בכל מקצוע זה המצב... בנוסף, נראה שכמעט כל עוה"ד יכולים להיות מוחלפים בקלות על ידי תוכנה, וגם כנראה רוב אנשי המחשבים יוכלו להיות מוחלפים על ידי התוכנות אותם הם מייצרים:)
אני לא רואה איך כולם יעבדו בעבודות "חדשות", כי הפעם נראה שהמכונות והמחשבים הולכים להיות גם יותר חכמים מהאנשים ולא רק עם יכולת פיזית גבוהה כפי שקרה במהפכה התעשייתית מה שעדיין השאיר מקום נרחב למוח האנושי...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 20:25 |
|
| |
הניסיון להגדיר מהו עבודה אמיתית ומה לא הוא לא מעשי, בחברה שבה האנשים עבדים רק לחוק (זו הגדרה עתיקה לחברה חופשית) יש צורך במשפטנים, האם זה מוגזם? אולי, נניח שהמשפטנים של ימינו הם כמו הכמרים בימי הביניים והם ממלאים פונקצייה ששינוי באידאולוגיה וערכים ייתר רבים מהם, מה יקרה אז? אלו שהיו נעשים עורכי דין ימצאו עבודה אחרת - פירוק המנזרים והתחלנות אירופה לא גרמו לאבטלה רבתי מרקס ניסה להגדיר מהי עבודה יצרנית ומה טפילית (וגרם להרבה דיו להישפך במדינות הקומינסטיות כשהתברר להם שבשביל לשלוט צריך גם את אלו שהוא הגדיר כטפילים) ויש מרקסיסטים שעדיין עסוקים בכך, בשוק קפיטליסטי עבודה יצרנית היא עבודה שיש לה ביקוש, לפי המשכורות לאנשי מחשבים (ולעו"ד מצליחים, אם כי שם זה יותר מורכב) לא נראה שאלו עבודות טפיליות
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 20:15 |
|
| |
נכון, אבל גם אחרי המהפכה התעשייתית אנשים המשיכו לייצר, מה שקשה לומר על כל כך הרבה עבודות היום:) הרבה עבודות נראות כמו "חלטורה" בתוך מעגל המזין את עצמו ללא סיבה אמתית כמו עו"ד בכמות מטורפת שלטובת תעסוקה עבורם מייצרים משפטיזציה מוגזמת.
גם בתחום ההיי-טק יש כל כך הרבה חברות שהמהות שלהם היא לפתח אלגוריתמים שיזהו מה גולשים מחפשים כדי לדחוף להם פרסומות וכו', קשה להגדיר דברים כאלו כייצור אמתי וחושב שאפשר לדמיין שיום אחד המעגל הזה ייפסק. מה שכן - העולם לא מוכן לכך נפשית (בשונה מהאברכים:)) כך שניתן להניח שהם עדיין ייאחזו בעבודה כמו טובע הנאחז בקש...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 19:59 |
|
| |
המהפכה התעשייתית לא הפחיתה את מספר העובדים למרות שאפשרה יותר ייצור עם פחות כוח אדם - כבר אמרו חז"ל יש לו מנה רוצה מאתיים, יהיו מי שיטענו שהחרדים מסתפקים במנה, זה אולי נכון שהם מסתפקים במנה של המאה ה21 אבל הם לא מוכנים לחיות עם מנה של המאה ה18, כנראה שבמאה ה22 הם לא יהיו מוכנים לחיות עם מנה של המאה ה21 המהפכה התעשייתית וממשיכותיה אפשרו להפחית את שעות העבודה והמאמץ (הפיזי) שמושקע בעבודה אולי המגמה תימשך גם בעתיד, עולם ללא עבודה בכלל לא נראה לי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 19:42 |
|
| |
מצדרביעי
דווקא בחזון שלי רוב העולם הולך דווקא לכיוון של אברכות היות וככה או ככה מכונות ורובוטים יחליפו את כולנו למעט כמה גאונים שינהלו את אותם מכונות (עד שהמכונות ישתלטו גם עליהם):)
בחזון פסימי-דיסטופי יהיו כמה אנשים עשירים ורוב רובו של העולם יסבול מחרפת רעב, בחזון אופטימי- אוטופי המכונות והרובוטים יוכלו לייצר עבור כולנו מה שאנחנו צריכים ללא צורך לעבוד (זה אמנם נשמע מופרך, אבל האם לפני 25 שנה מישהו העלה על דעתו שתהיה אינציקלופדיה אמתית שפתוחה בחינם לכל העולם כמו ויקיפדיה?)...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 15/11/2021 19:43:10
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 16:21 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הנ"ל (חוקר בפורום קהלת) העלה עוד גרף מעניין בתגובות לפוסט
|
|
אני קורא לפותח האשכול הזה
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 15/11/2021 16:21:24
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 13:34 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | | לצערי הרב, בשנים האחרונות אני פשוט מתחיל להבין איך הגיעה השואה.... איך התקשורת שותלת נרטיבים של שנאה ללא אפשרות אחרת, אלא אם כן אתה תצמד לאג'נדה שלה.
רק תפילה להשם שיציל אותנו משנאת עמי הארצות לתלמידי חכמים.
ומהצביעות שלהם של איך שהם דואגים לציבור החרדי, ואיך החרדים הם רוצחי המדינה, ללא בדיקה כוללת לאורך ולרוחב, של ילודה גבוהה על מנת לשמור על מדינה יהודית ללא בדיקה של כל הוצאות התרבות הפשע הספורט שנחסכים מהמדינה ללא שיצטרכו להוציא את ההוצאות האלה עליהם... ועוד כהנה וכהנה אוי השם הושיעה נא |
|
רק שהפעם זה לא "התקשורת". המחקר פורסם ע"י 'פורום קהלת'. ארגון ימני שסובל מצנזורה ממוסדת בתקשורת וברשתות החברתיות.
ולא הבנתי למה ערבבת שני נושאים (דומני שזה לא פעם ראשונה שערבבת בין הנושאים)
לשמור על ילודה גבוהה כדי לשמור על רוב יהודי בארץ = טוב מאוד. אבל למנוע מילדים ללמוד מתמטיקה ואנגלית = רע מאוד! לאסור על צעירים לימודים אקדמאים = רע מאוד! לעודד את כל הגברים לא לצאת לעבוד = רע מאוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 01:39 |
|
| |
לצערי הרב, בשנים האחרונות אני פשוט מתחיל להבין איך הגיעה השואה.... איך התקשורת שותלת נרטיבים של שנאה ללא אפשרות אחרת, אלא אם כן אתה תצמד לאג'נדה שלה.
רק תפילה להשם שיציל אותנו משנאת עמי הארצות לתלמידי חכמים.
ומהצביעות שלהם של איך שהם דואגים לציבור החרדי, ואיך החרדים הם רוצחי המדינה, ללא בדיקה כוללת לאורך ולרוחב, של ילודה גבוהה על מנת לשמור על מדינה יהודית ללא בדיקה של כל הוצאות התרבות הפשע הספורט שנחסכים מהמדינה ללא שיצטרכו להוציא את ההוצאות האלה עליהם... ועוד כהנה וכהנה אוי השם הושיעה נא
|
|
|
|
|