בית פורומים בחדרי חרדים

העוקץ הגדול של מתחם בזק בירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/11/2021 14:11 לינק ישיר 

חס וחלילה לטשטש וכו'. יש צורך להקים קול זעקה גדולה ומרה בלי להרפות. התורה חסה על ממונם. אבל אין כל צורך לפרסם שמות - זה לא באמת נחוץ וגם לא יואיל (כי יקומו נוכלים אחרים עם שמות אחרים), ויש לי תחושה שהרצון לפרסם את השמות לא נובע דווקא ממקור טהור.
אגב, לדאבוני, גם אני נכשל בלה"ר. אינני שונה מכל השאר - והוא רחום יכפר עוון. אבל לתבוע בפומבי לכתוב לה"ר ולמחות על כך שלא כתבו לה"ר - זה כבר מעבר להבנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2021 14:12 לינק ישיר 
פרוגרמי

hhaavv כתב:

בחפץ חיים כתוב מפורש שכל דבר שנוגע לעסקים מותר להזהיר אנשים והם לא יאמינו אלא רק 'למיחש' כדי שלא יפסידו

"תדע דמה שכתבנו מתחלה או לאחרים אם לא יחוש לו וכו' היינו דוקא אם לא יגיע להנידון שום היזק מזה רק שהם ישמרו את עצמם ממנו (כהך עובדא דגדליה בן אחיקם דהיה לו לחוש להלישנא בישא ולספר לאנשיו ששמעתי אומרים שהוא חושב עלינו רעה על כן נשמור את עצמנו ממנו), אבל אם יראה לפי ענין השומעים שהם יקבלו את הדבר לאמת גמור ויזיקו או יביישו עבור זה להנידון, ופעמים יוכל להיות שמלבד ההיזק יסובב עוד מזה גם כן מחלוקות עצומות, בודאי אין לו לספר כלל, דכל עיקר טעמא דצריך לחוש לאחרים כבר כתבנו לעיל בשם המעדני יו''ט דהוא משום ואהבת לרעך כמוך, וכי היכי דצריך אני לחוש לעצמי שלא יגיע לי שום היזק כך אני צריך לחוש לאחרים שלא יבואו לידי היזק כי פן אמת הוא הדבר הזה ולכך צריך אני לגלות את אזנם שישמרו את עצמם, ואם כן אצא בזה ידי הכל, שלזה אני מציל מן ההיזק ולחבירו שכנגדו איני עושה היזק ממש אפילו על ידי אחרים, מה שאין כן אם אני רואה שהם יקבלו את הדבר לאמת גמור ויגיע מזה היזק להנידון בודאי אין לגלותו, דכי היכי דאני מצווה לאהוב את זה כך אני מצווה לאהוב את שכנגדו, ואם כן מאי חזית דדמא דזה סומק טפי דלמא דמא דזה סומק טפי, ואם כן חוזר לאו דרכילות על מקומו וכענין מה שפירש רש''י בסנהדרין (ע''ד ע''א) ד''ה מאי חזית עי''ש.

וכל זה דברנו אפילו אם היה הענין ספק השקול, ובפרט שביררנו לעיל דלישנא בישא כל זמן שלא נתברר הוא חשש בעלמא. ויותר מזה שמצוי מאד בעו''ה שהשומע יריע עמו יותר מכפי הדין שהיה מחוייב הנידון על זה אפילו אם אמת הדבר, על כן צריך להזהר מאד המגלה ענין כזה לראות הנולד ושב ואל תעשה עדיף" (ח"ח ה' לה"ר 
כלל ו' י"א באר מים חיים ל'
). 

חביבי לא מספיק להעתביק צריך גם להבין את הנושא
הח"ח שם מדבר על מי ששמע ואינו יודע, ולכן לא יעביר את זה הלאה
מי שיודע ורוצה להציל אחרים, ברור שחובה לפרסם להיזהר, ועל השומעים וגם על הקוראים בבח"ח אם הם שומרי מצוות, מוטל לחוש בלבד, כלומר לא להשקיע כספם אצל א.ב. או ט.נ. או פ.י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2021 08:42 לינק ישיר 

א.ב נתן הלואה לב.ג וג.ד לא החזיר לקבוצת ה"ו הלך ז"ח והחליט ללכלך עליהם בבחדרי ט"י החליטו לא לשתוק והכניסו לתמונה כ.ל שפנה למשרדי דגל ופגש מ"נ ס"ע וגם פ. היה שם והחליטו בעצת העו"ד נ"ס להגיש תלונה על ע.פ כששמעו צ.ק.ר הכניסו לתמונה את ש.ת וגילו שהכל עורבה פרח וגם הכסף פרח 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > העוקץ הגדול של מתחם בזק בירושלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.