בית פורומים בחדרי חרדים

הסופר חיים ולדר הודיע על פרישה מכל עיסוקיו הציבוריים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2021 01:06 לינק ישיר 
הסופר חיים ולדר הודיע על פרישה מכל עיסוקיו הציבוריים

הנהלת העיתון "יתד נאמן" שבו ולדר כותב דרשה ממנו להשעות את עצמו, והבהירה לו כי אם לא יעשה זאת - יפוטר. זאת כשבוע לאחר פרסום תחקיר "הארץ" שבו העידו נשים כי ניצל אותן מינית כשהיו קטינות

הסופר חיים ולדר הודיע הערב (רביעי) כי הוא פורש מכל עיסוקיו הציבוריים, כשבוע אחרי פרסום התחקיר ב"הארץ" שבו העידו נשים כי ניצל אותן מינית כשהיו קטינות. מטעמו של ולדר נמסר כי "הוא החליט לקחת פסק זמן מכל עיסוקיו הציבוריים בכדי להתפנות למאבק לטיהור שמו ולהקדיש את זמנו למשפחתו בעת הזו".

בשעות הערב התקיים דיון בהנהלת העיתון החרדי "יתד נאמן", שבו ולדר כותב טור שבועי, בנוגע להמשך העסקתו. ל"הארץ" נודע כי הנהלת העיתון דרשה מוולדר להשעות את עצמו והודיעה לו כי אם לא ישעה את עצמו היא תאלץ לפטרו. לאחר מכן מסר ולדר את הודעתו.

בתחקיר נחשף כי ולדר ניצל מינית נערות במשך שנים, בעודו מתחזק תדמית נערצת ונגישה לילדים ונוער. אחת מהנערות היתה בת 12 וחצי כשהחל הניצול; אחרת בת 15 ושלישית היתה בת 20 שהגיעה אליו לטיפול.

מוקדם יותר היום הושעה ולדר מעבודתו בתחנת הרדיו לציבור החרדי "קול חי". רשת חנויות הספרים "אייכלרס" - הגדולה והמוכרת מבין חנויות הספרים החרדיות בניו יורק - כי היא מסירה את ספריו מהמדפים. גם מגזין הילדים "אותיות" הודיע שיפסיק את פרסום סיפוריו של ולדר. רשת המרכולים "אושר עד", שבבעלות חרדית ומשרתת באופן כמעט בלעדי את הציבור החרדי, הסירה היום ממדפיה את ספריו.

ולדר, בן 52, נחשב לסופר החרדי המצליח ביותר כיום, והוא משמש גם כגורם טיפולי. הוא כתב כ-80 ספרים, רבים מהם קלאסיקות תרבותיות המוכרות בכל בית חרדי. הוא בעל טור קבוע בשלושת העשורים האחרונים בעיתון "יתד נאמן", הנתפס כמדורת השבט של הזרם הליטאי, ואחראי מטעם עיריית בני ברק על המרכז לילד ולמשפחה המסייע לנוער בסיכון. הוא מקורב גם לגדולי המנהיגים החרדים ולצמרת הפוליטית, העסקית, התקשורתית והרבנית.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2021 06:49 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

כל הכבוד לעיריית חדרה, שמקשיבה לרבנים, ולא צורכת אינטרנט... אבל, רגע! בלי אינטרנט, איך שלחו את ההודעה?! *הוטרנד ®*

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2021 00:13 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2021 23:14 לינק ישיר 

הוצאת הספרים פלדהיים מודיעה כי לאחר התייעצות עם דעת תורה, הם מפסיקים למכור את ספריו של ולדר.

After consulting da'as Torah, we have decided to halt the selling of Chaim Walder's titles while current allegations are being investigated. We do not judge and sincerely hope he will be able to clear his name. We will continue to consult with da'as Torah as the situation unfolds

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2021 19:33 לינק ישיר 

בימים האחרונים נחתה עלינו ידיעה כואבת, לפיה חיים ולדר נחשד (ע"פ תחקיר) במעשים לא ראויים.

במערכת התוכן של הידברות, הוחלט לעצור את פרסום ספריו וסיפוריו, עד שהעניין יתבהר על ידי רשויות החוק, ולוואי ויתברר שלא נעשו המעשים המיוחסים לו.

שימו לב, הסיפורים הקצרים לא יופיעו בעלון הידברות החל מגיליון פרשת וישב. הגיליון הקרוב - פרשת וישלח, הודפס והופץ לפני חשיפת הפרשה.

שנתבשר בע"ה רק בשורות טובות,
הידברות

https://www.hidabroot.org/article/1161530

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2021 19:19 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

כבר כתבתי שלא מן הנמנע שכול אלה "שפיטרו אותו" בעצם משתפים פעולה עם הגורמים שדורשים את טובתו ובלי משים הם חורשי רעתם של הנפגעים ובעצם של הציבור כולו ולמתבונן מרחוק זה נראה כאילו שכבר הענישו אותו מספיק וצריך לעזוב אותו לנפשו.

אין קשר.
לפטר זה צעד מתבקש.
לא כל לבלר יכתוב בעיתון סיפורי צדיקים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2021 19:16 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

לא הבנתי
אתה בעד שימשיך להרביץ השקפה טהורה ביתד נאמן?

אני בעד שיכתוב טור בהארץ

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2021 19:03 לינק ישיר 

כבר כתבתי שלא מן הנמנע שכול אלה "שפיטרו אותו" בעצם משתפים פעולה עם הגורמים שדורשים את טובתו ובלי משים הם חורשי רעתם של הנפגעים ובעצם של הציבור כולו ולמתבונן מרחוק זה נראה כאילו שכבר הענישו אותו מספיק וצריך לעזוב אותו לנפשו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2021 18:43 לינק ישיר 
אני בעד. הוא נאה להם, והם נאים לו

נוירולוג כתב:

לא הבנתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2021 18:39 לינק ישיר 

לא הבנתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2021 18:24 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

אי אפשר להמעיט בדילמה שעומדת בפני הרבנים הליטאים הבכירים המתלבטים כעת האם להשעות את פרסום טורו השבועי של חיים ולדר ביתד נאמן. מצד אחד, הם ערים לא רק לחומרת המעשים המיוחסים לו, אלא גם למסר שיעבור אם ימשיך לכתוב בעיתון. מצד שני, השעיית הטור תהיה הודאה בכך שעיתון הארץ חשף את קלונם.

מאז התחקיר של @AronRabino1 ושירה אלק בהארץ דובר הרבה על ההשפעה של ולדר כסופר ילדים וסופרסטאר תקשורתי במגזר החרדי אבל הטור השבועי ביתד נאמן לא מיועד לילדים. ולדר הוא גם אחד הדוברים הרהוטים והמוסמכים של ה"השקפה" של הרבנים הליטאים והטור למעשה נועד להסביר כיצד ה"השקפה" מתבטאת כיום אף אחד לא כותב ביתד נאמן מילה אחת בטעות. על כל גיליון עוברים מדי ערב בקפדנות שמביישת את הצנזורה הצבאית חברי הוועדה הרוחנית שמתמנים על ידי בכירי הרבנים. ולדר כותב שם טור שבועי לא רק כי הוא מוכשר, אלא כי הוא מונה לדובר הנאמן של ההנהגה החרדית-ליטאית. השעייתו תהיה בגדר הודאה בטעות.

כבר נכתב לא מעט על האופן בו החרדיות המודרנית (החרדים הם זרם מודרני ביהדות כמו הרפורמים וכל היתר) עיוותה את מושג "אמונת חכמים" והפכה אותו למשהו דומה ל-papal infallibility הקתולי. "גדול הדור טעה" הוא מושג שלא קיים. עכשיו העיוות הזה תקע אותם עם ולדר שאי אפשר לפרסמו ואי אפשר להשעותו.

עפות שמועות והכחשות כאילו ולדר הושעה מכתיבה ביתד נאמן. אין לי מושג אם אכן הושעה. אבל בכל מקרה לא תהיה כל הודעה רשמית בנושא. נדע רק כשטורו יופיע, או לא. אין לעיתון ולהנהגה הליטאית כל דרך אפילו להתייחס פומבית לנושא כי כל התייחסות, אפילו מרומזת לעניין מיני (קל וחומר עבירת מין) אסורה.

מה אתה מסתבך ?
לא מעסיקים עיתונאי
וכל שכן עיתונאי נחשב
שנחשד בפשעים
שימשיך לכתוב
ולהצליף בנו חכמה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2021 18:19 לינק ישיר 

מכמונת כתבה:

רציף כתב:
חיים ולדר היקר,
אוהבים אותך !
קשה לעכל את גודל האובדן,
קשה לעכל את גודל הנסיון
שאתה מצוי בו,
מי יתן ותמצא את הדרך הנכונה
כדי לתרום לחברה
ולהמשיך לחיות,
בא נראה שאתה יודע לעשות
מהלימון - לימונדה,
כמו בסיפורים של חיים ולדר..

נשלח מהאנדרואיד שלי

עם כאלו חברים הוא יכול להיות רגוע

מה שנכון, נכון,
הברכה שכתבתי היה מתאים לאתמול בערב.
היום מתאים לאחל לולדר ;

פשעת ? תאכל אותה !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2021 18:03 לינק ישיר 

אי אפשר להמעיט בדילמה שעומדת בפני הרבנים הליטאים הבכירים המתלבטים כעת האם להשעות את פרסום טורו השבועי של חיים ולדר ביתד נאמן. מצד אחד, הם ערים לא רק לחומרת המעשים המיוחסים לו, אלא גם למסר שיעבור אם ימשיך לכתוב בעיתון. מצד שני, השעיית הטור תהיה הודאה בכך שעיתון הארץ חשף את קלונם.

מאז התחקיר של @AronRabino1 ושירה אלק בהארץ דובר הרבה על ההשפעה של ולדר כסופר ילדים וסופרסטאר תקשורתי במגזר החרדי אבל הטור השבועי ביתד נאמן לא מיועד לילדים. ולדר הוא גם אחד הדוברים הרהוטים והמוסמכים של ה״השקפה״ של הרבנים הליטאים והטור למעשה נועד להסביר כיצד ה״השקפה״ מתבטאת כיום אף אחד לא כותב ביתד נאמן מילה אחת בטעות. על כל גיליון עוברים מדי ערב בקפדנות שמביישת את הצנזורה הצבאית חברי הוועדה הרוחנית שמתמנים על ידי בכירי הרבנים. ולדר כותב שם טור שבועי לא רק כי הוא מוכשר, אלא כי הוא מונה לדובר הנאמן של ההנהגה החרדית-ליטאית. השעייתו תהיה בגדר הודאה בטעות.

כבר נכתב לא מעט על האופן בו החרדיות המודרנית (החרדים הם זרם מודרני ביהדות כמו הרפורמים וכל היתר) עיוותה את מושג ״אמונת חכמים״ והפכה אותו למשהו דומה ל-papal infallibility הקתולי. ״גדול הדור טעה״ הוא מושג שלא קיים. עכשיו העיוות הזה תקע אותם עם ולדר שאי אפשר לפרסמו ואי אפשר להשעותו.

עפות שמועות והכחשות כאילו ולדר הושעה מכתיבה ביתד נאמן. אין לי מושג אם אכן הושעה. אבל בכל מקרה לא תהיה כל הודעה רשמית בנושא. נדע רק כשטורו יופיע, או לא. אין לעיתון ולהנהגה הליטאית כל דרך אפילו להתייחס פומבית לנושא כי כל התייחסות, אפילו מרומזת לעניין מיני (קל וחומר עבירת מין) אסורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2021 14:57 לינק ישיר 

זה לא סתם עיניים, עיניים של מכמונת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2021 14:07 לינק ישיר 

מכמונת כתבה:

רציף כתב:
חיים ולדר היקר,
אוהבים אותך !
קשה לעכל את גודל האובדן,
קשה לעכל את גודל הנסיון
שאתה מצוי בו,
מי יתן ותמצא את הדרך הנכונה
כדי לתרום לחברה
ולהמשיך לחיות,
בא נראה שאתה יודע לעשות
מהלימון - לימונדה,
כמו בסיפורים של חיים ולדר..

נשלח מהאנדרואיד שלי

עם כאלו חברים הוא יכול להיות רגוע

ארור מכה רעהו בסתר.
את אפילו לא מפרטת
מה לא באתי לך טוב בעין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2021 12:11 לינק ישיר 

http://omny.fm/shows/kan-news/831c1e9a-2319-4ff5-8fca-ade40093ce94

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הסופר חיים ולדר הודיע על פרישה מכל עיסוקיו הציבוריים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext