| נשלח ב-18/11/2021 22:13 |
|
| |
פרשיית חיים ולדר - למה קשה לי להצטרף למקהלה
כמובן שאני מוקיעה כל מעשי התעמרות, התעללות. ק"ו פגיעה מינית ובן בנו של ק"ו פגיעה מינית בילדים.
אין ספק כי אם הדברים היו - הבנ-אדם אינו ראוי, נקודה. בפרט שכל הטיקט שלו: הגנה על הילדים, הכלה, הבנה.
אגב, לאור השקפת עולמי החרדית, גם אם לא מדובר במעשים פלילים, אלא "רק" מכוערים הגינוי שלי - אותו גינוי !! לא אוהבת סוטים / בוגדים / נואפים .
אלא מה? מי אמר.... בא כתב נכבד / נמרץ / זוטר / בכיר / חכם / טיפש, וטען ש...
בואו ננניח לשם הדוגמא, שאבוא אני ולכאורה כמובן לכאורה.... אטען כאן מעל במה מכובדת זו שאהרון רבינוביץ פגע בי מינית כן, כן, לכאורה, יש לי עדות, וגם אפילו עוד עדות
ואז?
האמת שכבר תקופה ארוכה חשבתי לעצמי שחיים ולדר מתגרה בגורלו ידוע, שכל מי שנכנס במערכת המשפט יצא בשן ועין. חשבתי לעצמי, איך הוא מעז.... אם הוא ככה "נכנס בהם" שוב ושוב, כנראה שהוא באמת נקי.... אז הנה !
סתם, שיתפתי במחשבות שעלו לי לראש, ( סוג של מנוע לכתבה ) אבל באמת, מה הדרך לוודא שמוקיעים את האדם הראוי להוקעה, ולא שופכים דם נקי?? וחיים ולדר במקרה הזה הוא רק משל ודוגמא... היום זה הוא , מחר זה פלוני
האם כתבה שאין לי מושג מי עומד מאחוריה, מה אינטרסים, מה היה ... היא-היא זו שתכריע ?? ובכלל, אהרון רבינוביץ, הוא הדמות ששפוט ישפוט ?? ( ואם מחר הוא יעמוד בצד השני ? )
האם אנו חיים בג'ונגל ?? החזק יותר - הוא הטורף?
אם יש למשהו תובנה איך להסתכל על כתבות מסוג זה, אשמח ...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2021 07:28 |
|
| |
לא
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2021 01:19 |
|
| |
|
| נשלח ב-20/11/2021 23:22 |
|
| |
האמת שאני חשבתי ממש כמו אריאל, התחקיר של רבינוביץ הוא חובבני ולא רציני, חסרים בו החלקים החשובים - כמו, איך הוא הכיר את המתלוננות; איך הן הרגישו לאורך הזמן; האם כולן רצו/ לא רצו או שהיו הבדלים; איך מגיע קשר נורמלי (נניח שהוסבר איך הוא התחיל), לכדי קיום יחסים בדירות לפי שעה; איפה היו משפחותיהם (של שני הצדדים) לאורך כל התהליך. על כל זה רבינוביץ לא פרט, ובמקום זה הוא עסק בזוטות ובטינופת כמו הרכב היוקרתי וההנאה מהאופן שבו הועברו אמצעי המניעה וכדו'. כמו כן, בנוסף לכל החורים, הובאו שלושה עדויות בלבד (וכשנשאל הוא זרק מספר שמכפיל בהרבה את הדיווח הראשוני, וכמו שטען אריאל: כשזה 20 עדויות ניתן לפרק ולהרכיב (אנליזה וסינתזה) ובכך לנתח את דפוסי הפעולה וכדו', מה שהיה חסר מאוד בכתבה הראשונית). עם זאת אני מרגיש שהסיפור כן נכון ברמה מסוימת, מכמה סיבות: 1. בעצמי יצא לי לשוחח עם גורם המעורה בפרשה והוא טען בתוקף שהמידע שהגיע לחברות שמעסיקות את ולדר, לא קשור במישרין לעדויות שהגיעו לרבינוביץ. כך שיש כאן מידע נוסף ולכאורה מוצק יותר מהכלום שהביא רבינוביץ. 2. לצערי, מהיכרותי עם מרכזי סיוע, הדברים האלה מאוד נפוצים ואלו נסיונות מאוד קלים שכל נותן סיוע נתקל בהם רבות - הפרט במרכזי סיוע שממוקמים בבני ברק ובקרב אנשים כמו ולדר. 3. אולי כאדם שלא בקי בנבכי העניינים, ולדר תמיד היה נראה דו פרצופי ואף יותר. הוא היה איכשהו גם צ'אלמר וגם ליטאי קנאי וגם מאוד מאוד מודרני ומלומד כביכול ובנוסף תמיד התכנים הערכיים שלו עשו לי רושם של מילוי חלל ריק בכתיבה רהוטה אבל כזו שלא עומדת בשום קנה מידה של עובדות, ערכים, הגיון וכו'. אגם כזה בהחלט יכול להיות בתוך כל זה, גם עוד כמה דברים - ואולי עוד לא גילינו את כולם...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2021 21:05 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אסור לתת לפרשה הזאת ללכת ככה בלי חקירה אחד מהשנים, ולדר או רבינוביץ, צריך לשבת בכלא אין מצב שמישהו ככה כותב בעיתונים על מישהו אחר, ואף אחד מהם לא נותן את הדין, או שזה נכון או שזה לא נכון. |
|
האמת תמיד נמצאת אי שם באמצע.....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2021 20:39 |
|
| |
אסור לתת לפרשה הזאת ללכת ככה בלי חקירה אחד מהשנים, ולדר או רבינוביץ, צריך לשבת בכלא אין מצב שמישהו ככה כותב בעיתונים על מישהו אחר, ואף אחד מהם לא נותן את הדין, או שזה נכון או שזה לא נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2021 14:25 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  |
דמיינו לעצמכם שמישהו שאתם מכירים, נניח שכן, מואשם כאילו עשה מעשה נורא לאדם אחר.
דרך הטבע הוא שלא נאמין, אנחנו מכירים את השכן, הילדים שלנו משחקים עם הילדים שלו, קשה להאמין שהוא יעשה כזה מעשה. מן הסתם קל לנו יותר להאמין שאותו אדם אחר מעליל עליו עלילה.
ההכרות של רובנו עם אנשי ציבור כמו חיים ולדר רחוקה יותר מאשר ההכרות עם השכן ועדיין נדמה לנו שאנחנו מכירים אותו ולעומת זאת את הנשים שהוא פגע בהן לכאורה אנחנו לא מכירים לכן טבעי לא להאמין להאשמות.
אני לא יודע עם ולדר באמת עשה את הדברים שמאשימים אותו בהם אבל משתדל להיות מודע לכך שקראתי דברים שכתב ויש לי דעה קדומה מאוד לא מוצדקת שמושכת אותי להאמין שהוא לא עשה את הדברים.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2021 14:01 |
|
| |
דמיינו לעצמכם שמישהו שאתם מכירים, נניח שכן, מואשם כאילו עשה מעשה נורא לאדם אחר. דרך הטבע הוא שלא נאמין, אנחנו מכירים את השכן, הילדים שלנו משחקים עם הילדים שלו, קשה להאמין שהוא יעשה כזה מעשה. מן הסתם קל לנו יותר להאמין שאותו אדם אחר מעליל עליו עלילה. ההכרות של רובנו עם אנשי ציבור כמו חיים ולדר רחוקה יותר מאשר ההכרות עם השכן ועדיין נדמה לנו שאנחנו מכירים אותו ולעומת זאת את הנשים שהוא פגע בהן לכאורה אנחנו לא מכירים לכן טבעי לא להאמין להאשמות. אני לא יודע עם ולדר באמת עשה את הדברים שמאשימים אותו בהם אבל משתדל להיות מודע לכך שקראתי דברים שכתב ויש לי דעה קדומה מאוד לא מוצדקת שמושכת אותי להאמין שהוא לא עשה את הדברים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2021 12:35 |
|
| |
הדיון ביני לבינך בעניין הזה, תם ונשלם, השבח לבורא עולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2021 12:31 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | אריאל.
בעיניי אין שום מוזרות בכך שאינו חושף את מהות העדויות. הרי אם התחקירנים היו עושים זאת, היית דורש מהם לפרסם את זהות המתלוננים כדי להוכיח לך שהם לא ממציאים את הסיפורים.
אז תמשיך לחשוב שהכל שטויות והבלים. זכותך. |
|
זהו שלא הבנת כלום. לא ביקשתי שיחשוף את שמות המתלוננים אלא ביקשתי שיפרט בתחקיר מה היה בכל המקרים של 10-20 המתלוננים האחרים. לזרוק סתם מספר שיש מיליון מתלוננים כל שוטה יכול לזרוק. וזו בדיוק הבעיה שלי עם רבינביץ. וגם בראיונותיו במורשת, השדרנים הבלתי מקצועיים, כלל לא מדברים איתו מה היה ב 10-20 המקרים האחרים, דבר שהיה יכול לחזק את אמינותו של רבינוביץ, אלא מתקשקשים איתו על אתיקה עיתונאית ובלה בלה בלה שלא מעניינת איש ולא גורמת לי להשתכנע מרבינוביץ.
תוקן על ידי אריאל222 ב- 19/11/2021 12:39:58
תוקן על ידי אריאל222 ב- 19/11/2021 12:40:29
תוקן על ידי אריאל222 ב- 19/11/2021 12:40:53
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אריאל222 ב- 19/11/2021 12:41:27
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2021 12:25 |
|
| |
אריאל.
בעיניי אין שום מוזרות בכך שאינו חושף את מהות העדויות. הרי אם התחקירנים היו עושים זאת, היית דורש מהם לפרסם את זהות המתלוננים כדי להוכיח לך שהם לא ממציאים את הסיפורים.
אז תמשיך לחשוב שהכל שטויות והבלים. זכותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2021 12:17 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | הוא אשר אמרתי. אני מכבד את מחשבותיך בעניין. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2021 12:14 |
|
| |
הוא אשר אמרתי. אני מכבד את מחשבותיך בעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2021 12:11 |
|
| |
בניגוד אליך, אני מאמין שהתחקירנים שמעו את העדויות הרבות של נפגעי המין. בדקו אותן, הצליבו מידע, וביססו את הטענות. |
|
פששש הייתי גם אני מאמין הבעיה שתחקירן שאומר בשידור ברדיו שיש לו בין 10 ל-20 נפגעים מוריד את כל האמינות והקרדיט שלו כעיתונאי. תן לי סיבה אחת להאמין לזה, כאשר העיתונאי לא מוסר ולו שבב קטן של מידע בעניין 10-20 המתלוננים האחרים שיש. למה הוא רץ לפרסם תחקיר רדוד עם בגירה וקטינה שהתיק בעניינה נסגר, הרי יש לו עוד 10-20 מתלוננים. בקיצור רק טיפש יכול להאמין לכזה תחקיר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2021 12:02 |
|
| |
אריאל.
בניגוד אליך, אני מאמין שהתחקירנים שמעו את העדויות הרבות של נפגעי המין. בדקו אותן, הצליבו מידע, וביססו את הטענות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2021 11:55 |
|
| |
אני מכבד זכותך לחשוב שהתחקיר הוא פרי דמיונם והמצאתם של רבינוביץ ואלק. |
|
|
|