בית פורומים בחדרי חרדים

כת לב טהור: מהרהר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/11/2021 13:01 לינק ישיר 
כת לב טהור: מהרהר

אתחיל בהדגמה מנושא אחר:
כשאומרים לי ש'כל [או רוב] העבדות הסוציאליות מרשעות שגוזלות ילדים מהורים ועושות זוועות כאלה ואחרות' אני מגיב בערך כך:
לא סביר שכל [או רוב] מי שלמדו את המקצוע הרחום הזה הם אנשים סאדיסטיים ורשעים. ההגיון אומר דווקא הפוך. לבבות כל כך רעים היו כנראה מחפשים מקצועות אחרים. 
נכון שיש מורכבות ונכון שהכח שיש לאנשים בידיים משחית, אבל בגדול יש להניח שהלך-הרוח שלי הגיוני.

כעת ל'כת' לב טהור:
להבנתי, יש שם קבוצה של עובדי ה'. לא אנשים שקמו בבוקר ויש להם רצון להרביץ לנשים ולילדים ולהרעיב אותם. אלו אנשים עם משנה סדורה של עבודת ה' ללא פשרות וכדומה.  מניח שזה מושתת על תפילה, תורה, וכל מה שנכון ויפה. 
אז בסדר, יש להניח שקבוצה כזו נוטה לקיצוניות באופן כללי. יש גם להניח שהרבה ממתבגרי הקבוצה הזו היו נפלטים בלי קשר לאלימות ולסאדיזם. אלו חיים תובעניים ולא לגמרי נורמליים. 
מה שמאד לא הגיוני בעיניי זה שאנשים עם שאיפות גדולות בעבודת ה' ינתבו את רוב האנרגיות שלהם לזוועות [ואגב, יקטינו בכך את קהילתם, שזה וודאי נגד האינטרס שלהם...].
לא מסתדר. זה הכל.

אשמח אם מישהו יכתוב עניינית. לא לפטור את העניין בכך שהם "לא נורמליים" או איך אני מחפש הגיון אצל אנשים חברי הגיון.  
תודה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2021 13:06 לינק ישיר 

כת לב טהור מנהלים חיי כת עם מטרות דתיות. המטרה היא לא אלימות. המטרה היא שליטה טוטאלית על האנשים! בקנדה הם עשו זאת ע"י מתן תרופות פסיכיאטריות וגם עם אלימות. כת חייבת צייתנות מוחלטת למנהיגיה. שליטה מושגת ע"י הפחדה, טרור אישי והכתבת התנהגות עד לפרטים הקטנים. אין חירות אישית מחשבתית ואין חירות כלל. 
זו כת זוועתית שאלף מכתבים לא יעמעמו את הזוועה. 
חלק מחברי הכת אכן מאמינים באמונה שלמה במנהיגים ויהיו מוכנים לעשות הכל למענם. שעבוד מוחלט. 
לכן עניין הדת כאן הוא לא רלוונטי. הוא רלוונטי רק למנהיגי הכת היכולים לנפנף בכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2021 13:45 לינק ישיר 

מנסה להבין מה אתה כותב:
יש כמה בני אדם עם יצר שליטה, הא ותו לא.  אנשים רעי לב ואגוצנטריים ברמות לא שכיחות.
לשם שיעבודם של אנשים, הם היו חייבים להמציא איזו דת משלהם. אמת חדשה, שרק להם יש עליה בעלות. 
ומשם והלאה הכל פשוט... 

יכול להיות. וכנראה היו בהסטוריה תהליכים כאלו. 
הם זה בדיוק מה שקורה כאן?  מסופקני. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2021 14:43 לינק ישיר 

הרבה קבוצות איזוטריות דתיות ברחבי העולם הפכו לכתות שמנוהלות בצורה טוטליטרית, דורשות ציות מוחלט מהחברים ועושים לחברי הכת דברים שנראים למתבונן מבחוץ פוגעניים
האם ההתלהבות הדתית, האמונה המוחלטת והרצון למימוש מושלם של החיים הדתיים גורמים לזוועות או שמראש מנהיגים כריזמטיים עם רצון לשליטה משתמשים בדת ככלי, שאלה טובה, כנראה שיש מקרים ויש מקרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2021 18:30 לינק ישיר 

הרדיפה האובססיבית של אתרא הדין זה זמן מה, יותר ממעורר תהייה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2025 14:58 לינק ישיר 

הכת שהיתה כלואה אצל הרשויות בגואטמלה, כ 200 נפשות במספר נמלטו אתמול לעיני השמש מהמתקן ונמלטו, אין לי מושג לאן.
מי מממן אותם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2025 18:10 לינק ישיר 

כתות בסדר גודל כזה לא צריכות מימון חיצוני. ראשי הכת מוצצים דמם תרתי משמע של הנתינים, מעבידים אותם בכל עבודה אפשרית ונותנים להם לחם ומים במשורה. ראשי הכת הצבועים עצמם בד"כ חיים חיי פאר או חיים כפולים מחוץ לכת

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כת לב טהור: מהרהר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext