הוכרז בשם האדמו"ר מהר"י מויז'ניץ: בעלי בלורית לא יקבלו דמי חנוכה מהאדמו"ר
לקבל דמי חנוכה שלא יבוא, לתרומה, כספו כשר?
נשלח ב-8/12/2021 09:41
הדיבוק כתב:
אבל סתם מעניין אותי להבין - האם לדעתך אין בעיה להתגאות כי הגאווה בזויה?
להיפף, בנוסף לבעיה של גאווה שהיא אסורה והיא מידה מגונה, יש בה גם בעיה פרקטית שהיא בזויה ומבזה את האדם עצמו שים לב שרוב האנשים בזים לבעלי גאווה ולועגים להם, מחיר די יקר.
נשלח ב-7/12/2021 16:49
איש_חשוב כתב:
כמדומני (יתקנו אותי החסידים דהכא), שחסידות וויזניץ ידוע כ"שמרנית", כלומר עסטדה בחיצוניות. גם אני לא מבין מה עניין הבלורית שכבר מזמן אינה במאדע ואין בה דרך שחץ וגאוה, וכל הכרכורים ע"ד המחצית השקל בטעות יסודם, שכידוע הכוונה למה שקוראים "קוקו" (או "צמה", כמו שביאר בטוט"ד בשו"ת בני בנים) והדבר ברור מדברי המחצה"ש גופי' שהבעיה היא ריבוי שער ושלא כדרך רבעייהו וזה כמעט לא שייך במה שקוראים כעת בלורית. כך שלא ממש מובן למה כ"ק מרן האדמור שהוא אח של של קה"ק העייליגער מוויזניצא, לא טורח להעמיד את הדת על תילה בדברים חיוניים ומקודשים ועסוק במה שאולי לפני 10 שנים היה זוטי זוטות
החסידים יתקנו אותך עם משנה ברורה די ידועה בהלכות תפילין בו הוא מתייחס לבלורית לענין חציצה, והוא כותב על הבלורית שהיא "דרך שחץ וגאווה" אבל אני כן מסכים איתך שבלורית אכן כל כך בזויה שאין הרבה מה להתגאות בה, ובכלל הרי אמרה הגמ' במגילה שבעל גאווה הוא בעל מום.
על המשנה ברורה הזו דיברתי (הוא מצטט את מחצית השקל), אבל סתם מעניין אותי להבין - האם לדעתך אין בעיה להתגאות כי הגאווה בזויה?
נשלח ב-7/12/2021 10:50
מהשחושבים כתב:
הבעל שם טוב הקים את החסידות כדי לקרב רחוקים שרצו לטעום טעם של יהדות
כמדומני (יתקנו אותי החסידים דהכא), שחסידות וויזניץ ידוע כ"שמרנית", כלומר עסטדה בחיצוניות. גם אני לא מבין מה עניין הבלורית שכבר מזמן אינה במאדע ואין בה דרך שחץ וגאוה, וכל הכרכורים ע"ד המחצית השקל בטעות יסודם, שכידוע הכוונה למה שקוראים "קוקו" (או "צמה", כמו שביאר בטוט"ד בשו"ת בני בנים) והדבר ברור מדברי המחצה"ש גופי' שהבעיה היא ריבוי שער ושלא כדרך רבעייהו וזה כמעט לא שייך במה שקוראים כעת בלורית. כך שלא ממש מובן למה כ"ק מרן האדמור שהוא אח של של קה"ק העייליגער מוויזניצא, לא טורח להעמיד את הדת על תילה בדברים חיוניים ומקודשים ועסוק במה שאולי לפני 10 שנים היה זוטי זוטות
החסידים יתקנו אותך עם משנה ברורה די ידועה בהלכות תפילין בו הוא מתייחס לבלורית לענין חציצה, והוא כותב על הבלורית שהיא "דרך שחץ וגאווה" אבל אני כן מסכים איתך שבלורית אכן כל כך בזויה שאין הרבה מה להתגאות בה, ובכלל הרי אמרה הגמ' במגילה שבעל גאווה הוא בעל מום.
נשלח ב-5/12/2021 08:17
הבעל שם טוב הקים את החסידות כדי לקרב רחוקים שרצו לטעום טעם של יהדות
יותר ממה שזה היה כנגד בעלי הבלורית זה היה מיועד לקהל פנימה, הזדמנות חווייתית חזקה לחינוך הדור הצעיר. אף בעל בלורית לא נדחה בקבלת קהל ע"י הרבי. יש כאן אמירה לדור הצעיר:" ראו שזה מאוס"
ואילו הגאון רבי נחום פרצוביץ (מישיבת מיר) אמר לבחור חסידי באמצע ההסברה בשיעור: אילו היה לך בלורית נאה, היית קולט יותר את העמקות שאנחנו מסבירים.
גדול גדול והסתכלותו
נשלח ב-2/12/2021 14:52
מה הנזק? כדאי להעשות חסיד ויזניץ?
נשלח ב-2/12/2021 14:49
אתה משווה בין צורתו של הדוד ממאנסי וזקנו המגודל לאחיינו?
נשלח ב-2/12/2021 13:04
ליאליא כתב:
יש לי תחושה שמהר"י מויזניץ לא באמת כזה אלא שהוא עושה כל מיני דברים שהוא ראה אצל זקנו ודודו ממונסי גם אם לא מבינים או מתחברים לזה קחו למשל את נושא התמונות, אצל הרבי ממונסי זה היה באמת בנפשו והוא האמין שזה מקלקל את הצלם אנוש של כל אחד, והרבי מויזניץ לא נראה שבאמת סובל ומתייסר מתמונות
למה שבעל צורה נאה יתנגד לצילומים? ידוע שמאז שדודו הכריז שהוא אוסר שיצלמו אותו רצו אחריו בכל הזדמנות לצלם אותו.