בית פורומים בחדרי חרדים

אפליקציית ווייז - כבר לא!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/12/2021 09:16 לינק ישיר 
אפליקציית ווייז - כבר לא!!

מיום ליום נראה שהאפליקציה המוכרת והחביבה כבר לא ממש עובדת.
היא שולחת למסלולים רחוקים בלי סיבה. ועם המון טעויות.

לדוגמא, אתמול נסענו לכיוון ירושלים. 
משום מה הוייז שלח אותנו לפנות לכיוון בית שמש.
חשבתי אולי יש איזה פקק בהמשך אבל החלטתי לא להקשיב לו, נסעתי בדרך המלך.
חסכתי יותר מעשרים דקות!!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2021 00:09 לינק ישיר 

הנהגים מתוסכלים: מה עובר על ווייז? | ווייז: ''שינוי צפוי כבר בשבועות הקרובים''  

https://rotter.net/forum/scoops1/719464.shtml
מצב התנועה בכבישים הולך ומחריף - ואפליקציית ווייז, הנווט האולטימטיבי של נהגי ישראל, לא מפסיקה לעורר את זעם הנהגים: חישוב זמנים שגוי, עיקופים מיותרים, ומסלולים בדרכים צדדיות ופקוקות. נהג: "הווייז השתגע. הוא בוחר מסלולים מוזרים ואני כל יום מאחר ליעד. בזמן האחרון כל פעם שהוא מציע לי מסלול אני מאלתר מסלול אחר". ווייז: "שינוי צפוי כבר בשבועות הקרובים"
איריס ליפשיץ-קליגר, אודי עציון

האפליקציה הפופולרית, שמשרתת מיליון וחצי ישראלים והפכה לנווט האולטימטיבי שלנו, לא מתמודדת טוב עם השינויים הדרמטיים בכבישי הארץ אחרי הקורונה. ואם חשבנו שמדובר בתופעה זמנית שתחלוף במהירות כנראה שהמציאות שונה ומדובר בבעיה קשה, שבחברה השייכת לגוגל עובדים ימים ולילות כדי לתקן, בינתיים בלי הצלחה. "יש לנו בעיה באלגוריתם. ככל שאנחנו משרתים יותר אנשים זה משפיע. הקורונה הכניסה אותנו למצב שאנחנו צריכים להמציא מחדש את האלגוריתם שלנו, כי כמות התנועה בכבישים בארץ עלתה בממוצע ב-24%", הודה מנכ"ל אפליקציית הניווט ווייז, גיא ברקוביץ', בראיון לרענן שקד ב-"7 ימים" רק לפני חודשיים. גם ברקוביץ' מבין שהאפליקציה חייבת ניעור ומהר כי הנהגים הולכים ומאבדים סבלנות.

רמלה במקום תל אביב
שפי גולדפרב, 48, הוא נהג מונית מזה 25 שנים, אב לשבעה וסבא לשני נכדים: "מה שקורה לי עם הווייז בתקופה האחרונה פשוט הזוי. אני אמנם אני מכיר את כבישי הארץ, אבל כבר שנים שאני נוסע על אוטומט עם הווייז וממש הפכתי לתלותי במערכת. עכשיו אני מוצא את עצמי כל יום מאחר ליעד, כי הווייז פשוט השתגע! הוא בוחר מסלולים מוזרים, ואני יכול למצוא את עצמי פתאום בדרכים לא ראשיות, ברחובות ללא מוצא, וגם במעבר בכפרים ערביים. מרגיש לי שמשהו השתבש במוח של המערכת.
"מילא אני, שמכיר את הכבישים, אבל מה יעשו הילדים שלי, שהם כולם שבויים של הווייז? אין להם מושג איך נוהגים בלעדיו. אין יום שאני לא מקבל טלפונים מהם או מלקוחות, שאני אשמש להם תחליף לווייז, ואני מוצא את עצמי מנווט אותם בטלפון. לאן הגענו? גם נהגי אוטובוסים ומשאיות מתלוננים על התופעה, וזה לגמרי הפך לשיחת היום בין הנהגים המתוסכלים. אנחנו מאחרים לכל מקום, העיכובים מורידים את כמות הנסיעות וזה פוגע בפרנסה. אחרי שנת קורונה וסגרים ושמיים סגורים, כשסוף סוף אפשר לחזור לעבודה - הווייז תוקע אותנו".
יוסי משולם, 56, בעל שירות הסעות VIP ברכבי יוקרה, אב לשלושה וסבא לשלושה: "רק השבוע, קולגה שלי - גם הוא נהג מונית - הסיע לקוח לשדה התעופה מאזור כפר סבא. אני באותו זמן יצאתי מרעננה. אותו הווייז ניווט בדרך המלך, דרך כביש 4, אותי הוא הוריד לכביש 6 דרך כפר ערבי ודרכים צדדיות שבעצמי לא הכרתי, ואני נהג ותיק על הכביש. הלקוח של החבר הגיע בזמן לנתב"ג, והלקוח שלי איחר ב-25 דקות בגלל כל הסיבובים.
צילום: אביגיל עוזי
3
"פשוט הזוי". נהג המונית שפי גולדפרב (צילום: אביגיל עוזי)
"חשבתי באמת, שהווייז מושפע מן הפקקים שהפכו לבלתי נסבלים, אבל הבנתי מנהגי המוניות שהתופעה לא קשורה לפקקים. את אשתי הווייז לקח לפני שבוע לעבודה באזור השרון מדרך צדדית סמוך לקו הירוק. התלוננו בפני ווייז. לא ברור לי למה לא פתרו עדיין את הבעיה".
אלדד ניצן הוא יו"ר תאגידי כוח אדם זר בענף הבנייה בלשכת המסחר: "התפקיד שלי מחייב אותי להסתובב כל הזמן בכבישים, באתרים בכל הארץ מהדרום עד צפון. ווייז שירתה אותי עד כה מצוין: אפליקציה נהדרת, שמספקת גם מסלול מוכר ומהיר, וגם עמידה בזמנים. אבל מאז הקורונה הכל השתנה. לאחרונה הייתי באירוע בים המלח, ובדרך חזרה הווייז לקח אותי לכיוון רמלה במקום לכיוון תל אביב. זה מפחיד לגמרי".
"התנועה גדלה ב󈞊%"
לדברי מנכ"ל וייז, "ההיסטוריה של הכביש – שהיא חלק מהאלגוריתם שלנו – כבר לא משקפת את המציאות. תחשוב על כביש שההיסטוריה שלו מראה שאין בו פקקים, והיום יש בו מלא. אז הקורונה הרגה לנו את ההיסטוריה והאלגוריתמים צריכים להשתנות ולתת הרבה יותר משקל למה שקורה בזמן אמיתי – וגם זה לא תמיד נכון, כי הדרך שבה אנחנו מסיעים אותך היא לא בהכרח הדרך הקצרה או המהירה, אלא הדרך הווייזית".
ברקוביץ' הבטיח אז, כי בחברה, שנמכרה לגוגל תמורת מיליארד דולר ב-2013, עובדים על עדכון האלגוריתמים שלה ועל התאמתם למצב הכבישים הנוכחי אבל חודשיים אחר כך, המצב בכבישי ישראל הולך ומחריף, והאפליקציה, שהפכה לחביבת הישראלים ועוד כמאה מדינות בעולם, הולכת ומאבדת את אמינותה, מתקשה לחזות כבעבר זמני הגעה, ומציעה לנהגים האומללים מסלולי קיצור מופרכים. יש גם רבים שלא יודעים לסמן את האופציה המונעת ניווט דרך אזורים מסוכנים.

לכתבה המלאה : https://m.ynet.co.il/articles/b1behzbly

אגב, הנה ההמלצה שלנו, שזכתה גם לאישור ווייז: כאשר אתם מתקרבים לנקודת החלטה במסלול, האם לרדת במחלף מסוים או להמשיך עוד קצת בכביש הקיים, בקשו מהנוסע שלידכם לגעת במסך ולשלוח את ווייז "לחשב מסלול מחדש" ולהציג לכם שוב, נכון לרגע זה, איזה מהמסלולים האפשריים באמת קצר יותר. ואז קבלו אתם החלטה על בסיס הנתונים העדכניים. לאחר השינויים שמבטיחים בחברה, כאמור, האפליקציה תעשה זאת בעצמה בתדירות גבוהה יותר.
מווייז נמסר בתגובה רשמית כי "התנועה בישראל חזרה ועברה את הרמות שלפני מגפת הקורונה. חישובי זמני ההגעה (ETA) שלנו בישראל נשארו מדויקים, כמעט ללא שינוי מאז 2019. אנחנו ממשיכים לשפר את חוויית השימוש של המשתמשים כל הזמן, ובוחנים דרכים לשפר זיהוי של הצטברות עומסי תנועה, חיזוי מסלולים מדויקים יותר ושיפור זמן ההגעה, הן באמצעות למידת מכונה והן בשילוב של מידע שנאסף בזמן אמת, עם סטטיסטיקות היסטוריות של המסלול. בשבועות הקרובים המשתמשים בישראל יוכלו לראות עיצוב חדש של מסך טרום הנסיעה, כך שניתן יהיה לראות מסלולים חלופיים, תנאי תנועה ומחירי אגרה עוד לפני תחילת הנסיעה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2021 21:47 לינק ישיר 

נראה שגוגל ממש רוצים שנעבור למפות שלהם

באחד הנסיעות בדקתי את זמן הנסיעה מקרית ספר לבניברק,

היה הפרש של מעל רבע שעה לטובת גוגל מפות.

כשהדרך שהוואיז הציעה היה דרך הכפרים הערביים, במקום דרך צומת שילת וכביש 443

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2021 18:11 לינק ישיר 

בואו תתנו לי פתרון איך חוצים את איזור גשר המיתרים לכיוון גב"ש הר נוף בלי לנסוע דרך גילה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2021 18:08 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:

היציאה לבית שמש כנראה לא התכוון הווייז ממש לבית שמש אלא רק לצאת טיפה לפרסס ולחזור לכביש 1 בשביל לחסוך כמה גרושים באיזור שער הגיא ולא יותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

ככה הוא עושה הרבה פעמים..
השאלה איך הוא חסך 20 דקות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2021 17:29 לינק ישיר 

גרשום כתב:
גיי ווייז וואו דער ווייז וועט דיך פארשלעפן...
וייז-מיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2021 17:27 לינק ישיר 

אפליקציה דפוקה שמשתמשים בה כי אין ברירה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2021 17:01 לינק ישיר 

גיי ווייז וואו דער ווייז וועט דיך פארשלעפן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2021 15:44 לינק ישיר 

לפעמים זה תלוי בעדכון האפליקציה
צריך לעדכן תמיד כשיש עדכון

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2021 15:18 לינק ישיר 

בנשק כתב:

hot_tr כתב:
לה''ו. זה בכוונה. כדי שיעברו לגוגל מפות

נשלח מהאנדרואיד שלי

כלומר?

גוגל קנתה את וויז, ומעדיפה שיעברו לגוגל מפות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2021 14:39 לינק ישיר 

hot_trend כתב:
לה''ו. זה בכוונה. כדי שיעברו לגוגל מפות

נשלח מהאנדרואיד שלי

כלומר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2021 14:38 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:
היציאה לבית שמש כנראה לא התכוון הווייז ממש לבית שמש אלא רק לצאת טיפה לפרסס ולחזור לכביש 1 בשביל לחסוך כמה גרושים באיזור שער הגיא ולא יותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

ממש לא!
כבר קודם הוא שלח אותי לפנייה אחרת, ואחר כך התעקש לפנות לבית שמש. 
נהג נוסף שיצא כמה דקות לפני, "שמע" להצעתו של הווייז והגיע עשרים דקות אחר כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2021 14:37 לינק ישיר 

קורלדרו כתב:
אתמול ב10 בלילה (בערך) היתה חסימה בכביש 1, מאזור לטרון עד אחרי שער הגיא,
לזמן ארוך יחסית (10-15 דקות), בעקבות עבודות (הצרת נתיב).
בווייז סומן חסימת כביש, אז כנראה הוא רצה לעזור לך.
יכול להיות שעד שהגעת לאזור, כבר השתחררה החסימה ולכן אתה מרגיש שחסכת זמן.

רק שזה היה לקראת 12 בלילה... כנראה שלקח לו הרבה זמן להתעדכן.
וחסכתי המון זמן! (יותר מעשרים דקות לפי החשבון ההצעה שלו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2021 13:50 לינק ישיר 
קורלדרו

אתמול ב10 בלילה (בערך) היתה חסימה בכביש 1, מאזור לטרון עד אחרי שער הגיא,
לזמן ארוך יחסית (10-15 דקות), בעקבות עבודות (הצרת נתיב).
בווייז סומן חסימת כביש, אז כנראה הוא רצה לעזור לך.
יכול להיות שעד שהגעת לאזור, כבר השתחררה החסימה ולכן אתה מרגיש שחסכת זמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2021 11:50 לינק ישיר 

ויינט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2021 09:40 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אפליקציית ווייז - כבר לא!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext