יש הרבה יותר ממאות אלפים שהתנצרו, התאסלמו, נהיו אתאיסתים, בודהיסטים, סיינטולוגים... זה לא הוכחה לכלום.
אכן מספרים אינה הוכחה, אבל מיליוני הנוצרים מספרים על איש אחד שקרה לו מה שקרה, היהדות מספרת על התגלות חד פעמית שנכחו בה מיליונים. כמובן שכל דבר הגיון ניתן להקשות עליו קושיות קלאץ, אבל מי שלא מפעיל הגיון ישר עם הבנת הסתברות אין לו להלין על אחרים ש"לא הבינו אותו".
נשלח ב-20/12/2021 15:30
אבודאבי כתב:
אבודאבי
רציף כתב:
חריף_ומקשה כתב:
ירו_שלמי כתב:
לעורר שאלות באמונה לחרדים שמחפשים 'תוכנית' להעברת הזמן, זו שטות מוחלטת מלבד הרס הדת שבדבר.
מה עוד שהתשובות שינתנו יהיו אלה של ערכים, אני חושש שפה ושם יהיו שאלות שיהיו טובות יותר מהתשובות..
הבעיה הגדולה היא שחרדי ממוצע שאין לו ספקות באמונה. בטוח שיש ראיות חותכות שאי אפשר להפריך אותן. וכל מי שרק נחשף לראיות לא יכול שלא להשתכנע מהן. ולכן יש סכנה גדולה מה יקרה כשיגלה שלא כך הם פני הדברים. הרי אין ראיות מדעיות אמפיריות, והראיות הלוגיות ניתנות להפרכה. אני נוהג להמשיל את הראיות לויכוחים מסוג ימין-שמאל. (יש שימשילו לויכוח האם זדורוב אשם או לא). אני בטוח ומשוכנע במאה אחוז שהשמאל טועים, אבל אני לא יכול להגיד שיש לי ראיות שלא ניתן להפריך אותן. לא בחינם כתב החזו"א שהאמונה היא נטייה דקה מעדינות הנפש..
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 14/12/2021 13:25:25
אפשר להוכיח בראיות ברורות שהתורה אמת ! שנאמר ; וידעת היום והשבות... כך שמעתי מהרב נויגרשל
לעורר שאלות באמונה לחרדים שמחפשים 'תוכנית' להעברת הזמן, זו שטות מוחלטת מלבד הרס הדת שבדבר.
מה עוד שהתשובות שינתנו יהיו אלה של ערכים, אני חושש שפה ושם יהיו שאלות שיהיו טובות יותר מהתשובות..
הבעיה הגדולה היא שחרדי ממוצע שאין לו ספקות באמונה. בטוח שיש ראיות חותכות שאי אפשר להפריך אותן. וכל מי שרק נחשף לראיות לא יכול שלא להשתכנע מהן. ולכן יש סכנה גדולה מה יקרה כשיגלה שלא כך הם פני הדברים. הרי אין ראיות מדעיות אמפיריות, והראיות הלוגיות ניתנות להפרכה. אני נוהג להמשיל את הראיות לויכוחים מסוג ימין-שמאל. (יש שימשילו לויכוח האם זדורוב אשם או לא). אני בטוח ומשוכנע במאה אחוז שהשמאל טועים, אבל אני לא יכול להגיד שיש לי ראיות שלא ניתן להפריך אותן. לא בחינם כתב החזו"א שהאמונה היא נטייה דקה מעדינות הנפש..
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 14/12/2021 13:25:25
אפשר להוכיח בראיות ברורות שהתורה אמת ! שנאמר ; וידעת היום והשבות... כך שמעתי מהרב נויגרשל
רציף. ההוכחה הכי גדולה שגם המתקרא חרדי עדיין ראוי לו לחזור בתשובה היא דברים שכתבת קודם בפורום אחר ש: 'בגידה אצל גברים היא ענין של מה בכך והיא כטעימת תותים מפה ומשם לא יותר'.
יש הרבה יותר ממאות אלפים שהתנצרו, התאסלמו, נהיו אתאיסתים, בודהיסטים, סיינטולוגים... זה לא הוכחה לכלום.
כמות החוזרים בתשובה היא ענקית ואדירה, ומדובר גם באנשים משכילים ופקחים מאוד, והם מקבלים עליהם עול גדול, בשונה מהקהילות שציינת, להגיד שסובבו להם את הראש זה לא ממש הגיוני, ואתה צודק, זה לא ממש הוכחה
רציף. ההוכחה הכי גדולה שגם המתקרא חרדי עדיין ראוי לו לחזור בתשובה היא דברים שכתבת קודם בפורום אחר ש: 'בגידה אצל גברים היא ענין של מה בכך והיא כטעימת תותים מפה ומשם לא יותר'.
גועל נפש.
תוקן על ידי מכמונת ב- 15/12/2021 19:55:59
נשלח ב-15/12/2021 19:21
בהלצה אפשר לומר שלא כדאי לשלוח חרדים לחזור בתשובה, כי כיום (בניגוד לעבר) רוב בעלי התשובה לא הופכים לחרדים. אלא הולכים לקהילות של חוזרים בתשובה. קהילות מודרניות ופתוחות. יש לכולם סמארטפון. הילדים שלהם לומדים ליבה. הבנות יכולות ללכת עם שיער פזור בלי גרביים.. אז צריך להיזהר שהחרדים לא יחזרו בתשובה וילכו לקהילות שלהם..
נשלח ב-15/12/2021 19:03
רציף כתב:
יתכן שיש הוכחות ברורות על עקרי האמונה, ועל דברים אחרים - פחות.
עובדה, שישנם מאות אלפי חוזרים בתשובה שבדקו וקבלו עליהם את עול התורה, ולא בכדי
גם על מה נחשב כהוכחה או מה עוצמת ההוכחה הדרושה ניתן להתווכח. אבל זה יהיה ויכוח ללא חובת הוכחה...
נשלח ב-15/12/2021 18:05
חריף_ומקשה כתב:
רציף אני מעדיף לא לפתוח את הנושא הזה. מחשש שמא בלהט הוויכוח תיפגע ולו במשהו אמונתם התמימה והזכה של אחד מהקוראים. כבר עכשיו ממש כועס על עצמי שנגררתי לדיון. היה מוטב שאשתוק.
כרצונך, יתכן שבנושאים מסוימים אין הוכחה ברורה, ויש הוכחה של מסתבר.