תגידו, זה מה שמטריד אותך גפני. תגיד, מתי פעם אחרונה זעקת על לאו מפורש מהתורה? מתי פעם אחרונה עניין אותך באמת תורה, יהדות, הלנת שכר, פגיעה בגר יתום ואלמנה?
תגיד, מתי זה עניין אותך אי פעם?
דברי חכמים בנחת נשמעים. יהדות. מתי זעקת נגד נהנתנות? שונא מתנות יחיה. מתי פעם מדם לבך זעקת שראית עוול? עוול בתורה.
זה מה שמקפיץ אותך, הניוד במספרים? אני דואג לנפשות של הילדים שלך ושלי אותו דבר. אותו דבר.
כי זה תפיסה ממלכתית. זה תפיסה ממלכתית.
ואני אומר לך שתחרות, באותו עניין, תחרות זה טוב לחברה החרדית. אין שום סיבה שאזרח חרדי לא יקבל את אותן תשתיות, ושתהיה תחרות לכל אזרח חרדי והוא יוכל לקנות איפה שהוא רוצה.
משה גפני (יהדות התורה): אל תפריע.
ישראל אייכלר (יהדות התורה): אתה לא יכול לכפות עליו.
שר התקשורת יועז הנדל: אני לא כופה עליו.
ישראל אייכלר (יהדות התורה): אתה כופה.
שר התקשורת יועז הנדל:
אני לא כופה על אף אחד. כל מי שרוצה יהיה לו טלפון כשר. לא כופה על אף אחד.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה): אתה כן.
שר התקשורת יועז הנדל: אתה כופה עליו.
ישראל אייכלר (יהדות התורה): לא, אתה כופה.
שר התקשורת יועז הנדל:
יש לנו, חברים, אתם יודעים מה? זה פשוט צביעות, שיקום פה עכשיו חברת כנסת חרדי אחד שיגיד לי שלא הוא ולא ועוזריו, לא מחזיקים בטלפון כשר ולידו טלפון לא כשר. שיקום אחד שאין לו במשפחה ועוזרים. אחד שיקום ויגיד.
פשוט צביעות. מעל 50%. אתם גורמים להם לשלם יותר, לאזרחים החרדים, הם פונים אלי, אתה רוצה שאני אראה לך את הפניות שלהם?
אני מוציא את הערמונים מהאש בשבילך. אני מוציא הרי את הערמונים מהאש בשבילכם. למען האזרחים החרדים. כי אתם לא יכולים לכבול אותם, הם צריכים לצאת לעבוד. הם צריכים להיות מחוברים, הם רוצים את זה.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה):
נעבור לרשות הפלסטינאית, לא צריכים אותך.
שר התקשורת יועז הנדל:
תלך, תלך לעשות עסקים עם הרשות הפלסטינאית - - -
פינדרוס, אין בעיה, תקלוט עם ג'אוול בבני ברק. אין שום בעיה.
אין שום בעיה.
אנחנו ניקח טלפונים מהרשות הפלסטינאית.
שר התקשורת יועז הנדל:
עם ישראל. חבר הכנסת פינדרוס, אין בעיה, תיקח מהרשות הפלסטינית, אין שום בעיה. אני רוצה לראות את הקליטה של ג'וואל בבני ברק ובביתר עילית. אין בעיה.
יותר טוב מהקליטה שלך. אתה יודע את זה.
שר התקשורת יועז הנדל:
אני אומר לכם שמדינת ישראל פורחת ומשגשגת - -
ישראל אייכלר (יהדות התורה):
אני רוצה טלפון כשר מחברה ישראלית.
שר התקשורת יועז הנדל:
- - בזכות זה שאנחנו מתייחסים אל עצמנו כמדינה ריבונית, שבה אין אוטונומיות. היא פורחת ומשגשגת כי יש לנו צבא גדול וחזק. מדינה ריבונית, וכן, גם לימוד תורה.
(העתקתי את הקטעים הרלוונטיים מהפרוטוקול הזמני שבאתר הכנסת)