| נשלח ב-16/12/2021 19:39 |
|
| |
הציבור החרדי בחלקו עדיין מזדהה עם גור
למרות המים העכורים רבי השנים הזורמים בין כלל הציבור לחסידות גור והעומד בראשה
למרות הסלידה מהתנהלותם הציבורית בנושאים שונים ובשנים האחרונות מהפרשיות הקשות שסביב פרישתו של הגר''ש אלתר למרות כל זאת הציבור החרדי בחלקו עדיין מזדהה על אנשי חסידות גור ומרחם. החלקים האחרים בציבור חושבים שזהו המקרה עליו אמרו חכמים שאסור לרחם.
הסיבה שהציבור החרדי, ליטאי, חסידי, ספרדי, על שלל חלקיו ורבניו לא השתתף בהפגנה
שאליה נקראו כל עם ישראל בכותרת ראשית בעיתון המודיע חצויה לשניים: חלקו לא מזדהה החלק השני חושב שאפשר להזדהות ולרחם עליהם מהבית.
תוקן על ידי חצינזק ב- 16/12/2021 19:56:50
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2021 01:46 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2021 01:25 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2021 15:55 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| רציף כתב: |  | יודעים שגור זה חסידות יפה עם אנשים מוצלחים ורכבים יפים
|
|
פשש עלית על הנקודה חסידות יפה עם רכבים יפים
מנהלים. יכול להיות שנתתם אישור כתיבה לילד בן 8?
|
|
רציף זה סוג של אתנחתא קומית הוא לא מועסק כאן בכסף כי הוא לא מספיק חכם לדבר על משכורת
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2021 00:41 |
|
| |
בגור האנשים מקסימים ההתנהלות הקבוצתית צורמת
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2021 21:50 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
|
|
מנהלים. יכול להיות שנתתם אישור כתיבה לילד בן 8? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2021 20:44 |
|
| |
|
|
מנהלים. יכול להיות שנתתם אישור כתיבה לילד בן 8?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2021 19:51 |
|
| |
ב"ה
| איש_חשוב כתב: |  | אבל כולם. כולם. נהנים מאוד לשמוע על כל הישג של הגר"ש אלתר.
|
|
תוקן על ידי momeir ב- 18/12/2021 19:52:25
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2021 12:24 |
|
| |
| מוישה_וחצי כתב: |  | מחוץ לגור, ממי שאני מכיר. אף אחד לא מוטרד מגור ולא קם בבוקר ושואל מה קורה בגור. כמעט אף אחד. אבל כולם. כולם. נהנים מאוד לשמוע על כל הישג של הגר"ש אלתר. שומעים, נהנים וממשיכים הלאה. יש כמה אובססיבים בפורום, אבל זה סוג חברה שאובססיבים גם לסדיגורא , כך שזה לא משקף עניין אמיתי בגור. זה נראה לי בעיקר סוג האנשים שנעצרים ברחוב לכמה דקות כשהם רואים אמבולנס מטפל במישהו .... |
|
מי שאובססיבי כאן זה 2 חסידים של ר' שאול, חצי נזק ומומאיר, היתר כאן מגיבים על מה שקוראים
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2021 02:07 |
|
| |
הרבה מאוד לא יודעים מה שנעשה בגור, וגם לא יודעים שקרה משהו עם חיים ולדר, ואם יש איזה שמועה אז מייחסים את זה לעסקנים או למדריכים מסוימים בגור, יודעים שגור זה חסידות יפה עם אנשים מוצלחים ורכבים יפים
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 17/12/2021 02:10:24
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2021 02:02 |
|
| |
מחוץ לגור, ממי שאני מכיר. אף אחד לא מוטרד מגור ולא קם בבוקר ושואל מה קורה בגור. כמעט אף אחד. אבל כולם. כולם. נהנים מאוד לשמוע על כל הישג של הגר"ש אלתר. שומעים, נהנים וממשיכים הלאה. יש כמה אובססיבים בפורום, אבל זה סוג חברה שאובססיבים גם לסדיגורא , כך שזה לא משקף עניין אמיתי בגור. זה נראה לי בעיקר סוג האנשים שנעצרים ברחוב לכמה דקות כשהם רואים אמבולנס מטפל במישהו ....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2021 01:16 |
|
| |
| שדה9 כתב: |  | טעות היא בידך ...למעט מספר חסידויות קטנות כדוגמת דאראג שתלויים בגור בטבור, ודי למבין ועוד חסידות שתיים פיצפוניות, הרוב המוחלט אני אומר הרוב המחולט של הציבור החסידי לטאי כיפות סרוגות ואולי אפילו זה מטעה לקרוא לזה רוב, אלא כולם כן כולם, ממש כועסים מאוד על גור . ואם פרשיות עבר כמו בחירת ברקת הליכה לבית המשפט נגד גדולי ישראל בעניין החינוך העצמאי ועוד, אפשר לומר אולי נסלחו ואולי יהיו כאלו שידונו אותם לכף זכות בעניינים ציבוריים כאלו ואחרים, הגיע פרשת רדיפת ראש הישיבה ר' שאול אלתר ותלמידיו וצירפה את הכל ביחד, כך שהכעס הוא בעיקר על רדיפת אותו גאון וצדיק יסוד עולם ועניו כהלל, שכעת מתברר מה עוללו לו במשך עשרים וחמש שנה, איזה גהינום עשו לו...... פתאומית הבן אדם יצא מהמערה? הציבור מגרד בפדחתו ושואל מאיפה הוא צץ אותו גאון עולם? למה לא שמעו אותו בדרשות ובשיחות בציבור בשום ציבור במשך עשרים וחמש שנה, האם ר' שאול אלתר עשה הגירה לפני שנתיים מרוסייה הסובייטית שאסור לדרוש בציבור, ועוד רדיפות והשפלות והצקות ,השם ירחם, הציבור כועס וזועם על גור. והמצי'נג של החמישים ושלש מיליון יוכיח ................... הציבור כועס וזועם. וקבלת הפנים בארצות הברית עם עשרות אלפי איש יוכיח.... הציבור כועס וזועם, ובעל רשת המכולות בבורא פארק ששכחתי את שמו ,שהגיע לאסיפה לגבירים, התבטא שהוא שם בצד חסכונות, כי חסידי גור איימו עליו שאם יגיע למסיבה ויתרום יחרימו את החנויות שלו ולא יקנו אצלו יותר, זאת יש לזכור שאותו אדם אפשר לומר שעד הזריקה החוצה של הראש ישיבה ר' שאול ותלמידיו מגור, בדרך הלצה אפשר לומר שלא שמע בכלל על חסידות גור, מה לו ולתרומות לגור ולהיות באיומים ולהביא על עצמו הפסדים? מה לו ולר' שאול אלתר ????????????? מה לו ולעניין הזה????????? הפעם היחידה שהוא שמע על גור , עד לפני שנתיים הייה כאשר קראו בפרשת השבוע גור בארץ הזאת והייה ברכה |
|
צודק שיש בלב על גור בבחירות, כולנו כעסנו בשעתו, והיתה שנאה די חריפה לגור, אבל אם לא היית מזכיר את זה לא הייתי נזכר מזה.. אחרי זה עברו עוד כמה מערכות בחירות (לצערינו) וכולם פעלו ביחד עם גור ועבדו קשה
אבל המחלוקת הנוכחית, עד כמה שהיא מעסיקה אחוז סקרן בציבור החרדי, רוב הציבור אינו מתעסק בזה בכלל, אתה נכנס לשטיבל רגיל ברחוב, לא תמצא שתי יהודים שמדברים על גור, היתה הפגנה של גור, דבר יוצא דופן, ואיכשהו לא שמעתי אפילו אדם אחד מדבר על זה..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 23:28 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 23:23 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | הציבור החרדי בחלקו עדיין מזדהה עם גור
למרות המים העכורים רבי השנים הזורמים בין כלל הציבור לחסידות גור והעומד בראשה
למרות הסלידה מהתנהלותם הציבורית בנושאים שונים ובשנים האחרונות מהפרשיות הקשות שסביב פרישתו של הגר''ש אלתר למרות כל זאת הציבור החרדי בחלקו עדיין מזדהה על אנשי חסידות גור ומרחם. החלקים האחרים בציבור חושבים שזהו המקרה עליו אמרו חכמים שאסור לרחם.
הסיבה שהציבור החרדי, ליטאי, חסידי, ספרדי, על שלל חלקיו ורבניו לא השתתף בהפגנה
שאליה נקראו כל עם ישראל בכותרת ראשית בעיתון המודיע חצויה לשניים: חלקו לא מזדהה החלק השני חושב שאפשר להזדהות ולרחם עליהם מהבית.
תוקן על ידי חצינזק ב- 16/12/2021 19:56:50 |
|
אף אחד לא שוכח את התנהלות של כת גור נדלן החינוך העצמאי בחירת ברקת בירושלים. המסע החד פעמי של הרב שטיינמן זצ"ל עם האדמור מגור יבדל לחיים האלימות הכוחניות ועוד.... לאורך כל השנים . הם ידועים שיש להם שתי דיברות אנכי ולא יהיה לך. הם כמו החסידה שמתחסדת עם חברותיה בלבד !! הם מנסים להתרים את כל הציבור הרחב וגם אלו שלפני 30 שנה היו מגיעים פעם ביובל לאדמור שכיהן אז . אן כאלו שעשו פעם טעות ותרמו להם ולא הבינו להיכן הם תרמו והציבור הרחב בז להם ומתעב אותם. והסיפור עם השפלת הרב שאול אלתר העצים את הכעס והתיעוב והסלידה מהם . ההגיסות של כל הציבור למציג של הרב שאול אלתר והקהילה של פני מנחם בכל ישיבה ליטאית היה דוכן שבחורים ליטאים התרימו עבור הקהילה וגם היה איתות לגור נדלן על רמת התיעוב ! חוץ מהדוכן שהיה בבית המדרש של חסידות בלעז. ועוד ועוד דוכנים .... לגבי הפגנת השקרים וחסימת העיר ל4 שעות ללא תחבורה ציבורית או פרטית התיעוב והסלידה מהם גדלו מאוד . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 22:56 |
|
| |
| שדה9 כתב: |  | טעות היא בידך ...למעט מספר חסידויות קטנות כדוגמת דאראג שתלויים בגור בטבור, ודי למבין
|
|
פעם ראשונה שאני שומע על קשר תלותי בין דארג לגור. מה הסיפור שם?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 22:55 |
|
| |
השבר הגדול מול גור היה בבחירות בירושלים ב2008. שהם הלכו אז נגד כל הציבור החרדי. וזה עורר רגשות זעם עצומים. אני זוכר שנכנסתי אז לאיזה בית כנסת חסידי בשבת בבוקר ובסיום התפילה נעמד מישהו על הספסל וצעק ימח שמו של **** אלתר מגור! והרבה השיבו בצעקות אמן!
להערכתי, דווקא נושא המחלוקת עם ר' שאול לא מעורר כאלו רגשות זעם בציבור. הציבור החרדי רגיל שמשתמשים בחרמות, טרור, ואלימות כדי להשיג מטרות שונות. ובפרט בעת מחלוקת עבור "כבוד" האדמו"ר הכול מותר.. פלורליזם ודמוקרטיה הם מושגים שמייצגים "תרבות אנשים חטאים" ומוקצים מחמת מיאוס.
יש לר' שאול כמובן הרבה אוהדים, מדובר על גאון נדיר ופה מפיק מרגליות. והם כמובן כועסים על גור.
אבל מצד שני, יש הרבה חסידויות שעדיין מרגישות שחסידות גור היא האבא והאמא של כל החסידויות בארץ והם מפחדים שאם גור תתפרק, אז הם יהיו הבאים בתור. ולכן הם מגלים סלחנות ואפילו אהדה כלפי הבריונות הגוראית.
|
|
|
|
|