| נשלח ב-21/12/2021 17:00 |
|
| |
משרד הבריאות מזהיר: חריגות בריאותיות ב-90% ממקוואות הנשים בישראל
במשרד הבריאות קיימו סקר ארצי לבחינת איכות מי הטבילה במקוואות, הנתונים מדאיגים במיוחד. רוב מוחלט של המקוואות שנבדקו בסקר לא עמדו בדרישות הסף במשרד הבריאות מפרסמים היום (ג') תוצאות מדאיגות של סקר ארצי לבחינת איכות מי הטבילה במקוואות הנשים שבדק למעלה מ-120 מקוואות. הסקר שבוצע בחודשים פברואר עד מאי חשף כי כח האדם המפעיל את המקוואות אינו מספיק מיומן ומקצועי וכי קיימים ליקויים באיכות המים. מקוואות טהרה הנם עסק מורכב שטעון רישוי. תנאי התברואה במקוואות נקבעו בתקנות רישוי עסקים ושמירה על בריאות הטובלות והטובלים במקוואות הטהרה מחייבת הפעלה מקצועית ומוקפדת, ובקרה שוטפת על תנאי התברואה. למרות זאת, נראה כי האחראים על המקוואות נרדמו בשמירה. תוצאות הבדיקה שערכו במשרד הבריאות: ™0% מהמקוואות שנבדקו בסקר לא עמדו בדרישות ערכי הסף שבתקנות 9אחוז החריגות בכל המדדים הפיזיקוכימיים בסקר, גבוה משמעותית מהערכים שדווחו במהלך 2019-2021 בדיגום השגרתי. 9בקטריולוגיה - אחוז החריגות שהתקבל נמוך יחסית, ככל הנראה בשל ריכוזי חומר חיטוי גבוהים מהמותר. 9ברוב בורות הטבילה ריכוז הכלור חופשי (הפעיל) נמצא לא תקין 9בכ- 44% מבורות הטבילה ערך הכלור החופשי שנמדד היה גבוה מהערך המותר בתקנות. 9בכ- % 20 מבורות הטבילה הערך שנמדד היה נמוך מהערך המותר בתקנות מסקנות משרד הבריאות בעקבות הסקר הם ש איכות המים במקוואות שהשתתפו בסקר אינו משביע רצון, כח האדם המפעיל את המקוואות אינו מספיק מיומן ומקצועי ומהימנותן והיקפן של בדיקות איכות מים בשגרה אינו מספק. במשרד הבריאות המליצו למשרד לשירותי דת, לרשויות המקומיות, למועצות הדתיות ולבעלי המקוואות לפעול לקידום הסדרת רישיונות עסק לכלל המקוואות (גברים ונשים) ואכיפת התקנות, להכשיר בלניות לשמירה על תנאי תברואה נאותים של מבנה המקווה ושל איכות המים ולהגביר בקרה ופיקוח. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2021 01:49 |
|
| |
| גינגישראלי כתב: |  |
| רציף כתב: |  |
על כל פנים, המקווה של הגברים זה חתיכת אבק וליכלוך ומרק אטריות..
|
|
באיזה מקוואות אתה מסתובב?
|
|
הבנתי אותך, המקוואות בשכונות החדשות כמו ; הר נוף ורמת שלמה, הם במצב סביר וטוב, אני מדבר יותר על איזור גאולה רוממה גבעת שאול וכל הסביבה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2021 01:16 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | המקוואות נמצאות במעקב מתמיד של משרד הבריאות. המצב הזה - בהנחה ויש בו מן האמת - חדש? האם הפירסם קשור 'במקרה' לזהות העומד בראש המשרד ולרוח המפקד של הממשלה כולה להשמיץ כל דבר שקשור לדת, ואם אפשר לנתק את כל המסורתיים מהמסורת בכח? |
|
זה לא יתכן, יש מעט מקוואות שעוברות את הביקורות של משרד הבריאות. משרד הבריאות לא מפקחת על מקוואות גברים. לך תראה בשטח מה שנעשה, מסביב לבורות, על התיקרה ועל הקירות, לא ניקו שם שנים, הצטברות של אבק, שומן גברים טבעי על קירות בורות המים של המקוה.. לרוב, זה לא ממש ליכלוך, זו הזנחה. אם משרד הבריאות יתלבש עליהם, תשעים אחוז מהמקוואות יסגרו נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי רציף ב- 22/12/2021 01:18:09 |
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2021 01:09 |
|
| |
| גינגישראלי כתב: |  |
|
|
באיזה מקוואות אתה מסתובב?
|
|
אמנם לגבי מרק שערות זה מוגזם.
אני מכיר הרבה מקוואות, בירושלים יש מעט מקוואות באמת נקיות, אמנם המים בסדר, כל מה שמסביב לא ניקו שם שנים, הרבה אבק, וגם ליכלוך פה ושם . בבני ברק המצב סביר
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 22/12/2021 01:20:09
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2021 00:24 |
|
| |
המקוואות נמצאות במעקב מתמיד של משרד הבריאות. המצב הזה - בהנחה ויש בו מן האמת - חדש? האם הפירסם קשור 'במקרה' לזהות העומד בראש המשרד ולרוח המפקד של הממשלה כולה להשמיץ כל דבר שקשור לדת, ואם אפשר לנתק את כל המסורתיים מהמסורת בכח?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2021 00:10 |
|
| |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2021 21:45 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
אומרים...
אומרים...
אולי פטרת הציפורניים שכיחה יותר אצל החסידים בגלל המקוואות.
ואני לא נכנס לזה שבמשך עשר שנים האחרונות, הכפילו ואף שילשו מספר הליטאים ההולכים למקווה יום יום.
|
|
לה''ו. ראשית כל, מילתא דבדיחותא. המקווה גברים, נועד לקרחים שיוצאים משם עם צ'וּפ. שנית כל. ליטאים שטובלים כל יום, זה או חסיד מגולח, או המקפידים על טבילה עזרא, אבל גם הזה שבועיים בחודש, או תשעה ירחי לידה, או מניקה. ושוב, זה רק אם מתקתקים כל לילה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2021 18:25 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
אומרים...
אומרים...
אולי פטרת הציפורניים שכיחה יותר אצל החסידים בגלל המקוואות.
ואני לא נכנס לזה שבמשך עשר שנים האחרונות, הכפילו ואף שילשו מספר הליטאים ההולכים למקווה יום יום.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2021 18:23 |
|
| |
שימו לב שהדו"ח הטפשי של משרד הבריאות הוא רק לגבי כלור, לא לגבי ליכלוך ושערות, ונקיון השירותים והכסאות.. אני מתאר לעצמי שקשה לחשב כמה כלור צריך לשים כל יום, ויש כמה סוגי כלור, ואולי גם עבודת הפילטר מהווה מדד. על כל פנים, המקווה של הגברים זה חתיכת אבק וליכלוך ומרק אטריות.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2021 17:46 |
|
| |
אומרים... אומרים... אולי פטרת הציפורניים שכיחה יותר אצל החסידים בגלל המקוואות. ואני לא נכנס לזה שבמשך עשר שנים האחרונות, הכפילו ואף שילשו מספר הליטאים ההולכים למקווה יום יום. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2021 17:40 |
|
| |
אומרים שהחסידים מתו כפול מהליטאים מווירוס הקורונה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2021 17:40 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2021 17:36 |
|
| |
שתף אותנו במחלות שחסידים סובלים מהם, זה חשוב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2021 17:33 |
|
| |
ואוסיף ואומר מקוואות הגברים למי שרגיל בהם, הם בעייתיות פי עשר ויותר, וכל אחד שמשתמש בהם יודע בדיוק על מה אני מדבר. הבעיה גם מכפילה את עצמה בזה שגברים שהולכים למקווה, הולכים פחות או יותר כל יום, לא פעם בחודש. לא ידוע לי על מחלות שהחסידים סובלים מהם יותר מליטאים, ובכל מקרה אם המקווה היתה הורגת היו מרגישים את זה כבר מזמן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2021 17:32 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2021 17:14 |
|
| |
תמיד טוב לנקות ולטהר ולזכך. גם מבחינה הלכתית כמו שהזהיר החזו"א.
אך 2 טעויות בממצאים הנ"ל 1. אי אפשר להעתיק כללי סטריליות שנקבעו לבריכת שחייה - ששם שוהים זמן רב, לעומת מקווה טהרה - ששוהים דקה אחת בלבד. זו אכן תופעה שלא קיימת מן הסתם בכל העולם, כי אם בעולם שומר התורה והמצוות. אי לכך מומחי משרד הבריאות צריכים לשבת ולדון מחדש, האם הכללים תואמים או שונים למציאות הנ"ל מבחינה רפואית.
2. מלבד בדיקה מחקרית צריך גם בדיקה סטטיסטית, האם שומרות המצוות שמשתמשות באותן 90 אחוז מהמקוואות (!), אכן נגועות בתחלואות שונות וייחודיות שיש רק אצלן. באם לא - כל המחקר שווה לפח, מקסימום כותרת בעיתון. וזהו.
תוקן על ידי יוחנןש ב- 21/12/2021 17:16:49
|
|
|
|
|