בית פורומים בחדרי חרדים

יישר כוח לרב אליהו ולמערכת עיתון הארץ!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/12/2021 02:57 לינק ישיר 

ראיתי פרסום, אינני יודע אם זה נכון, שמאבד עצמו לדעת על כל ההגבלות שיש לו, בקבורה הספדים ולוויה, מדובר במי שמתאבד בגלל חוסר אמונה בהשארת הנפש וכו', אבל מי שבא לכך מתוך מצוקה נפשית אינו נכלל בכל אלו.
מפרסם רק מה שראיתי מבלי לקחת אחריות עליהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2021 03:03 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

ראיתי פרסום, אינני יודע אם זה נכון, שמאבד עצמו לדעת על כל ההגבלות שיש לו, בקבורה הספדים ולוויה, מדובר במי שמתאבד בגלל חוסר אמונה בהשארת הנפש וכו', אבל מי שבא לכך מתוך מצוקה נפשית אינו נכלל בכל אלו.

זה לא חדש במגזר שכשיש חשש בושות מוצאים קולות והיתרים ללוויות מתאבדים.
לגבי קבורה, זה תלוי בחברה קדישא וכמה המשפחה מקושרת, גם במקרים שהנפטר היה במצב נפשי משובש לחלוטין מזה תקופה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2021 03:15 לינק ישיר 

בזמננו לא נוהגים בכל האיסורים לגבי מתאבד, ויש הסברים על כך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2021 07:45 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:
לךתדע1 כתבה:

תגיד לי אתה ילד קטן?! נולדת אתמול? אתה לא מכיר את ההתנהלות של הגדולים האשכנזים לעומת התמימות הספרדית? אתה לא רואה היכן המשיכו לתת לולדר לגיטימציה? על תטמון את הראש כבת היענה זה לא יעזור במקרה הזה. הצביעות ברורה ולראיה מי שעשה את העבודה הקדושה זה הרב הספרדי. הרבנים האשכנזים שהם עצמם סרחו ניסו לסגור עמו חשבון במילים אחרות נקמה על שחשף את ערוותם ברבים.

רוצה להבין!
לרבנים אין יצר הרע!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

יש להם יצר הרע, ולכן הם לא יכולים לדון?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2021 11:34 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

זו הלכה מפורשת בשו"ע יו"ד סי' שמה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יישר כוח לרב אליהו ולמערכת עיתון הארץ!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.