| נשלח ב-27/12/2021 22:01 |
|
| |
המכתב שהשאיר חיים ולדר: "אנא אל תוותרו על ספריי"
בס"ד הלכתי להזמין את יהודה סילמן ושמואל אליהו לדין תורה בשמיים. הגעתי למסקנה כי בעולם השקר אין לי סיכוי להוכיח את חפותי. אני מתמודד עם שקרים נוראיים, המכוסים באנונימיות, ללא כל אפשרות להוכיח את העובדה שאין להם שחר. הגעתי לקצה של יכולת הסבל האנושית. פגעו בי בדברים שהייתי הכי טוב בהם ושמסרתי נפשי עליהם, תמיכה והגנה על ילדים. אני מודה לכל אלה שהאמינו בי. תבורכו! ולכל אלה שלא: גם אם ויתרתם עליי - אנא אל תוותרו על ספריי. כל שורה, מילה ואות בהם, נכתבו מתוך רצון כן להיטיב, להועיל, לשפר, לחזק, לסייע, להעניק, לבנות ולתקן עולם! מעולם לא כתבתי מבלי שקדם לכך רצון להביא טוב לעולם וליושביו. כולי תודה לבורא עולם על משפחתי האהובה והתומכת שהיא כל עולמי. ועל השליחות שהפקד בידיי כישרון ורוח ונשיאת חן להעניק לעולם ה' נתן, ה' לקח, יהי שם השם מבורך! היו שלום. חיים ולדר

|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2022 20:28 |
|
| |
הגרפולוגיה - לענ"ד הלא מקצועית
יש בה חלק הגיוני מאוד, פשוט ניתוח טכני של מה הוביל את הבן אדם לכתוב כך ולא אחרת, יש אדם שכל מחיקה שלו היא שחורה ואטומה ויש אחד שמעביר קו וזהו, זה אומר משהו על האדם, האם את שמו הוא כותב בכתב גדול יותר, קטן, או רגיל. האם הוא הוא לוחץ בעוצמה כאשר הוא כותב? כל השאלות ממין זה מצביעות על כיוון, אם כי אפשר לטעות בקלות, יתכן שיש לאדם קושי מוטורי שגורם לו ללחוץ חזק מידי, יתכן שבמקרה מחק טעות מביכה, או שכך לימדו אותו..
יש גם חלק שנראה לי ממש הזוי, אנשים מנסים לזהות מחלות גופניות, להתאים שידוכים (תחילה עליהם ללמוד פסיכווגיה לפחות מאתיים שנה..), טענות כמו ה'בית' מסמלת את הבית, וכל כיו"ב.
אני חושב שאדם עם אינטואיציה בריאה ובעל נסיון בלקרוא כתבי יד, יכול לנחש ולהצליח ברוב המקרים, כאשר מדבר באדם סטנדרטי. וגם אז הידע שלו יהיה שוה לשיחה אחד על אחד עם הכותב במשך עשר דקות.
קראתי כמה ספרים בנושא, והיו לי גם כמה הצלחות, ניחושים מוצלחים.. ואני מרגיש שזה כמו 'חוכמת הפרצוף', אתה רואה מישהו ואיך הוא מתנהג באוטובוס, לפעמים תקלוט את הכיוון אך לפעמים תגלה בסוף שכלל לא היית בכיוון.
כתב היד הוא עוד דרך לדלות נתונים על אדם, נתונים שיעזרו לפסיכולוג או בעל אינטואיציה חזקה לקלוט את מי שעומד לפניו. ניתן גם להשתמש בתצפית על האדם באוטובוס, במכולת, וכיו"ב, ניתן ללמוד עליו מאיך התיק שלו מסודר, איזה רכב בחר לעצמו. יש אינסוף דרכים ללמוד על הזולת, אחת מהם היא כתב ידו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2022 16:43 |
|
| |
הפרסום הופך את הדיון לנדוש וכפי שהסברתי אין לי מה להוסיף על הדיונים שהתקיימו בנושא עד היום. זה מה שכתבתי ותמהני שזה לא היה ברור
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2022 15:02 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | | מישהו מכיר אותו ברמה שזיהה את הכתב - בבירור??
לשאלתך, בתחקיר בהמקור, בפרק הראשון דקה 45, יש הסרטה שרואים בה הקדשה של מהרח"ו. (ותסלחו לי שהפסקתי להגיב לנושא אמיתות הגרפולוגיה. אני באמת לא רואה צורך להביע דעה על תיאוריה מפורסמת, ולרוב השאלות הן אותן שאלות והתשובות לא יספקו את הספקנים וסלמאט) |
|
מה כוונה תאוריה מפורסמת? ואיך פירסום מאמת תאוריה? האם היא יותר מפורסמת מהתאוריה שכדור הארץ שטוח? או שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2022 14:25 |
|
| |
| שחור_כתום כתב: |  | 1. ולדר דאג במכתב הזה לפרנסת משפחתו (תקבולים בגין זכויות יוצרים) וזה לגיטימי. 2. בתחום הספרות החרדית, ולדר השאיר אחריו חלל ענק שספק אם יתמלא בעשור הקרוב. ממש "לא הניח אחריו כמותו" ברמה הספרותית. הכותב בצערייך ירושלים שחור כתום
|
|
סעיף 1 לא ברור מה הקשר? ברור שהוא מחשיב את ספריו. לגבי סעיף 2, זה הדבר שלא נדון עדיין, מעט דיונים ניתן למצא על איכות ספריו ללא קשר לאישיותו (גם כאן בפורום, כשניתן לראות טביעות אצבע שלו בדיונים ע"י ניקים שונים) , אבל כל הדיונים היו של קנאים נגד הציבור הכללי, או העתקה ספרותית ולא אופי של דיון עומק, כזה כמעט לא נמצא. ואם פותחים את הדיון, דווקא הספר "הצאלמר", שנטול דרמות מטלטלות מעביר כך את מסר על דמות הצאלמר
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2022 10:26 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | שחור_כתום כתב: |  | 1. ולדר דאג במכתב הזה לפרנסת משפחתו (תקבולים בגין זכויות יוצרים) וזה לגיטימי. 2. בתחום הספרות החרדית, ולדר השאיר אחריו חלל ענק שספק אם יתמלא בעשור הקרוב. ממש "לא הניח אחריו כמותו" ברמה הספרותית. 3. זה לא סותר שהוא כנראה חטא ופשע. ההתאבדות שלו מוכיחה (בעיניי) שכל החשדות נכונים כנראה. "עבירה גוררת עבירה". 4. אני חוזר ומביע בוז עמוק לאותו תלמיד חכם שאין בו דעה ומצא לנכון להספיד את ולדר ("החדרת השקפה לאנשים") בכובעו כ"ראש ועדת הביקורת של עיתון ההשקפה הטהורה". הכותב בצערייך ירושלים שחור כתום
|
|
למה לא להספיד אדם שעשה ותרם כל כך הרבה ? ובמיוחד שלא ברור סופית שאכן מדובר באנס או מפגע סדרתי, זה כבוד המשפחה והכרת הטוב נשלח מהאנדרואיד שלי |
| כשדובי וינרוט וחנניה צ'ולק מספידים, הם באים בכובע של חבר ולא בכובע של מאן דאמר רוחני-השקפתי הרב נתן זוכובסקי והעיתון שלו מחזיקים ממנו מאן דאמר שכזה ולכן אסור היה לו להספיד אדם שהתאבד, זהו המעשה הכי לא יהודי בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2022 00:01 |
|
| |
| פמפוני כתב: |  | | מישהו מכיר אותו ברמה שזיהה את הכתב - בבירור?? |
|
לשאלתך, בתחקיר בהמקור, בפרק הראשון דקה 45, יש הסרטה שרואים בה הקדשה של מהרח"ו. (ותסלחו לי שהפסקתי להגיב לנושא אמיתות הגרפולוגיה. אני באמת לא רואה צורך להביע דעה על תיאוריה מפורסמת, ולרוב השאלות הן אותן שאלות והתשובות לא יספקו את הספקנים וסלמאט)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2022 16:50 |
|
| |
| שחור_כתום כתב: |  | 1. ולדר דאג במכתב הזה לפרנסת משפחתו (תקבולים בגין זכויות יוצרים) וזה לגיטימי. 2. בתחום הספרות החרדית, ולדר השאיר אחריו חלל ענק שספק אם יתמלא בעשור הקרוב. ממש "לא הניח אחריו כמותו" ברמה הספרותית. 3. זה לא סותר שהוא כנראה חטא ופשע. ההתאבדות שלו מוכיחה (בעיניי) שכל החשדות נכונים כנראה. "עבירה גוררת עבירה". 4. אני חוזר ומביע בוז עמוק לאותו תלמיד חכם שאין בו דעה ומצא לנכון להספיד את ולדר ("החדרת השקפה לאנשים") בכובעו כ"ראש ועדת הביקורת של עיתון ההשקפה הטהורה". הכותב בצערייך ירושלים שחור כתום
|
|
למה לא להספיד אדם שעשה ותרם כל כך הרבה ? ובמיוחד שלא ברור סופית שאכן מדובר באנס או מפגע סדרתי, זה כבוד המשפחה והכרת הטוב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2022 16:46 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| רציף כתב: |  | | קלעפער כתב: |  | קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | | מישהו מכיר אותו ברמה שזיהה את הכתב - בבירור??לא יודע, אבל הכתב מזכיר לי כתב של רב-סוטה אחר שהועבר לידיי. שניהם מאפיינים של אטימות רגשית, נוקשות ומידה מסוימת של אלימות. (ל"גרפולוגים" שבינינו, שימו לב לשיפודים, לזוית במקום קערה, להיצמדות של אותיות וכו). |
|
הפתעת אותי לחלוטין! אתה מאמין בשטויות הללו? |
|
|
|
חברות ענק לא מאמינות בגרפולוגיה. גרפולוגיה כמו פוליגרף, בסך הכול משמש בידי מכוני אבחון וגופי חקירה כדי שהנבחן\נחקר יחשוב שיודעים עליו הכול וישתף פעולה עם האבחון\חקירה. אבל את האבחון האמיתי עושים באמצעות פיסוכלוג מקצועי שמאבחן ונותן חוות דעת. |
|
הרבה חברות מבקשות כתב יד כדי לבחון התאמה. אז היתה תוכנית טלוויזיה שפסלה גרפולוגים, יתכן שרוב הגרפולוגים הם לא (הכי) מומחים, לא מדובר במדע מדויק, ויתכן שיש לא מעט שרלנטים בתחום, יתכן שזה לא תחום מסודר. גם עיתונאים כנ"ל נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2022 03:06 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | | זה לא על רגל אחת. בגדול, יש המון מאפיינים לכתב וקשה להתכחש לזה לחלוטין. כשהעבירו לי את הכתב של הרב הסוטה הראשון, העבירו לי תכריך של חידושי תורה ולא סיפרו לי במי מדובר ולמה נותנים לי. הכל היה במחברת, שאי אפשר לאבחן בוודאות, אבל זה צעק... כל הסימנים הראו אגרסיביות ואלימות (שהם המאפיינים הבסיסיים של כל אנס, הרי אין הסבר נורמלי למה לא לחשוב על מצבו וקשייו וסבלו העתידי של הקורבן). במכתב פרידה הזה של ולדר יש גם הרבה מאפיינים. להתווכח אפשר כאשר יש מעט מאפיינים, אבל כאשר יש הרבה מאפיינים זה מאוד סביר (שוב, זה מסובך להסביר כי יש הרבה פרטים...) |
|
אתה מוכן להעמיד את הידע שלך למבחן?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2022 22:37 |
|
| |
1. ולדר דאג במכתב הזה לפרנסת משפחתו (תקבולים בגין זכויות יוצרים) וזה לגיטימי. 2. בתחום הספרות החרדית, ולדר השאיר אחריו חלל ענק שספק אם יתמלא בעשור הקרוב. ממש "לא הניח אחריו כמותו" ברמה הספרותית. 3. זה לא סותר שהוא כנראה חטא ופשע. ההתאבדות שלו מוכיחה (בעיניי) שכל החשדות נכונים כנראה. "עבירה גוררת עבירה". 4. אני חוזר ומביע בוז עמוק לאותו תלמיד חכם שאין בו דעה ומצא לנכון להספיד את ולדר ("החדרת השקפה לאנשים") בכובעו כ"ראש ועדת הביקורת של עיתון ההשקפה הטהורה". הכותב בצערייך ירושלים שחור כתום
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2022 19:57 |
|
| |
אין לי מושג איך מוכילים שבנאדם טיפש (מכירים את תיאוריות האינטליגנציות המרובות של גרדנר?). ומי אמר שרוצח סדרתי לא יכול להיות איש טוב? תשאל את גודרון, ביתו של הימלר ימ"ש, איזה איש ואבא הוא היה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2022 13:02 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | סתם שאלה, על סמך מה החליטו שהם לא ידעו בין ימינם לשמאלם? |
|
מהתיאור למעלה אפשר להבין שהם אמרו על רוצח סדרתי שהוא איש טוב ואכפתי.. ועל מדענים מוערכים אמרו שהם טיפשים ולא יוצלחים..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2022 10:33 |
|
| |
סתם שאלה, על סמך מה החליטו שהם לא ידעו בין ימינם לשמאלם?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2022 09:10 |
|
| |
התועלת שגרפולוגיה מביאה לעולם, היא בעיקר בתחום השוואות כתבי יד. לבדוק זיופים.
מי שמתיימר לנתח תכונות אופי ואישיות עפ"י גרפולוגיה, הרי הוא שרלטן. רמאי, ונוכל.
אני זוכר היטב איך לפני כמה שנים החליט כלי תקשורת גדול בארץ לבדוק את הנושא הזה אצל בכירי הגרפולוגים בארץ. אלה מהשורה הראשונה שגובים אלפי שקלים על ניתוח אופי, אישיות, וכישורי התאמה לתפקידים בכירים.
מבלי לשתף אותם "במיזם" שהוא עורך, הוא מסר להם כתבי ידם של רוצח אסיר עולם. ושל פרופ' למתימטיקה, ושל נוכל בעל מוניטין, ושל רופא מנתח בכיר.
הדרישה מהגרפולוגים הייתה, לבדוק אופי, אישיות, והתאמה לתפקיד ניהולי בכיר.
התוצאות שהתקבלו מכל הגרפולוגים ללא יוצא מהכלל, הדהימה את כולם. הם לא ידעו מהחיים שלהם כלום. קשקשו שטויות והניתוחים וההמלצות שלהם היו הזויות.
|
|
|
|
|