אני לא כל כך מבין מה מלינים על יתד נאמן. הרי אם לא יכתבו כלום זה יעלה סימני שאלה ויתן הכרה במעשים החמורים. אם יכתבו שהוא עשה מעשים חמורים זה יפגע אנושות באמון של הנוער במנהיגים והנזק יהיה הרבה יותר גדול. אז הם פרסמו משהו פרווה כזה.
הנזק לחינוך של הנוער גרוע עכשיו עשרת מונים. נראה לכם שהם טפשים? שהם לא שמעו מה באמת קרה מחבר או שכן?
נשלח ב-28/12/2021 14:59
תם_יושב כתב:
תפתח שו"ע יו"ד סימן שמה סעיף ג' תעיין שם ובנו"כ ותראה.
מה צריך יותר מאשר 'כשאול המלך'?
ואחרי ששאול המלך לא נספד כהלכה, עם ישראל נענש ברעב שלש שנים רצופות.
נשלח ב-28/12/2021 14:31
אני לא כל כך מבין מה מלינים על יתד נאמן. הרי אם לא יכתבו כלום זה יעלה סימני שאלה ויתן הכרה במעשים החמורים. אם יכתבו שהוא עשה מעשים חמורים זה יפגע אנושות באמון של הנוער במנהיגים והנזק יהיה הרבה יותר גדול. אז הם פרסמו משהו פרווה כזה.
תפתח שו"ע יו"ד סימן שמה סעיף ג' תעיין שם ובנו"כ ותראה.
נשלח ב-28/12/2021 14:08
תם_יושב כתב:
אדון תם גדול.
איפה מצאת היתר להספיד אדם שאיבד עצמו לדעת "במקרה כזה"?
כנראה שלמרות שציינתי למקור לא פתחת שולחן ערוך
אבל כך כתוב שם על מקרה כזה, 'אין מונעין ממנו דבר'
אתה עושה את עצמך תם או שאתה באמת תם?
מה זה "מקרה כזה"? תפרש מה אומר השו"ע הזה.
נשלח ב-28/12/2021 13:49
לכל ה"גאונים" חברי הפורום. מרגש שאתם פוסקים הלכה לרב זוכובסקי. חבל שלא פסקתם לו אתמול הוא לא היה טועה כ"כ.
כנראה ששכח את שזבי החוטם פה בפורום יודעים. וממש אינני מנוי ולא הייתי מנוי יתד נאמן.
נשלח ב-28/12/2021 13:34
גרשום כתב:
אדון תם גדול.
איפה מצאת היתר להספיד אדם שאיבד עצמו לדעת "במקרה כזה"?
כנראה שלמרות שציינתי למקור לא פתחת שולחן ערוך
אבל כך כתוב שם על מקרה כזה, 'אין מונעין ממנו דבר'
נשלח ב-28/12/2021 13:27
ממש "עיתונות" במיטבה. בלי שום אזכור או רקע על החשדות או העדויות או מתן אמפתיה למתלוננות והנפגעות. הרי הן בכלל לא קיימות. מה הפלא שהעיתונים החרדיים נלחמים באינטרנט, הוא מפוצץ להם את הבועה ומביא את הידיעה שהם בוחרים לצנזר. הרי כל אחד עם גישה לרשת אפילו מסוננת כבר יוכל לבדוק מה היו החשדות ומה היו הגורמים להתאבדות של ולדר.
נשלח ב-28/12/2021 13:21
עיתון שהורתו בחטא ולידתו בחטא, מסיים את הכתבה, שצאצאיו ממשיכים בדרך התורה, טוב ששינו מהנוסח המקובל "ממשיכים בדרכו"
נוירולוג כתב:
הידיעה מחר ביתד נאמן על ולדר: ״בתקופה האחרונה ביקש להפסיק באופן זמני את כתיבת מדורו הקבוע… אתמול בשעת צהריים עת פקד את קבר בנו נלקח בחטף לבית עולמו״
"אחרי מות קדושים אמור", בפרט שאין ספק שהיו גם הרבה מאוד נפשות שהוא נגע בהן רק מבחינה רגשית-מטאפורית ובזה אין מקום לזלזל (על תוכן ההספדים נפתח אשכול אחר ושם הגבתי)
נשלח ב-28/12/2021 12:26
מצדרביעי כתב:
למר גרשום:
אני כמובן לא רוצה לשכנע מישהו חלילה לחשוב על הרעיון...
אבל בהחלט יש למיטב ידיעתי היתרים במקרים מסויימים של סבל ויסורים גדולים ועוד...
יש על זה תשובה ארוכה ביביע אומר, על גביר שירד מנכסיו ושלח את ידו בנפשו. למסקנה הוא פוסק להתאבל וכו'. מאמין שביתד נוהגים (גם בנושא זה) על פי פסקי מרן הראש"ל זיע"א
נשלח ב-28/12/2021 12:12
מצדרביעי
ירו_שלמי כתב:
אני כמובן לא רוצה לשכנע מישהו חלילה לחשוב על הרעיון...
אבל זה בדיוק מה אתה עושה.
אתה חושב שכל מי שמוצא איזה היתר דחוק ירוץ לעשות את זה? האם המחסום היחיד בפני מחשבות כאלו הוא רק ההלכה הברורה?
נשלח ב-28/12/2021 11:48
ככלל, בזמנינו לא נוהגים לקבור מתאבדים מחוץ לגדר, תולים שעשה זאת מחמת שנטרפה עליו דעתו.
נשלח ב-28/12/2021 11:45
גרשום כתב:
"הספידו הגאון רבי נתן זוכובסקי.. חנניה צ'ולק.. אברהם רובינשטיין.. ונפרדו ממנו בקריאה להתחזק בנתיבות החינוך בהם פעל שנים ארוכות"
בעעעעע
הרי הלכה מפורשת היא ועל דעת כל הפוסקים שבשום פנים אסור להספיד את זה שאיבד עצמו לדעת.
עם הארץ שכמותך, כותב הלכה מבלי להסתכל בשו"ע
מפורש בשו"ע יו"ד סי' שמ"ה שבמקרה כזה אין נוהגים דיני מאבד עצמו לדעת.