בית פורומים בחדרי חרדים

העונש החרדי החדש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/12/2021 01:53 לינק ישיר 
העונש החרדי החדש

על רקע סיפור ולדר המצער, ועל רקע סיפורו של משי זהב זה לא מכבר, הגעתי למסקנה:

בארה"ב העונש החמור ביותר הוא מוות

כאן בישראל, אין עונש מוות, העונש החמור ביותר הוא מאסר עולם ללא קצבת זמן, מה שקיבל יגאל עמיר רוצחו של רבין.

אצלינו החרדים הומצא עונש אכזרי יותר משני אלו, לרצוח את הבנאדם ולהשאיר אותו חי, כלומר גסיסה איטית של כמה עשרות שנים, ומי שרוצה לראות איך זה נראה, ישנה חיה - קומודו - לטאת ענק, שאינה יודעת לחנוק את טרפה, והיא נוגסת בו בעודו חי עד שבשלב מסוים הטרף מת, כך נראה אצלינו אדם שחטא, הוא לא יוכל יותר להוציא את הראש מהבית, לכל מקום בו ילך, לחנות מכולת, לבית הכנסת, יסתכלו עליו יצביעו עליו, חרם גמור אף אחד לא ידבר איתו או ישב לידו, כלומר, גזר דין חמור ממוות, חיים שאינם חיים אלא סבל ארוך מתמשך, שצריך המון המון גבורה להישאר לחיות חיים כאלו אך ורק כי הקב"ה ציוה שלא להתאבד

ולשם הבהרה: אחד המעשים החמורים ביותר הם אונס או פגיעה בילדים, דבר שכיום יודעים שהם פשוט הורסים את המשך חייו של הילד, וחשוב לקחת לפסיכולוג כל ילד שנפגע, ועונשו של מי שפוגע בילדים צריך להיות זהה לעונשו של רוצח, מאסרים ארוכים עד 20 שנה, ואין גבול לקנסות והפיצויים שהוא חייב לשלם

אם כן, הדבר הנכון היה לענוש בצורה שונה, בשונה ממגזרים כמו חילונים או גויים, בהם אדם כזה משלם את חובו, יושב כמה שנים משלם פיצוים בסדר גודל, הייתי אומר אפילו לעבור סירוס, אבל אז יכול לחיות את חייו, בשונה מהם, במגזר החרדי שלנו, אדם כזה הופך להיות כל כך מוקצה מחמת מיאוס שעליו לעבור למאדים, כי גם אם יעבור לחו"ל השמועה תגיע אחריו, אי לכך הדבר הנכון במגזר שלנו היה אמור להיות טיפול אמיתי בבנאדם, כפי שציינתי סירוס ועונש מלא, אבל בדיסקרטיות, בלי להפיץ את שמו ותמונתו
נכון הוא הרס חיים, יש הבנה מוחלטת לחומרה העצומה של מעשיו, אז בבקשה, מאסר עולם בלי קצבה, אפילו עונש מוות, אבל גזר הדין שלו אינה יכולה להיות גדולה יותר מעונש מוות

שני האישים האלו שנטלו את חייהם, הוכיחו שהעונש שהוטל עליהם היה גדול יותר מעונש מוות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 21:37 לינק ישיר 

רציף כתב:

עד כמה שאני מבין,
פדופיל תוקף הוא מוקצה.
מי שיש לו נטיה
אין עם זה בעיה

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא לפי הרב מנחם מנדל פוקס מרמות
מבחינתו, אדם תוקף ילדים רק בגלל שקשה לו להמתין מהאירוסין לחתונה.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4917513,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 20:53 לינק ישיר 

ולשרה_בן כתב:

איש_חשוב כתב:

אדם_ה1 כתב:

הנפגעת התעקשה – והעליון התיר לפרסם: זה האיש שתקף אותה

לא הבנתי אם אתה מנסה להביא ראיה מהבג"ץ, שלא ממימיו אנו שותים
או האם אתה מנסה לומר שהנה גם אצל החילונים מפרסמים את האנשים, וכבר כתבתי שאין פרסום חילוני דומה לפרסום חרדי
בפרסום חרדי חייו של האדם נגמרים בזה, ועדיף היה מבחינתו להיכלא לכל ימיו

בכל מקרה, ההחלטה צריכה לבוא משיקול של האם הפוגע ימשיך לפגוע, שאז מותר להציל את חיי הנפגעים בחייו של הפוגע, או האם הוא לא פוגע כי הוא עבר טיפול למשל.

הסבירו לך אלף פעמים שגם פדופיל חילוני מנודה מהחברה וחייו אינם ואתה ממשיך ככלב השב על קיאו לחזור על השטויות שלך.
וכדרכך בקודש תמיד תחפש תירוצים להגן על פדופילים.

עד כמה שאני מבין,
פדופיל תוקף הוא מוקצה.
מי שיש לו נטיה
אין עם זה בעיה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 20:05 לינק ישיר 

ולשרה_בן כתב:

"ובערת הרע מקרבך" נאמר על סוטים כמוך שבכל אשכול על פדופילים אתה יוצא להגנתם.
ממה אתה חושש?

ושוב אתה ממשיך להפוך את נושא האשכול לניגוח אישי של מי שנמצא

ועכשיו אענה לך כאיוולתך
ובערת הרע מקרבך נאמרו על פדופילים מסוגך, ואני לא יצאתי אף פעם להגנתך
אתה רואה שאני שובר לך את השינים?
אז מה אתה אומר שאני יוצא להגנת סוטים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 15:26 לינק ישיר 
ולשרה_בן

איש_חשוב כתב:
וכרגיל, בכל אשכול שתפתחו, האדם ההזוי היושב מאחורי הניק ולשרה_בן יהפוך אתכם לנושא האשכול
הדיון הוא בעצם על הכותבים
הזוי
והזוי שלא מטפלים בו למרות בקשות חוזרות ונשנות להנהלה שתפסיק את הרדיפה האובססיבית של הפסיכי הזה אחרי ניקים

"ובערת הרע מקרבך" נאמר על סוטים כמוך שבכל אשכול על פדופילים אתה יוצא להגנתם.
ממה אתה חושש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 14:06 לינק ישיר 

תמונת המנוול איציק וייספיש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 11:11 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אדם_ה1 כתב:

או האם אתה מנסה לומר שהנה גם אצל החילונים מפרסמים את האנשים, וכבר כתבתי שאין פרסום חילוני דומה לפרסום חרדי

בכל מקרה, ההחלטה צריכה לבוא משיקול של האם הפוגע ימשיך לפגוע, שאז מותר להציל את חיי הנפגעים בחייו של הפוגע, או האם הוא לא פוגע כי הוא עבר טיפול למשל.

בכתבה מדברים על פוגע ונפגעת מהחברה החרדית..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 06:54 לינק ישיר 

וכרגיל, בכל אשכול שתפתחו, האדם ההזוי היושב מאחורי הניק ולשרה_בן יהפוך אתכם לנושא האשכול
הדיון הוא בעצם על הכותבים
הזוי
והזוי שלא מטפלים בו למרות בקשות חוזרות ונשנות להנהלה שתפסיק את הרדיפה האובססיבית של הפסיכי הזה אחרי ניקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 06:53 לינק ישיר 

ולשרה_בן כתב:

מה הסיבה שאתה תמיד מגן על פדופילים?
אתה חושש ממשהו?

מה איכפת לך שאני מגן עליך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 05:32 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

ולשרה_בן כתב:

הסבירו לך אלף פעמים שגם פדופיל חילוני מנודה מהחברה וחייו אינם ואתה ממשיך ככלב השב על קיאו לחזור על השטויות שלך.

וגם ממך ביקשו אלף פעמים להפסיק לרוץ אחרי לכל אשכול
ואתה ממשיך כפדופיל השב אל קיאו לטעון שאני מגן על פדופילים
ענו לך על טענותיך אלף פעמים ואתה לא מרפה, פסיכופט.

מה הסיבה שאתה תמיד מגן על פדופילים?
אתה חושש ממשהו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 04:37 לינק ישיר 

ולשרה_בן כתב:

וגם ממך ביקשו אלף פעמים להפסיק לרוץ אחרי לכל אשכול
ואתה ממשיך כפדופיל השב אל קיאו לטעון שאני מגן על פדופילים
ענו לך על טענותיך אלף פעמים ואתה לא מרפה, פסיכופט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 04:05 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אדם_ה1 כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 01:27 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2022 23:01 לינק ישיר 

רוצחים! מלביני פנים! אין להם חלק לעולם הבא....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2022 21:50 לינק ישיר 

יצחק וייספיש, בן 45 מראשל"צ, הורשע שביצע מעשים חמורים במיוחד בקרובת משפחתו - מאז שהייתה בת 6 ועד 13 • אחרי שהורשע ונגזרו עליו 6.5 שנות מאסר, התעקשה הנפגעת ששמו יפורסם • הסיבה: הפרסום יביא 'לזיכויה' בקרב הקהילה, אחרי שהתמודדה עם לחששנות מאחורי גבה

בית המשפט העליון התיר היום (שני) לפרסם את זהותו של חרדי שהורשע בעבירות של מעשים חמורים שביצע בקרובת משפחתו – על פי בקשתה של הנפגעת.
משה יצחק (איציק) וייספיש, בן 45, תושב ראשון לציון, הורשע בריבוי עבירות של מעשים חמורים במיוחד ועבירות של מעשים מגונים – כשהנפגעת הייתה בת 6-13.5.

ביום ראשון הקרוב ייכנס ויספיש למאסר.

כתב האישום נגד וייספיש הוגש בשנת 2015 לבית המשפט המחוזי בירושלים – בהוראה של בית דין רבני חב''ד בישראל – ובשנת 2019 הוא הורשע ונגזרו עליו 6.5 שנות מאסר.  זהותו הייתה חסויה והדיונים התנהלו בדלתיים סגורות.

וייספיש הגיש ערעור על הרשעתו ועל גזר דינו לבית המשפט העליון, אולם ערעורו נדחה לפני חודש.

לפי דיווח של ורד פלמן ב'כאן חדשות', לאחר מתן פסק הדין בערעור פנתה הנפגעת, כיום אם לילדים, וביקשה כי בית המשפט יורה על התרת פרסום זהותו.

בין השאר טענה הנפגעת, כי ברצונה לזכות בהכרה של משפחתה המורחבת ושל קהילת חב''ד שבה היא מתגוררת –  ביחס לפגיעה שבה, חרף המחיר הכרוך בחשיפה מסוג זה.

מעבר לכך, נטען בבקשתה, כי פרסום שמו של וייספיש עשוי להפסיק את חרושת השמועות הרוחשת בחסידות חב''ד  עליה הם נמנים, כך שהוא – ולא היא – יצטרך מעתה לשאת בנטל הפגיעה בה ולקבל עליו אחריות למעשיו, ומתוך תקווה שהפרסום יביא 'לזיכויה' בקרב הקהילה.

וייספיש טען, כי הפרסום יוביל להחמרת הפגיעה במתלוננת וכי יש לכך השלכות הרות אסון כלפיו. עוד טען, כי הנפגעת אינה נוהגת באופן סביר והגיוני.

בהחלטתם כתבו השופטים ברון, קרא ואלרון כי נימוקיו של וייספיש מדוע אין להיעתר לבקשה אינם מעוגנים בחוק ובפסיקה ומקוממים במיוחד.

''במטרה למנוע את פרסום שמו עושה המערער שימוש בטענות מניפולטיביות ומקוממות לפיהן המתלוננת אינה נוהגת, בבקשתה לפרסום שמו, באופן סביר והגיוני. לא די בכך שבמעשיו הנלוזים, חמס המערער את שנות ילדותה של המתלוננת, הרי שכעת בניסיונו להגן על שמו הוא מבקש לחמוס את המשך חייה בצל הפרשה, כפי שהיא רואה לנכון לחיותם, ובאופן המחבל בהתמודדותה עם מעשיו בה, והכול באמתלה כי הדבר נועד 'לטובתה' של המתלוננת''.

לאחר מתן ההחלטה אמרה עורכת הדין דיקלה טוטיאן זייד, המייצגת את נפגעת העבירה ל'כאן חדשות': ''מדובר בבחורה אמיצה ביותר, שהגישה תלונתה למשטרת ישראל, בהוראת בית דין רבני חב''ד, בעקבות תביעת השתקה שהוגשה בעניין.

''במהלך שנים ארוכות ומייסרות שבהן התקיימו הליכים משפטיים היא התמודדה עם הלחששנות והטלת האשם בה, מאחורי גבה, הדלפות מדיונים שהתנהלו בדלתיים סגורות וניסיונות בלתי פוסקים לשבור את רוחה''.

עו''ד טוטיאן זייד הוסיפה, כי בהחלטת העליון הוסר כל ספק שניסה וייספיש לטעת בציבור אליו הם משתייכים – חסידות חב''ד, במשפחה ומחוצה לה, כי הוא עבריין שהרס את שנות ילדותה.

לדבריה, ''החלטת בית המשפט העליון חשובה ועקרונית ושולחת מסר חשוב מאין כמוהו לכל נפגע ונפגעת עבירות: בית המשפט יפרסם את שמם של עברייני מין ולא יאפשר להם להסתתר בחסות החוק, בטענות מניפולטיביות. הצדק לא רק נעשה אלא גם נראה''.

מארגון 'מגן' המלווה את הנפגעת נמסר: ''ליווינו את הנפגעת הלוחמת במאבקה לצדק. אנו שמחים שפרסום שמו של הפוגע הותר היום ומעשיו וקלונו נחשפו ברבים. ליבנו היום עם הנפגעת ובני משפחתה שמחלימים ממאבק קשה ועיקש לצדק והכרה''.

https://ch10.co.il/news/714890/#.YdyLe1MzZH4

תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 10/01/2022 21:50:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 23:10 לינק ישיר 

העונש האמיתי בתורה על כרת הוא שאינו זוכה לעולם הבא ("הכרת - בעולם הזה, תכרת - לעולם הבא"), וכיהודים שמאמינים שהעולם הזה הוא רגע חולף לעומת חיי העולם הבא עדיף להיות מושפל כל ימי העולם הזה מאשר רגע אחד בעולם הבא ("מוטב לי להקרא שוטה כל ימי, ולא ליעשות שעה אחת רשע לפני המקום"), ולוואי "ועונש חרדי" בעולם הזה יספיק כדי לקבל עוה"ב והוא רחום יכפר עוון...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > העונש החרדי החדש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext