| נשלח ב-28/12/2021 12:18 |
|
| |
מה עם נפגעי ונפגעות "חיים ולדר" הבא?
התאבדותו של חיים ולדר, הסופר, איש החינוך, המטפל והפובליציסט החרדי הנודע, שנחשף בשבועות האחרונים כפוגע מיני סדרתי, נתנה את האות לגל של מתקפות על כל מי שהעזו לפגוע בשמו. התקשורת החרדית נמנעה, ככלל, מעיסוק במעשיו הקשים של ולדר, והספידה אותו בסגנון השמור לרבנים ואישי ציבור חשובים שהלכו לעולמם. העיתון "יתד נאמן", בו כתב ולדר במשך שנים רבות, הקדיש לו מאמר הספד ארוך ונרגש, שבו הוצנעה לחלוטין הסיבה שבעטיה "ביקש" ולדר לאחרונה לקחת פסק זמן מהכתיבה בעיתון. בשם הרב גרשון אדלשטיין ממנהיגי הזרם החרדי-ליטאי, יצאה הנחיה להדגיש בפני הילדים את חומרת המעשה שנעשה דווקא לוולדר, בחשיפת העדויות נגדו, אשר לפי עמדה זו גרמה לו להתאבד. בין היתר צוטט הרב אדלשטיין כמי שאמר, "הבא על אשת איש יש לו חלק לעולם הבא. המלבין פני חבירו ברבים אין לו חלק לעולם הבא. גם אם עפ"י דין יש 'למיחש מיבעי' (כלומר יש לחשוש לאפשרות שמא יש אמת בשמועה רעה שיצאה על אדם, ולנקוט אמצעי זהירות – ש"פ), אין בכך שום היתר ורמז להיתר לשפוך דם ולרצוח יהודי. פשיטא שזה נקרא שרצחו אותו ופשיטא שאין לרוצח חלק לעולם הבא. ברור לגמרי שהלחץ הגדול שלחצו אותו הביא אותו לידי חולי הנפש והרג את עצמו באונס. זה נקרא רציחה". רב דתי לאומי מפורסם טען גם הוא כי עד שלא יוכחו הדברים בבית דין, בבירור בנוכחות שני צדדים, עומדת לוולדר חזקת כשרותו. הוא אף הוסיף, "גם אם אדם חטא ופשע, אין זו סיבה לעשות לו לינץ' ציבורי, ולהכפיש אותו בתפוצה רחבה, מה שכמובן פוגע גם במשפחתו. קל וחומר, כאשר שום דבר לא הוכח כדת וכדין". כמובן שקטונתי מלנהל משא ומתן בהלכה עם אחד מגדולי הלמדנים שבדור, עם רבנים חשובים, ואפילו אינני מתיימר לחלוק על הכרעות "הוועדה הרוחנית" של העיתון "יתד נאמן". אך לאחר הזהירות אי אפשר שלא לזעוק: מה המסר שמקבלים ומקבלות הנפגעים והנפגעות שממש בדקה הזו מתלבטים ושואלים את עצמם, בבדידות מחשבתם: האם לפנות? האם לספר? האם מישהו יקשיב לי, או אולי יגידו לי שאני מספר לשון הרע ואין לי חלק לעולם הבא? האם אחרי שאספר מה שקרה לי מי שייפגע מכך יהיה מי שפגע בי, או שאני אפגע פגיעה נוספת, חמורה לא פחות מהראשונה? אסור להשלות את עצמנו. חיים ולדר איננו הפוגע הראשון וגם לא האחרון. פגיעות מיניות היו, ישנן ויהיו. אפשר לנסות לצמצם את התופעה אבל קשה להניח שאפשר יהיה להכחיד אותה. אחת הדרכים המרכזיות לצמצום התופעה היא פרימת קשר השתיקה, בשתי רמות: ראשית, פוגע שנחשף, ובהנחה שנחשף באופן הנכון ואיננו זוכה לתמיכת הקהילה שסביבו, יתקשה להמשיך לפגוע. שנית: בתרבות שבה חשיפת עברייני מין היא נורמה, ופגיעה בפרנסתם ובמעמדם החברתי היא ברירת המחדל, לעצם הענישה החברתית יש אפקט הרתעתי, לא פחות מאשר לאפשרות הענישה הפלילית.
חיים ולדר הבא כבר מסתובב ביננו, ויש כנראה למרבה הצער הרבה יותר מאשר אחד כזה. לא בטוח שהוא מפורסם כמו ולדר האיש, לא בטוח שהוא נהנה מאותה היוקרה, אבל הוא כאן והוא פועל. ממש בימים אלו הוא (או הם) פוגע בנשמה רכה, ועוד נשמה רכה, ילד או ילדה, נער או נערה, פוצע את נפשם ומחריב את עתידם. השאלה אם יהיה מי שיאזור את האומץ לספר, לחשוף, לשבור את מעגל הפגיעה ולעצור אותו, קשורה קשר הדוק לטיפולה של החברה בפרשת ולדר. זה לא עניין שמייחד את החברה החרדית, זה יכול לקרות וגם קורה בכל חברה (ותעיד פרשת המורה באולפנה שהתפוצצה רק בשבוע האחרון ופרשת המדריך בבר נוער שהתפוצצה גם היא השבוע). אם הסביבה החברתית של הפוגע והנפגעים מתייצבת לצד הנפגעים, באופן ברור, יציב, בלי אבל ובלי אולי, מכאן יכולה להתחיל הדרך לתיקון. אם הפוגע הופך לנפגע, אם התגובה היא גמגום והסתרה, אם רבנים ומחנכים נזכרים דווקא עכשיו בהלכות לשון הרע, אזי כל אלה שותפים בפשעו של הפוגע המיני הבא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2021 03:59 |
|
| |
ולשרה_בן
| איש_חשוב כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
| ולשרה_בן כתב: |  |
אתה זוכר שכינת כותבת בתואר "פרוצה"? אתה מדבר על הוצאת שם רע? לא בחינם טיפוסים כמוך מגינים על נואפים כמו חיים ולדר. |
|
כן, זה היה הדבר היחיד שהעלית בחכתך אחרי כמה ימים מטורפים של חיפוש ב12 אלף הודעות שלי נו, כתבה בפורום כמו פרוצה, קיבלה את התואר המגיע לה, ולמרות שזה ממש מזעזע אותך ואף אחד לא יבין מה עובר במוח הפסיכו שלך, עדיין אין קשר לשאלת האם חיים ולדר התעסק עם קטינים או לא כי לא שמענו שום עדות מפורשת יוצאת מפי ילוד אשה כלשהו כתבת שהוא נואף, בנושא זה לא הגנתי עליו, ואם אכן ההקלטה של אותה אשה אמיתית, הרי הוא מוקצה מחמת מיאוס אצלי ואצל כל יהודי ירא שמים, אין לו שום הגנה, אבל כל עוד מדברים כאן על התעסקות שלו עם קטינים, אם לא תביא הוכחה אתה מוציא שם רע. |
|
אתה שוטה ושקרן. אותה אישה לא ניבלה את פיה ולא כתבה שום דבר לא ראוי. אתה מגן פדופילים ידוע ובכל סיפור אתה מחפש תירוץ להצדיק את האנס.
אפילו אצל משי זהב כתבת שלא ראית שום עדות שהצדיק חטא ב א"א או ב מ.ז.
אתה מוזמן להביא לכאן הוכחות לכל אחד מהאשמות מגן פדופילים? תביא הוכחה כתבתי על משי זהב שאין שום עדות? תביא הוכחה אותה אשה לא כתבה שום דבר לא ראוי? תביא את האשכול ונבדוק
עד עכשיו נדרשת להביא הוכחות וציטוטים, ואז פתאום נדמת
לשוטה הפורום, אני לא עובד אצלך אבל הנה דוגמא קטנה. קראתי כמעט את כל העדויות, לא הופיע שם הדברים שכתבת כאן בראשי תיבות יתכן ואתה צודק, אבל אם לא, אתה מוציא שם רע. תברר היטב לפני שאתה כותב את זה
ואני חשבתי שאתה הולך להביא לכאן איזשהי הגנה שלי על משי זהב בשעתו כתבתי כאן את הדברים הכי קשים על משי זהב, כי כולם הבינו שהעדויות נכונות, היו המון עדויות של אנשים שבאו בפנים גלויות, לא באנונימיות, וברגע שהתברר שהסיפורים נכונים, אף אחד לא תמך בו
מישהו רמז שם שאולי הוא התעסק עם אשת איש או מ"ז, ואמרתי שבכל העדויות לא שמעתי אף אחד שדיבר על שני אלו, כי הוא לא התעסק עם נשואות עכשיו תגיד לי, שוטה קטן, איפה יש פה הגנה כלשהי על משי זהב?
הלינק השני מדבר כמובן על ולדר, וחזרנו לכך שאין עדיין שום הוכחה לכך שהוא התעסק עם קטינים, וכל עוד שלא תהיה הוכחה, הרי שאין כאן הגנה על פדופיל, אלא על אדם שמואשם בפדופיליה ללא שום הוכחה
ושוב ככה יצאת קטן קטן, אמרת שהגנתי על סוטים על פדופילים, לא הבאת כאן שום הוכחה, הנסיון הנואל שלך עפ שני הלינקים מעידים עד כמה רמת המשכל שלך נמוכה ושיהיה ברור, אני עונה לך רק כדי שלא תחשוב שאתה צודק, בעיקרון לא הייתי יורד לרמה הנמוכה הזאת של לנהל איתך בכלל דו שיח
|
|
שקרן קטן ועלוב. רק סוטה כמוך מסוגל לכנות כותבת חרדית בתואר "פרוצה".
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2021 03:48 |
|
| |
אגב, הנה משהו שבחרת להסתיר.. באותו אשכול כתבתי את המילים הבאות "ומכיון שכך, אכן ראוי היום להשוות בין עונשו של אונס לרוצח (שניהם כמדומני בכליאה ה15-20 שנה)" נו? מה יש לך לומר על זה? אני בטוח שעברת על זה ולא חשבת להיות הוגן ולצטט את זה
ומה ההבדל ביניהם? משי זהב אכן הרס חיים, הוא היה פדופיל, ולכן אף אחד לא תמך בו ולדר ספק, אין הוכחות.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 29/12/2021 03:55:51
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2021 03:44 |
|
| |
| ולשרה_בן כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
אתה זוכר שכינת כותבת בתואר "פרוצה"? אתה מדבר על הוצאת שם רע? לא בחינם טיפוסים כמוך מגינים על נואפים כמו חיים ולדר. |
|
כן, זה היה הדבר היחיד שהעלית בחכתך אחרי כמה ימים מטורפים של חיפוש ב12 אלף הודעות שלי נו, כתבה בפורום כמו פרוצה, קיבלה את התואר המגיע לה, ולמרות שזה ממש מזעזע אותך ואף אחד לא יבין מה עובר במוח הפסיכו שלך, עדיין אין קשר לשאלת האם חיים ולדר התעסק עם קטינים או לא כי לא שמענו שום עדות מפורשת יוצאת מפי ילוד אשה כלשהו כתבת שהוא נואף, בנושא זה לא הגנתי עליו, ואם אכן ההקלטה של אותה אשה אמיתית, הרי הוא מוקצה מחמת מיאוס אצלי ואצל כל יהודי ירא שמים, אין לו שום הגנה, אבל כל עוד מדברים כאן על התעסקות שלו עם קטינים, אם לא תביא הוכחה אתה מוציא שם רע. |
|
אתה שוטה ושקרן. אותה אישה לא ניבלה את פיה ולא כתבה שום דבר לא ראוי. אתה מגן פדופילים ידוע ובכל סיפור אתה מחפש תירוץ להצדיק את האנס.
אתה מוזמן להביא לכאן הוכחות לכל אחד מהאשמות מגן פדופילים? תביא הוכחה כתבתי על משי זהב שאין שום עדות? תביא הוכחה אותה אשה לא כתבה שום דבר לא ראוי? תביא את האשכול ונבדוק
לשוטה הפורום, אני לא עובד אצלך אבל הנה דוגמא קטנה. קראתי כמעט את כל העדויות, לא הופיע שם הדברים שכתבת כאן בראשי תיבות יתכן ואתה צודק, אבל אם לא, אתה מוציא שם רע. תברר היטב לפני שאתה כותב את זה
|
|
ואני חשבתי שאתה הולך להביא לכאן איזשהי הגנה שלי על משי זהב בשעתו כתבתי כאן את הדברים הכי קשים על משי זהב, כי כולם הבינו שהעדויות נכונות, היו המון עדויות של אנשים שבאו בפנים גלויות, לא באנונימיות, וברגע שהתברר שהסיפורים נכונים, אף אחד לא תמך בו
מישהו רמז שם שאולי הוא התעסק עם אשת איש או מ"ז, ואמרתי שבכל העדויות דיברו רק על קטינות, לא שמעתי אף אחד שדיבר על שני אלו, כי הוא לא התעסק עם נשואות עכשיו תגיד לי, שוטה קטן, איפה יש פה הגנה כלשהי על משי זהב?
הלינק השני מדבר כמובן על ולדר, וחזרנו לכך שאין עדיין שום הוכחה לכך שהוא התעסק עם קטינים, וכל עוד שלא תהיה הוכחה, הרי שאין כאן הגנה על פדופיל, אלא על אדם שמואשם בפדופיליה ללא שום הוכחה
ושוב ככה יצאת קטן קטן, אמרת שהגנתי על סוטים על פדופילים, לא הבאת כאן שום הוכחה, הנסיון הנואל שלך עפ שני הלינקים מעידים עד כמה רמת המשכל שלך נמוכה ושיהיה ברור, אני עונה לך רק כדי שלא תחשוב שאתה צודק, בעיקרון לא הייתי יורד לרמה הנמוכה הזאת של לנהל איתך בכלל דו שיח
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 29/12/2021 03:57:29
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2021 02:38 |
|
| |
ולשרה_בן
| איש_חשוב כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
|
|
|
|
תוקן על ידי ולשרה_בן ב- 29/12/2021 03:02:28
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2021 01:30 |
|
| |
| אפיפנס כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
|
|
אתה שוטה ושקרן. אותה אישה לא ניבלה את פיה ולא כתבה שום דבר לא ראוי. אתה מגן פדופילים ידוע ובכל סיפור אתה מחפש תירוץ להצדיק את האנס. אפילו אצל משי זהב כתבת שלא ראית שום עדות שהצדיק חטא ב א"א או ב מ.ז. נשלח מהאנדרואיד שלי
שים לב לסאבטקסט של דבריו
לנאוף עם אשת איש בהסכמה זה יותר חמור מלאנוס נפשות תמימות |
|
לא, הסאבטקסט הוא שעל ניאוף אשת איש היו הוכחות ברורות והקלטות, ועל התעסקות עם קטינים לא היו שום הוכחות לא מבין מאיפה הבאת את ההבנה העקומה שלך מדברי, כתבתי את זה די במפורש
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2021 01:28 |
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2021 01:24 |
|
| |
|
|
אתה שוטה ושקרן. אותה אישה לא ניבלה את פיה ולא כתבה שום דבר לא ראוי. אתה מגן פדופילים ידוע ובכל סיפור אתה מחפש תירוץ להצדיק את האנס. אפילו אצל משי זהב כתבת שלא ראית שום עדות שהצדיק חטא ב א"א או ב מ.ז. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
שים לב לסאבטקסט של דבריו
לנאוף עם אשת איש בהסכמה זה יותר חמור מלאנוס נפשות תמימות
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2021 01:14 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
|
|
אתה שוטה ושקרן. אותה אישה לא ניבלה את פיה ולא כתבה שום דבר לא ראוי. אתה מגן פדופילים ידוע ובכל סיפור אתה מחפש תירוץ להצדיק את האנס. אפילו אצל משי זהב כתבת שלא ראית שום עדות שהצדיק חטא ב א"א או ב מ.ז. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2021 23:24 |
|
| |
|
כן, זה היה הדבר היחיד שהעלית בחכתך אחרי כמה ימים מטורפים של חיפוש ב12 אלף הודעות שלי נו, כתבה בפורום כמו פרוצה, קיבלה את התואר המגיע לה, ולמרות שזה ממש מזעזע אותך ואף אחד לא יבין מה עובר במוח הפסיכו שלך, עדיין אין קשר לשאלת האם חיים ולדר התעסק עם קטינים או לא כי לא שמענו שום עדות מפורשת יוצאת מפי ילוד אשה כלשהו כתבת שהוא נואף, בנושא זה לא הגנתי עליו, ואם אכן ההקלטה של אותה אשה אמיתית, הרי הוא מוקצה מחמת מיאוס אצלי ואצל כל יהודי ירא שמים, אין לו שום הגנה, אבל כל עוד מדברים כאן על התעסקות שלו עם קטינים, אם לא תביא הוכחה אתה מוציא שם רע.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2021 22:18 |
|
| |
| אפיקטוזין כתב: |  |
|
|
מי האכזר ? זה שהביא לחיסולו של אדם ללא משפט ? זה שלא טרח להפעיל אמצעי לחץ מתונים יותר ? זה שפרסם את קולו וקלונו של הנרצח לעיני קול ? זה שקרא לו פושע מסוכן ולא חסך במילים ?
זה סיפור מורכב, וכולם צודקים איפשהו
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 28/12/2021 22:42:48
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2021 21:09 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2021 20:43 |
|
| |
ולשרה_בן
| איש_חשוב כתב: |  | מה המסר שמקבלים ומקבלות הנפגעים והנפגעות שממש בדקה הזו מתלבטים ושואלים את עצמם, בבדידות מחשבתם: האם לפנות? האם לספר? האם מישהו יקשיב לי, או אולי יגידו לי שאני מספר לשון הרע ואין לי חלק לעולם הבא? האם אחרי שאספר מה שקרה לי מי שייפגע מכך יהיה מי שפגע בי, או שאני אפגע פגיעה נוספת, חמורה לא פחות מהראשונה?
אי אפשר להתעלם מכך שהנפגעים (המדומיינים?) כאן לא פנו לאף אחד להתלונן, עשו לעצמם חיים קלים וכתבו בוצאפ או בפייסבוק באנונימיות היחידה שבאה גלוית פנים היתה אותה אשת איש שקיימה את קשריה איתו לכאורה מרצון ולכן נאסרה על בעלה לפי הודאתה ולפי האמון של בעלה בסיפורה, אני לא קורא לה נפגעת, כי היא הרי קיימה מרצון את קשריה אז אל תדאג יקירי לנפגעים האמיתיים שירצו לבוא להתלונן, בצורה אמיתית במשטרה או בבית דין בפנים גלויות, אלו יקבלו את היחס של נפגעים אמיתיים, כמו שקיבלו נפגעיו של משי זהב אמון מלא, כי הם באו בפנים גלויות. \
ואחרי זה "איש חשוב" יטען שהוא לא מגן על אנסים ופודופילים. אם לא אהרן רבינוביץ משי זהב וחיים ולדר היו ממשיכים לאנוס ולרצוח עוד נפשות.
ויכוחים איתך זה כמו ויכוח עם אוטיסט מה לא הבנת? שיש כאן דיון האם הוא בכלל פגע בקטינים, אין הוכחות אין ראיות, בינתים היו הוכחות אך ורק על יחסים מרצון עם אשה שנאסרה על בעלה כי היא הודתה שזה היה מרצון אני מגן על אדם שלא הוכחה אשמתו בכלל, וגם הכרזתי במפורש שברגע שיוכח שהוא פגע בקטינים אני אשרוף את כל ספריו.
אתה תמיד מגן על פדופילים חרדים, כל פעם יש לך תירוץ אחר.
בכל פעם שכתבת את זה התבקשת להביא הוכחה או ציטוט שלי, מעולם לא מצאת, הלכת וחיפשת אחורה 12 שנה ולא מצאת, עכשיו שיש כאן ויכוח האם ולדר אכן פגע בילדים, אתה אומר "הגנה על פדופילים" בינתים אתה הוא זה שלא יכול להוכיח שהוא אכן היה פדופיל, אתה מוציא שם רע, ואני מגן כאן על אדם שספק האם אכן היה אחד כזה
|
|
אתה זוכר שכינת כותבת בתואר "פרוצה"? אתה מדבר על הוצאת שם רע? לא בחינם טיפוסים כמוך מגינים על נואפים כמו חיים ולדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2021 20:39 |
|
| |
| ולשרה_בן כתב: |  | מה המסר שמקבלים ומקבלות הנפגעים והנפגעות שממש בדקה הזו מתלבטים ושואלים את עצמם, בבדידות מחשבתם: האם לפנות? האם לספר? האם מישהו יקשיב לי, או אולי יגידו לי שאני מספר לשון הרע ואין לי חלק לעולם הבא? האם אחרי שאספר מה שקרה לי מי שייפגע מכך יהיה מי שפגע בי, או שאני אפגע פגיעה נוספת, חמורה לא פחות מהראשונה?
אי אפשר להתעלם מכך שהנפגעים (המדומיינים?) כאן לא פנו לאף אחד להתלונן, עשו לעצמם חיים קלים וכתבו בוצאפ או בפייסבוק באנונימיות היחידה שבאה גלוית פנים היתה אותה אשת איש שקיימה את קשריה איתו לכאורה מרצון ולכן נאסרה על בעלה לפי הודאתה ולפי האמון של בעלה בסיפורה, אני לא קורא לה נפגעת, כי היא הרי קיימה מרצון את קשריה אז אל תדאג יקירי לנפגעים האמיתיים שירצו לבוא להתלונן, בצורה אמיתית במשטרה או בבית דין בפנים גלויות, אלו יקבלו את היחס של נפגעים אמיתיים, כמו שקיבלו נפגעיו של משי זהב אמון מלא, כי הם באו בפנים גלויות. \
ואחרי זה "איש חשוב" יטען שהוא לא מגן על אנסים ופודופילים. אם לא אהרן רבינוביץ משי זהב וחיים ולדר היו ממשיכים לאנוס ולרצוח עוד נפשות.
ויכוחים איתך זה כמו ויכוח עם אוטיסט מה לא הבנת? שיש כאן דיון האם הוא בכלל פגע בקטינים, אין הוכחות אין ראיות, בינתים היו הוכחות אך ורק על יחסים מרצון עם אשה שנאסרה על בעלה כי היא הודתה שזה היה מרצון אני מגן על אדם שלא הוכחה אשמתו בכלל, וגם הכרזתי במפורש שברגע שיוכח שהוא פגע בקטינים אני אשרוף את כל ספריו.
אתה תמיד מגן על פדופילים חרדים, כל פעם יש לך תירוץ אחר. |
|
בכל פעם שכתבת את זה התבקשת להביא הוכחה או ציטוט שלי, מעולם לא מצאת, הלכת וחיפשת אחורה 12 שנה ולא מצאת, עכשיו שיש כאן ויכוח האם ולדר אכן פגע בילדים, אתה אומר "הגנה על פדופילים" בינתים אתה הוא זה שלא יכול להוכיח שהוא אכן היה פדופיל, אתה מוציא שם רע, ואני מגן כאן על אדם שספק האם אכן היה אחד כזה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2021 20:06 |
|
| |
ולשרה_בן
| איש_חשוב כתב: |  | מה המסר שמקבלים ומקבלות הנפגעים והנפגעות שממש בדקה הזו מתלבטים ושואלים את עצמם, בבדידות מחשבתם: האם לפנות? האם לספר? האם מישהו יקשיב לי, או אולי יגידו לי שאני מספר לשון הרע ואין לי חלק לעולם הבא? האם אחרי שאספר מה שקרה לי מי שייפגע מכך יהיה מי שפגע בי, או שאני אפגע פגיעה נוספת, חמורה לא פחות מהראשונה?
ויכוחים איתך זה כמו ויכוח עם אוטיסט מה לא הבנת? שיש כאן דיון האם הוא בכלל פגע בקטינים, אין הוכחות אין ראיות, בינתים היו הוכחות אך ורק על יחסים מרצון עם אשה שנאסרה על בעלה כי היא הודתה שזה היה מרצון אני מגן על אדם שלא הוכחה אשמתו בכלל, וגם הכרזתי במפורש שברגע שיוכח שהוא פגע בקטינים אני אשרוף את כל ספריו. |
|
אתה תמיד מגן על פדופילים חרדים, כל פעם יש לך תירוץ אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2021 19:30 |
|
| |
שמואל אליהו אינו דיין, אינו מוסמך ואינו 'מאן דאמר', בדיוק כמו השניים הנוספים שצירף כ"בית דין" קיקיוני.
עדיין, מצופה ממנו כמי שמתיימר לעמוד מטעם עצמו בראש מערכה כלשהי, להבהיר לציבור בפרוטרוט האם "שמע עדויות" מ"מתלוננות" באופן ישיר ובלתי אמצעי, או "שמע עדויות" מאי מי שסיפר לו ששמע ממישהי שסיפרה וכדומה.
לא שזה משנה הרבה לגופו של עניין, אבל בהחלט משנה לגופו של הנ"ל.
כפי שכבר כתבו כאן, כל דרדק חרדי מבין שמופרך להאמין שבנות / נשים חרדיות התייצבו והעידו בנושאים שכאלה בפני "רב" ד"לי מפוקפק מצפת...
הגירסה התקשורתית שלו מתפתחת בהתאם להתפתחויות, למי שעוקב.
|
|
|
|
|