בית פורומים בחדרי חרדים

המשטרה ביימה פשיטה על מתחם בדואי בנגב לצורך יחסי ציבור בטלוויזיה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/12/2021 14:03 לינק ישיר 
המשטרה ביימה פשיטה על מתחם בדואי בנגב לצורך יחסי ציבור בטלוויזיה

המשטרה ביימה פשיטה ממסוק על בית משפחה בדואית בנגב לצורך יחסי ציבור
שוטרים פרצו לביתו של סאלם אבו סבילה ביישוב אבו תלול ולא מצאו בו דבר. למרות זאת, בכתבה ששודרה ב"אולפן שישי" נראו לוחמים פושטים על הבית כשהמפכ"ל משקיף עליהם. "הם עשו הצגה", מאשים אבו סבילה. במשטרה סירבו לומר אם שבתאי ידע שזו פעולת ראווה
נתי יפת | כתב "הארץ" בדרום 
05:58| עודכן ב: 12:06

ב-24 בנובמבר התגאתה המשטרה במבצע נרחב נגד מוקדי פשיעה ביישובים בדואיים בדרום, שזכה לכינוי "מסלול בטוח". במבצע, שבו השתתפו 1,200 שוטרים, נחשפו 15 חממות של קנאביס ונתפסו 55 קילוגרמים של חשיש ומריחואנה, קילוגרם קוקאין, שלושה רובי קרלו ותחמושת רבה. 12 חשודים נעצרו ו-29 נוספים עוכבו לחקירה. "נגיע אליהם, לבתיהם, בכל זמן ובכל שעה", הצהיר באותו יום המפכ"ל קובי שבתאי, והשר לביטחון הפנים עמר בר-לב הוסיף מסר תקיף משלו: "עברנו מהגנה להתקפה. מי שמסכן אותך, אתה לא מחכה שיגיע אליך - אתה בא אליו הביתה ותוקף אותו שם". 

"תמונת הניצחון" של המבצע היתה תיעוד של לוחמי ימ"מ המשתלשלים ממסוק מעל מתחם מגורים ביישוב אבו תלול. בכתבה ששודרה ב"אולפן שישי" תועד המפכ"ל צופה בפעולה מגבעה סמוכה, כשלצדו הכתב דני קושמרו. בכתבה נראו לוחמים עורכים חיפוש בבית ושבתאי תועד מתבשר על השלמת המבצע, ומכריז: "האובייקט נתפס". קושמרו תהה: "כזה מבצע מורכב וגדול בשביל חממה אחת קטנה?" והמפכ"ל השיב: "ציר הרשע - הכל מתחיל בסמים".
אלא שבמתחם שבו נחת המסוק לא נמצא דבר ואיש לא נעצר בו או עוכב לחקירה. למעשה, בדיקת "הארץ" מגלה שהפשיטה היתה מבוימת: המשטרה ידעה שאין הצדקה לפעולה, מפני שכבר פשטה על המתחם שעות ספורות לפני כן. הלוחמים שתועדו פושטים עליו הצטרפו ליותר מ-20 שוטרים שכבר היו שם. בחדשות 12 לא ידעו שהמבצע מבוים, וכשקושמרו שאל את המפכ"ל אם זו לא הצגה לתקשורת - זה התחמק מתשובה.

סאלם אבו סבילה, שהמסוק נחת בחצרו, אומר כי בשעה שש באותו בוקר העירו אותו ואת בני ביתו שוטרים רעולי פנים שפרצו לבית. לדבריו, ארבעה או חמישה מהם נכנסו לחדר השינה שלו כשהם חמושים. "שאלתי מה קורה, והם אמרו 'תסתום, תסתום, לא לדבר'. לקחו אותי החוצה כשאשתי והילדים מסתכלים. כשהאישה שאלה מה קורה, השוטר עשה תנועה כאילו הוא בא להרביץ לה".

לדברי אבו סבילה, מחוץ לבית המתינו שני קצינים, שאמרו לו כי ברשותם צו לחיפוש בשני הבתים של המשפחה (לאבו סבילה שתי נשים). כששאל מי הם רעולי הפנים, הוא מספר, אמר לו אחד הקצינים: "'זאת יחידה שאין לה אלוהים'. שאלתי אם הם מעל החוק והוא ענה 'הם יכולים להרביץ לי ואני לא יכול לעשות כלום'".

לאחר שהבתים פונו מיושביהם, ערכו שוטרים חיפוש ממושך ויסודי בבתי המשפחה ובחצרות המקיפות אותם, ולא גילו כל ממצא חשוד. אז נדרש אבו סבילה לחתום על מסמך שלפיו לא נגרם נזק לבתים. להערכתו, החיפוש הסתיים בין 8:00 ל-8:30, אך השוטרים לא מיהרו לעזוב את המקום. "אולי שעתיים אחרי שהסתיים החיפוש הם יושבים ועושים קפה, מחכים", הוא משחזר. "נשאר רק שיפתחו שולחן. הם ידעו שאין כלום, כולם היו רגועים".
בשעה 10:41 - ארבע שעות וחצי לאחר הפריצה לביתו של אבו סבילה ושעתיים לפחות לאחר שהחיפוש במתחם הסתיים ללא תוצאות - הופיע מעליו מסוק שהחל להנמיך טוס. "שמעתי באחד מדיווחי החדשות בערבית שהם קפצו מלמעלה בשביל לרדוף אחרי עבריינים שברחו, אבל לא רדפו אחרי אף אחד, המסוק בא רק לבית", אומר אבו סבילה. "שניים קפצו לבית שלי ושניים לבית של האישה השנייה שלי. הם התכופפו ותפסו את הנשק כאילו הם מוכנים בכל שנייה שיקפוץ להם איזה מחבל, אבל הם כבר ידעו שאין כלום. אני ישבתי בבית באותו רגע עם שישה או שבעה שוטרים שחיכו אצלי.
"זו הפעם הראשונה שאני רואה דבר כזה, ראיתי את זה רק בסרטי אקשן. כל הסיפור נמשך לא יותר מעשר דקות. הלוחמים עשו הצגה שהם רצים לתוך הבתים, ואז יצאו מהם, עלו על ג'יפ ונסעו מכאן. השוטרים האחרים אמרו 'זהו, סיימנו', וכמעט כולם נסעו מיד. בסוף נשארו שלושה או ארבעה שלא היה להם מקום במכוניות, וחיכו עד שבאו לאסוף גם אותם".

לדברי אבו סבילה, יום קודם לכן ראה אנשים על הגבעה המשקיפה על מתחם המגורים שלו, אך לא ייחס לכך חשיבות. רק בדיעבד הבין כי הוקם שם חמ"ל משטרתי, שבו שהה המפכ"ל בזמן הפעולה: "הבתים שלנו מתחת להר. זה התאים לו, שיסתכל במשקפת מההר על התרגיל.
"הם באים ואומרים בתקשורת 'אנחנו תפסנו', אבל הם לא תפסו כלום ולא לקחו אף אחד אפילו לחקירה. בכל המשפחה שלנו, 3,000 איש, לא עצרו אפילו בן אדם אחד. תפסו סמים במקומות אחרים, וקשרו את זה בתקשורת עם התמונות מאצלי, כאילו שתפסו פה. נראה לי שהשוטרים שחיכו אצלי למסוק ידעו שזה תרגיל. אבל אם זה ככה, אל תבואו לי עם צו חיפוש להפחיד את הילדים. איך עושים תרגיל וקופצים מלמעלה כשהילדים מסתכלים?"
לדבריו, הפשיטה גרמה נזק נפשי לבני משפחתו ובעיקר לילדיו הצעירים, שנזקקים כעת לטיפול פסיכולוגי ושכמה מהם חזרו להרטיב במיטותיהם: "הפחידו את האישה והילדים. הם היו רגילים לראות משטרה, אבל עכשיו אם מישהו אומר לילד 'פוליס' הוא בורח כאילו הוא השתגע". בחוות דעת של פסיכולוג שנפגש עם הילדים נאמר כי הם הפגינו חרדה ביחס לתקרית וסובלים מ"פחדים, קשיי שינה ופלאשבקים". אבו סבילה ריצה בעבר עונש מאסר על פריצה, אבל ב-15 השנים האחרונות לא היה מעורב בפלילים.
במשטרה סירבו להשיב לשאלה אם המפכ"ל היה מודע לכך שזו פעולת ראווה, וכן לשאלות בדבר שיקול הדעת שמאחוריה והפגיעה בבני משפחת אבו סבילה. כמו כן, לא נענתה השאלה כמה מהעצורים והמעוכבים במבצע שוחררו לבסוף, ונגד כמה מהם נפתחו הליכים פליליים.
מהמשטרה נמסר בתגובה: "בחודשים האחרונים נוקטת המשטרה יד קשה נגד הפשיעה בחברה הערבית תוך השקעת כוחות רבים וביצוע מבצעים רחבי היקף מדי שבוע. משטרת ישראל הגבירה את פעולות האכיפה ההתקפיות תוך שימוש בכל האמצעים העומדים לרשותה, לרבות הפעלת יחידות מיוחדות, במטרה למגר את הפשיעה ולהגן על אזרחי ישראל. גם בפעילות זו עשינו שימוש באמצעים העומדים לרשותנו, ואף נמצאו ראיות בתא השטח בו עבדנו".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2021 14:47 לינק ישיר 

קהלת כתב:
הזוי, מטורף, לא יאומן. כל סופרלטיב שנכתוב על הסיפור הזה לא יהיה מוגזם. יש הרגשה שמשהו פשוט יצא מכלל שליטה.

משהו יצא משליטה??
זה תמיד היה ככה, ולצערי גם ימשיך ככה בעתיד הנראה לעין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2021 14:27 לינק ישיר 

ככה נראית המשטרה הממשלה וכל המערכת
כולם פועלים רק למען הכותרת והתמונה והכל פייק
ורק האזרח המסכן הוא זה שסובל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2021 14:24 לינק ישיר 

הזוי, מטורף, לא יאומן. כל סופרלטיב שנכתוב על הסיפור הזה לא יהיה מוגזם. יש הרגשה שמשהו פשוט יצא מכלל שליטה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > המשטרה ביימה פשיטה על מתחם בדואי בנגב לצורך יחסי ציבור בטלוויזיה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext