|
|
| נשלח ב-1/1/2022 22:25 |
|
| |
חריף ומקשה 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 02:17 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לצערי, מסכים עם התחזית שלך. העתיד הוא של החרדים השמרנים. כי הם מביאים יותר ילדים. הדמוגרפיה תנצח.
החרדים המודרניים הם זן נכחד. שיעורם בקרב החרדים הולך ופוחת.
אבל כשיגיע העתיד הזה, והמדינה תישלט ע"י החרדים השמרנים ששוללים את האקדמיה והדמוקרטיה, שם תתחיל הקריסה הנוראית. קריסה כלכלית וחברתית. הקריסה תהיה קשה ואכזרית. |
|
לא מסכים איתך, ככל שאחוז החרדים במדינה יגדל, הם יהפכו להיות יותר ממוסדים יותר מסודרים
ואל תהיה כל כך עצוב, היהדות תמיד היתה חרדית, אולי לא במובן של כוללים כובעים וחליפות, אבל מבחינת שמירת מצוות באדיקות, רק לפני 150-200 שנה נוצרו חילונים ביהדות, היהדות אם כך רק תחזור למה שהיתה מאז נוצרה ובטווח זמן קצר יותר, החרדים המודרניים נוצרו רק לפני 20 שנה, כך שזה יהיה ממש לא נורא אם הם יהיו כדברך "זן נכחד".. מה שכן עצוב הוא, לאן בדיוק הם ילכו כשהם ייגמרו, והתשובה העצובה היא - לכיוון החילוני ככל הנראה, אין לכם עתיד בדור השני והשלישי! כשהדור הראשון מוריד את הכובע והחליפה, הדור הבא מוריד את הכיפה, ואם לא הדור הבא, דור הנכדים יוריד, זה קורה במציאות חבל להכחיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 05:31 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| hot_tr כתב: |  | לה''ו. פעם הייתי אומר שהחרדים הם הרפורמים החדשים, שמקדשים את השולחן הפוך החמישי (הברית הדנדשה), היכן שלא מסתדר עם השולחן ערוך האמתי עד עולם. אבל... אחרי התאבדותו, שהעלו אותו בהספדים למחנך דגול, מעביר ההשקפה הנכונה, וכו' וכד', אתם נהייתם הנוצרים הקתולים החדשים, שאף הפשעים שעשו כמרים, ליהודים, לילדים וכל מה שזז, קיבלו מעמד של ''קד(ו)ש" (Saint )
|
|
כשאתה מדבר על "החרדים" אולי תציג את עצמך? מי מדבר איתנו?
אני חרדי, נעים מאוד, ואתה? אינך רואה את עצמך כחרדי? מה אתה? דתי? מסורתי? חוזר בשאלה? תציג את עצמך בבקשה |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 10:21 |
|
| |
| ולשרה_בן כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
| hot_tr כתב: |  | לה''ו. פעם הייתי אומר שהחרדים הם הרפורמים החדשים, שמקדשים את השולחן הפוך החמישי (הברית הדנדשה), היכן שלא מסתדר עם השולחן ערוך האמתי עד עולם. אבל... אחרי התאבדותו, שהעלו אותו בהספדים למחנך דגול, מעביר ההשקפה הנכונה, וכו' וכד', אתם נהייתם הנוצרים הקתולים החדשים, שאף הפשעים שעשו כמרים, ליהודים, לילדים וכל מה שזז, קיבלו מעמד של ''קד(ו)ש" (Saint )
|
|
כשאתה מדבר על "החרדים" אולי תציג את עצמך? מי מדבר איתנו?
אני חרדי, נעים מאוד, ואתה? אינך רואה את עצמך כחרדי? מה אתה? דתי? מסורתי? חוזר בשאלה? תציג את עצמך בבקשה |
|
|
|
לא נכון! (לצערי הרב)
דווקא איש חשוב מייצג נאמנה את הלך הרוח של החרדים השמרנים הקלאסיים. שהם רוב רובו של המגזר.
כמעט ואין כאן ייצוג לחרדים השמרנים הקלאסיים. לפי סקר הלמ"ס לשנת 2020, רוב הציבור החרדי לא ממש מחובר לאינטרנט (אמנם הרוב "השתמשו" פה ושם באינטרנט למשהו קצר אצל חבר או בעבודה או שיש להם רק מייל. אבל הם לא ממש מחוברים לאינטרנט) כ43% משתמשים באופן יומיומי באינטרנט כולל לצורך עבודה. רק כ29% השתמשו בווצאפ ב3 חודשים אחרונים. רק כ12% השתמשו באינטרנט לצורך קבוצות דיון ותקשורת ברשתות החברתיות ובווצאפ ב3 חודשים אחרונים.
אמנם סביר שהאחוזים עלו בשנה שחלפה מאז, אבל כנראה לא באופן דרמטי.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 02/01/2022 10:23:48
|
|
|
|
|