בית פורומים בחדרי חרדים

פורום רבנים ודיינים התכנס בב"ב לדון בהקמת גוף רבני לקבלת תלונות על פגיעות והטרדות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2022 11:23 לינק ישיר 
פורום רבנים ודיינים התכנס בב"ב לדון בהקמת גוף רבני לקבלת תלונות על פגיעות והטרדות

פורום רבנים ודיינים כונס הערב בבני ברק. על הפרק: הקמת גוף רבני לקבלת תלונות על פוגעים ומטרידים. הוחלט על איתור דיינים מועמדים שייצגו את רוב הקהילות. איתור נציג מתאם מול הרשויות, הקמת פורום רבניות ועו"ס חרדיות לגביית עדויות רגישות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 20:29 לינק ישיר 

לא ידוע מה יוקם ומה יהיו האינטרסים של הגוף הזה והאם הוא יהיה כתובת ראויה, מעניין אם ידרשו מנפגעים ונפגעות הפונים אליהם לחתום על התחייבות שהם מחויבים לשמור את הדברים במסגרת הפורום הזה ומבלי להוציא את זה החוצה לרשויות ולתקשורת, זה יכול להיות בעייתי עבור הנפגעים והנפגעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 18:47 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:

יש פורום כזה, והוא בטלפון של כמה רבנים שמתנדבים להתעסק עם הגועל נפש הזה ! ! !

הם מטפלים במאות פרשות ! ! ! (לא טעות) מידי שנה

הם לא מקבלים על כך שכר כלשהוא,

הם לא זוכים לשום פרסום על כך,

להיפך הם בורחים מכל פרסום שהוא, ולא משנה על מה,

יש להם בעיה קשה מאוד מאוד,

וזה תקציב לביצוע פעולות חשובות, כמו בילוש אחרי אדם שמטריד נשים,

לא אחת המטריד יודע להטעות מי המטריד, 

ומפיל את זה על אדם תמים שלא יודע מה נפל עליו ולך תוכיח.........שזה לא אתה,

(ביחוד כשהוא אברך דל באמצעים)

אין להם סמכות חוקית בשום דבר,

מעט מאוד רבנים יודעים על הפעילות שלהם  (רבנים חרדים)

אבל את רוב רובם של הפרשות הם מצליחים לטפל,

לרוב , בתנאי שהקהילה או הרבנים במקום רוצים לטפל בזה.

כשזה לא קורה, לעיתים הרשויות נכנסים לזה ולעיתים לא,

לעיתים הרשויות עוזרות ולעיתים מזיקות, לעיתים מזיקות מאוד

(ואת זה אי אפשר לספר ואף עיתונאי לא יעיז לספר......)

תסביר בבקשה, למה לפעמים הרשויות מזיקות ומזיקות מאוד בטיפול
בנושא ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 04/01/2022 18:54:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 18:45 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:

איך קוראים להם ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 04:07 לינק ישיר 
ולשרה_בן

הלוואי ויצא משהו חיובי מהפרשה העגומה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 23:02 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 22:29 לינק ישיר 

שאגתשביט כתב:
לא פעם שאני רואה את מידת האמון שיש לחרדים במערכות שלהם, אני מתפעל מאמונת החכמים שלהם, שלמרות אי האימון הם ממשיכים לקיים ככל אשר יורוך.הקורסים: מבוא לסוציולוגיה ולחשיבה חברתית יתנו לך מענה...

שמעת על אסכולת אא"ס בפורום שאסור להזכיר את שמו?לא. אשמח לשמוע .

בפורום עצכ"ח המנוח הייתה אסכולה שתמצתה את העולם החרדי במונח אא"ס, קרי אלעס איז סוציאלאגיע. כלומר זו לא חשיבה או אידאולוגיה אלא רק סוציולוגיה.
ריכטיג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 22:13 לינק ישיר 

אין מה לומר, פרשת ולדר, החזירה את הפורום לימים הטובים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 22:13 לינק ישיר 
קלעפער

שאגתשביט כתב:
זה לא גוף אלא בית קברות. הפוגעים חייבים להפנים שאין דרך חזרה: ברגע שהם ייתפסו נתלה אותם בכיכר העיר לעיני כל ישראל . אולי זה המקום להזכיר, שגם פורם תקנה אאל"ט לא היה ביכולתו למנוע מהרב בני אילון להמשיך במעשיו. לכאורה. כך שאסור להשלות את עצמנו שהפורם הזה יועיל לנפגעים, או שהמנוולים יירתעו ממנו, ההפך הוא הנכון. הקמת הפורם ינסוך ביטחון בעיני המנוולים שלא קרה שום דבר. מקסימום הפגיעה תיקבר בחדרי הפורם. אנו חייבים להסיק מסקנות מהמקרים שהיו. ידיעת רבנים ועסקנים על אונס פדופיליה לא עזר למנוע את הישנותם של הפגיעות. אדרבה זה רק חיזק את המנוולים שהם יכולים להמשיך ולאנוס.

רק למען הדיוק: הרב מוטי אלון.

רק למען הדיוק: מוטי אלון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 22:05 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
לא פעם שאני רואה את מידת האמון שיש לחרדים במערכות שלהם, אני מתפעל מאמונת החכמים שלהם, שלמרות אי האימון הם ממשיכים לקיים ככל אשר יורוך.הקורסים: מבוא לסוציולוגיה ולחשיבה חברתית יתנו לך מענה...

שמעת על אסכולת אא"ס בפורום שאסור להזכיר את שמו?לא. אשמח לשמוע .

בפורום עצכ"ח המנוח הייתה אסכולה שתמצתה את העולם החרדי במונח אא"ס, קרי אלעס איז סוציאלאגיע. כלומר זו לא חשיבה או אידאולוגיה אלא רק סוציולוגיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 21:49 לינק ישיר 

שאגתשביט כתב:

שמעת על אסכולת אא"ס בפורום שאסור להזכיר את שמו?
לא. אשמח לשמוע .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 21:32 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:

שמעת על אסכולת אא"ס בפורום שאסור להזכיר את שמו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 21:31 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:
לא פעם שאני רואה את מידת האמון שיש לחרדים במערכות שלהם, אני מתפעל מאמונת החכמים שלהם, שלמרות אי האימון הם ממשיכים לקיים ככל אשר יורוך. https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%A7%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%9F הסיפור השני מתאר יהודי ההולך לבקר בחצר האפיפיור ברומא, כדי לבדוק האם אכן האמונה הנוצרית היא הנכונה. חבריו, המכירים היטב את השחיתות שפשתה ברומא, מנסים להניאו מלנסוע, בחשבם שהחוויה תרחיק אותו מהנצרות לצמיתות. הפואנטה היא אירונית - היהודי אכן נוכח שראשי הכנסייה שטופים בתאוות בשרים וברדיפת בצע. דווקא בשל כך הוא מסיק שאם אף על פי כן הנצרות עדיין חזקה ומתחזקת, סימן שהיא דת האמת[1].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 21:25 לינק ישיר 

שאגתשביט כתב:
לא פעם שאני רואה את מידת האמון שיש לחרדים במערכות שלהם, אני מתפעל מאמונת החכמים שלהם, שלמרות אי האימון הם ממשיכים לקיים ככל אשר יורוך.
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%A7%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%9F הסיפור השני מתאר יהודי ההולך לבקר בחצר האפיפיור ברומא, כדי לבדוק האם אכן האמונה הנוצרית היא הנכונה. חבריו, המכירים היטב את השחיתות שפשתה ברומא, מנסים להניאו מלנסוע, בחשבם שהחוויה תרחיק אותו מהנצרות לצמיתות. הפואנטה היא אירונית - היהודי אכן נוכח שראשי הכנסייה שטופים בתאוות בשרים וברדיפת בצע. דווקא בשל כך הוא מסיק שאם אף על פי כן הנצרות עדיין חזקה ומתחזקת, סימן שהיא דת האמת[1].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 20:21 לינק ישיר 

שאגתשביט כתב:
לא פעם שאני רואה את מידת האמון שיש לחרדים במערכות שלהם, אני מתפעל מאמונת החכמים שלהם, שלמרות אי האימון הם ממשיכים לקיים ככל אשר יורוך.
הקורסים: מבוא לסוציולוגיה ולחשיבה חברתית יתנו לך מענה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 19:54 לינק ישיר 
מואדיב

לךתדע1 כתב:
זה לא הקמת פורם לטיפול בפגיעות. אלא, הקמת "בית קברות" לפגיעות מיניות. הפוגעים חייבים להפנים שאין דרך חזרה: ברגע שהם ייתפסו נתלה אותם בכיכר העיר לעיני כל ישראל . אולי זה המקום להזכיר, שגם פורם תקנה אאל"ט לא היה ביכולתו למנוע מהרב מוטי אילון להמשיך במעשיו. לכאורה. כך שאסור להשלות את עצמנו שהפורם הזה יועיל לנפגעים, או שהמנוולים יירתעו ממנו, ההפך הוא הנכון. הקמת הפורם ינסוך ביטחון בעיני המנוולים שלא קרה שום דבר. מקסימום "הפגיעה" תיקבר בחדרי הפורם. אנו חייבים להסיק מסקנות מהמקרים האחרונים שנמשכו עשרות שנים וחרף ידיעת הרבנים והעסקנים על הפגיעות, זה לא עזר למנוע את הישנותם, אדרבה זה רק חיזק את המנוולים שהם יכולים להמשיך ולאנוס. אבל פטור בלא כלום אי-אפשר, ולכן מן הראוי להקים פורם איך מונעים מהמנוולים לבצע את זממם . ולא הקמת "בית קברות לפגיעות מיניות"

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/01/2022 18:53:53

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/01/2022 18:56:16

למען האמת, פורום תקנה דווקא מנעו מהרב אלון להמשיך במעשיו. הם לא הצליחו בסיבוב הראשון, כשניסו להמשיך ולשמור על כבודו, אבל מרגע שיצאו החוצה עם המידע, האיש הוקע מכל מקום, ובעקבות המידע שהתחיל לזרום - גם הועמד לדין.

אגב, הסיפור שם היה קשה יותר לטיפול, משום שהתלונות שהגיעו לגביו, היו על יחסים עם בגירים - מה שאינו עבירה פלילית לפי החוק. החוק הגדיר יחסי מרות, אבל הקשר בין רב לבין תלמידו - כאשר זה מעל גיל 18 - לא היה פלילי מבחינת החוק בישראל, לכן אי אפשר היה להעביר את זה למשטרה.

אם יש יחסי מרות זה פלילי. אבל למיטב זכרוני היחסים היו שלא בהסכמה ולאו דווקא עם בגירים. ואם הפורם לא מנעה את התרחשותם אז אין הצדקה לקיומו. בכל אופן אנחנו כבר למדנו "שאסור לצאת החוצה עם המידע" ך שבל מצב הפורם החרדי נועד לכישלון .וכשמדובר בדיני נפשות אסור לתת הזדמנות שנייה.

מציע לך לרענן את זכרונך. כל החומר קיים באינטרנט.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פורום רבנים ודיינים התכנס בב"ב לדון בהקמת גוף רבני לקבלת תלונות על פגיעות והטרדות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext