| נשלח ב-5/1/2022 23:11 |
|
| |
בואו נציין את הסופרים והסופרות הדגולים שנתברכנו בהם
*הרב המחנך והסופר שמחה כהן *הרב המחנך והסופר מרדכי נויגרשל *הרב המחנך והסופר נחום דיאמנט. *הרב המחנך והסופר שלום ארוש. *הרב המחנך והסופר אבנר קאווס. *הרב המחנך והסופר ארז משה דורון. *הרב המחנך והסופר אהרן פרידמן. מי עוד ? ואיך קוראים לסופרת שהוציאה המוני ספרים ? והסופרת ההיא מעיתון המודיע ?... חוי ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 21:08 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אז מ"צדיק" עברנו לזה שהוא "לא רשע". אני יכול לחיות עם זה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 21:00 |
|
| |
מילא היית אומר היה פה ושם מקרה. אבל בחורי ישיבות רבים? נו באמת. אני מכיר היטב מה קורה בעולם הישיבות. אין סיכוי!
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 09/01/2022 21:56:05
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 20:29 |
|
| |
גם אני לא האמנתי כשאמרו לי שזה המצב בישיבות היום, בישיבות הכי טובות. אבל במסגרת פעילות בישיבה מסויימת מהמיינסטרים, נחשפתי בעצמי לזוועה. אתה יכול להמשיך לטמון את הראש בחול, אבל זה המצב כשלא מתחתנים מוקדם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 20:24 |
|
| |
| אליבא כתב: |  | לגבי קהילת ברסלב ביבנאל, מדובר על בנות 16-17, וגם זה לפעמים. אני אישית מכיר מקרים כאלה גם בציבור החרדי קלאסי (בדרך כלל כשתופסים מקרה של זוגיות לא כשרה ומחתנים אותם). הזוגות האלה הוכיחו לאורך השנים זוגיות בריאה ומאושרת, וכנ"ל. אין שום פסול בדרכו של מוהרא"ש שידע היטב את תחלואות הדור והחליט על נישואין מוקדמים מעט מהרגיל, בהתאם לדברי מוהר"ן. בגילאים האלה בציבור הכללי מנהלים הנערים והנערות זוגיות לכל דבר, רק ללא נישואין. הפלות זהו דבר שכיח, ובעקבות זאת מתנהלים קמפיינים לאמצעי מניעה. גם בציבור החרדי יש לצערנו בגילאים הללו בחורי ישיבות רבים שאינם עומדים ביצרם ומנהלים מערכת יחסים עם בחורות חרדיות. זאת כתוצאה מעיכוב הנישואין עד לגילאים מאוחרים מאוד.נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
פה חשדתי..
בחורי ישיבה? בילבולי מוח. אולי שבאבניקים שנמצאים ברחוב או ב"ישיבה" דמיקולו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 19:42 |
|
| |
לגבי קהילת ברסלב ביבנאל, מדובר על בנות 16-17, וגם זה לפעמים. אני אישית מכיר מקרים כאלה גם בציבור החרדי קלאסי (בדרך כלל כשתופסים מקרה של זוגיות לא כשרה ומחתנים אותם). הזוגות האלה הוכיחו לאורך השנים זוגיות בריאה ומאושרת, וכנ"ל. אין שום פסול בדרכו של מוהרא"ש שידע היטב את תחלואות הדור והחליט על נישואין מוקדמים מעט מהרגיל, בהתאם לדברי מוהר"ן. בגילאים האלה בציבור הכללי מנהלים הנערים והנערות זוגיות לכל דבר, רק ללא נישואין. הפלות זהו דבר שכיח, ובעקבות זאת מתנהלים קמפיינים לאמצעי מניעה. גם בציבור החרדי יש לצערנו בגילאים הללו בחורי ישיבות רבים שאינם עומדים ביצרם ומנהלים מערכת יחסים עם בחורות חרדיות. זאת כתוצאה מעיכוב הנישואין עד לגילאים מאוחרים מאוד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 19:01 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | בהיתר? יש הורים נורמלים חילונים שאם הם רואים את הילדים בני ה13 מתנהגים כך הם לא יפסיקו את זה? בחיים שלי לא שמעתי כזה דבר. אבל אולי אני באמת מנותק. |
|
אתה לא מנותק. זה רק במוחו הקודח מביטויי טומאה וזימה התפלאתי שהוא לא הגזים עוד קצת והלך על בת 3 ויום אחד.. מניח שהוא קרא פה ושם על אירועים חריגים ומזה הוא השליך כדרכו על כל החילונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 18:58 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | היגיון צרוף. ומה כבר ההבדל בין בת 16 ל15? ומה כבר ההבדל בין בת 15 ל14? ....
ואם במגזר החילוני נער ונערה משתעשעים ביחד, אז מה כבר ההבדל? בוא נחתן אותם ונהפוך אותם להורים בגיל הטיפש עשרה. מה כבר ההבדל הגדול?
|
|
ואולי תענה לנו חוכמולוג שכמוך, אם בני 13-14 מתנהגים היום כאיש ואשה לכל דבר, במגזר שלך, האהוב עליך, זה שאין לך מילה אחת רעה לומר עליו, לא קל וחומר שניתן לחתן אותם? איכשהו בני ה13-14 שלך לא הופכים להורים ואין כאן המקום להאריך בתיאור הטומאה והזימה השורה במגזר שלך שמע, במקומך הייתי סותם תפה, לך טפל במגזר שלך קודם |
|
אחחח איך שהוא נהנה להתיז את המילים טומאה וזימה .. תלמד קצת זכות על אחיך התועים. הם תינוקות שנשבו. אגב, דומני שגם אצל החילונים זה בד"כ לא מגיע ליחסים מלאים לפני גיל 17.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4730905,00.html
לעצם העניין. מדהים שאתה לא מבין את ההבדל בין זוגיות נערית שמתפתחת לאיטה באופן טבעי ומשוחרר מאחריות. לבין לקחת ילד וילדה ולחתן אותם. לגור יחד, לנהל בית, להיות הורים לילדים. זה אחריות כבדה מאוד. וזה בבת אחת, ובגיל צעיר מאוד. זה נורא.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 18:28 |
|
| |
בהיתר? יש הורים נורמלים חילונים שאם הם רואים את הילדים בני ה13 מתנהגים כך הם לא יפסיקו את זה? בחיים שלי לא שמעתי כזה דבר. אבל אולי אני באמת מנותק.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 18:14 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | היגיון צרוף. ומה כבר ההבדל בין בת 16 ל15? ומה כבר ההבדל בין בת 15 ל14? ....
ואם במגזר החילוני נער ונערה משתעשעים ביחד, אז מה כבר ההבדל? בוא נחתן אותם ונהפוך אותם להורים בגיל הטיפש עשרה. מה כבר ההבדל הגדול?
|
|
ואולי תענה לנו חוכמולוג שכמוך, אם בני 13-14 מתנהגים היום כאיש ואשה לכל דבר, במגזר שלך, האהוב עליך, זה שאין לך מילה אחת רעה לומר עליו, לא קל וחומר שניתן לחתן אותם? איכשהו בני ה13-14 שלך לא הופכים להורים ואין כאן המקום להאריך בתיאור הטומאה והזימה השורה במגזר שלך שמע, במקומך הייתי סותם תפה, לך טפל במגזר שלך קודם
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 17:53 |
|
| |
אז מ"צדיק" עברנו לזה שהוא "לא רשע". אני יכול לחיות עם זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 17:49 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| רציף כתב: |  | | אליבא כתב: |  |
כן בטח עשו מחקר מסודר ומצאו שאחוז הגירושין נמוך. דווקא הייתה כתבה על נשים שמספרות איך זה הרס להם את החיים, ואחת שמספרת שזה כמו אונס!
אגב, גם בפקיסטאן מחתנים ילדות בנות 10 ואחוז הגירושין נמוך, ואם תשאל אותן הם יגידו שהן מאושרות. אז מה זה אומר? שאפשר להתחיל לחתן בנות 10?
ילדה בת 15 לא בשלה להיות אמא. נקודה. זה פשוט התעללות בקטינים. בוז למי שתומך בדבר כזה. צריך לשלוח אתכם לגואטמלה ללב טהור. שם מתחתנים אפילו יותר מוקדם.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 09/01/2022 00:45:37 |
|
לא מדובר בבנות 15 (אלא במקרים נדירים, שאותם תופסת התקשורת ומבליטה) אלא בבנות 16-17. בעבר נערכה כתבה ב'הארץ' ושם נאמר כך:
"אני לא יודעת על חתונות מוקדמות", אמרה אתמול סימה גולדפינגר, מהדמויות הבולטות בקהילת ברסלב ביבנאל, "אצלנו מתחתנים לפעמים בגיל 17. 14 לא - זה כבר עוול". בהמשך השיחה מודה גולדפינגר: "יכול להיות שהיה מקרה אחד או שניים של חתונה מוקדמת. כרגע זה לא קיים, אני חושבת. אף אחד לא רוצה לחתן את הבת שלו במחתרת, גם אני לא. נחכה לגיל 18-17, ונעשה חתונה כמו שצריך".
"חוץ מזה", מוסיפה גולדפינגר, "אם בן אדם התחתן בגיל צעיר, זו סיבה שירדפו את הקהילה? גם אם יש כמה זוגות כאלה - זכותם. נכון שזה לא לפי חוקי המדינה, אבל הם כל כך מאושרים! עכשיו יבואו ויגידו להם - למה התחתנתם? הנערה בדרך כלל רוצה את זה, בגיל 16 אולי, קרוב ל-16 וחצי. 14 לא ראיתי, זה כבר ממש עוול".
מוהרא"ש בסך הכל הולך לפי ציווי רבי נחמן, לחתן מוקדם את הילדים. מה יש לצאת נגד צדיק וקדוש כזה במילים מזעזעות, רק בגלל שהוא מקיים את דברי רבו?
בפרט כאשר בימינו בנות 15 במגזר הכללי כבר יש להן 'חבר', וההבדל היחיד בין זה לבין חתונה הוא שהחבר בדרך כלל משתמש וזורק אחר תקופה ומותיר את הילדה שבורה ורצוצה.
אינני משתייך לקהילת ברסלב ביבנאל וגם לא אחתן את הילדה שלי לפני גיל 19 (לפחות). אבל אין שום מקום לצאת נגדם בענין הזה.
|
|
מה כבר ההבדל בין בת 16 ל 17 ? הרב שיק שקל כל מקרה לגופו, ככה אנשים תוקפים כל מי שלא חושב כמוהם.. וכל מי שתקף אז צריך להשפיל אותו באכזריות, וגם לסרס אותו.. ובמיוחד אם הוא דתי אז הוא זוכה לטיפול מסור וזריז במיוחד של רבינוביץ והרב אליהו נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
היגיון צרוף. ומה כבר ההבדל בין בת 16 ל15? ומה כבר ההבדל בין בת 15 ל14? ....
ואם רבי נחמן חיתן בנות 13, ובתימן חיתנו בנות 10, אז למה שזה לא יתאים גם היום?
אין עליכם גאונים. בגואטמלה ישמחו לקבל אתכם. מחפשים שם ב"לב טהור" גאונים מהסוג שלכם. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 16:37 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | אליבא כתב: |  |
כן בטח עשו מחקר מסודר ומצאו שאחוז הגירושין נמוך. דווקא הייתה כתבה על נשים שמספרות איך זה הרס להם את החיים, ואחת שמספרת שזה כמו אונס!
אגב, גם בפקיסטאן מחתנים ילדות בנות 10 ואחוז הגירושין נמוך, ואם תשאל אותן הם יגידו שהן מאושרות. אז מה זה אומר? שאפשר להתחיל לחתן בנות 10?
ילדה בת 15 לא בשלה להיות אמא. נקודה. זה פשוט התעללות בקטינים. בוז למי שתומך בדבר כזה. צריך לשלוח אתכם לגואטמלה ללב טהור. שם מתחתנים אפילו יותר מוקדם.
|
לא מדובר בבנות 15 (אלא במקרים נדירים, שאותם תופסת התקשורת ומבליטה) אלא בבנות 16-17. בעבר נערכה כתבה ב'הארץ' ושם נאמר כך:
"אני לא יודעת על חתונות מוקדמות", אמרה אתמול סימה גולדפינגר, מהדמויות הבולטות בקהילת ברסלב ביבנאל, "אצלנו מתחתנים לפעמים בגיל 17. 14 לא - זה כבר עוול". בהמשך השיחה מודה גולדפינגר: "יכול להיות שהיה מקרה אחד או שניים של חתונה מוקדמת. כרגע זה לא קיים, אני חושבת. אף אחד לא רוצה לחתן את הבת שלו במחתרת, גם אני לא. נחכה לגיל 18-17, ונעשה חתונה כמו שצריך".
"חוץ מזה", מוסיפה גולדפינגר, "אם בן אדם התחתן בגיל צעיר, זו סיבה שירדפו את הקהילה? גם אם יש כמה זוגות כאלה - זכותם. נכון שזה לא לפי חוקי המדינה, אבל הם כל כך מאושרים! עכשיו יבואו ויגידו להם - למה התחתנתם? הנערה בדרך כלל רוצה את זה, בגיל 16 אולי, קרוב ל-16 וחצי. 14 לא ראיתי, זה כבר ממש עוול".
מוהרא"ש בסך הכל הולך לפי ציווי רבי נחמן, לחתן מוקדם את הילדים. מה יש לצאת נגד צדיק וקדוש כזה במילים מזעזעות, רק בגלל שהוא מקיים את דברי רבו?
בפרט כאשר בימינו בנות 15 במגזר הכללי כבר יש להן 'חבר', וההבדל היחיד בין זה לבין חתונה הוא שהחבר בדרך כלל משתמש וזורק אחר תקופה ומותיר את הילדה שבורה ורצוצה.
אינני משתייך לקהילת ברסלב ביבנאל וגם לא אחתן את הילדה שלי לפני גיל 19 (לפחות). אבל אין שום מקום לצאת נגדם בענין הזה.
|
|
מה כבר ההבדל בין בת 16 ל 17 ? הרב שיק שקל כל מקרה לגופו, ככה אנשים תוקפים כל מי שלא חושב כמוהם.. וכל מי שתקף אז צריך להשפיל אותו באכזריות, וגם לסרס אותו.. ובמיוחד אם הוא דתי אז הוא זוכה לטיפול מסור וזריז במיוחד של רבינוביץ והרב אליהו נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
היגיון צרוף. ומה כבר ההבדל בין בת 16 ל15? ומה כבר ההבדל בין בת 15 ל14? ....
ואם רבי נחמן חיתן בנות 13, ובתימן חיתנו בנות 10, אז למה שזה לא יתאים גם היום?
אין עליכם גאונים. בגואטמלה ישמחו לקבל אתכם. מחפשים שם ב"לב טהור" גאונים מהסוג שלכם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 14:48 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 11:13 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
| כתבןפלוס כתב: |  | וכמובן הגר"ח ולדר זצוק"ל
איש האשכולות שהחדיר בציבור הרחב את מיטב כחו ואונו. |
|
הרוצח הסדרתי, האכזר והמנוול השפל לכאורה
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 10:45 |
|
| |
| אליבא כתב: |  |
|
|
|
מה כבר ההבדל בין בת 16 ל 17 ? הרב שיק שקל כל מקרה לגופו, ככה אנשים תוקפים כל מי שלא חושב כמוהם.. וכל מי שתקף אז צריך להשפיל אותו באכזריות, וגם לסרס אותו.. ובמיוחד אם הוא דתי אז הוא זוכה לטיפול מסור וזריז במיוחד של רבינוביץ והרב אליהו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|