בית פורומים בחדרי חרדים

בואו נציין את הסופרים והסופרות הדגולים שנתברכנו בהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/1/2022 18:28 לינק ישיר 

בהיתר? יש הורים נורמלים חילונים שאם הם רואים את הילדים בני ה13 מתנהגים כך הם לא יפסיקו את זה? בחיים שלי לא שמעתי כזה דבר.
אבל אולי אני באמת מנותק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2022 18:58 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

חריף_ומקשה כתב:

היגיון צרוף.
ומה כבר ההבדל בין בת 16 ל15?
ומה כבר ההבדל בין בת 15 ל14? ....

ואם במגזר החילוני נער ונערה משתעשעים ביחד,
אז מה כבר ההבדל? בוא נחתן אותם ונהפוך אותם להורים בגיל הטיפש עשרה.
מה כבר ההבדל הגדול?

ואולי תענה לנו חוכמולוג שכמוך, אם בני 13-14 מתנהגים היום כאיש ואשה לכל דבר, במגזר שלך, האהוב עליך, זה שאין לך מילה אחת רעה לומר עליו, לא קל וחומר שניתן לחתן אותם?
איכשהו בני ה13-14 שלך לא הופכים להורים ואין כאן המקום להאריך בתיאור הטומאה והזימה השורה במגזר שלך
שמע, במקומך הייתי סותם תפה, לך טפל במגזר שלך קודם

אחחח איך שהוא נהנה להתיז את המילים טומאה וזימה ..
תלמד קצת זכות על אחיך התועים. הם תינוקות שנשבו.
אגב, דומני שגם אצל החילונים זה בד"כ לא מגיע ליחסים מלאים לפני גיל 17.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4730905,00.html

לעצם העניין.
מדהים שאתה לא מבין את ההבדל בין זוגיות נערית שמתפתחת לאיטה באופן טבעי ומשוחרר מאחריות.
לבין לקחת ילד וילדה ולחתן אותם.
לגור יחד, לנהל בית, להיות הורים לילדים. זה אחריות כבדה מאוד.
וזה בבת אחת, ובגיל צעיר מאוד. זה נורא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2022 19:01 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
בהיתר? יש הורים נורמלים חילונים שאם הם רואים את הילדים בני ה13 מתנהגים כך הם לא יפסיקו את זה? בחיים שלי לא שמעתי כזה דבר.
אבל אולי אני באמת מנותק.

אתה לא מנותק.
זה רק במוחו הקודח מביטויי טומאה וזימה
התפלאתי שהוא לא הגזים עוד קצת והלך על בת 3 ויום אחד..
מניח שהוא קרא פה ושם על אירועים חריגים ומזה הוא השליך כדרכו על כל החילונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2022 19:42 לינק ישיר 

לגבי קהילת ברסלב ביבנאל, מדובר על בנות 16-17, וגם זה לפעמים. אני אישית מכיר מקרים כאלה גם בציבור החרדי קלאסי (בדרך כלל כשתופסים מקרה של זוגיות לא כשרה ומחתנים אותם).

הזוגות האלה הוכיחו לאורך השנים זוגיות בריאה ומאושרת, וכנ"ל. אין שום פסול בדרכו של מוהרא"ש שידע היטב את תחלואות הדור והחליט על נישואין מוקדמים מעט מהרגיל, בהתאם לדברי מוהר"ן.

בגילאים האלה בציבור הכללי מנהלים הנערים והנערות זוגיות לכל דבר, רק ללא נישואין. הפלות זהו דבר שכיח, ובעקבות זאת מתנהלים קמפיינים לאמצעי מניעה.

גם בציבור החרדי יש לצערנו בגילאים הללו בחורי ישיבות רבים שאינם עומדים ביצרם ומנהלים מערכת יחסים עם בחורות חרדיות. זאת כתוצאה מעיכוב הנישואין עד לגילאים מאוחרים מאוד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2022 20:24 לינק ישיר 

אליבא כתב:
לגבי קהילת ברסלב ביבנאל, מדובר על בנות 16-17, וגם זה לפעמים. אני אישית מכיר מקרים כאלה גם בציבור החרדי קלאסי (בדרך כלל כשתופסים מקרה של זוגיות לא כשרה ומחתנים אותם).

הזוגות האלה הוכיחו לאורך השנים זוגיות בריאה ומאושרת, וכנ"ל. אין שום פסול בדרכו של מוהרא"ש שידע היטב את תחלואות הדור והחליט על נישואין מוקדמים מעט מהרגיל, בהתאם לדברי מוהר"ן.

בגילאים האלה בציבור הכללי מנהלים הנערים והנערות זוגיות לכל דבר, רק ללא נישואין. הפלות זהו דבר שכיח, ובעקבות זאת מתנהלים קמפיינים לאמצעי מניעה.

גם בציבור החרדי יש לצערנו בגילאים הללו בחורי ישיבות רבים שאינם עומדים ביצרם ומנהלים מערכת יחסים עם בחורות חרדיות. זאת כתוצאה מעיכוב הנישואין עד לגילאים מאוחרים מאוד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

פה חשדתי..

בחורי ישיבה?
בילבולי מוח.
אולי שבאבניקים שנמצאים ברחוב או ב"ישיבה" דמיקולו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2022 20:29 לינק ישיר 

גם אני לא האמנתי כשאמרו לי שזה המצב בישיבות היום, בישיבות הכי טובות. אבל במסגרת פעילות בישיבה מסויימת מהמיינסטרים, נחשפתי בעצמי לזוועה. אתה יכול להמשיך לטמון את הראש בחול, אבל זה המצב כשלא מתחתנים מוקדם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2022 21:00 לינק ישיר 

מילא היית אומר היה פה ושם מקרה.
אבל בחורי ישיבות רבים?
נו באמת.
אני מכיר היטב מה קורה בעולם הישיבות. אין סיכוי!

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 09/01/2022 21:56:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2022 21:08 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

אז מ"צדיק" עברנו לזה שהוא "לא רשע".
אני יכול לחיות עם זה.

אני אומר
אל תהפוך אותו לרשע,
תנסה להבין
תלמד זכות,
אף על פי שהוא לא חילוני..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בואו נציין את הסופרים והסופרות הדגולים שנתברכנו בהם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.