בית פורומים בחדרי חרדים

שאלה לתומכי ממ"ח. לא שיפוטית, להבהרה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2022 21:00 לינק ישיר 
שאלה לתומכי ממ"ח. לא שיפוטית, להבהרה.

מה ההבדל בין ממ"ח לממ"ד תורני.
תודה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2022 14:06 לינק ישיר 

ומה ההבדל בין ממ"ח לת"ת רגיל? שעה שעתיים של לימוד אנגלית בשבוע, ובתמורה מקבלים מבנה מסודר עם הנהלה מסודרת ומלמדים מרוצים ומנוסים יותר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2022 09:13 לינק ישיר 

לכל העונים. אותי באופן אישי לא מטריד בכלל הממ"ח ולא המימון. מצידי שתימלא כל הארץ ממ"חים והילדים שלי יהיו חבריםמשל התלמידים שם. אני מנסה להבין את הרציונל שצועקים הורים ופוליטיקאים שהמדינה חייבת לאפשר לכל ילד לימודי ליבה וכו' וז לא מובן לי בכלל. השיטה במדינה היא חינוך ממלכתי, ויש ממלכתי דתי כי חינוך דתי הוא משהו אחר לגמרי. אבל איזו מין דרישה זו לפתוח זרם חדש בשביל קבוצה שההתרגלה סוציולוגגית לחיות בנפרד בשעה שמה שהיא רוצה זה חינוך ממלכתי לא נפרד. ברצינות שזה מוזר לי.

תוקן על ידי בעיקרשומע ב- 26/01/2022 09:13:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2022 23:43 לינק ישיר 

בעיקרשומע כתב:
אז כל המאבק הוא על סוציולוגיה. למה המדינה חייבת להקים זרם נוסף בגלל סוציולוגיה. אולי יהיה גם זרם אתיופי?
יש חינוך עצמאי, חינוך ליטאי, חסידי, ספרדי וכל זה מחולק לגוונים, רק הממ"ח מטריד אותך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2022 23:28 לינק ישיר 

יכול להיות שאין הבדל. טכנית הממ"ח הוקם על ידי מוסדות שהיו בחמ"ד רק כדי להסדיר תיקון חוק.
אם צאנז יכלו להיות בממלכתי דתי אז גם אחרים יכולים. מה שכן אולי יש יותר לגיטימציה כשזה מוגדר חרדי וייתכן שאפשר גם להסתדר שם עם קומבינות שלא יעברו בממ"ד.

תוקן על ידי YYona ב- 26/01/2022 00:17:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2022 23:01 לינק ישיר 

בעיקרשומע כתב:
אז כל המאבק הוא על סוציולוגיה. למה המדינה חייבת להקים זרם נוסף בגלל סוציולוגיה. אולי יהיה גם זרם אתיופי?
אז זאת הבעיה שלך עם ממ״ח? שהמדינה נאלצת לממן את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2022 22:38 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2022 22:23 לינק ישיר 

לא מכיר ממד תורני אבל זה נשמע לי כמו שאלה מה ההבדל בין חרדים מודרנים לחרדלים או בין אברכי הר המור לכולל חזו"א, ניתן למצוא הרבה דמיון אבל סוציולוגית אלו עולמות שונים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שאלה לתומכי ממ"ח. לא שיפוטית, להבהרה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext