|
|
| נשלח ב-3/2/2022 21:49 |
|
| |
קלעפער
| תם_יושב כתב: |  | גם אני בעבר (כמו רוב הציבור החרדי) הולכנו שולל ע"י הנוכל שמידל, יצאנו להפגנות וחטפנו מכות, כי שמידל ניהל מאבקי כח עם זה ועם אחר. סיפר לי עסקן נכבד, כי לפני 35 שנה התעסק גם הוא בענין שהיה קשור לפעולות אתרא קדישא, ומרן הגרש"ז אוירבך אמר לו שכדאי שיתאם עמדות עם שמידל. הוא נסע לביתו בב"ב ונחרד לראות באיזה תנאים הוא חי (הבית שלו היה נראה כמו אורווה, חורים בקירות ריהוט מט ליפול וכו'), והוא סיפר ע"כ בהתפעלות למרן הגרש"ז על העסקן הדגול שחי רק לשם שמים. מרן הגרש"ז לא נתפעל כלל ואמר לו, ראה נא, אני מכיר כאן הרבה אנשים שאין להם כסף והם מסתפקים במועט, אך מי שיש לו שולחן ממורטט, יכול לכסותו במפה, ואם יש חור בקיר אפשר להדביק שם תמונה, אין צורך לחיות במדמנת העוה"ז ע"מ שהבית יראה נורמלי, אם מישהו חי כך, אין זה מפני שהוא מסתפק במועט וחי לשם שמים, אלא מפני שרוצה הוא לאחז את עיני הבריות, ומאדם כזה צריך להזהר. שנים רבות לקח עד שרוב הציבור הבין זאת.
|
|
ליתר דיוק, הוא אמר שזה נובע מקמצנות ולא מעניות. כי אם מחמת עניות היה עושה מה שכתבת. אבל הוא כעכברי דשכיב על דינרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2022 21:54 |
|
| |
אני שמעתי את הנוסח מפי בעל המעשה, והוא כמו שכתבתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2022 22:04 |
|
| |
לפני כמה שנים שמעת את הסיפור?
(אני שמעתי מתנור ראשון... ואתה ודאי לא שמעת אז. וזה לא לפני 35 שנים אלא 45)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2022 22:28 |
|
| |
אכן, שמעתי מבעל המעשה לפני כמה שנים, (לא 45).
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 10:21 |
|
| |
זוהי ראיה מאוד חד מימדית.
אני מכיר את רד"ש קרוב ל45 שנה.. מכיר את המשפחה שלו, ואת הסגנון.
החיים האלו לא נובעים מעניות ולא מקמצנות. האיש באמת לא מתעניין בעוה"ז.
מדובר באדם שלמד שנים רבות בהתמדה עצומה, היה גולה למקום תורה. ועמל בתורה. זה לא משהו שמתחבר עם הרבה עוה"ז.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 10:40 |
|
| |
אסתטיקה נקיון ותרבות נימוס מינימאלית לא קשורים לעוה"ז זה דבר בסיסי בנפש האדם, מי שלא קשור לזה, זה או שיש לו נפש גסה, (בהמה גסה בלשון העם), או שהוא מנסה לחפות על משהו.
ובשנים האחרונות, כל מי שמתעסק בתחום, יודע ששמידל ואנשיו מתחברים מאד עם כסף, והרבה.
תוקן על ידי תם_יושב ב- 04/02/2022 10:43:35
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 11:05 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | זוהי ראיה מאוד חד מימדית.
אני מכיר את רד"ש קרוב ל45 שנה.. מכיר את המשפחה שלו, ואת הסגנון.
החיים האלו לא נובעים מעניות ולא מקמצנות. האיש באמת לא מתעניין בעוה"ז.
מדובר באדם שלמד שנים רבות בהתמדה עצומה, היה גולה למקום תורה. ועמל בתורה. זה לא משהו שמתחבר עם הרבה עוה"ז. |
|
נו נו נשארו לך שנים רבות וטובות לנסות להבין את עוצם פקחותו של מרן הגרש"ז אוירבעך זצ"ל. יש הבדל דק, אך חד וברור, בין מי שלא מתעניין בעולם הזה, לבין מי שחי במופגן בתוך עיי חורבות. כדי לשבר את האוזן, זה כמו שתגיד על אדם שלא מתקלח שזה בגלל שאין לו חיבור לעולם הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 11:48 |
|
| |
מתייחסים פה לסיפור של רש"ז כאילו תורה מסיני. קצת קשה לי להאמין שאמר זאת ככלל, בפרט שהוא שלח תחילה לתאם איתו עמדות. האינטואיציה שלי אומרת שכנראה אמר שלהיות מסתפק במועט ממש לא מחייב הזנחה של הבית, כי אפשר לכסות ולכבד קצת את הבית. ולכן זה לא מלמד על הסתפקות במועט ואין צורך להתפעל ולהעריץ הנהגה כזו. ההוספה הזו שזה כן מלמד על צביעות, מוזרה מאוד לא הגיונית, וכולם יודעים שגם לא נכונה, אני מכיר לא מעט מוזנחים שהם לא צבועים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 11:51 |
|
| |
וחוץ מזה, עם כל הכעס שלי על מעללי הכת שלו, קשה לקרוא לאדם כזה 'מאחז עיניים'. לא צריך להקצין כל דבר, כמי שמכיר לא מעט קנאים - חלק גדול מהם אנשים צדיקים ויראים ואף אנשי חסד, פה ושם הם קיצוניים ולפעמים מטורפים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 11:54 |
|
| |
ירו_שלמי
| קלעפער כתב: |  | גם אני בעבר (כמו רוב הציבור החרדי) הולכנו שולל ע"י הנוכל שמידל, יצאנו להפגנות וחטפנו מכות, כי שמידל ניהל מאבקי כח עם זה ועם אחר. סיפר לי עסקן נכבד, כי לפני 35 שנה התעסק גם הוא בענין שהיה קשור לפעולות אתרא קדישא, ומרן הגרש"ז אוירבך אמר לו שכדאי שיתאם עמדות עם שמידל. הוא נסע לביתו בב"ב ונחרד לראות באיזה תנאים הוא חי (הבית שלו היה נראה כמו אורווה, חורים בקירות ריהוט מט ליפול וכו'), והוא סיפר ע"כ בהתפעלות למרן הגרש"ז על העסקן הדגול שחי רק לשם שמים. מרן הגרש"ז לא נתפעל כלל ואמר לו, ראה נא, אני מכיר כאן הרבה אנשים שאין להם כסף והם מסתפקים במועט, אך מי שיש לו שולחן ממורטט, יכול לכסותו במפה, ואם יש חור בקיר אפשר להדביק שם תמונה, אין צורך לחיות במדמנת העוה"ז ע"מ שהבית יראה נורמלי, אם מישהו חי כך, אין זה מפני שהוא מסתפק במועט וחי לשם שמים, אלא מפני שרוצה הוא לאחז את עיני הבריות, ומאדם כזה צריך להזהר. שנים רבות לקח עד שרוב הציבור הבין זאת.
ליתר דיוק, הוא אמר שזה נובע מקמצנות ולא מעניות. כי אם מחמת עניות היה עושה מה שכתבת. אבל הוא כעכברי דשכיב על דינרא. |
|
עכשיו שמתי לב, אכן - נשמע הרבה יותר הגיוני ומדוייק.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 14:06 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | אסתטיקה נקיון ותרבות נימוס מינימאלית לא קשורים לעוה"ז זה דבר בסיסי בנפש האדם, מי שלא קשור לזה, זה או שיש לו נפש גסה, (בהמה גסה בלשון העם), או שהוא מנסה לחפות על משהו.
ובשנים האחרונות, כל מי שמתעסק בתחום, יודע ששמידל ואנשיו מתחברים מאד עם כסף, והרבה.
תוקן על ידי תם_יושב ב- 04/02/2022 10:43:35 |
| זה בוודאות לא בא משום נסיון לחפות על משהו. זה סוג דבר שעובר שם בתורשה לילדים. תרבות כזו.
לא יודע מאיפה זה בא ולמה. אבל זה הסגנון של הבן אדם.
לא יודע אם שמידל עצמו מתחבר עם הרבה כסף. או רק אנשים סביבו. אבל רוב האנשים שמחוברים היטב לכסף, לא מתנהלים בתרבות הזו.
זה פשוט לא קשור.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 15:46 |
|
| |
בחסידות יש מושג שנקרא "בליטות", עשיית מעשה טוב בצורה שתבלוט, או בלשון ההלכה מחזי כיוהרא.
זה ששמידל עושה מעשיו בבליטות לא היה נעלם ממך אם הכרת אותו 45 שנים.
דוגמה, כשבא לחתונת משפחתו שנעשה לפי כל החומרות וההידורים עדיין מקפיד להביא מזונו מהבית. וזה ודאי מבורך. אבל למה צריך לאכול מתוך הסיר הביתי? למה לא להביא צלחת מהבית ולאכול כמו בן אדם. זה "בליטות". שאומרת ראוני כמה מחמיר אני שאפילו על בני ביתי איני סומך. וזה גם קשור לנימוס שהזכיר תם יושב. וכל זה שורשו בחטא הגאוה. ולכן לעולם לא יקבל דברי אחרים יהיו מי שיהיו, אין זו עקשנות גרידא אלא "נאר גאוה, נאר גאווה, מאה אחוז גאוה" כלשונו הזך של הרב שטיינמן אשר לזכרו תאוות כל נפש.
וב"ה שגאוותו הכשילתו, אך המחיר לאברכים מסכנים היה גבוה מידי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 20:56 |
|
| |
החולירע הזה המזיק לרבים משתחרר הערב מהכלא לאחר 30 חודשים בכלא. כמה מחבריו עורכים לו קבלת פנים בככר השבת כאילו כל הציבור מאחוריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2026 21:56 |
|
| |
והנה זה אך יצא מבית האסורים ובחר לו לפרויקט את קהילת תולדות אברהם יצחק מפיץ נגדם פשקיוולים מטריד אותם ומציק להם והגיע עד להאדמו"ר והתחצף אליו, עד שסילקו אותו משם בבושת פנים. אולי הם ישימו קץ לנבזה הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2026 16:49 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | בחסידות יש מושג שנקרא "בליטות", עשיית מעשה טוב בצורה שתבלוט, או בלשון ההלכה מחזי כיוהרא.
זה ששמידל עושה מעשיו בבליטות לא היה נעלם ממך אם הכרת אותו 45 שנים.
דוגמה, כשבא לחתונת משפחתו שנעשה לפי כל החומרות וההידורים עדיין מקפיד להביא מזונו מהבית. וזה ודאי מבורך. אבל למה צריך לאכול מתוך הסיר הביתי? למה לא להביא צלחת מהבית ולאכול כמו בן אדם. זה "בליטות". שאומרת ראוני כמה מחמיר אני שאפילו על בני ביתי איני סומך. וזה גם קשור לנימוס שהזכיר תם יושב. וכל זה שורשו בחטא הגאוה. ולכן לעולם לא יקבל דברי אחרים יהיו מי שיהיו, אין זו עקשנות גרידא אלא "נאר גאוה, נאר גאווה, מאה אחוז גאוה" כלשונו הזך של הרב שטיינמן אשר לזכרו תאוות כל נפש.
וב"ה שגאוותו הכשילתו, אך המחיר לאברכים מסכנים היה גבוה מידי. |
| זה שהביא אוכל מביתו היה ככל הנראה מחשש שירעילו אותו. אם הוא סמך על הסיר מהבית הוא גם גם סמך על הסכו"ם הביתי. מעניין אותי מה היה אומר הגרש"ז זצוק"ל על העובדה שבחדרו ובסביבתו של רבי חיים קנייבסקי זצ"ל שנועדו לקבלת קהל הכול היה הרוס ואילו בשאר חדרי הבית המצב היה סביר. כמובן שהיו כאלו שיחשבו שאולי זה נבע משימוש יתר באותם חדרים אך תירוץ זה יישמע קלוש ומנותק מן המציאות שכן הנזקים שהיו לא היו נראים כבלאי אלא לענ"ד אולי נעשו בכוונה? אבל גם אם לא נקצין עד כדי כך, מה עוד שבבית שבו היו מקבלים מתנות מזהב ומרצדס וכו' וכו' עוד היה כמה שקלים לתקן את הדברים, בייחוד מה שהתגלה בהמשך שמי מהנכדים רכש לו בית גדול מאוד מאוד אם איני טועה-בית שחיברו מכמה דירות. ואולי מצב הבית נועד להשפיע על הרגש של אותם אנשים שבאים לבית הרב להשאיר אצלו כסף רב, לך תדע? ואולי היה זה נכון גם לשיטתו של הרב שמידל?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 31/05/2026 17:30:40
|
|
|
|
|