|
|
| נשלח ב-4/2/2022 00:11 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | כ"כ פשוט. כ"כ נכון. אוי לנו שצריכים שר חילוני שיציל אותנו מעצמנו. |
|
איך הגעת לזה? לאברך שרוצה, אין אפשרות היום לרכוש איזה מכשיר שבא לו, ולהפעיל איזה סינון שבא לו? הוא רוצה, מבחירה, להיות עם מכשיר ספציפי, שאמנם ברור לי שוועדת הרבנים "ודומיהם" עושים עליו ועל "דומיו" קופה... אבל זה מבחירה חופשית שלו והתערבות בזה, כמוה כהתערבות בחינוך ובדת! ואת זה אני אומר כמי שאינו נמנה על הציבור שצורך את הכשרים "ודומיהם".. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 00:16 |
|
| |
לא ברור בכלל מה כתבת פה
כל אחד יכול לבחור לעצמו מכשיר כשר כמו שהיה מקודם ואף אחד לא נוגע בזה ואין כוונה לנגוע בזה .השאלה אם מותר לך לדעת מה מסתתר בכיס של השכן. עד היום הוועדה טענה שזכותינו להציץ לכל אחד מה בתוך הכיס שלו .בא הנדל ושלח אותם לכל הרוחות.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 04/02/2022 00:19:26
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 01:53 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | לא ברור בכלל מה כתבת פה
כל אחד יכול לבחור לעצמו מכשיר כשר כמו שהיה מקודם ואף אחד לא נוגע בזה ואין כוונה לנגוע בזה .השאלה אם מותר לך לדעת מה מסתתר בכיס של השכן. עד היום הוועדה טענה שזכותינו להציץ לכל אחד מה בתוך הכיס שלו .בא הנדל ושלח אותם לכל הרוחות.
|
|
אתה קצת מרמה את עצמך גם ולא רק אותנו כל המושג כשר מאבד בעצם את ערכו, כשאפשר לזייף אותו חוקית התייחסת כאן ל"מכשיר כשר" בזמן שהנידון הוא הרי "מספר כשר"
ואם ניגע לעצם הענין, אין חולק על כך שהרבים כאן מחזקים את הרבים, כלומר, כולם מחזקים אחד את השני כשכולם רוצים בעצם טלפון כשר, אבל היצר מסית ללכת על דברים לא כשרים, ובהרבה מהמקרים מה שמחזיק אנשים במסלול הטוב הכשר הוא זה שכולם יודעים אם עברת ללא כשר וגם אין חולק על ההרסנות שיש בטחלפון לא כשר, על ההתמכרות, על התכנים הפסולים, על הקלקול של בני נוער ומה שזה עושה להם אז אתה בא ואומר "תן, תן להם ללכת להתקלקל, אל תשמרו אחד על השני בול עצת עמלק שרוצה להחטיא אחרים הנדל ועוזריו בכל מקום כולל כאן, לא באים לסדר לעצמם טלפון לא כשר, אלא רוצים רק להחטיא עוד אחרים שיהיה להם גם לא כשר, זה כל המטרה, להחטיא אחרים, כאלו שעוד לא טעמו את טעמו של הפרי הפסול
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 06:31 |
|
| |
כל אחד ידאג לעצמו ולמשפחתו עם מכשיר כשר. מספר כשר כנראה שזה דבר שלא היה צריך לבוא לעולם כלל. סוג של כפיה על הזולת שאינה מותרת כלל. תכפה על עצמך לא על הזולת. לא עסקך מה עושה הזולת. זה לא גמילות חסד.גמילות חסד זה בכסף ועזרה ותמיכה רגשית לא לכפות עליו מצוות וסייגים רוחניים שאינו רוצה .זה לא גמילות חסד .זה גמילות רוע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 11:56 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  | כ"כ פשוט. כ"כ נכון. אוי לנו שצריכים שר חילוני שיציל אותנו מעצמנו. |
|
איך הגעת לזה? לאברך שרוצה, אין אפשרות היום לרכוש איזה מכשיר שבא לו, ולהפעיל איזה סינון שבא לו? הוא רוצה, מבחירה, להיות עם מכשיר ספציפי, שאמנם ברור לי שוועדת הרבנים "ודומיהם" עושים עליו ועל "דומיו" קופה... אבל זה מבחירה חופשית שלו והתערבות בזה, כמוה כהתערבות בחינוך ובדת! ואת זה אני אומר כמי שאינו נמנה על הציבור שצורך את הכשרים "ודומיהם".. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא. הוא חייב בשביל זה להחליף מספר, זה המספר שההורים שלו עשו לו בתור נער צעיר, ועכשיו הוא בוגר ונשוי ורוצה לקבל החלטות בעצמו ולהחליט איזה כשרות מתאימה לו. מה הרשעות לחייב אותו להחליף מספר? זה המספר שהיה לו כל החיים, ובמספר הזה כולם מכירים אותו. זה נראה לך הגיוני?
אבל זה עוד החלק הקל. כי ברגע שיש לו מספר שאינו מ"הקומה הכשרה" לא יקבלו את הילדים שלו למוסדות החינוך בעיר. מה תגיד?. "מוסד פרטי" "זכותו" (לא אתווכח כרגע על מהות הטיעונים האלו שיש בהם קצת מן הדמגוגיה) אז הוא ביחד עם עוד הורים מנסים לפתוח מוסדות שמתאימים להם כמו ת"ת ממ"ח. אבל העסקנים החרדים נלחמים בהם בכול הכוח ומונעים מהם לפתוח מוסדות כאלו. אז יש לו 2 אפשרויות: 1) לעבור לעיר אחרת ששם העסקנים החרדים לא הצליחו למנוע פתיחת מוסדות מתאימים. אך מעבר למקום אחר כרוך בקשיים עצומים ובד"כ לא מעשי. 2) להחזיק מכשיר נוסף בסתר. לא נוח בעליל וגם עולה עוד כסף. אבל הרבה פחות גרוע מהאפשרות ה1.
כרגע המצב שלמרות שיש בערים החרדיות קבוצות *ענקיות* של חרדים עם סמארטפון שרוצים לפתוח קהילה ומוסדות שמתאימים להם, העסקנים החרדים מונעים זאת מהם ומאלצים אותם להסתובב עם מכשיר כשר בגלוי לצד סמארטפון בהיחבא. כשאתה מתנהל בשחיתות נגד ציבור גדול ומנסה לכפות עליו דברים שלא מתאימים לו, אל תתפלא שהציבור הזה שמח וחוגג כאשר השלטון מגיע והורס למושחתים את אמצעי הכפייה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 12:10 |
|
| |
הגזירות המתוכננות הן צרה צרורה. אבל, אשמים אנחנו - שאפשרנו לועדה מושחתת לשלוט על כל השוק, בשיטות מאפיונריות כפשוטן, ובכך גרמנו לתרעומת שעלתה מבפנים והגיעה עד לתקשורת החילונית ולשר התקשורת.
אז לפני שמנסים לגייס אותי למערכה החשובה, שיעשו סדר בועדה המושחתת, ואולי גם יכניסו שם הגיון. כשזה יקרה אהיה הראשון ללחום על הצלחתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 14:23 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | כל אחד ידאג לעצמו ולמשפחתו עם מכשיר כשר. מספר כשר כנראה שזה דבר שלא היה צריך לבוא לעולם כלל. סוג של כפיה על הזולת שאינה מותרת כלל. תכפה על עצמך לא על הזולת. לא עסקך מה עושה הזולת. זה לא גמילות חסד.גמילות חסד זה בכסף ועזרה ותמיכה רגשית לא לכפות עליו מצוות וסייגים רוחניים שאינו רוצה .זה לא גמילות חסד .זה גמילות רוע.
|
|
זה זיוף, אתה תומך בזיוף כמו שאתה כופה על כל חנות לספר האם יש לו הכשר או לא אנשים רוצים לדעת מי עומד מולם, האם מדובר בחרדי, או חרדק, זאת שאלה מעשית מאוד, האם אפשר לסמוך עליו בנושאי כשרות, האם הילדים שלך יכולים לבקר בבית שלו ועוד
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 14:28 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הוא חייב בשביל זה להחליף מספר, זה המספר שההורים שלו עשו לו בתור נער צעיר, ועכשיו הוא בוגר ונשוי ורוצה לקבל החלטות בעצמו ולהחליט איזה כשרות מתאימה לו. מה הרשעות לחייב אותו להחליף מספר? זה המספר שהיה לו כל החיים, ובמספר הזה כולם מכירים אותו. זה נראה לך הגיוני?
אבל זה עוד החלק הקל. כי ברגע שיש לו מספר שאינו מ"הקומה הכשרה" לא יקבלו את הילדים שלו למוסדות החינוך בעיר. מה תגיד?. "מוסד פרטי" "זכותו" (לא אתווכח כרגע על מהות הטיעונים האלו שיש בהם קצת מן הדמגוגיה) אז הוא ביחד עם עוד הורים מנסים לפתוח מוסדות שמתאימים להם כמו ת"ת ממ"ח. אבל העסקנים החרדים נלחמים בהם בכול הכוח ומונעים מהם לפתוח מוסדות כאלו. אז יש לו 2 אפשרויות: 1) לעבור לעיר אחרת ששם העסקנים החרדים לא הצליחו למנוע פתיחת מוסדות מתאימים. אך מעבר למקום אחר כרוך בקשיים עצומים ובד"כ לא מעשי. 2) להחזיק מכשיר נוסף בסתר. לא נוח בעליל וגם עולה עוד כסף. אבל הרבה פחות גרוע מהאפשרות ה1.
כרגע המצב שלמרות שיש בערים החרדיות קבוצות *ענקיות* של חרדים עם סמארטפון שרוצים לפתוח קהילה ומוסדות שמתאימים להם, העסקנים החרדים מונעים זאת מהם ומאלצים אותם להסתובב עם מכשיר כשר בגלוי לצד סמארטפון בהיחבא. כשאתה מתנהל בשחיתות נגד ציבור גדול ומנסה לכפות עליו דברים שלא מתאימים לו, אל תתפלא שהציבור הזה שמח וחוגג כאשר השלטון מגיע והורס למושחתים את אמצעי הכפייה. |
|
אם הצורך בהחלפת מספר תמנע מכמה יהודים מללכת על אינטרנט לא כשר, היה שווה את זה. זאת הרי חלק מהמטרה בהפרדת המספרים החרדיים והחילוניים
ומה אתה בעצם מציע לו לאותו אחד? שהוא יוכל לרמות את מוסדות החינוך כדי שיקבלו את ילדיו? אתה שם לב שאתה בעצם הולכת בדרך של רמאות? אתה אומר "תן לאנשים להסתיר ולרמות את מוסדות החינוך תאר לך שאתה פותח מוסד חינוך ואתה לא רוצה שייכנסו לשם ילדים שגם לשיטתך עלולים לקלקל את חינוך יתר הילדים, ומישהו מנסה ליצור דרך בה ניתן לרמות אותך אז לדעתך אין בעיה עם זה שהורי ילד פלוני עם אינטרנט פרוץ, אז כל אחד עם השיטה והדרך שלו בחיים, אבל מאיפה החוצפה הזאת להחליט בשביל מוסד פלוני ולכפות עליו את דעתך? תספר לו מה הסחורה שלך ותן לו להחליט במוסד שלו את מי להכניס שים לב שאתה מודה כאן בפה מלא שאתה מנסה לתחמן כאן אנשים, אין לך בעיה עם זה שאתה אומר על עצמך "אני נוכל אני רמאי"?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 16:22 |
|
| |
|
|
|
|