בית פורומים בחדרי חרדים

הטרור החרדי שוב ניצח: קיבל הכשר של וועד הרבנים לאחר נזקים קשים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/2/2022 12:07 לינק ישיר 

שרית560 כתב:
תפרסמו את שמו !

ואת כתובתו כדי שנדע היכן להפגין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2022 14:30 לינק ישיר 

עומדבפרץ כתב:
אכן על הסיפור של הבשר וחלב, בעלי המוסר אומרים את מה שכתבת, אבל החילוק הוא מהותי, שם מדובר על חומרה, חומרה יתירה, בגמ' שאני הבאתי מדובר על ציפור נפשנו וחינוך ילדינו, אתה משווה? אין ולא תמצא בעל מוסר אחד (מלפני 5 שנים) שעושה הקבלה בין הגמרות.

אם שכן שלך יחליט להפוך את הבית שלו למקום בילוי כשכל שעות היום והלילה הוא יארח שם טיפוסים מפוקפקים אתה גם תשב בחיבוק ידים ותאמר שהיום אנו לא ב"דרגה" להילחם על זכויותינו הבסיסיות? או שתצא נגדו בחרב ובחנית ותמצא איתו את הדין לפי חוקי התורה ולהבדיל לפי חוקיהם?

למה רק כשזה מגיע לנושא רוחני פתאום "הדור חלש" ו"אנו לא בדרגה" וכו' וכו'?

בקשר לבזיזת חפצים מהחניות, אני לא מתייחס לזה, א. כי לא אני ולא אתה יודעים באמת מי בזז, והאם באמת בזזו. (נערי האינטרנט המנוזלים שונאי התורה שכותבים את זה, נאמנים עלי כשני רועי בקר ערבים) ב. הדגשתי שאני לא מגבה את זה, לא משום שאני יודע שזה אסור אלא משום שאיני יודע האם זה אסור. ג. בגמרא שהבאתי מבואר שכן יש אפשרות לגרום לנזק כספי על מנת לאפרושי מאיסורא. וידוע מגדולי ישראל הסטיפלער ועוד, שהתירו לשרוף ספרים פסולים שהיו שייכים למישהו, וכן ר' חיים קנייבסקי מורה לא להחזיר אייפון (גם מוגן) למי שאיבד אותו. וזה כמובן על פי הגמ' שהבאתי כאן.

ענין הבשר בחלב הוא אכן חומרא יתרה, אבל מה תאמר על המעשה ברב אדא בר אהבה לשיטת הערוך, שהוא ענין של חוסר צניעות, וזוהי הכשלת הרבים בדיוק כפי שרצית לומר על הנדון דידן? (וגם לשיטת רוב הפוסקים שמדובר בשעטנז, עדיין הלכה פסוקה היא שצריך לקרוע אפילו ברשות הרבים).

ואני לכשעצמי לא באתי להעיר אלא על ההשוואה המופרכת לרב אדא בר אהבה, כאשר מדובר כאן בצעירים משועממים חסרי רסן שבאו לפרוק את יצריהם ואולי גם קיבלו תשלום על כך, ומונהגים ע"י עבריין ראש מאפיה שמאיים בגסות על בעלי חנויות בהזכרת עברו החילוני וקשריו עם עבריינים שונים. ובענין ההפגנות יש עוד הרבה מה להאריך בנוגע לדעתם של גדולי ישראל על קלקול הנוער היוצא מכך וביטול תורה בקנה מדה גדול, וחילול השם איום ונורא. וזה אפילו לא כקוף בעלמא כלפי גדולי האמוראים.

אבל אם כבר באנו לדון בעצם הענין הזה, שאתה מדמה אותו לבית שמארח טיפוסים מפוקפקים, ונוגע לציפור נפשנו וחינוך ילדינו, הרי כל הענין הוא דמגוגיה זולה, שרוצים להחדיר בלב הציבור החרדי שהמכשיר הכשר הוא אך ורק מה שאושר ע"י עסקן פלוני המזלזל ובועט בגדולי ישראל (כאשר אמרו רבני 'ועדת הרבנים' בעצמם שהמזכירים עושים ככל העולה על רוחם, וכאשר כתב הגר"צ פרידמן במכתב שהגרי"ש אלישיב התיר הודעות כתובות אבל זלזלו בו ולא התייחסו לדבריו, ועקב שירות חיוני זה שנצרך בתחומים רבים בחיים עברו מאות אלפים לשימוש במכשירים חכמים, חלקם לא מסוננים). וגם כאשר גדולי הדור יצאו בהכשרים על מכשירים חכמים, אותו עסקן מסרב להכיר בהם ומפרסם שהם טרף גמור.

ולפיכך נלחמים בחנויות המשווקות מכשירים כשרים לחלוטין, שאושרו ע"י גדולי הדור להנצרכים לכך, עם סינונים ראויים וע"פ רבני הקהילות, אבל אותם בריונים רוצים לכפות על החנויות לשווק אך ורק את ההכשר שלהם, כמו לדוגמא שבד"ץ עדה החרדית יאיימו על בעל חנות מכולת שימכור אך ורק את המוצרים בהכשר שלהם. 

וכל בר דעת מבין שאין זה נוגע ל"ציפור נפשנו וחינוך ילדינו" שהרי כל ילד יכול לצעוד מטרים ספורים או לקחת אוטובוס למקום סמוך בו מוכרים את כל המכשירים כולם, וזה שבשכונה שלו לא מוכרים - אדרבה מועיל לו שאף אחד לא יראה אותו ולא יתערב במעשיו... אלא מאי, לא רוצים שהחנויות החרדיות ישווקו את המכשירים החכמים הכשרים, כדי שהציבור לא יחשוב חלילה שגם הם חלק מהתפריט הכשר, ורוצים להחדיר לציבור שהמכשיר הכשר היחיד הוא רק מה שעסקן פלוני אישר לשימוש.

ומה מזעזעת ההשוואה בין מכירת מכשירים כשרים ומסוננים לבין "מקום בילוי המארח טיפוסים מפוקפקים". וכל הראיות שהבאת אפילו לא מתחילות, כי אין זה דומה לספרים פסולים שהתיר הסטייפלר לשרוף, וגם כשהתיר לא התכוון שתיכנס לביתו ותשרוף את ביתו, ואין זה דומה להשבת אבידה באייפון, כי כאן הולכים ומזיקים בקום ועשה. וגם לא מדובר באייפון מוגן, לא מיניה ולא מקצתיה. כל הנדון היה באייפון פרוץ (והרב אפרתי רצה לומר שכיוון שיש מוגנים, אז להחזיר כל אייפון) אבל במוגן מאן דכר שמיה, פשיטא שחובה להחזיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2022 15:04 לינק ישיר 

כפי שכתבת שזה הלכה פסוקה בשו"ע לקרוע אפי' ברשות הרבים, מה לך כי תלין על אותם שמקיימים הלכה זו? וכי בגלל שלך נראה שהיום השתנה משהו בהלכה מותר לך לזלזל בהם?

ומדבריך ניכר שאפילו את הנתונים אתה לא יודע. אז נרענן.
ראשית כל החנויות לא מוכרות מסונן, הן מוכרות חותמת של מסונן, ובמכשיר עצמו אתה יכול להגיע לכל התועבות. גם את המסונן וכו', אף אחד לא התיר למכור בפרהסיא כזו  לכל דיכפין, אלא רק לאחר אישור ועדה, כשכל אחד שקצת מתמצא יודע שכל ילד יכול לקנות היום מכל חברה בלי שום בקרה. אבל כאמור, הבחורים ודאי לא קונים עם סינון בקושי יש להם כסף לשלם את המנוי ודאי שאין להם בשביל הסינון.
גם לאותם שהתירו אחרי ועדה, אסרו עליהם להוציא את זה בפרהסיא.
אחר כל הקשקשת על הסמס נכון שהיה מחלוקות על זה, אבל כעת זה מה שהחולט על ידי כל גדולי ישראל מכל החוגים. זה שיש כמה עסקנים שעושים מה שהם רוצים זה בפרטים שוליים, אבל לא בעיקר הדבר שנקרא טלפון כשר.
ובדיוק מה שאתה טוען על אותם שרוצים לקנות שיכולים לקנות במרחק כמה דקות הליכה, אני טוען על אותם בעלי חנויות, לכו למכור בסימטאות אחרות. לא אצלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2022 17:36 לינק ישיר 

פיינרך כתב:

שרית560 כתב:
תפרסמו את שמו !

ואת כתובתו כדי שנדע היכן להפגין.

אהרן פיינהנדלר!
שעומד בראש הכת מחנה ישראל!
ומפעיל את היצור, ניר. המסתתר תחת השם צמח צרפתי!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הטרור החרדי שוב ניצח: קיבל הכשר של וועד הרבנים לאחר נזקים קשים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.