לדעתי קם כאן דור של תוכים. כל זמן שדירשו עודדו לימוד הש"ס . מצויין. ברגע שהם נכנסו לנושא המשנה ברורה אני חושש שמשהו התפספס כאן
לכולם ברור שבמשנה ברורה אין אקטואליה. ובמהדורת דירשו יש ברבה יותר אקטואליה ומה יהיה עוד 50 שנה? לפי מה יפסקו? אז אנשים יודעים היום לדקלם משנה ברורה בעל פה מה שבח'ח עצמו לא חלם אבל הם עמי הארץ גמורים כשבאים לשאול אותם משהו אקטואלי
לו היו משקיעים יותר בגמרא כמו בהתחלת דירשו ומעודדים עוד ועוד לדעת ש'ס שזה מקור ההלכות היה יכול לצמוח דור של ת'ח שגם בעוזד 100 שנה ידעו איך להסתדר ולפסוק כהלכה ע'פ החיי אדם השו"ע מ"ב,,, לפי מה שצריך אבל כשהתוכים האשכנזים יודעים לצטט לך רק את המ'ב והתוכים הספרדים רק את הרב עובדיה אנו מעודדים ואבדים דור דור שלם של עמי ארצות
צאבעס
נשלח ב-11/3/2022 15:48
תכלית, בזכותו יש המון בחורים שלומדים ומשננים את המשנה ברורה. חוץ מזה הוא תורם המון לאברכים שעובדים על הספרים.
אני לא אוהב להיות ציני אבל הכרחת אותי וגם ג זו מפלגה של אשכנזים לאשכנזים
נשלח ב-6/3/2022 02:10
תודה. הבהרתם את עמדתכם בצורה ברורה מתומצתת ובהירה. חילכם/ן לאורייתא.
נשלח ב-6/3/2022 01:46
asaf2000
hhaavv כתב:
המשנה ברורה הוא ספר פסק אשכנזי לאשכנזים. התוספות הם על המשנה ברורה. מה פתאום להוסיף לזה פסק החולק מלכתחילה על פסקי הרמ"א והמשנה ברורה?
לידיעתך רבי יוסף קארו זצללל'ה היה פרענק והחח זצל ביאר אותו בשביל הפרענקים ומי שחושב שבמ'ב הוא נחלת השקנזים בלבד אז הוא סתם גיזעני פאשיסט פשטינקט
נשלח ב-4/3/2022 17:05
א. הטיעון לא ברור, ההוספות אמורות להקיף נושאים נוספים, או להבהיר דברים שהתחדשו בזמנינו, או רק לספר עזר לאשכנזים? ב. יש שם התייחסויות לדבריו לרבנים ספרדים אחרים, אבל לא לרב עובדיה, ראה הקישור לעיל, שבהשפעת הקיצוניים נמחקה דרשו מכנס דירשו, וכנראה דירשו עדיין מפחדים מהקיצוניים.
נשלח ב-4/3/2022 16:01
לא שמעתי את דברי הרב אבוטבול - אבל ממש לא מובן: המשנה ברורה הוא ספר פסק אשכנזי לאשכנזים. התוספות הם על המשנה ברורה. מה פתאום להוסיף לזה פסק החולק מלכתחילה על פסקי הרמ"א והמשנה ברורה? מה שכן, יש מקום להוציא משנה ברורה עם פסקי הספרדים - ויש כמה יוזמות כאלה מאד יפות - אבל למה זה אמור להיות קשור לדרשו או לכל הוצאה אחרת של המשנה ברורה? אולי השאלה צריכה להיות, למה דרשו לא יזמו גם מסלול לפסקי עדות המזרח, נגיד הכף החיים (שמביא לא פעם את המשנה ברורה) וכדומה?
נשלח ב-4/3/2022 15:09
הרב אבוטבול בקול ברמה אומר, שההוספות של דירשו זה ספר חסר, כי לא הכניסו כלל במכוון את שיטת הפסיקה של הרב עובדיה יוסף , ששונה מהפוסקים האחרים (הוא הסביר משהו על ספיק ספיקא)
נשלח ב-4/3/2022 14:54
בישיבות שלומדים הזמן הזה יבמות, אומרים שזה כמו צרה מעוברת.
והכי מצחיק//עצוב אלו שמקפידים להדפיס צרת-הדף!!!! [לא הספיקו להם 15 צרות ביבמות] בזמן שעדין לא נפשט מי העתיק ממי את צורת הדף [כתבה מוסף שבת קודש לפני חודש]
והכי מצחיק//עצוב אלו שמקפידים להדפיס צרת-הדף!!!! [לא הספיקו להם 15 צרות ביבמות] בזמן שעדין לא נפשט מי העתיק ממי את צורת הדף [כתבה מוסף שבת קודש לפני חודש]
נשלח ב-28/2/2022 00:26
asaf2000 כתב:
הללו את ה' מן הארץ תנינים וכל תהומות
נענה מלאך מן האש ואמר הן הן מעשה המרכבה אז מי שילמד משנה ברורה מאה ועשרים שנה ולא יכנס לפוסט שלי בבחדרי מאיפה ידע?
תרשה לי להניח שהחפץ חיים זצ"ל היה מעדיף שתלמד עוד עמוד גמרא/מ"ב מאשר תפיץ פה את חידושיך. הנחה בעלמא.
נשלח ב-27/2/2022 23:16
asaf2000
הללו את ה' מן הארץ תנינים וכל תהומות
נענה מלאך מן האש ואמר הן הן מעשה המרכבה אז מי שילמד משנה ברורה מאה ועשרים שנה ולא יכנס לפוסט שלי בבחדרי מאיפה ידע?
נשלח ב-25/2/2022 14:00
מילא אם אתה מתלונן על הייחס שלהם לציבורים אחרים, למשל הפחד שלהם מהקיצוניים, שגרם להם לא להזכיר למשל את הרב עובדיה יוסף מאז אמירתו בכנס הזוwww.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2392964 למרות היותו ארגון פרטי הוא צריך עדיין לכבד גם אחרים, אבל לגבי תכנית הלימוד? זכותם להתמקד במה שנראה להם , כמו שיש ארגון ללימוד לשון הרע וארגון ללימוד הלכות צניעות וארגון להלכות שבת, זה מה שהם לומדים. אבל נראה שיש לך איזו בעיה בכלל עם המשנה ברורה, אז עזוב את דירשו בצד
נשלח ב-24/2/2022 01:17
asaf2000
משגיחשליטא כתב:
ולכל הצדיקים שצועקים עלי שאלה קטנה מרן הב'י כותב בסימן נב סעיף א שאם מאחרים אז מדלגים ואומרים רק ב'ש אשרי ישתבח ואם יש עוד זמן אז להגיד גם את מזמור וְאַחַר כָּךְ הַלְלוּ אֶת ה' מִן הַשָּׁמַיִם עַד לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל עַם קְרוֹבוֹ הַלְלוּיָהּ למה?מה מיוחד בפרק הזה? לא ראיתי בכל הנושאי כלים מישהו שמסביר את דברי רבי יוסף קארו אבל עבדכם הבעלבת מצא את הצשובה בדף היומי. מוזמנים למצוא את התשובה[אפילו שתי תשובות]יהא חלקי מגומרי הלל וכו' וברש"י שם.
תרצת לי את המקור לשוע ששני פרקים אלו חשובים יותר מהשאר וע'כ מגיע לך שכוייח ואמנם זה בשבת קיח לא בדף היומי חגיגה ולא בדיוק עונה על השאלה מה מיוחד בפרקים אלו בעיקר בקמז וזה תוכל למצוא בדף של אתמול חגיגה יד
נשלח ב-23/2/2022 23:51
asaf2000 כתב:
ולכל הצדיקים שצועקים עלי שאלה קטנה מרן הב'י כותב בסימן נב סעיף א שאם מאחרים אז מדלגים ואומרים רק ב'ש אשרי ישתבח ואם יש עוד זמן אז להגיד גם את מזמור וְאַחַר כָּךְ הַלְלוּ אֶת ה' מִן הַשָּׁמַיִם עַד לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל עַם קְרוֹבוֹ הַלְלוּיָהּ למה?מה מיוחד בפרק הזה? לא ראיתי בכל הנושאי כלים מישהו שמסביר את דברי רבי יוסף קארו אבל עבדכם הבעלבת מצא את הצשובה בדף היומי. מוזמנים למצוא את התשובה[אפילו שתי תשובות]