בית פורומים בחדרי חרדים

זהירות: אושר עד מוכרים פירות שביעית במחלקת הירקות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/2/2022 23:24 לינק ישיר 
זהירות: אושר עד מוכרים פירות שביעית במחלקת הירקות

הייתי היום באושר עד סניף שמגר בירושלים ולקחתי בננות מהמדף במטרה לקנות אותם.
לאחר מס' סיבובים במחלקה, שמתי לב במקרה שיש שלט שהבננות הם קדושים בקדושת שביעית.
כמובן שהחזרתי את הבננות למדף.
מבדיקה שעשיתי במחלקה גיליתי שפה ושם יש עוד פירות שמסומנים כקדושים בקדושת שביעית ונמכרים במחלקה באופן רגיל, כך שאנשים קונים את הפירות מבלי לשים לב שהם קדושים בקדושת שביעית...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2022 16:48 לינק ישיר 

בעצם זוהתה הגדרת חרדי חדשה: כל מי שלא ראה בננות ולא ידע שהסיבה זה בגלל שהם נקראות קדושות בשביעית לפי דעות רבות( או רוב דעות), ..זה חרדי שיודע למה אין בננות... (לידיעתך הרבה מזרחניקים יודעים את זה הרבה יותר כי הם חזקים בבוטניקה ועבודת האדמה..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2022 16:41 לינק ישיר 

אכן אצלך "חרדים" זה מכיכר השבת עד  שבטי ישראל, עוד הוכחה שאתם הקנאים מנסים להשתלט על השיח דרך אימוץ העצניקים שטוענים שהם במיינסטרים....

לגבי בננות, הנה עוד כמה רבנים חרדים שלא שמעת עליהם עד היום.

שאלה:

האם מותר לאכול בננות שנקנו מחנות ללא פיקוח על כשרות ועל שמיטה?

תשובה:

שלום וברכה

יש דיון גדול לגבי בננות אם נחשבות אילן או ירק, כיון שמצד אחד אין גזעו מחליף, כלומר זה גידול רב שנתי, ומאידך אין לו גזע יבש ועוד טעמים, ונפקא מינה לערלה ולשביעית, ואכן פוסקים רבים סבורים שאין בבננות איסור ספיחין, מן הטעמים הנזכרים. כך כתב בדרך אמונה (פרק ד משמיטה ויובל ס"ק פה) בשם החזון איש (בקובץ אגרות חלק ב קסב): "בננות הולכין אחר לקיטה כירק, ומכל מקום אין בו משום ספיחין אף אם התחילו לצמוח בשביעית". ובציון ההלכה (שם ס"ק לה וס"ק קמח) כתב, שהחזון איש הורה שבננות דינם כאילן לגבי ספיחין. וכן כתב בכרם ציון (שביעית הלכות פסוקות פרק ט הערה א) בשם הגאון רבי צבי פסח פרנק.

מאידך, בשו"ת מנחת יצחק (חלק ח סוף סימן צה) כתב, שהבד"ץ בירושלים החמירו שיש בבננות איסור ספיחין. וכן כתב בשו"ת אור לציון (פרק ה תשובה ד) שבננות שנלקטו בשנת השמיטה נוהג בהם איסור ספיחין, שרבנן לא פלוג בגזירתם, ולא חילקו בין ירקות שנזרעו בשישית לבין ירקות שנזרעו בשביעית.

לכן בכל מקרה יש להמנע מלקנות בחנות ללא כשרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2022 15:59 לינק ישיר 

מי שלא מכיר מושגים בסיסיים של חרדים לא יעזור לו לחפות על זה בבדיחות קרש ליטאיות שלא קשורות בכלל לנושא האשכול.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2022 15:38 לינק ישיר 

"זוהתה חומרה חדשה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2022 15:24 לינק ישיר 

מה זה "הגיע"? מתחילת השנה מוכרים בננות אוצר בי"ד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2022 15:02 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:
שוקולד_תות כתבה:

ככ מהר הגיעו בננות שביעית?  

זו השמיטה הראשונה שלך?
איך זה שדבר כל כך בסיסי בשמיטה כמו "ירק אחר לקיטה" לא ידוע לך?
נחשף המסווה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תלמד א', ב'. 

יש ירק ויש שיח רב עונתי.  אז לשיטות המתירות השישית מותר  , ושביעית אוצר בי"ד 

אם זה ירק וספיחין אי אפשר למכור את זה בשום מקרה .למחמירים,

ועובדה שעדיין מוכרים בננות בלי שום אזהרה, לכן השאלה האם הגיע של שביעית ואז עשו אוצר בי"ד או דרך מכירה אחרת. 

אתה עשית סלט מטבוחה . בתיאבון 
ו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2022 12:35 לינק ישיר 

לחלק מהדעות אכילת פרות וירקות שקדושים בקדושת שביעית מקיימים מצוות עשה של אכילת פרות שביעית על פי הרמב"ן
אשריכם ישראל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2022 12:00 לינק ישיר 

שוקולד_תות כתבה:

זו השמיטה הראשונה שלך?
איך זה שדבר כל כך בסיסי בשמיטה כמו "ירק אחר לקיטה" לא ידוע לך?
נחשף המסווה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2022 10:54 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2022 00:00 לינק ישיר 
רבותי1

מבירור שעשיתי מול קרן השביעית אין מושג של פירות שביעית לפני פסח חוץ מבננות והם אינם באיסור ספיחים.ולדברך היה שילוט שהבננות מאוצר בי"ד.

ראיתי בכתבי האריז"ל שאכילת פירות שביעית מקרבת את הגאולה.ואיני מבין מה הרעש והנערבין שיש לאנשים לצרוך פירות שביעית , אדרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 20:31 לינק ישיר 

לא קונה סברס ולא מכיר מי שקונה סברס,,,,,,, יתכן ובגלל זה יש הוצאות מרובות על סחורה מועטת.......

פיינשמקער כתב:
הכובס1 כתב:

רק חבל שלא ציינת שאת הבננות הם מוכרים ב3.9 כאשר בחוץ עולה 9.9 אז אשריהם אושר עד, אני קונה מהם ושומר את הקליפות בפח שביעית........כאילו איזה עוול הם עושים מוכרים פירות של אוצר בית דין במחיר עלות

ואת הסברס, גם אוצר בי"ד, מוכרים ב19.90.
איזה שכר טרחה זה? שכר הפינצטה לנקות את הידיים של שלוחי בי"ד מהקוצים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 20:15 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:

רק חבל שלא ציינת שאת הבננות הם מוכרים ב3.9 כאשר בחוץ עולה 9.9 אז אשריהם אושר עד, אני קונה מהם ושומר את הקליפות בפח שביעית........כאילו איזה עוול הם עושים מוכרים פירות של אוצר בית דין במחיר עלות

ואת הסברס, גם אוצר בי"ד, מוכרים ב19.90.
איזה שכר טרחה זה? שכר הפינצטה לנקות את הידיים של שלוחי בי"ד מהקוצים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 15:41 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
התאריכים האלה הם כלליים או ספציפיים לשנת תשפ"ב? כי בשנה מעוברת התאריכים שונים כמובן..

התאריכים בלוח בקישור ספיציפים לתשפ"ב ולוקחים בחשבון שהשנה מעוברת.  למשל, ענבים למאכל מכ"ח אדר א'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 15:28 לינק ישיר 

קול_ששון כתב:
לגבי רוב הפירות החנטה קובעת. אם חנטה היתה בשביעית (אפילו לפני ט"ו בשבט) אזי כבר יש בהם קדושת שביעית דוגמאות: אפרסק ונקטרינה (ל' שבט), פיטאיה (כ"ד טבת), פרי עדן (כ"ד טבת), צבר (ט"ז טבת), קובו (כ"ח כסלו) ושסק (כ"ד שבט).

התאריכים האלה הם כלליים או ספציפיים לשנת תשפ"ב? כי בשנה מעוברת התאריכים שונים כמובן..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 14:55 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
 אין עדיין פירות שקדושים בקדושת שביעית בשוק מלבד בננה

לגבי ענבים וזיתים, הקובע הוא שליש גידולם ולכן שיווק עבנים למאכל קדושים קדושת שביעית יתחיל בעוד כשבועיים (כח' אדר א').

לגבי רוב הפירות החנטה קובעת. אם חנטה היתה בשביעית (אפילו לפני ט"ו בשבט) אזי כבר יש בהם קדושת שביעית דוגמאות: אפרסק ונקטרינה (ל' שבט), פיטאיה (כ"ד טבת), פרי עדן (כ"ד טבת), צבר (ט"ז טבת), קובו (כ"ח כסלו) ושסק (כ"ד שבט).

אכן, עדיין רוב המוחץ של הפירות המצויים עדיין אינם קדושים קדושת שביעית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > זהירות: אושר עד מוכרים פירות שביעית במחלקת הירקות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext