בית פורומים בחדרי חרדים

משפחות קדושי מירון יתבעו את האחראים הישירים להפעלת המתחם בעת האסון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/2/2022 20:22 לינק ישיר 
משפחות קדושי מירון יתבעו את האחראים הישירים להפעלת המתחם בעת האסון

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 21:57 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

תמניא

ברור שאסור לתבוע בערכאות ללא היתר מרב.
אם רב התיר להם, מן הסתם הוא שקל את כל הטיעונים והכריע כפי שהכריע.

ואיפה מצאת רמז שיש להם היתר מרב?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 18:33 לינק ישיר 

תמניא

ברור שאסור לתבוע בערכאות ללא היתר מרב.
אם רב התיר להם, מן הסתם הוא שקל את כל הטיעונים והכריע כפי שהכריע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 15:01 לינק ישיר 

גרשום כתב:

תמניא_אפי כתב:
אני מכיר מראש את כל התירוצים השחוקים של "למען ישמעו ויראו" ו"הכל כדי למנוע את האסון הבא" וכו' שבדרך כלל אינם שווים אפילו את הנייר עליו הם כתובים, אז נא להתייחס עניינית.

וכי השגת הרתעה למניעת שפיכות דמים בעתיד, מילתא זוטרתא היא בעיניך?!  

כלל וכלל לא

אבל פה מעורב גם כסף גדול של קנסות וגם עונשים כבדים אישיים על אנשים.

ולכן

א. אין היתר לחייב אנשים בכספים או עונשים שאינם מחוייבים על פי דין תורה.

ב. אין לי אימון במערכת המשפט

(ובמאמר המוסגר יורשה לי לומר שלצערי הגדול גם במערכות גדולות ועתירות פרסום שנידונים בדיני תורה, ומופעלים המון לחצים מכל הכיוונים, אין לי אימון יותר מדי)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 10:51 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
אני מכיר מראש את כל התירוצים השחוקים של "למען ישמעו ויראו" ו"הכל כדי למנוע את האסון הבא" וכו' שבדרך כלל אינם שווים אפילו את הנייר עליו הם כתובים, אז נא להתייחס עניינית.

וכי השגת הרתעה למניעת שפיכות דמים בעתיד, מילתא זוטרתא היא בעיניך?!  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 10:34 לינק ישיר 

דל"פ

מותר על פי דין תורה לתבוע תביעה כזו בבית משפט שכמעט ואין קשר בין החלטותיה לבין דין תורה?

זה לא הרמת יד בתורת משה?

נגיד שחסידות תולדות אהרן אכן אשמים במידה כזו או אחרת, האם יש איזשהו מקום לחייב אותם באיזשהו תשלומים על פי דין תורה?
אולי ואולי לפצועים מדין תשלומי נזק בגרמא, אבל לאלו של"ע נפטרו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 09:26 לינק ישיר 

הם האשמים או הגורמים?? לצורך העיניין אם עשיתי בחלון ביתי פעלולים, ומשהו בא לראות ונדרס, יש לי איזה האשמה???

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 09:13 לינק ישיר 

avishai323 כתב:

הרעיון של דין תורה, זה פשוט בדיחה מצחיקה.
בדין תורה אין סיכוי שיחייבו אותם.

שטויות
חותמים על בוררות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 09:05 לינק ישיר 

מסקנות ועדת החקירה, במיוחד אם יהיו לה המלצות על נקיטת הליכים פליליים כנגד מי שהיא תמצא
כאחראים לאסון, כל אחד לפי חלקו, תייתר במידה רבה את הצורך של משפחות הקורבנות והפצועים
להרים את נטל ההוכחה לגבי התרשלותם של מי מבין הצדדים הנדרשת לצורך ניהול הליך משפטי
בתביעת נזיקין.

אני מעריך שתביעה כזו לא תוגש לפני פרסום מסקנות ועדת החקירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 07:28 לינק ישיר 

מבעירי הבעירה ואותם המשחקים בצמר גפן ספוג שמן מעלה אש זרה שהביא למותם של 45!!! יהודים , הצליחו להתחמק יופי יופי מתביעה ארצית/ממונית או כלא, אבל מדין שמים לא ינצלו. אית דין ואית דיין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2022 20:56 לינק ישיר 

צריך ללמוד משפטים כדי להבין, אומר רק באופן כללי, בית משפט לא מנהל שום חקירה.
מגישים תביעה אזרחית, כתבי טענות. אח"כ יש חקירת עדים שהעו"ד חוקרים. ובית משפט נותן את החלטתו.
אין כל קשר בין וועדת החקירה למשפט אזרחי. ומסקנות וועדת החקירה לא מחייבות את בית המשפט בהליך האזרחי.
(יש מצב שבית משפט יכול להשהות תיק עד להשלמת פעילות וועדת החקירה, כדי לקבל מהם מידע וכדו'. אם זה קורה, כרגיל זה יהיה רק בשלב מתקדם של התיק האזרחי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2022 20:50 לינק ישיר 

אני לא מבין

איך הם מצפים שבית המשפט יתייחס לתביעה כזו בכלל?
יש ועדת חקירה שבדיוק חוקרת את הנושא הזה, מי אחראי, מי אשם, בית המשפט לא ינהל חקירה משלו במקביל כעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2022 20:40 לינק ישיר 

הרעיון של דין תורה, זה פשוט בדיחה מצחיקה.
בדין תורה אין סיכוי שיחייבו אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2022 20:30 לינק ישיר 

נשק יום הדין _טבעות עץ עבות_ שענדו ההלרים על ידם, עוזר גם נגד תביעה בערכאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2022 20:23 לינק ישיר 

מגעים בין חסידות תולדות אהרן למשפחות ההרוגים והפצועים במירון

עורך דין החתים חלק מהפצועים וחלק ממשפחות ההרוגים על תביעה שתוגש ככל הנראה בקרוב נגד מארגני ההדלקה שבה נהרגו 45 בני אדם ונפצעו עשרות, וזאת מלבד התביעה נגד מארגני ההילולא כולה ונגד המדינה

כמה משפחות שיקריהם נהרגו ומשפחות אחרות שקרוביהם נפצעו קיבלו הצעות מעורכי דין לתבוע את מארגני ההדלקה של חסידות ‘תולדות אהרן’ – קרי הנהלת החסידות לבית המשפט.

כמה משפחות הסתייגו מהמהלך, אולם משפחות אחרות של הרוגים וכמה כאלה שנפצעו בעצמם החליטו לחתום לעורך דין מוכר על תביעה נגד מארגני ההדלקה.

“כרגע כל גוף זורק על השני אחריות ואין מישהו ברור. אין לנו דבר נגד החסידות ובודאי שאין לנו דבר נגד כ”ק האדמו”ר שליט”א. אבל הוסבר לנו שתביעה כזו תביא לכך שיתבררו הדברים על הצד היותר טוב, ויובן מי אחראי למחדלים” כך אומרים לנו באחת המשפחות.

ל’המחדש’ נודע כי בכירים בחסידות מעוניינים לסיים את הסיפור בהליך של דין תורה או הסכמה עם משפחות ההרוגים ועם הפצועים שחלקם כבר החלימו חלקית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > משפחות קדושי מירון יתבעו את האחראים הישירים להפעלת המתחם בעת האסון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext