| נשלח ב-16/2/2022 20:23 |
|
| |
הפרובוקציה הבזויה והזולה של אנשי ר' שאול אלתר מול ביהמ"ד של גור
דקות לפני תפילת מנחה אצל הרבי מגור: רכב עם רמקולים הגיע לפתח בית המדרש ברחוב ירמיהו בירושלים ומשמיע את זעקת האם של משפחת סנדק: "ריקו, אסתי - בואו הביתה". כשברקע, השיר של בנצי שטיין: "ווייל א מאמע איז נאר דא איין"
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 18:18 |
|
| |
נוירולוג, קבעת שמה שעשו חסידי גור-אשדוד זה מעשה שלא ייעשה. כתבתי לך שזה מעשה סביר בעיניי להפגנה. כתבת שברור שלא הייתי חושב ככה אם היו מפגינים כך נגד מרן הגר"ח. כתבתי לך שאני כן חושב ככה,שהפגנה באמצעות רמקולים מתחת לבית (שהוא בית מדרש, ובשעה סבירה), זה לא כל כך נורא בעיניי. כתבת שאני הרי מגן על מרן הגר"ח, אז איך יכול להיות שאני חושב שהפגנה עם רמקולים מתחת לבית שלו זה הםגנה לגיטימית. עד כאן הדיון שלנו, אם לא היית גערער זה היה נשמע כמו בדיחה של דוריאנוב
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 16:50 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2022 23:04 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | אם זו רמת הליגוקה שלך, אתה בטוח גערער. |
|
אם זו רמת הטיעונים ויכולת ההיסק שלך, אז הבדיחה היא על חשבונך
כבר התרגלתי שבכל פעם שמישהו לא יודע מה לענות או שעצביו מתרופפים הוא בוחר לטיעון המוחץ והבלתי מנוצח "אתה גערער", ובזה הוא יכול להיפטר מהצורך להתמודד עניינית, וכן על הדרך להיפטר משפיותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2022 22:49 |
|
| |
אם זו רמת הליגוקה שלך, אתה בטוח גערער.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2022 22:35 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | סתם שאלה, "נחצו כאן גבולות" (נניח), האם לא קרה לאורך ההיסטוריה שגור חצו גבולות? נניח בחלק מהפעילות למען ברקת בבחירות לירושלים... (וכן, אני רואה בעיני רוחי הפגנות מתחת לבתי מדרש של רבנים; קשה לי להאמין שגור היו נמנעים מזה אם היו נסיבות מתאימות)
בטח גם היית מצדיק ומלמד זכות על הפגנות ורמקולים נגד ר' חיים קנייבסקי מתחת לביתו.
נראה לי שכן, ואני בטוח שדבר כזה לא היה נמנע מטעמי מצפון
במחילה תגובתך אינה אמינה בלשון המעטה
אם אתה יודע מה אני חושב ומרגיש ומה דעתי בכל נושא, עוד יותר טוב ממני, אז באמת מיותר להתדיין... |
|
התשובה פשוטה, ולא ראיתי אותה בכדור בדולח או משהו בסגנון, היא כתובה מעל דפי הפורום דנן. כ"כ הרבה פעמים נזעקת להגן בכל מחיר ובכל סוג של תואנה על נפלאות החצר ועל שמו הטוב של יענקי קנייבסקי וסבו. אז לחשוד בך שתלמד זכות על מי שיקיים הפגנה מתחת לביתו עם קריאות ברמקולים נגדו זה כבר שייך לתחום הבדיוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2022 18:50 |
|
| |
קלעפער
| עדייןבגלות כתב: |  | הלוגיקה של פותח האשכול 'שאינו חסיד גור' גור מסיתים ילדים נגד הוריהם - זה סכסוך משפחתי פנימי. יש רמקול עם זעקת ההורים מול מרכז ההסתה - זה פרובוקציה של אנשי ר' שאול. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נו, למדת את נכלוליותו של נוירולוג? חשבת שתקבל תשובה? השאלה שלך הרי זועקת, הבן אדם יכול להיות צבוע בדיבור אחד. הבעיה שהוא פותח אשכולות לרוב ולכן לפעמים הדברים נעלמים בתוך ים המלל. אבל כשמעמידים אותו לקיר, מקבלים התחמקויות. לא נורא. לומדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2022 18:21 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | סתם שאלה, "נחצו כאן גבולות" (נניח), האם לא קרה לאורך ההיסטוריה שגור חצו גבולות? נניח בחלק מהפעילות למען ברקת בבחירות לירושלים... (וכן, אני רואה בעיני רוחי הפגנות מתחת לבתי מדרש של רבנים; קשה לי להאמין שגור היו נמנעים מזה אם היו נסיבות מתאימות)
בטח גם היית מצדיק ומלמד זכות על הפגנות ורמקולים נגד ר' חיים קנייבסקי מתחת לביתו.
אם אתה יודע מה אני חושב ומרגיש ומה דעתי בכל נושא, עוד יותר טוב ממני, אז באמת מיותר להתדיין... |
|
רבינו הגדול ר' מרדכי טוויין היה אומר: אל תתווכח עם טיפש, כי הוא יוריד אותך לרמתו ויביס אותך עם נסיון...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2022 16:00 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | סתם שאלה, "נחצו כאן גבולות" (נניח), האם לא קרה לאורך ההיסטוריה שגור חצו גבולות? נניח בחלק מהפעילות למען ברקת בבחירות לירושלים... (וכן, אני רואה בעיני רוחי הפגנות מתחת לבתי מדרש של רבנים; קשה לי להאמין שגור היו נמנעים מזה אם היו נסיבות מתאימות)
|
|
אם אתה יודע מה אני חושב ומרגיש ומה דעתי בכל נושא, עוד יותר טוב ממני, אז באמת מיותר להתדיין...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2022 00:43 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
| שרית560 כתב: |  | | שרית560 כתבה: |  |
כל הכבוד להם !! חבל שהם לא פרסמו את התוכנית אני בטוחה שהיה ציבור גדול מכל החוגים והעדות שהיו מפגינים נגד ... לשנות את הדרך המרושעת . למה לגור נדלן היה מותר לסגור למשך שעות ארוכות ?? את רחוב חזון איש רחוב מרכזי לגרום סבל לכל תושבי העיר?? מי יאמין לך שאתה לא הנציג של כת רשעי גור נדלן??
|
|
נוראולוג עדין לא קבלתי תשובה !! למה לסחוב את כל חסידי גור נדלן מכל הארץ ולסגור את רחוב חזון איש רחוב מרכזי לגרום סבל לכל תושבי העיר מותר ?? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מצטער, אין לי תשובות לכל כאבי הבטן שלך נגד גור. למה באמת לא הגעת להפגין ברחוב ירמיהו? החטיפה האכזרית לא מצדיקה מבחינתך את הטרחה להגיע ירושלימה להפגין נגד האדמו"ר מגור? לשאלתך מי יאמין לי שאני לא נציג של גור, לא ביקשתי שתאמיני, זה לא מעניין ומעסיק אותי במיוחד אם את ואחרים חושבים שאני חסיד גור או שלא. |
|
לא ידעתי על ההפגנה נודע לי עלייה אחרי מעשה !! ואם הייתי יודעת בזמן אמת הייתי משתתפת בהפגנה ודואגת לארגן עוד אנשים!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 23:51 |
|
| |
| עדייןבגלות כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | מסקנה די מתבקשת |
|
היא לא מתבקשת בכלל. אתה משמיץ כאן קבוצה, ללא בדל הוכחה. רוב אלו שמתעמתים איתך באשכולות, לא קשורים לגור או לר' שאול בשום צורה ואתה יודע את זה. מה מניע אותם? כסף מאנשי ר' שאול? נו באמת. גם את ר' דב לנדא? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נתחיל מזה שהם חסידי ר' שאול לא פחות משאני חסיד גור.
לשאלתך בעניין חברי הפורום, רבים מאיתנו לא אוהבים את חסידות גור, וזה ממש לא התחיל מהרבי של היום, וישנה מערכת משומנת של תעמולה והסתה ביתר שאת מאז המלחמה הפנימית בגור, ויש צד אחד שמשקיע ביחצנות ובתקשורת באופן מאוד בולט.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 23:47 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | מסקנה די מתבקשת |
|
היא לא מתבקשת בכלל. אתה משמיץ כאן קבוצה, ללא בדל הוכחה. רוב אלו שמתעמתים איתך באשכולות, לא קשורים לגור או לר' שאול בשום צורה ואתה יודע את זה. מה מניע אותם? כסף מאנשי ר' שאול? נו באמת. גם את ר' דב לנדא? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 23:46 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | ברור
זה האדמו"ר של היום שהמציא את התקנות של גור, בזמן הפני מנחם, ולמעלה בקודש בזמן הבית ישראל לא היו בכלל התקנות החמורות של גור.
אין בהכרח סתירה בין דברי הגר"ש לתקנות שעוד מזמן הבית ישראל (האכיפה והעיסוק בנושא הוגברה והורחבה מאוד ע"י הרבי הנוכחי) בפרקטיקה יתכן ואין הבדל בין גישת הגר"ש בשם אביו ה'פני מנחם' לבין גישת גור. אולי יש הבדל בהסתכלות על הנושא. ואולי גם זה לא. אינני יודע.
|
|
בקיצור אתה לא יודע על הבדלים בין אז להיום מלבד דברי תורה נחמדים למראה.
גדלנו על זה שגור זו חסידות סגורה וקיצונית, כאלו שלא כדאי להתעסק איתם, ועדיף לשמור מרחק, זה היה נכון לפני האדמו"ר של היום, זה היה נכון גם לזמן של הפני מנחם.
היחס והרטוריקה שלנו השתנתה כמעט רק בגלל הנסיבות של צידוד בזה שנלחם בגור מתוכם, ובחיי האדמו"ר.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 23:42 |
|
| |
נראה לי שכן, ואני בטוח שדבר כזה לא היה נמנע מטעמי מצפון |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 23:42 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | ברור
זה האדמו"ר של היום שהמציא את התקנות של גור, בזמן הפני מנחם, ולמעלה בקודש בזמן הבית ישראל לא היו בכלל התקנות החמורות של גור.
|
|
אין בהכרח סתירה בין דברי הגר"ש לתקנות שעוד מזמן הבית ישראל (האכיפה והעיסוק בנושא הוגברה והורחבה מאוד ע"י הרבי הנוכחי) בפרקטיקה יתכן ואין הבדל בין גישת הגר"ש בשם אביו ה'פני מנחם' לבין גישת גור. אולי יש הבדל בהסתכלות על הנושא. ואולי גם זה לא. אינני יודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 23:41 |
|
| |
| עדייןבגלות כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | לא משנה איך תסובבו את זה, לא משנה כמה כסף ישקיעו אנשי ר' שאול במסע התעמולה התקשורתי הגדול הזה, אי אפשר להפוך את העובדות. |
|
אתה ממשיך מצד אחד - אתה טוען שגור לא קשורים לפרשייה, למרות התמונות מתחנת המשטרה ולמרות פרסומי הארגון 'יאספני' (כי אבי ואימי עזבוני) וזו בעצם פרשה משפחתית פנימית. מצד שני - אתה טוען שאנשי ר' שאול שופכים כסף, מעבר לזה שאין לך בדל הוכחה לכך, למה כאן אתה טוען שזה מטעם אנשי ר' שאול ולא המשפחה או סתם אנשים שנחשפו לסיפור? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
א. אתה מוזמן להסתכל בהודעות, נשאלתי בדיוק על זה, ועניתי שמהתיעודים נראה שאנשי גור מעורבים (וזה לא אומר שהם המרידו את הילדות נגד ההורים), כדאי גם להזכיר למי שאולי שכח שהילדות והאחות הן חסידות גור. וזה לא סותר בכלל את האפשרות (שהיא ככל הנראה עובדה) שיש בעיה שם במשפחה, ורשויות הרווחה מעורבות בזה, ובית המשפט לא כפה על הילדות לחזור לביתן, לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין שהמשפחה בתסבוכת.
ב. לראות את ההתגייסות התקשורתית, גם בתקשורת הכללית וגם החרדית, צבא הצייצנים והיחצנים, מוביל למסקנה די מתבקשת שהרבה כסף נשפך כאן, ומשפחת סנדיק היא לא זו ששופכת את הכסף.
|
|
|
|
|