בית פורומים בחדרי חרדים

שיעור החרדים בישראל כ13.5% (כ1285000) ליטאי-33%, ספרדי-31%, חסידי-28%, חב"ד\ברסלב-5%, בע"ת-3%

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/2/2022 09:38 לינק ישיר 

ומיהו חרדי? גם מודרניים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2022 09:40 לינק ישיר 

יתכן שהסיבה שברשימות אגודה יש כמאה אלף מצביעים ואילו לדגל יש כ150, זה לא בגלל פער כמותי. אלא נובע בעיקר מאכזבתם של חסידים רבים מההנהגה הממסדית הארכאית שלהם, מהנציגים העילגים והעקשנים שלהם, השליטה הדורסנית של החסידיות הגדולות, חוסר ההתחשבות בציבור וכו'. ולכן הם עברו מחוסר ברירה לדגל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2022 09:41 לינק ישיר 

פיינרך כתב:

ומיהו חרדי? גם מודרניים?

לכאורה בסקר זה לפי הגדרה עצמית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2022 09:45 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

מענין היה להקיש מכאן את טענת הליטאים על אחוזי הליטאים והחסידים במספר מנדטים לכנסת 6-3
לפי החישוב כאן יוצא שחסידים וליטאים שוים בתוצאה, אמנם הפרידו כאן את חב"ד וברסלב משום מה, אבל בסיכום שניהם מקבלים 33% כך שהתוצאה היא 50-50

חבד לא עם אגודה. הם יותר עם סמוטריץ וכדו'.
הם היו עם אגודה בעבר כאשר דגל החרימו את חבד.

ברסלב וודאי לא עם אגודה. הם בעיקר עם שס.

ודגל מקבלים מנדט שלם לפחות מהספרדים.
ואלו שחזרו בתשובה, מתחלקים בין דגל לשס.

הפלג של עץ יורד מדגל. אבל מאגודה יורדים הרבה יותר אנשים שלא מצביעים. הקנאים שלהם, מספרית הם הרבה מעבר לפלג של עץ. וזה עוד סעיף לטובת דגל.
כל אלו יחד, מביאים תוצאה של 65-35.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2022 09:50 לינק ישיר 

הנתון המדהים הוא שהספרדים החרדים נמצאים 2 אחוז מתחת הליטאים !!! 

אני לא יודע האם זה החזרה בתשובה או העליה הגדולה בשנים האחרונות (צרפת\דרום אמריקה)  אבל ללא ספק זה ממש מהפך 
אריה דרעי אמר לפני כשנה באיזה כנס שלפי הנתונים של משרד החינוך יש בארץ יותר ישיבות קטנות ספרדיות מאשכנזיות 
בישיבות\ת"ת האשכנזים תמיד ישמרו על האחוז האשכנזי אבל בבית יעקב בירושלים לא פעם אחוז הספרדים כופל את האשכנזים וגם בסמינרים המובילים האחוז מאוד מאוד גבוהה (בערים חרדיות אחרות אני פחות מכיר...) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2022 13:35 לינק ישיר 

שאלה לכל המגיבים. האם שמתם לב שמדובר ב"סקר"  ולא בנתונים מוחלטים? מה שאומר שהמסקנות לא מבוססות נתונים ובדיקת שטח, אלא כתוצאה מתשובות לשאלות 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שיעור החרדים בישראל כ13.5% (כ1285000) ליטאי-33%, ספרדי-31%, חסידי-28%, חב"ד\ברסלב-5%, בע"ת-3%
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.