ישנם מספר מאפיינים דומים במלחמות האחרונות. גם גור נדל"ן וגם רוסיה הם מעצמות, שהציר הסובב שלהם והמניע שלהם הוא שליטה וכבוד. שניהם יעשו הכול בשביל זה וירמסו את כל הקווים האדומים למי שיפריע להם.
לשניהם יש בעיה גדולה עם כלי התקשורת בעיקר האלטרנטיביות, מצלמות, הודעות וואצאפ ועוד שעליהם קשה לשלוט.
אפשר לומר שמה שכתוב ברמב"ם שלפני ביאת המשיח העולם יתחיל להתנקות מרוע, אולי לזה הכוונה
לא ראינו אף זרם חרדי שפועל להסית ילדים לעזוב את ההורים שפרשו. וגם לא עשירית מזה.
על זה באמת אין לי תשובה.
ודרך אגב, רוב הגערערס שאני מדבר איתם, מתביישים בסיפור הזה.
בגור הרוב שותק חלקם אומרים שזה שקר ומי רוצה לצאת הדלת חלקם משקר וטוען שהם שלא עושים כלום למי שרוצה לעבור . ומעטים מאוד מאוד כועסים על הרשעות.
בכת אסור לחשוב אסור להשמיע דעה אחרת חייבים לשמוע לדעת השליט .אסור להרהר אחריו .אסור ללמוד להתפתח לא להכנס לאינטרנט כי אפשר למצוא דעות אחרות . המנהיג של הכת הוא מעל הכול ..הוא קובע ומחליט הוא ומשפחתו מתנהלים כמו שכולם עבדים שלהם.
היו מקרים אצל זוגות יחסית צעירים. והילדים הולכים עם ההורים. לגבי מבוגרים זו שאלה תאורטית. לא זוכר מקרה של אנשים מבוגרים (שיש להם ילדים גדולים ו/או נשואים) שהחליטו לחזור בשאלה. ההנחייה המקובלת ל 2 הכיוונים (בן/בת שיצאו בשאלה ו/או הורה שיצא בשאלה) לא לנתק מגע... זה הזוי להשוות מעבר מחסידות אחת לאחרת, למצב של פריקת עול תורה ומצוות טוטאלית. הניסיון להבין את הראש המעוות של גור הוא ממש לא במקום. המעשים שלהם הם בלתי אנושיים ובלתי מוסריים.
נשלח ב-22/2/2022 14:23
זה מה שהם מוכרים לך
נשלח ב-22/2/2022 13:56
avishai323 כתב:
לא ראינו אף זרם חרדי שפועל להסית ילדים לעזוב את ההורים שפרשו. וגם לא עשירית מזה.
על זה באמת אין לי תשובה.
ודרך אגב, רוב הגערערס שאני מדבר איתם, מתביישים בסיפור הזה.
נשלח ב-22/2/2022 11:22
A_Smithee כתב:
אני לא קבעתי שאני יודע מה יורו בכל זרם לילדים לעשות במקרה שהוריהם יחזרו בשאלה, רק כתבתי (בהמשך לטימובל) שאם גור היא כת בגלל שהיא מעודדת ניתוק מהורים שעזובים אותה אז צריך לבדוק מה יעשו בזרמים אחרים במקרה כזה, אולי זה מרגיז אבל כנראה שבגור מתייחסים למי שעוזבים את החסידות כמו שמתייחסים במקומות אחרים למי שעוזב את הדעת
מי שמתייחס לאדם שעוזב את המנהיג שלו, כמו לאדם שעוזב את בורא העולם. זה בדיוק כת.
נשלח ב-22/2/2022 11:20
אני לא קבעתי שאני יודע מה יורו בכל זרם לילדים לעשות במקרה שהוריהם יחזרו בשאלה, רק כתבתי (בהמשך לטימובל) שאם גור היא כת בגלל שהיא מעודדת ניתוק מהורים שעזובים אותה אז צריך לבדוק מה יעשו בזרמים אחרים במקרה כזה, אולי זה מרגיז אבל כנראה שבגור מתייחסים למי שעוזבים את החסידות כמו שמתייחסים במקומות אחרים למי שעוזב את הדת
תוקן על ידי A_Smithee ב- 22/02/2022 11:21:49
נשלח ב-22/2/2022 11:00
משפיעים על הילדים להמשיך ללמוד תורה ולשמור מצוות. ובמקביל להתייחס יפה להורים.