| נשלח ב-25/2/2022 13:10 |
|
| |
ניר אורבך ( משמאלני ימינה) - "אם הרב קוק היה חי הייתי מסביר משכנע אותו והוא היה מסכים לימינה"...
ניר אורבך, אחד מחסרי המודעות העצמית בפוליטיקה הישראלית, מלא במגלומניה הזויה, (זה שהפסיד בבחירות לבית היהודי ואז עזב אותה ...) בראיון עם עקיבא נוביק על דרכה של המפלגה הקרויה בשקר "ימינה" (שכל מצעה היה שהם יהיו יותר ימניים מהימין... ),הוא נשאל על מצב הבייס, שכן כל מפלגות השמאל והמרכז עושות שרירים ומשיגות הישיגים ואילו הם שום דבר, בהתנשאות מפא"יניקית אופיינית הוא משיב "המצביעים יידעו להעריך אותנו בהמשך"... אותם תמימים וטיפשים שבחרו בששת המופלאים הגאונים, ישכילו בהמשך להבין את טובתם הגדולה... (כנ"ל מתן כהנא נוהג להגיד "אנחנו יודעים מה טוב למצביעים",. ). והוא מסביר לגבי התיישבות הצעירה שהבטיחו לסדר, שהתקיימה "ישיבה דרמטית" במשרד הביטחון .. (שלא יצא ממנה כלום כמובן...)
השיא היה כשהיה חשוב לאורבך להגיד לנוביק, שהוא קרא את מאמרו בו כתב נוביק שאם הרצי"ה קוק , שמלאו 40 לפטירתו, היה חי היום, הוא היה מצביע למפלגת "הציונות הדתית", אחרי שגמר להתנשא מעל "הציונות הדתית" שהיא מפלגת קצה ושמה אינו מתאים לה (כאילו מפלגה שמאלנית שקרויה ימינה זה ממש תואם.. ו6 מנדטים זה לא הקצה שבקצה), הוא ממשיך "אני הייתי יושב עם הרב קוק מסביר לו ומשכנע אותו והוא היה מסכים ומצביע לימינה" ..... מה יש להגיד, חכם יותר מהמצביעים שלו ומהרבנים שלו, חד בדרא, .....
Ⓒ בחן
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2022 22:01 |
|
| |
על פניו ההערות שכתבת נראות לי ממש מדויקות, ובפרט האמירות הכלליות והמתנשאות של "יידעו להעריך בהמשך" ו"אני יודע מה טוב לך", מתאימות בעיקר למי שלא מחזיק בשום קלף טוב. בנוסף, הרעיון "לשכנע את הרצי"ה קוק" זה באמת התעלות שלא היינו מצפים לה.... (זה בערך כמו שקפיטליסט יגיד לקומוניסט, "אין לך מה להתייחס לתיאוריות של מרקס, כי נראה לי שאם הייתי נפגש איתו והייתי משכנע אותו"). עם זאת, עדיף תמיד להביא קודם את הראיון בצורה עניינית ואובייקטיבית ואחר כך את הביקורת
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2022 22:04 |
|
| |
חשבתי לרגע שהכוונה היא לראי"ה. הוא, ללא ספק, היה מצביע כיום ג'...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2022 22:41 |
|
| |
אכן הכותרת מטעה, אבל זה לא ממש רלוונטי (דווקא על הראי'" היה יותר ניתן לומר שיסנגר על רשעים ושונאי דת; ההרצי"ה היה יותר ממוקד וקונקרטי ממנו)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2022 23:03 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | | חשבתי לרגע שהכוונה היא לראי"ה. הוא, ללא ספק, היה מצביע כיום ג'... |
| מסתבר שהוא היה חושב שג' פשרנים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2022 17:00 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | על פניו ההערות שכתבת נראות לי ממש מדויקות, ובפרט האמירות הכלליות והמתנשאות של "יידעו להעריך בהמשך" ו"אני יודע מה טוב לך", מתאימות בעיקר למי שלא מחזיק בשום קלף טוב. בנוסף, הרעיון "לשכנע את הרצי"ה קוק" זה באמת התעלות שלא היינו מצפים לה.... (זה בערך כמו שקפיטליסט יגיד לקומוניסט, "אין לך מה להתייחס לתיאוריות של מרקס, כי נראה לי שאם הייתי נפגש איתו והייתי משכנע אותו"). עם זאת, עדיף תמיד להביא קודם את הראיון בצורה עניינית ואובייקטיבית ואחר כך את הביקורת |
|
אכן, אבל זה עבר כל כך בשקט בתכנית, כאילו זה משפט נורמלי שנציג ציבור יכול להגיד, הייתי מסביר לו ש.. כאילו כולם לא מבינים כלום עש שמגיע ה"גאון", העסקן הקטן.
|
|
|
|
|