| נשלח ב-28/2/2022 19:04 |
|
| |
על מי מגדולי ישראל יצאו ספרים עם תיעוד חייהם עוד בחייהם?
מתנת הפורים הפופולרית ביותר: גם בסניפי רשת "אושר עד" החלו למכור את היצירה המופלאה "לחזות" המתעדת מקרוב את סדר יומו של שר התורה הגר"ח קנייבסקי בתמונות מרהיבות

|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2022 00:17 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | מתנצלת. הקשבתי לשאלה ומתברר לי שהרב סובר שאין לעבור באור אדום משום שזה יכול לבוא לידי סכנה
אכן, אפילו חבילת שמירה מקיפה מקופת העיר לא יכולה להציל מסכנה כזו. |
| זה נכון לימי חול אבל בשבת החבילה תשמור על החוצים באור אדום בשכונות מאה שערים, גאולה וכו'
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/03/2022 00:28:27
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2022 23:58 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | מתנצלת. הקשבתי לשאלה ומתברר לי שהרב סובר שאין לעבור באור אדום משום שזה יכול לבוא לידי סכנה |
|
אכן, אפילו חבילת שמירה מקיפה מקופת העיר לא יכולה להציל מסכנה כזו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2022 23:52 |
|
| |
מתנצלת. הקשבתי לשאלה ומתברר לי שהרב סובר שאין לעבור באור אדום משום שזה יכול לבוא לידי סכנה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2022 23:42 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | עוד רגע לך_תדע1 ושות' "יוכיחו" עד כמה מרן הגרח"ק עם הארץ מדאורייתא ומדרבנן.בלי קשר לר' חיים. אבל תלמיד חכם חייב שיהיה גם בעל דעת, אחרת, אין זה משנה כלל כמה הוא יודע ללמוד... ניקח לדוגמה את הפסיקה שמותר לעבור באדום? |
|
חדש לי מה שכתבת ממתי הפסיקה שמותר לעבור באדום?
כן ידוע שבשביל הנכדים ושות' שיירת שר התורה נסעה באור אדום בליווי משטרתי (לא חוקי).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2022 23:23 |
|
| |
ולשרה_בן
| נוירולוג כתב: |  | רמה גבוהה נעבעך |
|
כבר חשבת על מה לפתוח אשכול מחר?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2022 23:10 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | | עוד רגע לך_תדע1 ושות' "יוכיחו" עד כמה מרן הגרח"ק עם הארץ מדאורייתא ומדרבנן. |
| בלי קשר לר' חיים. אבל תלמיד חכם חייב שיהיה גם בעל דעת, אחרת, אין זה משנה כלל כמה הוא יודע ללמוד... ניקח לדוגמה את הפסיקה שמותר לעבור באדום?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2022 22:26 |
|
| |
רמה גבוהה נעבעך
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2022 21:46 |
|
| |
momeir
| ולשרה_בן כתב: |  | לא להאמין על מה הטרול פותח אשכול. |
|
הוא כנראה חושב שזו 'הסגת גבול' . מהאדמו"ר מגור יש רק תמונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2022 21:36 |
|
| |
ולשרה_בן
לא להאמין על מה הטרול פותח אשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2022 01:21 |
|
| |
.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 01/03/2022 01:33:20
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2022 00:40 |
|
| |
כל הספרים שיצאו בחייהם של גדולי התורה יצאו על ידי אנשים שרצו מאוד לעשות כסף, ומשום מה הגדולים האריכו ימים, ולא היתה להם סבלנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2022 23:41 |
|
| |
| פצקו כתב: |  |
כל מה שכתבת יפה ונכון, אלא שלא נראה שהספר הזה בכלל נועד לדברים שכתבת.
זה נראה ספר תמונות שמתאים למיתוג החדש (חדש ישן) של הרב קנייבסקי, תוכן שיווקי כזה.
חחח, מה שמשעשע בנוירולוג, הוא השילוב של השנאה עם הבורות.
עד שסוף סוף יוצא לו משפט נכון ( וכל נייעסן דגלאי מצוי יודע היטב לאיזו מטרה בדיוק יצא הספר....) אז במקום להסביר לגולשים התמימים את הסיפור המשעשע, הוא שוב שופך עוד מהג'ורה של כל הליטאים אותו זבל.....
|
|
מצחיק אחד. אתה מדבר על בורות ושנאה? מעניין את הסבתא שלי מי אחראי על התוכן השיווקי, אריה או יענקי. אתה רוצה לספר סיפורים, בכייף, אף אחד לא מפריע לך, אבל אין חובה ספרותית לפתוח סיפור בהשמצות ושנאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2022 23:38 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | על חכמי הספרדים ג"כ יצאו בחייהם. על רבי חב"ד גם כן.
מרן הגרח"ק הוא אישיות מסקרנת, משהו חדשני בעולם הליטאי, אשר משלב את שיא ההתמדה לצד הבקיאות והחריפות וההישגים התורניים המפליאים, כפי שמעיד יבול הספרים שהוציא לאור במשך שבעים וחמש שנה (ובנוסף עליהם בעשור וחצי האחרון ספרי ה'כן' 'לא' 'אולי', שהם מצד אחד מתמיהים בסגנונם, ומצד שני מראים את הלהט לשמוע כל שביב וכל תנועה שלו עד להלכה. אך הספרים האמיתיים שלו שבהם קורא עצמו 'שי"ח קניבסקי', יש מהם שלא יאומן כי נתחברו ע"י בן אנוש אחד ויחידי), הוסף עליהם את ההנהגה הייחודית, המיסטית, הלא מוכרת בציבור הליטאי מזה דורות, משהו כובש - ומסקרן. זה באמת שווה ספר. חבל להתרפק ולהתגעגע על אדם גדול רק כאשר הוא שוכן עפר. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2022 23:36 |
|
| |
[/quote]
תוקן על ידי פצקו ב- 28/02/2022 23:36:35
|
|