| נשלח ב-2/3/2022 19:00 |
|
| |
חבר מועצת חכמי התורה הרב שמעון בעדני בביקור אצל הרב ברלנד

לצפייה בסרטון:
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 23:32 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | אין לי מושג ולא ממש מעניין אותי. אם תוכיח לי שהרב בעדני באמת יודע תורה ויש מה להקשות עליו, ושהרב ברלנד באמת פושע מעל לכל ספק ויש מה להקשות ממנו, זה אולי יאתגר ויעניין אותי. |
|
אוקי, ענית, בלי להתכוון, אבל ענית.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 23:31 |
|
| |
אגב, עכשיו ראיתי שכתבת שיש לי היסטוריה של זלזול ברבנים. תוכל להכיר לי פרק מההיסטוריה הזו? (זכותי חבקש הוכחה שפלוני תלמיד חכם, אני מבקש סיטואציה שברור שהוא ת"ח ואני מזלזל בו)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 23:29 |
|
| |
אין לי מושג ולא ממש מעניין אותי. אם תוכיח לי שהרב בעדני באמת יודע תורה ויש מה להקשות עליו, ושהרב ברלנד באמת פושע מעל לכל ספק ויש מה להקשות ממנו, זה אולי יאתגר ויעניין אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 23:26 |
|
| |
יש לך תשובה לשאלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 23:24 |
|
| |
איזה מצחיק אתה, בהיסטוריה יש גם הרבה עבודה זרה ושפיכות דמים, ועדיין אין רוצח שלא נשאל "מה גרם לך לרצוח". השאלה היא עליך ועל כל מי שנמצא כאן וחושב כמוך, אבל ממש לא מעניין אם אתם אחד או מאה או אלף. ואכן, אתה לא חייב לי כלום, אבל זוהי התרבות בפורום אינטרנטי, שאם יש לך דעה אתה מציג אותה ומבהיר אותה לפי הצורך; אם לא, אז מה התועלת בפורום? הרי אם אתה לא יודע להסביר את עצמך, כנראה שאתה לא מספיק חכם שהדעה שלך תעניין אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 22:58 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | תפסיק להסתובב סחור סחור, תן תשובה לשאלה שנשאלה עליך (אני לא הראשון, זו לא תשובה מספקת). כדאי שתתאמן לקראת פסח, איך עונים על שאלות תם |
|
קודם כל אני לא חייב לך כלום דבר שני, יש לך היסטוריה עשירה בזלזול ברבנים (זה יותר חמור מלשאול שאלות) , אז במטותא ממך אל תגלגל לנו עיניים לשמיים איך זה ששואלים למה רב הלך לרב אחר. ולגופו של עניין, אני בהחלט סקרן ומתעניין מה עומד מאחורי הביקורים הללו. אם יש לך תשובה, אתה מוזמן לענות בשמחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 22:38 |
|
| |
תפסיק להסתובב סחור סחור, תן תשובה לשאלה שנשאלה עליך (אני לא הראשון, זו לא תשובה מספקת). כדאי שתתאמן לקראת פסח, איך עונים על שאלות תם
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 22:27 |
|
| |
מה זה משנה
זו פעם ראשונה שאתה שואל שאלת תם כזו מעל דפי הפורום
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 22:26 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | בהנחה שאתה נמנה עם תומכי דוקטורינת דעת תורה (או בקיצור: חרדי), כשיש לך שאלה על רב גדול אתה אמור לכופף את דעתך או לשאול אותו. (כמובן שזה בהנחה שהרב בעדני רב גדול, אבל אם לא אז הקושיא מעיקרא ליתא)
כולי צמרמורת והתרגשות ברגע זה התגלה לי שאני הראשון בפורום כאן ששואל שאלות על רבנים.
|
|
מה זה משנה מי הראשון? שאלתי על כל מי שחושב ככה, גם על הראשון וגם על החמישי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 21:12 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | בהנחה שאתה נמנה עם תומכי דוקטורינת דעת תורה (או בקיצור: חרדי), כשיש לך שאלה על רב גדול אתה אמור לכופף את דעתך או לשאול אותו. (כמובן שזה בהנחה שהרב בעדני רב גדול, אבל אם לא אז הקושיא מעיקרא ליתא) |
|
כולי צמרמורת והתרגשות ברגע זה התגלה לי שאני הראשון בפורום כאן ששואל שאלות על רבנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 21:09 |
|
| |
בהנחה שאתה נמנה עם תומכי דוקטורינת דעת תורה (או בקיצור: חרדי), כשיש לך שאלה על רב גדול אתה אמור לכופף את דעתך או לשאול אותו. (כמובן שזה בהנחה שהרב בעדני רב גדול, אבל אם לא אז הקושיא מעיקרא ליתא)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 20:57 |
|
| |
לא הבנתי את טענתך, ובכל מקרה שאלתי היא מה הפשט בזה, שהוא אוחז ממנו, שהוא אוחז שהכל עלילות שקר, או סיבות אחרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 20:43 |
|
| |
עולם הפוך ראיתי. פעם הציבור היה שותה בצמא כל הנהגה והרואה ולו ההזויה ביותר, אם מכרו לו שמורון חייך כשהיא נשמה לידו. על זה גדלו דורות- "אפילו אומר לך על ימין שהוא שמאל". היום שואלים איך הרב פלוני מעז לבקר את הרב אלמוני, הרי מילא הוא תמים- אבל לפחות נכדיו היו אמורים לעצור אותו. מעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 18:59 |
|
| |
| פסתםנחמד כתב: |  | |
|
יש לזה מקור נוסף חוץ מאתר "ברסלב אמת"? (אתר שנלחם בו)
|
|
|
|
|