בית פורומים בחדרי חרדים

הרב מנחם גרליץ ז"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/3/2022 12:03 לינק ישיר 
הרב מנחם גרליץ ז"ל

אמש הלך לעולמו איש הסיפור והספר הרב מנחם גרליץ (גץ) ז"ל דמות פורה בעולם הספרות החרדי 

תוקן על ידי מכמונת ב- 06/03/2022 12:03:39

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2022 11:28 לינק ישיר 

שוקולד_תות כתבה:

אכן, 

ראשית עבודתו הספרותית של גרליץ הייתה בכתיבתן של סדרות ספרים שעסקו בסיפורים על גדולי ישראל. הסדרה הראשונה הייתה בת חמישה כרכים, בשם בדרכי אבותינו, כשכותרת המשנה שלה היא: "סיפורים מחייהם ומפעלם של התנאים והאמוראים, מלוקטים ומעובדים לנוער מתוך אגדות התלמוד ומדרשי חז"ל, בליווי תמונות וציורים ללא תוספות ספרותיות". בעולם החרדי יש רגישות רבה לגבי ספרים מסוג זה הפונים לנוער ועוסקים בחכמי התלמוד, ומשכך צורפו לסדרה הסכמות מרבנים. היו אלו הספרים הראשונים מסוגה זו שקיבלו הסכמה מטעם בד"ץ העדה החרדית, ובה נאמר: "ראוי הספר להיות כספר חינוך לילדי ישראל לתורה ויראת שמים ומדות טובות".

כסדרת המשך כתב גרליץ את "בעקבות רבותינו" (ארבעה חלקים) - על תולדות הבעש"טהגר"א, החתם סופר והבן איש חי; ארבע דמויות המייצגות ארבע קבוצות עיקריות ביהדות החרדית - חסידיםליטאיםהונגרים ועדות המזרח.

תודה רבה,
כעת יש לכתוב על
גדולי תורה תימנים
ואתיופים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2022 15:27 לינק ישיר 

אכן, 

ראשית עבודתו הספרותית של גרליץ הייתה בכתיבתן של סדרות ספרים שעסקו בסיפורים על גדולי ישראל. הסדרה הראשונה הייתה בת חמישה כרכים, בשם בדרכי אבותינו, כשכותרת המשנה שלה היא: "סיפורים מחייהם ומפעלם של התנאים והאמוראים, מלוקטים ומעובדים לנוער מתוך אגדות התלמוד ומדרשי חז"ל, בליווי תמונות וציורים ללא תוספות ספרותיות". בעולם החרדי יש רגישות רבה לגבי ספרים מסוג זה הפונים לנוער ועוסקים בחכמי התלמוד, ומשכך צורפו לסדרה הסכמות מרבנים. היו אלו הספרים הראשונים מסוגה זו שקיבלו הסכמה מטעם בד"ץ העדה החרדית, ובה נאמר: "ראוי הספר להיות כספר חינוך לילדי ישראל לתורה ויראת שמים ומדות טובות".

כסדרת המשך כתב גרליץ את "בעקבות רבותינו" (ארבעה חלקים) - על תולדות הבעש"טהגר"א, החתם סופר והבן איש חי; ארבע דמויות המייצגות ארבע קבוצות עיקריות ביהדות החרדית - חסידיםליטאיםהונגרים ועדות המזרח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2022 20:45 לינק ישיר 

הוא הוציא סדרת ספרי ילדים
על מרן החתם סופר ועוד ?

בדרכי רבותינו, גדלנו על זה,
נראה לי זה סיפורים על חז"ל,
הספקתי לשכוח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2022 16:13 לינק ישיר 

רציף כתב:

מה השם הסיפרותי של הנ"ל
ואיזה ספרים הוא חיבר ?
תודה

מנחם מנדל גץ¡
בעקבות אבותינו/רבותינו. ועוד...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2022 07:47 לינק ישיר 

הוא היה אומר בשם חותנו ר' יוסל שיינברגר , מה שחשוב שנדע כי היו היה פעם א רוז'ינער צדיק, ומכאן הכל פתוח תכתוב מה שתרצה איך שתרצה והמון העם ירוצו לקנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2022 23:30 לינק ישיר 

כמדומני שהקים ועמד גם בראש מכון אורייתא לההדרת ספרי ראשונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2022 23:16 לינק ישיר 

רציף כתב:
מה השם הסיפרותי של הנ"ל
ואיזה ספרים הוא חיבר ?
תודה

נשלח מהאנדרואיד שלי

מנחם גץ

https://simania.co.il/authorDetails.php?itemId=15259

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2022 23:08 לינק ישיר 

יש איזה מקום שאפשר לקרוא את ספריו בקובץ פי די אף? ערוץ טלגרם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2022 18:44 לינק ישיר 

מה השם הסיפרותי של הנ"ל
ואיזה ספרים הוא חיבר ?
תודה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2022 09:15 לינק ישיר 

באצ'י, אני לא מסכים איתך. במשלים יש ערך של העברת מסר דרך דוגמה; בסיפורים יש שני ערכים: 1. לגרום לאנשים לנהוג בצדוק כמו קדוש פלוני, 2. לספר כמה קדוש פלוני היה צדיק ולגרום לאנשים ללמוד את הגותו ותורתו. (להערכתי הסיבות של גרליץ, גם בהיבט המסחרי, היו בעיקר מהמניע השני; לכן הוא גם זייף תכנים כדי לבזות רבנים כמו הרי"ם פינס) כך או כך, כשהסיפורים הם שקריים התוצאה היא שאנשים יתנהגו בצורה על אנושית ולא נכונה, או שהם לא יאמינו בשום סיפור ולא יקחו בכלל מוסר ממעדיהם של הצדיקים. וביחס למטרה השנייה, כמובן שאם אנחנו בוחרים הגות לפי הסיפורים שיש על הצדיק, מן הראוי שנקבל מידע אמין כדי לעשות בחירות נכונות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2022 03:38 לינק ישיר 

דת כתבה:

סיפוריו מוסמכים? כשהייתי צעיר היו שפיקפקו. 
בד"ה

משלי המגיד מדובנא מוסמכים?
נהנית? למדת המוסר מהסיפורים?

תגיד תודה, וגמרנו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2022 23:01 לינק ישיר 

הדברים ידועים ויש על כך הרבה בדיחות (וכמובן המון מידע מבוסס, עיין ערכו בויקיפדיה), אבל: אחרי מות- קדושים אמור

תוקן על ידי הדיבוק ב- 06/03/2022 23:10:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2022 21:53 לינק ישיר 

סיפוריו מוסמכים? כשהייתי צעיר היו שפיקפקו. 
בד"ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2022 14:49 לינק ישיר 

התענגנו על ספריו

תנצבה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב מנחם גרליץ ז"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext