| נשלח ב-10/3/2022 14:07 |
|
| |
מיהי חרדית? זהירות נשים
אני יודע שאני עומד לחטוף כאן, אבל אתם לא נותנים לי מנוחה. עשרות נשים חרדיות מוחות על משהו. לא חשוב מה. מתפתח דיון האם הן צדיקות או ההיפך והאם הן חרדיות. נעזוב את הדקויות של מיינסטרים או לא. אז במקום להתנצח על ריק, בואו ניקח סקר מבין אלו שראו תמונות של ההפגנה, מה דעתכם. האם היו שמה חרדיות בכלל, וכמה? כל אחד יכול להעלות תמונה שיוכל להוכיח האם הן חרדיות או לא. בואו וננסה להוריד את המסכות מהנשים האלו לפני פורים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2022 14:33 |
|
| |
יקירי, לא דיברתי על גניבת הברכות אלא על הפרשנות של השפתי חיים לסיפור זה. הרב זילברשטיין יכול לכתוב ככל העולה על רוחו, אבל לא בשם ר' משה אם ר' משה אומר אחרת. ואם חרב זילברשטיין מותר לעוות לשם קדושת המטרה שלא יעשו "משהו שנוגד את ההלכה" (מזעזע אותי שככה נקרא פסק הלכה של ר' משה), אז למה לבנות האלה אסור לעוות לשם קדושת המטרה? מה מותר לבנות שלך לראות זה כבר בעיה שלך, פעם ראיתי סרט של רבני ארגון ערכים (כמדומני) מסתובבים בלבוש היפי בהודו כדי ללקט יהודים, אז זה בדיוק אותו משחק ואם זה מותר אז גם זה מותר
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2022 13:35 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | חבר, התגובה שלך די משעשעת אבל בוא נניח שכל הנתונים שכתבת נכונים. מה ההבדל בין סוגי השקרים? הרעיון הוא שלשם מטרה שאתה רוצה להשיג אתה משתמש בכלים מסוימים שאתה יודע שזה שקר להשתמש בהם. מרן הרב זילברשטיין השתמש בר' משה בשקר, החמודות האלה השתמשו בחזות חרדית בשקר (ושוב, כפי שכתבתי לעיל, יתכן שזה לא שקר, אבל לצורך העניין נניח שכן) - מה ההבדל? |
|
האם הברכות שיעקב הוציא מיצחק הוא משהו חרדי? לא ולא, וכל פירוש על הצדקת המעשה לא קשור לחרדיות. הרב זילברשטיין כתב ספר הלכה על הלכות יולדות. מותר לו להביא כל מה שהוא חושב רלוונטי להלכה, לדעתו. מותר לו שלא להביא פסק של האגרות משה, אם הוא חולק עליו למעשה, ואם הוא חושב שזה יגרום לאנשים לעשות משהו שנוגד את ההלכה. אין בזה שמץ של שקר או רמייה. כאן מדובר על נשים שלא מוכנים לקבל את המקום שיש לאשה בעולם התורני ומתנגדים לרוב מה שמחנכים את בנותינו. לחלקם יש בעיה כללית עם גברים. חלקם מזדהים בציבור כנשים מסלסלות. אם כל הפרטים האלו היו ידועים לציבור החרדי, הנשים האלו היו נבעטים מהשכונה על טיל. אז מה הן עושות, הן מתלבשות כבנות בית יעקב ומציגים מצג שווא. אני מנחש שתוך כמה שנים, כמה מהן שעדיין מסתירות את תאוותיהן "יצאו מן הארון" ויציגו את זה כ"התקדמות" של הציבור החרדי. מי רוצה נשים האלו בסביבות הבנות שלנו? כן, לא תעמוד על דם ריעך, ותדאגו שהטמאות האלו לא יתקרבו לבנות הטהורות שלנו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2022 13:43 |
|
| |
על שקרים כגון אלה של המפגינות נאמר: המטרה מקדשת את האמצעים. ועל המוחים נגדן להגות ולשנן את הלאו של, לא תעמוד על דם רעיך, כדי שלא יכשלו בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2022 11:37 |
|
| |
חבר, התגובה שלך די משעשעת אבל בוא נניח שכל הנתונים שכתבת נכונים. מה ההבדל בין סוגי השקרים? הרעיון הוא שלשם מטרה שאתה רוצה להשיג אתה משתמש בכלים מסוימים שאתה יודע שזה שקר להשתמש בהם. מרן הרב זילברשטיין השתמש בר' משה בשקר, החמודות האלה השתמשו בחזות חרדית בשקר (ושוב, כפי שכתבתי לעיל, יתכן שזה לא שקר, אבל לצורך העניין נניח שכן) - מה ההבדל?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2022 10:37 |
|
| |
הסתכלתי במכתב אליהו. הדברים עתיקים וידועים ואין הנידון דומה לראיה כלל וכלל. השפירו הזה אנחנו מכירים, הוא משכיל ידוע. פעם הבא, נא לכתוב אזהרת עצכ"ח. המקרה הספציפי היחיד באשכול ההוא , הוא מספר תורת היולדת, שלא הביא את פסקו של האגרות משה שמותר לבעל להיות נוכח בחדר לידה בשעת לידה. אם אתה חושב שזה דומה בכלל לרמאות שנעשה כאן, אני מאד מופתע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2022 21:12 |
|
| |
חבר, המקור במכתב מאליהו: כרך א, עמ' צד. שפתי חיים אני לא מוצא כעת, מי שמחפש- זו שיחה שקשורה לנושא גניבת הברכות. אני עכשיו רואה בגוגל שמביאים מקור מר' ירוחם ממיר אבל לא מצוין מה המקור וכו'. על מארק שפירא וכו' ראה כאן www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=1&topic_id=3096911 (יש שם לינקים למאמרים עם צילומים הזויים מספרים; מציע לך גם לקרוא את דיון עצמו ואת המאמר של שנרב, על נושא טיפה אחר). אגב שפירא בעצמו דווקא מנסה להוכיח ולנמק את התיאוריה הזו, ובאמת יש איזה ניסוח תומך בפיה"מ להרמב"ם בר"ה). וסתם חהבנה ממש לא מדובר על לעודד רמאויות, אלא - אם ננסח בעדינות - מדוברבאיזו "תורה" שדורשת להתמקד במטרות שרוצים, בלי להתייחס לעובדות יבשות. זה לא סותר שזה מעלה עוד שאלות על הרבניות הנל? בהחלט כן, אבל ברגע שאתה פותח את תיבת הפנדורה הזו, אז שום צד לא ייצא טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2022 16:01 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
| חבר_קטן כתב: |  | ההנחה שלי הוא, שאם כל אלו שהגיעו לשמה ידעו שהן חלק מהטעייה מכוונת, זאת אומרת שכולן שותפות לדעה שמותר קצת לשקר ולרמות אם זה משמש מטרה חשובה.
אז מי יודע עוד כמה שקרים הם מספרים, ובעבור איזה מטרות?
ג'ינג'י, יש לך תשובה לזה?
|
| הרעיון של לשקר בשביל האמת הוא לא חדש ומקורו עמוק עמוק בחברה החרדית. עיין מכתב מאליהו ושפתי חיים. לפני כעשור פרופ' מארק שפירא ערך על זה מחקר מטורף ויש לו דוגמות רבות לתופעה... |
|
ספרים אלו אינם מוכרים לי כל כך. תוכל לכוון אותי איפה הם מעודדים שקר ורמייה? אני רמזתי שיותר חשוב לחלק מהם ליידע את הבנות החרדיות לאפשרות של קיום קשר בין בנות, ושזה לגיטימי אם זה ברצון גמור. גם אם זה לא כל כך ברצון, אם זה נעשה על ידי לא חרדי, זה לא מעניין. זו אג'נדה שאסור לנו לקבל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2022 15:56 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2022 20:43 |
|
| |
| חבר_קטן כתב: |  | |
|
תודה על קרנבל תמונות הנשים, אבל עדיין, אם נשפוט לפי השם שלה, סיכוי סביר שגם היא חרדלשית. ושוב הדרא קושיא לדוכתא.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2022 20:42 |
|
| |
[quote]הדיבוק, הסיבה לעזיבת הדת היא בחירה של כל אחד. אצל החרדים זה הרבה פחות מאצל הדלי"ם, ואנחנו רוצים שזה יישאר ככה, ולכן אנחנו רוצים להמשיך לחנך את ילדינו מתוך צניעות וסגירות. יש לזה מחיר, אבל זה עדיף על יציאה לשאלה המוני. נשלח מהאנדרואיד שלי [/quote[
נניח שהנתונים שכתבת נכונים (ממה שאני יודע ומרגיש, כבר מזמן השתנו מאזני הנשירה, אבל לא ניכנס לזה). תןכל להסביר לי מה הקשר למה שדיברנו? אתה מודה ששני בני הזוג היו חרדים ועכשיו הם לא דתיים או דתיים ברמה נמוכה (ככה הבנתי את כוונתך), עכשיו ניתן להסביר שזה בעקבות הטרדה מינית של אחד או שניים מהם וניתן להתעקש שבוודאי לא זו הסיבה. אני רק מבקש שמסביר לי למה ברור לך שלא זו הסיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2022 16:08 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2022 16:06 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2022 15:56 |
|
| |
לפי הפרופיל שלה, היום היא קשורה לביטוח לאומי, אבל היא לא מופיע באלפון, כך לפי דברי חברה של אחותי.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חבר_קטן ב- 17/03/2022 15:57:33
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2022 15:53 |
|
| |
הכירו אחת הצדיקות שארגנו את המחאה בסמינר מעלות
|
|