צפיתי בימים האחרונים בצומת בילו בבחורים עם כובע וחליפה וכאלו שבלי, עם דף עוברים בין הרכבים ברמזור כאחרוני הקבצנים, כבר בשנה שעברה נתקלתי בתופעה בצומת הנ''ל ובצומת ראש העין אך חשבתי שבשל מצוקות העיתים (קורונה) הגיעו לכך, אולם בראותי שגם כעת המשיכו בנוהג הזה אמרתי לעורר פה על בזיון המנהג ולשומעים ינעם.
נשלח ב-14/3/2022 19:48
לא יאומן חבל שלא צילמת והעלית לכאן (עם טשטוש הפנים כמובן)
נשלח ב-15/3/2022 11:49
אתמול ושלשום נצפה גם בכניסה לבית-שמש
נשלח ב-15/3/2022 16:26
גם אני ראיתי עכשיו בכניסה לירושלים
ממש בושה
נשלח ב-15/3/2022 16:40
זה שהפכו את בחורי הישיבות לשנוררע'ס זה לא חדש, אבל העובדה שהם צריכים לעמוד ב"יעדים" מביא אותם להשתמש בכל דרך חוץ מלגנוב.
את התופעה המוזרה פגשתי השנה בצמתים קטנים בתוך העיר, אבל על יגי ילדים קטנים של יש"ק שאוספים לאויצער כידוע. כהורה לא הייתי מוכן שהבנים שלי יעברו כאלה דברים, וזה בהחלט גורם לחילול ה' גדול (וכמובן שאני לא תורם להם), בין אין מדובר ביש"ק וצומת קטנה ובין אם ביש"ג וצומת גדולה. וזה בנוסף לסכנות אמיתיות לטעמי, שקשורות לאסיפת כסף בצומת
נשלח ב-16/3/2022 08:26
פלדלפי
הדיבוק כתב:
את התופעה המוזרה פגשתי השנה בצמתים קטנים בתוך העיר, אבל על יגי ילדים קטנים של יש"ק שאוספים לאויצער כידוע. כהורה לא הייתי מוכן שהבנים שלי יעברו כאלה דברים, וזה בהחלט גורם לחילול ה' גדול (וכמובן שאני לא תורם להם), בין אין מדובר ביש"ק וצומת קטנה ובין אם ביש"ג וצומת גדולה. וזה בנוסף לסכנות אמיתיות לטעמי, שקשורות לאסיפת כסף בצומת
ילדים מישיבה קטנה שאוספים לאוצר זה כבר ישן.... היום יש ילדים בחיידער שאוספים בפורים בשבית המתמידים או החברת משניות....
כשאני למדתי בישיבה לפני שנים רבות ראש הישיבה לא הסכים לאסוף שבוע לפני פורים כי בחור ישיבה הוא לא שנורר והשקלים האלו לא שווים את הביטול תורה רק ביום פורים הולכים לבוגרים\תורמים לפי רשימות שפה לא הולכים לבקש אלא לקחת ממי שמחכה לנו עם תרומה
נשלח ב-17/3/2022 00:48
אין לי בעיה עם זה שנערי יש"ק אוספים לאוצר. כך היה גם כשאני הייתי ביש"ק (אנקדוטה מעניינת שהיו כמה הורים שלא אהבו את הרעיון וחבריי וגם אנוכי פנינו לכמה מגדולי הדור דאז והם דווקא מאוד עודדו אותנו לזה). הנושא הוא שילדים בגיל יש"ק עוד יותר לא אמורים לעמוד בצומת...
נשלח ב-18/3/2022 14:28
אולי אינם יודעים שבצמתים אוספים גורמים מפוקפקים שאין להם כבוד עצמי כלל ודי"ל