בית פורומים בחדרי חרדים

אנשי חירות ברוסיה, יש דבר כזה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/3/2022 15:04 לינק ישיר 
אנשי חירות ברוסיה, יש דבר כזה.

להלן תרגום הפוסט החדש מאת Dmitry Chernyshev, אחד מאותם הקולות הליברליים הרמים והצחים ביותר ברוסיה.

צ'רנישב, אם איני טועה, הוא מעצב במקצועו (ומרצה פופולרי בנושאי חינוך, יצירה ועוד), אבל מזה שנים רבות הוא בלוגר סופר-פופולרי ברוסיה, ונקרא בידי עשרות אם לא מאות אלפים רבות של אנשים. לא תמיד הסכמתי עם דעותיו בכל נושא ונושא, אבל מאז ומעולם מאוד כיבדתי את האומץ האזרחי ואת הכנות שלו. לפני כשבוע וקצת – קולו הרשתי נדם, והיום – חזר. הפוסט הזה מסביר מדוע, ומפנה זרקור למה שמתרחש עכשיו ברוסיה, בייחוד – למי שהמשטר דורש ברעתו.

-

אני מתנצל על השתיקה הממושכת. לא נבהלתי ולא סתמתי. אני רוצה לספר על מה שקרה לי בימים האחרונים. לא כדי להתלונן. כל הבעיות שלי הן כאין וכאפס בהשוואה לטרגדיה שמתרחשת עכשיו במריופול או בוולנוואחה. ולא כדי להתרברב. העובדה שאתה מוחה נגד המלחמה והרודנות לא הופכת אותך, כשלעצמה, לגיבור – אתה פשוט נעשה לאדם נורמלי.

ייתכן שהסיפור שלי יעזור לכם להתנהל נכון בחקירה באף.אס.בה. [השב"כ הרוסי, יורשו של הקג"ב. י.ל.] למרות שאני מקווה בכנות שלא תזדקקו לזה לעולם.

ידעתי שיבואו לקחת אותי. לא ידעתי רק מתי. בבוקר של ה-4 במרס קיבלתי התראה ששלושה אנשים סקרו את הנתונים שלי ב-Getcontact. עצתי לכם היא לבקש מכל הקרובים שלכם לא לרשום אתכם בספר הטלפונים שלהם באיזה כינוי רך או אינטימי. די ברישום פשוט: שם ושם משפחה. הדבר עשוי להגן על חבריהם ובני משפחותיכם מפני תשומת הלב המיותרת של הרשויות.

בצהרים, כשלא הייתי בבית, הגיעו שלושה אנשים לעצור אותי. בערב – עצרו אותי פשוט ברחוב. שניים התקרבו מאחור – דמיטרי אלכסנדרוביץ', תתלווה אלינו, בבקשה. אם אני מבין נכון, בכל הפגנה עומד רכב מיוחד שסורק את מספרי הטלפונים של כל מי שנמצא מסביב. פלוס – תוכנה לזיהוי פנים. הדבר חשוב מאוד – תתחילו להתרגל להיגיינת מידע. רכשו בהכרח טלפון נוסף עם כרטיס סים שלא רשום עליהם. הטלפון הזה מוכרח להיות נקי – שום אנשי קשר "בעייתיים" או תמונות. הטלפון שלכם הוא מוקד עניין – אל תקלו על הרשויות את מלאכתן הנאלחת.

הביאו אותי לתחנה. הכול בנוהל – לקחו טביעות אצבעות וצילמו. אחר-כך נפתחה חקירה צולבת בשני קולות. איש לא הזדהה בפני ולא הציג תעודה. העצה לא לענות כלום ולהיאחז בזכות החוקתית לאי-הפללה עצמית היא עצה טובה, אבל היא לא תמיד פועלת. בייחוד, כאשר העכברושים האלה יתחילו לאיים על הקרובים שלכם. אתם תחוו פחד. אין הדבר אומר שאתם פחדנים. נקלעתם לגסטפו. זהו ארגון אכזרי, נטול עקרונות, אבל מאוד טיפש וביורוקרטי. עשרות שנים של ברירה טבעית שלילית לא חולפות בלי השלכות. המטרה שלכם היא לצאת משם עם אבידות מינימליות. Keep Calm and Carry On. שמרו על שלווה המשיכו לפעול.

הדבר המאכזב מכול הוא כשל הציפיות. הרי ידעתי שיבוא אליי ודמיינתי הכול כמו בסרטים – משרדי הרייך, חוקר-אינטלקטואל שמזכיר את שטירליץ [המרגל הסובייטי הבדיוני שחדר לשורות האס.אס., דמות פולחן בתרבות הסובייטית והפוסט-סובייטית. י.ל.], מוזיקה של וגנר. בפועל קיבלתי חדר מנהלה עגום, שני אנשי בולשת סתומים ואיזו "קלינקה-מלינקה". לעזאזל! היה נדמה לי שהרווחתי לפחות את הווגנר. מאוחר יותר התברר שווליקירה אחת בכל-זאת הצלחתי להרוויח.

החקירה מתחילה בהפגזה סטטיסטית. החוקרים עוקבים אחרי התגובה שלך ומחליטים שמא ממשיכים לירות לתוך הריבוע הזה, או עוברים לשטחים אחרים. עלולים לשים מולך קלסר עבה עם שם המשפחה שלך עליו – אנחנו יודעים עליך הכול. יכולים להראות לך תצלומים של אנשים כלשהם – האיש הזה מוכר לך? ומה עם זה? החלאות השקרניות ונטולות הערכים האלה מאוד אוהבים לפנות למצפון שלך – אי-יאי-יא, למה זה אתה משקר לנו, זה לא יפה הרי. עם אנשים רבים, שמשחר ילדותם לימדו אותם שלשקר זה לא יפה – זה עובד. המשימה שלכם היא לענות: לא, לא יודע, לא זוכר, תוכיחו. מדובר בסרט נע, יש להם שם תור של עשרות אנשים. הם עצלנים מאוד – אם הם רואים שהבן-אדם לא פוחד מהם, הם עוברים לנסות ולשבור מישהו אחר. אל תראו להם את הפחד שלכם. פהקו ומשכו בכתפיים. זכרו – אתם לא אמורים להוכיח דבר, זו עבודתן של הרשויות.

ואני ממש מבקש מכם – אל תשפילו את עצמכם לכדי גידופים. אני יודע שזה קשה. אבל אם תתחילו לומר להם אמת – כל מה שאתם חושבים על הארגון המחליא הזה ועל האנשים המנוולים הללו, התיק שלכם עלול להפוך מהליך ביורוקרטי רגיל לעניין האישי שלהם. ואז הם פשוט יתחילו להתנקם בכם. זה לא נדרש.

החוקרים הסתומים שלי פתחו במה שהיה נדמה להם כיד חזקה:

- אז מה, דמיטרי אלכסנדרוביץ', כמה רווחי כיום למכור את המולדת? מי וכמה משלם לך עבור הפוסטים שלך?

- בחייכם, אתם אלה שעובדים עבור משכורת. אגב, לכם משלמים מכספי המיסים שלי, בעוד שאני כותב לגמרי בחינם.

- ואם אנחנו נוכיח שמשלמים לא לך אמנם, אלא לחברים שלך ולקרובי משפחה.

- אין בעיה. תוכיחו.

- מדוע אתם פוגע בכבודו של הנשיא שנבחר ומכהן כחוק?

- ברוסיה אין נשיא שנבחר ומכהן כחוק. כל סמכויותיו הנשיאותיות של פוטין תמו בשנת 2008 [כך נקבע בחוקה הרוסית הקודמת, לפני השינויים שנעשו לאחרונה. י.ל.] תפיסת שלטון בלתי-חוקית הנה פשע פלילי חמור. אנשי האס.אס. נשבעו אמונים ישירות לפיהרר, אבל עובדי הרשויות שלנו אמורים להגן על החוקה.

- מדוע אתה מעליב את ולדימיר ולדימירוביץ' פוטין?

- אם פוטין נפגע מאחד מן הפוסטים שלי, הוא מוזמן לתבוע אותי בבית משפט.

- מדוע אינך תומך במבצע הצבאי המיוחד באוקראינה, המנוהל כיום בידי המולדת שלנו?

- תעמולה, ארגון וניהול של מלחמת כיבוש הם פשע חמור...

ואכילת הראש הזה מתנהלת שלוש שעות ברצף. על הבגידה במולדת, העם בדונבס והפשיסטים באוקראינה. מדי פעם בפעם, הם יצאו בריצה מן החדר, הלכו להציץ בפוסטים שלי, ושבו בריצה בחזרה. ואתם יודעים, מה עצבן אותם יותר מכול? הרי כתבתי הרבה מאוד על פוטין. לפני הבחירות האחרונות הכרזתי שאתנקם בו אישית. כתבתי על שקריו, על מעשי הנבלה שלו ועל פשעיו. אבל אנשי הבולשת לחצו יותר מכול על הפוסט שכתבתי על אודות אותות ההצטיינות של סבי (כן, אני יודע שהיה זה פוסט מטופש ולא רגיש, אבל הוא היה כן לגמרי) [ככל הזכור לי, משהו על זה שצ'רנישב מתבייש או מוכן להחזיר את אותות ההצטיינות של סבו שנלחם בפשיסטים אמיתיים. י.ל.]

ואני הרגשתי שאני מתחיל לנקר. הרי לא ישנתי כמעט בכל הימים האלה מאז פרוץ המלחמה. לא הצלחתי לאכול. גם החקירה לא הופכת את האוויר בחדר לרענן יותר. תנו לי, - אני אומר להם, - כדור, אחרת אני עלול להתעלף, ואתם לא צריכים את זה. כדור הם לא נתנו – אמרו שלא אציג להם פה הצגות, אבל מזגו כוס מים. תודה על זה, לפחות. ראיתי שגם החוקרים שלי התעייפו כבר. הגיעה העת לעבור לאקט הסיום.

הם יוצאים וחוזרים בחברת אשה כבת ארבעים. כולה בשחור צמוד, שיער פזור עד הכתפיים – בלונדינית צבועה עם פרצוף של זבנית במכולת. הוולקיריה. בטח שלפו אותם מהנהלת חשבונות לחצי-שעה. מפה, אני מצטט.

- אני, - היא אומרת לי, - גנרלית בשירות ביון החוץ [מקבילת המוסד. י.ל.], אין לך צורך לדעת את שם המשפחה שלי. אם תדע – אתה עלול לה***ן במכנסיים מרוב פחד.

אני מביט בה ובתוכי פנימה רק חוזר ואומר לעצמי: "דימה, רק אל תצחק להם בפנים עכשיו, אל תצחק להם בפנים". כן, באמת מפחיד כל העסק. מימיי לא אהבתי את הנהלת החשבונות.

- אנחנו עומדים להעמיס אותך עכשיו לתוך קרון משא. אני חוזרת – לתוך קרון משא שנוסע אל הרפובליקה העממית של דונייצק, ונקשור אותך שם לעמוד, כמו שעושים שם לבוזזים שנתפסו. אתה מנחש, מה יעשו לך שם? אתה תכף ומיד עומד לחתום על מכתב שבו אתה נשבע אמונים לוולדימיר ולדימירוביץ' פוטין.

ובנקודה הזאת, לראשונה מאז תחילת החקירה, התפרצתי. מה אתם מנסים להפחיד אותי כמו איזה ילד קטן? שירתתי שירות מלא בצנחנים, הייתי בצ'רנוביל, הגנתי על עיריית מוסקבה מפני הקומוניסטים ב-91'. השתתפתי בכל ההפגנות, ישבתי בזינזנות שלכם, בתאיי המאסר ובתאיי הבידוד. אם לא סתמתי אחרי כל זה, למה נדמה לכם שאני פוחד מכם? אוניית מלחמה רוסית – לכי לעזאזל!

הם שתקו קצת.

- והרי יש לך ילדים, דמיטרי אלכסנדרוביץ'. חשבת על מה שיקרה להם? אתה יודע, מה אנחנו עלולים לעשות להם?

חלאות שכמותכם, חשבתי. בכל-זאת גיששו ומצאו את המקום הרגיש. חתמתי להם על ההצהרה שאני מפסיק כל פעילות ברשת. בתור אזרח שומר חוק, בהתאם לחוק החדש על הפצת הפייקים. עד 15 שנות מאסר כולל.

טוב ויפה, חשבתי לי. אתם עומדים לסמן "וי" בתיק שלי – פרקתם טרוריסט מסוכן מנשקו. השתקתם את הקול העוין שמבזה את המדיניות שוחרת-השלום של רוסיה. אני זקוק לזמן – להוציא את הילדים מתוך המדינה. ואחרי זה – נדבר אתכם בצורה אחרת. הרי אתם אמיצים רק כשאתם באים עשרה על אחד. עכברושים. ואחרי זה הרי תתחילו להתבכיין – רימו אותנו, זה לא מה שרצינו. ערכה של החתימה שלי, שהוצאה באמצעים כאלה – אפס מאופס.

נ.ב.

ואחר-כך, כמו אצל כולם עכשיו: דרכונים, אשרות כניסה, כרטיסים שאזלו. אתם משיגים כרטיסי טיסה עם קונקשן באיסטנבול, אבל אז הטורקים מבטלים את כל הטיסות. אתם מוכרים את כל מה שאתם יכולים בפרוטות. אתם נוטשים מאחור את החברים, עוזבים את העיר האהובה שלכם. כל החיים שלכם נכנסים במזוודה בודדת וחבילת דולרים דקה. צריך להתחיל הכול מחדש. תחילה תל-אביב, ואז נראה.

נ.נ.ב.

אבל אני יודע, מה עלי לעשות עכשיו. אילו לא היו מניחים לי לצאת (מי בכלל צריך אותך – עוף מפה, בוגד), הייתי עושה את אותו הדבר במחתרת. אני פותח במלחמה.

קרדיט https://www.facebook.com/profile.php?id=100011009207502

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2022 10:23 לינק ישיר 

אתמול פרסמתי כאן את סיפורו של דמיטרי צֵ'רְנִישֶׁב (Dmitry Chernyshev), שבסופו - הוא הבטיח לפתוח במלחמה נגד משטרו של פוטין.

היום - הוא פתח בה ופרסם את המניפסט שתקראו כאן. אקדים את השאלות שלכם ואומר מראש שאין לי מושג לגבי סיכויי ההצלחה שלו. כל מה שאני יודע לבטח הוא שרוסים רבים מאוד, עשרות אלפים לכל הפחות, קוראים את דבריו ומכבדים מאוד את דעתו. מצדי, כל מה שאני יכול לעשות כרגע בשבילו ולמען המטרה הנאצלת שלו - זה לתרגם את דבריו לשפת הקודש ולפרסם אותם בפייסוש הצנוע שלי.

-

תנועת ההתנגדות מכריזה על תחילת ההכנות להדחת משטרו הנפשע של פוטין.

אנו נשתמש בכל האמצעים, לרבות זכותו של העם למרוד. זוהי הזכות הבלתי ניתנת להפקעה של האזרחים להגן על חירויותיהם מפני השליטים הבלתי-חוקיים - בכל האמצעים, כולל מאבק מזוין.

כבר ניסינו את כל האמצעים השלווים: ארגנו הפגנות – אלה פוזרו בכוח. ייסדנו אמצעי תקשורת שפרסמו את האמת – אלה נאסרו ונסגרו. ניהלנו מאבק פוליטי פתוח – אנשי האופוזיציה נרצחו, הוגלו והורעלו.

כיום, כל זכויות האזרחים ברוסיה הושמדו. אין אף סעיף חוקה פעיל ושריר. הונהלה צנזורה נוקשה ביותר. אנשים נאסרים עבור קריאות לשלום, עבור ציטוט הדיבר "לא תרצח", עבור דף נייר חלק בידיהם. במדינה הונהגה רודנות משטרתית. והדבר הנורא מכול – נפתח מלחמה נפשעת נגד אוקראינה.

תנועת ההתנגדות קוראת לכל מתנגדי המשטר לחדול מכל המאבקים הפנימיים ולהתאחד למען המהפכה. אנו נשוב לוויכוחים והפולמוסים שלנו אחרי נפילת הרודנות. כעת, אנו זקוקים לכולם.

תנועת ההתנגדות קוראת לחיילים הרוסיים להפסיק להילחם נגד אוקראינה. אנחנו יודעים שמאיימים עליכם במשפט צבאי. סירוב לפקודה הבלתי-חוקית דורש אומץ אזרחי עצום. כל חייל שיכלא בעוון הסירוב לירות באוקראינים, יזוכה מיד אחרי ניצחון המהפכה – הוא יזכה בעיטור כבוד ויועלה בדרגה. אינך מציל את אוקראינה בלבד. אתה מציל גם את בלארוס. אתה מציל גם את רוסיה. רוסיה החדשה תראה בך גיבור.

כל אדם שנכלא או נרדף בידי הרודנות של פוטין בגלל פעילותו הפוליטית יזוכה ויפוצה מיד אחרי ניצחון המהפכה. אינך מציל את אוקראינה בלבד. אתה מציל גם את בלארוס. אתה מציל גם את רוסיה. רוסיה החדשה תראה בך גיבור.

תנועת ההתנגדות מכריזה מראש על חנינה לכל אנשי זרועות הביטחון שיעברו לצדו של העם. אנו זקוקים למידע – מי בדיוק מחלק את הפקודות הבלתי-חוקיות, אילו רדיפות מתוכננות נגד אזרחי רוסיה, מי בדיוק מכה את המפגינים הלא-אלימים. שמות, דרגות וכתובות. אנחנו ניצור מאגר נתונים שיכלול את כל אנשי זרועות הביטחון המצייתים לפקודות הבלתי-חוקיות. דבר לא מאיים על רעיותיהם, הוריהם וילדיהם – איננו נלחמים בנשים, זקנים וילדים. אבל איש לא יכול לערוב לביטחונם של הפושעים עצמם. אנחנו מבינים את גודל הסכנה המאיימת על אנשי זרועות הביטחון שיבקשו למסור לתנועת ההתנגדות את המידע הזה, והמשימה החשובה ביותר שעומדת בפנינו היא לא לחשוף אותם לסכנה הזאת. אנחנו מבקשים מכם להמציא שם בדוי ולפנות אלינו אך ורק מכתובות דואר אלקטרוני חד-פעמיות. אחרי ניצחון המהפכה, השם הבדוי הזה ישמש אתכם לקבלת החנינה, עיטור הכבוד והעלאה בדרגה. העם הרוסי יראה בכם גיבורים. כתבו לכתובת: [email protected]

תנועת ההתנגדות קוראת לכל אזרחי רוסיה לחבל בפקודות הבלתי-חוקיות ובכל סוג של ייצור לצורכי צבא. אנחנו מייעצים לכם להוציא את כל הכסף שלכם מחשבונות הבנק – מחר הכסף הזה עלול להילקח מכם בידי משטרו של פוטין, או להפוך למוקפא בחשבון. אל תתנו ולו פרוטה בודדת למשטר הנפשע – הכסף הזה מיועד למלחמה. אנחנו קוראים לכם לחדול לשלם כל סוג של קנס, מס, היטל, הלוואה או שכר-דירה בדיור ציבורי. כתבו מכתבים המכריזים שפשטתם רגל ושאין ברשותכם מספיק כסף אפילו לרכישת מזון. אחרי ניצחון המהפכה כל החובות שלכם יבוטלו. השלטון הרוסי רימה את סביכם ואבותיכם בהזדמנויות רבות – האינפלציה והרפורמות הפיננסיות מחקו את כל חסכונותיהם. החובות הסובייטיים בכספים שלא שולמו לאזרחים מסתכמים בעשרות טריליונים של רובלים. תנועת ההתנגדות תכסה את חובותיכם בכסף שלא שולם להורים שלכם.

חדלו לקוות להפיכת חצר או הפיכה צבאית. אם מקומו של פוטין ייתפס בידי זולוטוב, שויגו או קדירוב – הדבר לא ישפר את מצב המדינה. קנו רובה ציד – אתם תזדקקו לו בקרוב. שמרו על עצמכם – חברות בתנועת ההתנגדות תיחשב ברוסיה לעבירה פלילית. אל תספרו לאיש על תמיכתכם בתנועת ההתנגדות – הדבר יהפוך לעבירה פלילית. אל תקראו לנקוט באמצעים קיצוניים – הדבר יחשב לעבירה פלילית. תנועת ההתנגדות תהיה לקול שלכם.

אנחנו זקוקים לתמיכתם. דרושה עזרה בהפצת החומרים. דרושה עזרה של מתרגמים. דרושים מנהלי מערכות רשת, מומחים ליצירת מאגרי מידע ומנתחי מערכות. אנחנו זקוקים לשמותיהם ולכתובותיהם של כל אנשי זרועות הביטחון ברוסיה שמחלקים ומבצעים פקודות בלתי-חוקיות, שלוחמים בעמם. אנו זקוקים לתמיכה של כל סוגי ההתארגנויות, החל בעמותות אתניות, לאומיות וספורטיביות וכלה במועדוני אוהדי כדורגל וארגוני מורים.

טלגרם: https://t.me/ResistanceRF

דואר אלקטרוני: [email protected]

קרדיט igal liverant   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2022 10:20 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
אבל העיקר שיש להם זהות לאומית חזקה, והם שמרנים...

מכובדי, אענה לך באשכול הסמוך. בינתיים קבל את הפוסט הבא (מרשים האומץ לב של הבחור) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2022 15:40 לינק ישיר 

אבל העיקר שיש להם זהות לאומית חזקה, והם שמרנים...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אנשי חירות ברוסיה, יש דבר כזה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext