|
|
| נשלח ב-21/3/2022 07:11 |
|
| |
איש חשוב, אתה עדיין נמצא בעלמא הדין?! חיים ולדר מחפש מי שיגן עליו בעלמא דמתי ואתה יושב כאן?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 21/03/2022 07:12:24
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2022 18:36 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2022 21:29 |
|
| |
| דברי כתב: |  | הדיבוק- יש הרבה ספורים מספרים ישנים ומקובלים על גדלותו התורנית והשפעת הבעש''ט גם בחלקי הנגלה על תלמידיו, אינני יודע מה כוונתו על משמעות הפשוטה של המילים דמתני, ללמד ולהעמיד תלמידים גדולים וענקים ברוח ובידיעת התורה לרוחבה ועומקה, וכי שיעור כללי בב"ק הוא יותר מתני מהבעש''ט, תמהני.
לגבי הלווית הגרע"י אם שמעת מבני ביתו יתכן שכך הדברים, אולי כי בעיני הגרח"ק התרת היתר מכירה בשופי בניגוד לדעת דודו החזו"א מה גם שהגרע"י התבטא שהחזו"א לא היה מרא דאתרא דב"ב היתה בעיניו שבירת כל מוסכמה. בכל מקרה כבר אין נ"מ וב"ה זכה להלווייה שיש בה כבוד התורה החשוב לא רק עבורו שלא היה רודף כבוד אלא בעיקר לדור הצעיר שילמד להוקיר את התורה ולומדיה. |
|
לגבי אא"ז רביה"ק הבעש"ט, לרגע לא הקטנתי מצדקותו, אבל עדיין "אדם דמתני" פירושו אדם שמלמד ואני לא בטוח שניתן להגדיר כך את רביה"ק. שוב, השארתי את העניין בספק קטן, לא הבעתי דעה. לגבי מרן הגרע"י, העניין לא התחיל ונגמר במחלוקות ספציפיות, הנושא היה יותר עקרוני על סגנון הלימוד שלו. קטוננו מלהביע דעה בנושא אבל נראה לי שיש לגרח"ק את הפריבילגיה להחליט מה דעתו על כל רב (אגב לא נראה לי שהוא הגיע גם ללוויתו ההמונית של הגרא"א שפירא, שהיה מנהיג גדול ות"ח עצום ולוויתו הייתה מספיק גדולה ומכובדת...)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2022 21:29 |
|
| |
ניוטרל, ציינתי אירוניה. זה מצוין כשמביאים גם מעשה רב
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2022 03:33 |
|
| |
לכאורה נראה לי שהרב קנייבסקי זצ"ל לא היה רוצה שידחו את הלוויה ביומיים . ולא לשתק את כל גוש דן כביש 4 /6. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2022 09:34 |
|
| |
מתחרפן
המבחן היה אם בכויללים היו מורידים במילגה על העדרות בשביל להיות עדר
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2022 09:35 |
|
| |
מתחרפן
| שרית560 כתב: |  | לכאורה נראה לי שהרב קנייבסקי זצ"ל לא היה רוצה שידחו את הלוויה ביומיים . ולא לשתק את כל גוש דן כביש 4 /6. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
6/3
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2022 16:39 |
|
| |
[quote]הדיבוק- יש הרבה ספורים מספרים ישנים ומקובלים על גדלותו התורנית והשפעת הבעש''ט גם בחלקי הנגלה על תלמידיו, אינני יודע מה כוונתו על משמעות הפשוטה של המילים דמתני, ללמד ולהעמיד תלמידים גדולים וענקים ברוח ובידיעת התורה לרוחבה ועומקה, וכי שיעור כללי בב"ק הוא יותר מתני מהבעש''ט, תמהני.
לגבי הלווית הגרע"י אם שמעת מבני ביתו יתכן שכך הדברים, אולי כי בעיני הגרח"ק התרת היתר מכירה בשופי בניגוד לדעת דודו החזו"א מה גם שהגרע"י התבטא שהחזו"א לא היה מרא דאתרא דב"ב היתה בעיניו שבירת כל מוסכמה. בכל מקרה כבר אין נ"מ וב"ה זכה להלווייה שיש בה כבוד התורה החשוב לא רק עבורו שלא היה רודף כבוד אלא בעיקר לדור הצעיר שילמד להוקיר את התורה ולומדיה.
לגבי אא"ז רביה"ק הבעש"ט, לרגע לא הקטנתי מצדקותו, אבל עדיין "אדם דמתני" פירושו אדם שמלמד ואני לא בטוח שניתן להגדיר כך את רביה"ק. שוב, השארתי את העניין בספק קטן, לא הבעתי דעה. לגבי מרן הגרע"י, העניין לא התחיל ונגמר במחלוקות ספציפיות, הנושא היה יותר עקרוני על סגנון הלימוד שלו. קטוננו מלהביע דעה בנושא אבל נראה לי שיש לגרח"ק את הפריבילגיה להחליט מה דעתו על כל רב (אגב לא נראה לי שהוא הגיע גם ללוויתו ההמונית של הגרא"א שפירא, שהיה מנהיג גדול ות"ח עצום ולוויתו הייתה מספיק גדולה ומכובדת...)[/quoteלידיעתך הבעל שם היה לפני הכול מלמד, מלמד כפשוטו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2022 18:53 |
|
| |
הוא היה בין היתר מקרי דרדקי, זה ודאי לא אדם דמתני
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2022 20:08 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | הוא היה בין היתר מקרי דרדקי, זה ודאי לא אדם דמתני |
| בדרך צחות ניתן לומר שהמלמד דרדקי מעביר לתלמידיו תורה מסיני שאין עליה עוררין.
|
|
|
|
|