בית פורומים בחדרי חרדים

האם הציבור הליטאי יחזור להיות ליטאי או שאת הנעשה אין להשיב?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/3/2022 12:20 לינק ישיר 
האם הציבור הליטאי יחזור להיות ליטאי או שאת הנעשה אין להשיב?

סליחה שאני שואל פה -פשוט עצכ"ח מת לגמרי...

כל מי שמכיר קצת את הציבור החרדי ליטאי יודע שהתופעה של "ר' חיים" היא תופעה נדירה של מעין אדמו"ר/צדיק ליטאי (או לפחות מנהיג של הליטאים), מטבע הדברים זה יצר אצל חלק גדול מהליטאים סחף לכיוון של סגולות ומיסטיקה ברמה שבעבר פחות אפיינה את הליטאים שהתמקדו יותר בשכלתנות חדה.

האם נראה לכם שעכשיו הליטאים יחזרו להיות קצת יותר ליטאים או שאת הנעשה אין להשיב (מישהו טען לי שרק נלך ונהיה יותר חסידיים)?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2022 07:44 לינק ישיר 

מה שהשתנה ב15 שנים אחרונות זה מסע שיווק אגרסיבי של קופות הצדקה כדי לשווק את עצמם ולהתרים . תיבות הדואר שלנו התמלאו בטונות של זבל של שטיפת מוח על קסמים והוקוס פוקוס של בבות דבר שלא היה בעבר בכמות כזו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2022 06:16 לינק ישיר 

והחפץ חיים לא חילק ברכות שהתקיימו בצורה מופלאה בניגוד לטבע? והחזון איש, וכמעט כל גדול ליטאי. רק מה, לא עשו מזה עסק.
מה שהשתנה זה הפרסום והשיווק של כל אותם סיפורים. זה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2022 05:21 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

דמותו העצומה של הגר"ח קנייבסקי ניצבת בשני מסלולים:
גאונות מופלגת בתורה תוך שליטה מוחלטת בכל רבדיה ומכמניה, וסיפורי תפילות וברכות, רוח הקודש והנהגה מופתית.
פה אני טוען: ניצחו החסידים את הליטאים!
הנצי"ב מוולוז'ין, ר' חיים מבריסק, החפץ חיים, החזון איש, ר' חיים עוזר גרודנסקי, הגר"א ועוד עשרות ענקי התורה וההנהגה בעולם הליטאי דאז, הצטיינו בחריפות שכלם, בגאונותם, ביכולות ניתוח מבריקות, בהיקפי ידע אדירים, מעל כל אלה ריחפה צדיקותם המופלגת. אך דבר אחד נעדר משם - הברכות, התפילות ורוח הקודש.
אלו מתוכם שהיו בעלי רוח הקודש (הגאון מוילנא למשל) - לא השתמשו בה לבניית מעמדם הציבורי, וההנהגתי, כי מקומם והשפעתם בעולם נבנו בעזרת שכלם ולמדנותם, רוח הקודש הייתה 'על הדרך'.
את חלוקת הברכות הם השאירו לאדמו"רים שפעלו באותה תקופה ברחבי מזרח אירופה.
סיפורי המופתים היוו ציר מרכזי בהשפעת אדמו"רים רבים, אך לא בעולם הליטאי.
והנה, בשנים האחרונות, גם הרבנים הליטאים "נמדדים" על פי ברכותיהם, ומידת הקשר לרב נמדדת גם על פי סיפורי הברכות וקבלתם, כפי שניתן למצוא למכביר בסיפורים על הגר"ח קנייבסקי זצ"ל.
ניצחו החסידים את הליטאים...
למה?
כי האדם אינו רק גוש שכל, יש לו גם דימיון ורגש...

להד"ם.
למרן רבי חיים היתה הנהגה מסוימת.
אף אחד לא ניצח או הפסיד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2022 11:12 לינק ישיר 

דמותו העצומה של הגר"ח קנייבסקי ניצבת בשני מסלולים:
גאונות מופלגת בתורה תוך שליטה מוחלטת בכל רבדיה ומכמניה, וסיפורי תפילות וברכות, רוח הקודש והנהגה מופתית.
פה אני טוען: ניצחו החסידים את הליטאים!
הנצי"ב מוולוז'ין, ר' חיים מבריסק, החפץ חיים, החזון איש, ר' חיים עוזר גרודנסקי, הגר"א ועוד עשרות ענקי התורה וההנהגה בעולם הליטאי דאז, הצטיינו בחריפות שכלם, בגאונותם, ביכולות ניתוח מבריקות, בהיקפי ידע אדירים, מעל כל אלה ריחפה צדיקותם המופלגת. אך דבר אחד נעדר משם - הברכות, התפילות ורוח הקודש.
אלו מתוכם שהיו בעלי רוח הקודש (הגאון מוילנא למשל) - לא השתמשו בה לבניית מעמדם הציבורי, וההנהגתי, כי מקומם והשפעתם בעולם נבנו בעזרת שכלם ולמדנותם, רוח הקודש הייתה 'על הדרך'.
את חלוקת הברכות הם השאירו לאדמו"רים שפעלו באותה תקופה ברחבי מזרח אירופה.
סיפורי המופתים היוו ציר מרכזי בהשפעת אדמו"רים רבים, אך לא בעולם הליטאי.
והנה, בשנים האחרונות, גם הרבנים הליטאים "נמדדים" על פי ברכותיהם, ומידת הקשר לרב נמדדת גם על פי סיפורי הברכות וקבלתם, כפי שניתן למצוא למכביר בסיפורים על הגר"ח קנייבסקי זצ"ל.
ניצחו החסידים את הליטאים...
למה?
כי האדם אינו רק גוש שכל, יש לו גם דימיון ורגש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2022 11:12 לינק ישיר 
מצדרביעי

רציף כתב:
כפי מה ששמעתי,
הליטאים הם חסידים במידה ניכרת מאז ימי מרן הרב שך, אז נוצר השינוי, שרבים הליטאים שנכנעו והתבטלו אליו,
זה היה קודם בפורמט קטן יותר אצל הסטייפלר והרב מבריסק והחפץ חיים, ועוד אצל הגר"א,
מרן רבי חיים קנייבסקי היה כמו אדמו"ר, באו אליו כדי לקבל את דעתו בהכנעה כלפי הוד צדקתו ורוח קודשו, ולא כדי לדבר אתו בלימוד ולשמוע את דעת תורה.
וגם אצל מרן הרב אלישיב ומרן הרב שטיינמן ומרן הרב אוירבאך זה היה כתלמיד הנכנע אל רבו

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 21/03/2022 01:02:24

מעניין, והנה פוסט יפה שגם כן ממחיש את הייחודיות של "ר' חיים":
https://www.facebook.com/groups/2404569059864045/?multi_permalinks=3228443224143287&hoisted_section_header_type=recently_seen&__cft__[0]=AZWT2Gz_DuQDNFSUV3mM6UOyW-hxGCd6V8xfKMV6BhMhelSPxmAataDXZc9lwcAxyZXl2qxZpyFghieRf0ei-VWAxDj8gBpi0tOeXfS_TNZkXJ3-iH_xyXo1pA301Xmjhyf1F0mLZvsDIvGa4Fj4fIIu&__tn__=%2CO%2CP-R

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 24/03/2022 11:12:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 00:45 לינק ישיר 

כפי מה ששמעתי,
הליטאים הם חסידים במידה ניכרת מאז ימי מרן הרב שך, אז נוצר השינוי, שרבים הליטאים שנכנעו והתבטלו אליו,
זה היה קודם בפורמט קטן יותר אצל הסטייפלר והרב מבריסק והחפץ חיים, ועוד אצל הגר"א,
מרן רבי חיים קנייבסקי היה כמו אדמו"ר, באו אליו כדי לקבל את דעתו בהכנעה כלפי הוד צדקתו ורוח קודשו, ולא כדי לדבר אתו בלימוד ולשמוע את דעת תורה.
וגם אצל מרן הרב אלישיב ומרן הרב שטיינמן ומרן הרב אוירבאך זה היה כתלמיד הנכנע אל רבו

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 21/03/2022 01:02:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2022 20:17 לינק ישיר 

זה כבר היה אצל אביו הסטייפלר. הליטאים מזמן לא ליטאים.  כל ההבדל הוא בפרסום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2022 19:42 לינק ישיר 

יש רבים במגזר הליטאי שלא קיבלו את סוג ההנהגה הלא שגרתית של הגרח"ק.
ומבחינתם הגריג"א היה המנהיג שלהם. אלא שהוא הכריע לתת לגרח"ק (לפחות כלפי חוץ) את המעמד הבכיר יותר בהנהגה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2022 19:27 לינק ישיר 
מצדרביעי

רציף כתב:
כל העוסק בתורה לשמה, נהנים ממנו עיצה ותושיה..

מה כל כך משנה, סגולות או לא סגולות ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

בואו נשים את הדברים על השולחן, מעולם לא היה לענ"ד מנהיג ליטאי שהיו שואלים אותו שאלות כמו "המדינה רוצה לסגור את החיידרים בגלל המגיפה", "יש גם רבנים בצד השני" (בנוגע לפלג לדוגמה) והמנהיג היה עונה מייד בלי לנסות לברר קצת יותר את הפרטים וכו'.
כמובן שאני לא מנסה להביע דעה מה טוב ומה לא, אבל כן להצביע על תופעה שלא קלאסית לתרבות הליטאית, ומעניין אותי האם היא תמשיך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2022 14:56 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
גברת לך תדע:
את מדברת על הסוחרים, אבל מה עם הקונים? הם גם רציונלים?:)

אגב, מצלצל לך מוכר דף הפייסבוק וידויים של חרדים?:)
הליטאים מוכרים לחסידים פייסבוק רחוקה ממני...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2022 14:41 לינק ישיר 

כל העוסק בתורה לשמה, נהנים ממנו עיצה ותושיה..

מה כל כך משנה, סגולות או לא סגולות ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2022 13:38 לינק ישיר 

גברת לך תדע:
את מדברת על הסוחרים, אבל מה עם הקונים? הם גם רציונלים?:)

אגב, מצלצל לך מוכר דף הפייסבוק וידויים של חרדים?:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2022 13:13 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
סליחה שאני שואל פה -פשוט עצכ"ח מת לגמרי...

כל מי שמכיר קצת את הציבור החרדי ליטאי יודע שהתופעה של "ר' חיים" היא תופעה נדירה של מעין אדמו"ר/צדיק ליטאי (או לפחות מנהיג של הליטאים), מטבע הדברים זה יצר אצל חלק גדול מהליטאים סחף לכיוון של סגולות ומיסטיקה ברמה שבעבר פחות אפיינה את הליטאים שהתמקדו יותר בשכלתנות חדה.

האם נראה לכם שעכשיו הליטאים יחזרו להיות קצת יותר ליטאים או שאת הנעשה אין להשיב (מישהו טען לי שרק נלך ונהיה יותר חסידיים)?
מיהרת להסיק מסקנות. יש לקבוע קודם האם מוכרי הסגולות למיניהם מאמינים בכסף או בסגולות שהם מוכרים? לך תדע תיתן לך סימן: אם נותנים לך סגולה שהיא לא כרוכה בתשלום. אז נותן הסגולה מאמין ביעילותה אבל אם מוכרים לך את הסגולה לדוגמה משפחת איידלשטיין "שרק להם יש את הקודים להפעלת הסגולה שהם מוכרים"? כאן יש לחשוד שבעל "הסגולה מאמין בכסף ולא בסגולה שהוא מוכר. זה מספיק שכלתני ולא מיסטי?!! מכירים את ספר סגולות ישראל? מלבד התשלום עבורו כל הסגולות ניתנות חינם אין כסף.  קח דוגמה טרייה ע"פ צוואתו של רבי עקיבא אייגר מבקשים לתרום לעילוי נשמתו של שר התורה. אבל תן לנו את הכסף כי "רק אנחנו יודעים היכן נמצאים העניים" אבל כשרבי עקיבא אייגר אומר שנשים לא משתתפות בלוויה זה כבר לא מעניין כי זה לא משרת את האינטרסים שלהם. כך שזה לא הסגולה זה הכסף! הליטאי נשאר אותו ליטאי לכאורה.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/03/2022 13:36:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2022 12:37 לינק ישיר 

להיפך, הם חזרו לליטאיות הישנה. הדימוי של הליטאי הרציונלי והרחוק ממיסטיקה הוא המודרני. הגר"א ותלמידיו עסוקים בקבלה, כותבים קמעות והתלמידים שעלו לארץ משתטחים על קברי צדיקים, ורואים בקניית החורבה את התנערות השכינה מעפרה. המעוניין מופנה למקורות בספרו של אריה מורגנשטרן, משיחויות ויישוב ארץ ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2022 12:34 לינק ישיר 

לה''ו. התשובה נעוצה בשאלתך!
נתחיל ראשון ראשון: מיהו ליטאי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם הציבור הליטאי יחזור להיות ליטאי או שאת הנעשה אין להשיב?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext