יצחק פלדמן בטוויטר:
יודעים מה? בואו נדבר על יענקי קנייבסקי. כן, יענקי קנייבסקי. זה שלכל אחד יש דעה עליו. וזה בסדר כי הוא מיקם את עצמו מרצונו במרכז הבמה הציבורית. אבל מפה ועד להעמיד אותו כעת למשפט ציבורי ולזרוק אחריו אבנים?! מאיפה נובעת השנאה הזאת? מה הוא עשה לכם? אני בטוח שרבים מכם נכנסתם לרשבם דרכו, וכנראה לא פעם אחת. גם אני כמוכם. עוד לא לפני שכתבתי מילה באיזה עיתון. ומעולם לא החזרתי לו תמורה, לא כספית ולא יחצ"נית. ועזבו אותי. אני מכיר רבים כאלו, אברכים או בעלי בתים, שהיו מתקשרים על כל צרה או שאלה, מעבירים דרכו שאלות לרב, או מבקשים להיכנס. ולרוב נכנסים כבר למחרת "תבוא מחר ב11", או "תבוא מחר ב9 בערב" מי לא מכיר את התשובה הזאת? נכון, לא תמיד הוא יכל לענות, לא תמיד הוא יכל להכניס. בואו, האיש שהוא היה אמון על בריאותו חצה את ה-90 כבר מזמן, וגם עבר קורונה על הדרך. והוא גם סבא שלו. ואפרופו קורונה, מי שחושב שיענקי קיבל את ההחלטה לפתוח את הת"ת או משחק אותה או שלא מכיר את רב חיים. תרצו תתווכחו עם ההחלטה, אבל היא של רב חיים ורק שלו. וליענקי לא היה קל להעביר אותה הלאה. אבל הוא עשה את השליחות שלו - להעביר לקהל את מה שסבא החליט. גם אם זה לא תמיד נעים. וכשהיה צריך, הוא עמד שם לגונן עליו בגופו.
אתם שואלים אם הוא לא הרוויח פה ושם? אם לא היו לו אינטרסים? נו באמת, ברור שהיו, גם הוא בנאדם. אבל הרשעות הזאת לקחת נכד שהיה מסור לסבא שלו עשור וחצי, עשר שעות ביום, ולהפוך אותו לפקעת אינטרסנטית מהלכת, צינית וקפואה, שאין לה בעולמה אלא ד' אמות של כסף פוליטיקה, זו אכזריות שמלמדת על מי שכותב אותה יותר מאשר על יענקי. שיקום אחד שביקשו ממנו כסף או טובת הנאה תמורת כניסה לרב חיים! אם רב חיים היה סבא שלי לא הייתי מכניס את כל הטרדנים שמחפשים לקבל בו"ה ותמונה, לא הייתי נותן לטרטר אותי יומם ולילה. הייתי רוצה לשנו"צ קצת פה ושם, ולשמור על הפרטיות של הבית.
אז ביום שאחרי, אני מצדיע למי שהיה שם יום יום בשבילינו. יענקי, ואגב גם אריה, שישבתם שם במסירות וניווטתם אלפי צרות מדי יום.
לפני קרוב לשנה סבא שלי נפטר. עד עכשיו זה כואב לי. ואני בניגוד אליכם פגשתי את סבא רק אחת לכמה שבועות, לא כל יום. אז אני יכול רק לדמיין איזה קושי נפשי של פרידה אתם חווים כעת.
המקום ינחם אתכם❤
 |
|
|