בית פורומים בחדרי חרדים

הספד הרב זילבשטיין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/3/2022 12:45 לינק ישיר 
הספד הרב זילבשטיין

כדוגמא הבודדת לאהבת ישראל של הגרח"ק בחר הרב זילברשטיין לספר ש"הוא הציל את כל האומה" במלחמת המפרץ כשאמר שלא יפלו טילים בבני ברק.
והשואל שואל ותמה:
א. בני ברק זה כל האומה??
ב. הוא לא הבטיח. הוא אמר שהוא שמע מאיזה רב ירושלמער שהחזון איש הבטיח פעם וממילא חשב שגם לאחר מותו זה חל.
ג. לא ידוע לי על מישהו שנהרג מטילים במלחמת המפרץ מחוץ לבני ברק..

חלק גדול מבעיות ההשקפה של הדור מקופלים בטעות הפרודיאנית הזאת.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2022 15:04 לינק ישיר 

לי זה הרגיש כמו שיעור שבועי בדברי שיר עם חיוכים ואמרות שפר ולא כהספד ובפרט על שר התורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2022 13:56 לינק ישיר 

יין_לבנון כתב:
 כדוגמא הבודדת לאהבת ישראל של הגרח"ק בחר הרב זילברשטיין לספר ש"הוא הציל את כל האומה" במלחמת המפרץ כשאמר שלא יפלו טילים בבני ברק.
והשואל שואל ותמה:
א. בני ברק זה כל האומה??
ב. הוא לא הבטיח. הוא אמר שהוא שמע מאיזה רב ירושלמער שהחזון איש הבטיח פעם וממילא חשב שגם לאחר מותו זה חל.
ג. לא ידוע לי על מישהו שנהרג מטילים במלחמת המפרץ מחוץ לבני ברק..

חלק גדול מבעיות ההשקפה של הדור מקופלים בטעות הפרודיאנית הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 17:56 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 17:53 לינק ישיר 

אם תשאל אנשים כמו יוחננוש אז החזו"א הסתמך על ר' חיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 17:38 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

חבל שהצדיקים שלנו "רק" הולכים על פרויקטים גדולים. למה לא נמצאו הצדיקים שהיו יכולים להציל אותנו מהצורך במלחמות צוק איתן עופרת מצוקה וכו' שגבו הרבה יותר קורבנות וגרמו לביטול תורה גדול וכו' וכו' ?בטח הרב זילברשטיין יתרץ לנו את הקושי'ה. שוב אני לא מתלוצצת פה משר התורה זצ"ל שלא אמר שהוא הציל הוא בסה"כ הביא את ר' שמעון ואת החזון איש ואת הרב טורצין מזה לא ניתן להסיק שהוא הציל את בני ברק ולא מקום אחר. יש לשבח אותו ולהודות לו ולציין לשבח את ההירתמות להרגיע כמה וכמה אנשים שלא יאונה בבני ברק כל רע וזה בעצם הדבר הגדול שהוא עשה בזמן מלחמת המפרץ!

מרן רבי חיים הסתמך על דברי החזון איש.. מה שהוא יכל הוא ודאי עשה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 16:21 לינק ישיר 

חבל שהצדיקים שלנו "רק" הולכים על פרויקטים גדולים. למה לא נמצאו הצדיקים שהיו יכולים להציל אותנו מהצורך במלחמות צוק איתן עופרת מצוקה וכו' שגבו הרבה יותר קורבנות וגרמו לביטול תורה גדול וכו' וכו' ?בטח הרב זילברשטיין יתרץ לנו את הקושי'ה. שוב אני לא מתלוצצת פה משר התורה זצ"ל שלא אמר שהוא הציל הוא בסה"כ הביא את ר' שמעון ואת החזון איש ואת הרב טורצין מזה לא ניתן להסיק שהוא הציל את בני ברק ולא מקום אחר. יש לשבח אותו ולהודות לו ולציין לשבח את ההירתמות להרגיע כמה וכמה אנשים שלא יאונה בבני ברק כל רע וזה בעצם הדבר הגדול שהוא עשה בזמן מלחמת המפרץ!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 15:53 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
אי אפשר ששני שונאי רבי חיים קנייבסקי, עפ"ל (באמתלאות שונות), יבקשו הסברים תמימים לכל מיני מופתים המהלכים על המלאך החד בדורות (מבחינת הישגיו הלימודיים, לא היה חד בדרא, אלא חד בכמה דורות שלפניו) שהיה בארץ שלנו.

והו"ר יכפר

אני מכבד את ר' חיים, סביר להניח יותר ממך. אני פחות מכבד את אלו שניצלו וביזו אותו. אתה שמטיל רפש על אחרים שכביכול שונאים את האיש הקדוש הזה, נראה שאתה מאלו שתומכים בביזוי והניצול של האיש הזה.

ולגופם של דברים, חוץ מדמגוגיה והטלת רפש לא ראיתי התייחסות עניינית לשאלתו של פותח האשכול.., נצא מנקודת הנחה שברור כשמש בצהרים שר' חיים הציל את ב"ב מטילי הסקאד, עדיין הצלת השטח המוניציפלי של ב"ב זה זה לא "הצלת כל האומה". 

תוקן על ידי נוירולוג ב- 21/03/2022 16:14:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 15:48 לינק ישיר 

אותי תפס משהו אחר: הכתב יד שהיה לשר התורה בזמן מלחמת המפרץ לא יכול להשתוות לכתב ידו שהציגו לציבור בשנים האחרונות ועל זה יש להתעכב ולא האם הוא הציל את האומה או לא זה פחות רלוונטי. עכשיו אנחנו מחפשים את הצדיק שיכול להציל את אוקראינה מידיו של פוטין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 15:40 לינק ישיר 

הצלת האומה אינה קשורה למקום מגוריו בפועל של הצדיק. הצדיק יכול להתגורר בבני ברק ומצודתו פרושה בכל מקום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 15:20 לינק ישיר 

אי אפשר ששני שונאי רבי חיים קנייבסקי, עפ"ל (באמתלאות שונות), יבקשו הסברים תמימים לכל מיני מופתים המהלכים על המלאך החד בדורות (מבחינת הישגיו הלימודיים, לא היה חד בדרא, אלא חד בכמה דורות שלפניו) שהיה בארץ שלנו.

והו"ר יכפר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 14:39 לינק ישיר 

muki28 כתב:
ממה שאני הצלחתי להבין בהאזנה מהצד זה שהספדו של הרב זילברשטיין התחלק ל 2. ר' גרשון היה אמור לדבר ראשון אך כנראה היה עיכוב ולבינתיים דיבר הרב זילברשטיין ושלף סיפורים על גדלותו של ר' חיים כנראה בלי הכנה מראש. גם הזכיר את הנחיותיו בקורונה. לאחר מכן הפסיק ונתן לר' גרשון לדבר. אחרי שר' גרשון סיים, הרב זילברשטיין התחיל את ההספד שהכין.

1. גם את החלק הראשון של ההספד הוא הקריא מתוך הקלסר שהביא עמו.
2. גם לו יצויר שתחילת ההספד היה מאולתר אין בזה להוריד כלל מהתמיהה הגדולה על עניין "הצלת האומה", ובכ"כ הרבה מובנים, גם מהבחינה שמדובר על על ב"ב, וכידוע רוב עם ישראל אינו מתגורר בב"ב, ומעוד בחינות.
3. אם הוא כבר הזכיר בגאווה את הנחיות הקורונה של ר' חיים, חבל שהוא שכח את זה בליל מוצ"ש כשהתראיין לטלוויזיה והסביר כמה ר' חיים הקפיד ודרש להקפיד על "ונשמרתם לנפשותיכם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 14:33 לינק ישיר 

גם את כל מה שהכין הוא לא זכר להגיד עד שהעירו את תשומת ליבו שכתוב בקלסר שלו עוד דברים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 14:26 לינק ישיר 

ממה שאני הצלחתי להבין בהאזנה מהצד זה שהספדו של הרב זילברשטיין התחלק ל 2. ר' גרשון היה אמור לדבר ראשון אך כנראה היה עיכוב ולבינתיים דיבר הרב זילברשטיין ושלף סיפורים על גדלותו של ר' חיים כנראה בלי הכנה מראש. גם הזכיר את הנחיותיו בקורונה. לאחר מכן הפסיק ונתן לר' גרשון לדבר. אחרי שר' גרשון סיים, הרב זילברשטיין התחיל את ההספד שהכין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 14:11 לינק ישיר 

אכן כל בר דעת ששמע את ההספד הרים גבה כששמע על "הצלת האומה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 13:11 לינק ישיר 

ולמה שלא תשאל את הכבוד הרב בעצמו ותחלוק איתנו את תשובתו?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הספד הרב זילבשטיין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext