האם תרומה של פחות מ-1000 דולר לקופת העיר גם תועיל לע"נ של ר' חיים?
נשלח ב-24/3/2022 10:34
אמנם הגרצ"י דאג לעניים יותר מר' טוביה. וגם יותר מהסטייפלר.
נשלח ב-24/3/2022 10:24
שמו המלא - הרב אפרים דב
האבא הצדיק שלו דאג לעניים.
נשלח ב-24/3/2022 10:17
האם לרב דב לנדוי יש עוד שם ? מה קופת העיר תעשה עם דב שקלים לאחר ה120
נשלח ב-23/3/2022 15:47
גם אני חושב שהבקשה הזויה ובפרט בתקופה כזו שהיוקר יאמיר. מצד שני, אפשר להבין את הלחץ של קופה"ע שחוששים מהקטנת התרומות בקרוב עד שיוכתר הרב הבא שיגרום לציבור לסייע בצדקה. לגבי הסכום, אם הטענה היא שניתן להסתפק בפחות, או שעדיף ללמוד תורה במקום לתת צדקה - לצערי אינני מהין את הטענות. אני בטול שאם כל התורמים היו חושבים שניתן להסתפק בפחות צדקה, ור' חיים היה חושב שניתן להסתפק בפחות תורה - העניים של קופה"ע היו באמת אומללים...
נשלח ב-23/3/2022 08:01
אבדה הבושה
נשלח ב-22/3/2022 23:28
ואני שחשבתי שיותר חשוב להקדיש לימוד תורה לעילוי נשמת..
נשלח ב-22/3/2022 23:20
נשלח ב-22/3/2022 15:21
כל עם ישראל נתייתם משר התורה אז למה שלא נשאיר את הכסף אצלנו?! דין קדימות לא?! לצים שלא ברא השטן "חזירים" בלי בושה. במחשבה שנייה ניתן להבין אותם.*ר' חיים נפטר בגיל צעיר והשאיר בית עם ילדים שחלקם עוד לא הגיעו לגיל בר מצווה. אבא, ווי ויי איך השארת אותנו כך?! בלי משענת כלכלית ראויה? כך ביום בהיר הלכת מאתנו, אתה היית ההוכחה לדור "שטוב לי תורת פיך "עם" (מאלפי) זהב וכסף" אפילו עוד "קראת" לנו את המגילה ביום הפורים רק כידוע, שפורים כיום כיפורים ולכן לא יכולנו להקליט אותך אז אין לנו את הוידיאו מקריאת המגילה. *ר' חיים השאיר בית עם יתומים שחלקם עוד לא הספיקו נעבאך לקנות שש דירות ולחבר אותן ולכן ניתן להבין את הפנייה האישית אלינו לתרום לכל הפחות אלף דולר. הכול סאטירה והומור שחור! ואני יודעת שכול הכספים נאספים לכאורה לצדקה! רק מה הגיע הזמן שהתורמים יבקשו לקבל דו"ח לאן הכסף הולך .כי יש כאן להיטות יתרה להתרים אנשים למען המסכנים? ולכן יש לחשוד ולחשוד וכו' נ.ב אתם יכולים לסדר את הכתיבה שלי כי זמני לא תחת ידי.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 22/03/2022 16:17:00
נשלח ב-22/3/2022 14:42
גדולים צדיקים במיתתם יותר מבחייהם.
(ובנימה רצינית יותר, לא נראה לי שר' חיים צריך את זה, אם אתם מכירים אביון עדיף לתת לו ישירות)
ככה"נ באופן יוצא דופן הריביות הבנקאיות העתידיות על "קרן רבנו חיים זצ"ל" הוונו מראש וצורפו לקרן, כך הגיעו ל-1000 דולר, שהוא מספר המסוגל ביותר לעילוי נשמות החיים והמתים כנודע מקדמונים.
נשלח ב-22/3/2022 14:22
באמת כדאי לבדוק את הנושא, שלא יהיו טעויות חלילה והכסף לא יועיל