בית פורומים בחדרי חרדים

מאמר דעה ב'הארץ': לחילונים יש 2 אפשרויות: להיפרד מהחרדים ל2 מדינות, או להגר מכאן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/3/2022 14:55 לינק ישיר 
מאמר דעה ב'הארץ': לחילונים יש 2 אפשרויות: להיפרד מהחרדים ל2 מדינות, או להגר מכאן

חרדים יקרים, אין לכם קיום בלעדינו
אורי משגב 24.03.2022| עודכן ב: 11:15
הלוויית קנייבסקי מאחורינו. הלכו כמה מיליארדים לפח, בוטל עוד יום לימודים ועבודה של הציבור היצרני, הצבא חזר לגייס לא־חרדים, התקשורת המתחנפת והמתקרנפת יכולה לעבור לגל הפתוח הבא. האירוע רלוונטי בעיקר כהצצה חיונית להווה — ולעתיד — של כולנו. גם יורשו בן ה–98 ייאסף מתישהו אל אבותיו, ושוב המדינה תעבור לדום, הנשיא הרצוג יפרכס, ראש האופוזיציה נתניהו יתרפס, אבישי בן־חיים וסיון רהב מאיר ילהגו בעיניים בורקות באולפנים, "ידיעות אחרונות" ימרח על השער את תמונתו עם הכותרת "גדול הדור".

זה לא הנושא. גם אותם אידיוטים שימושיים מקרב החילונים שנזעקים אוטומטית לתבוע בצדקנות פאתטית "אמפתיה" ו"סולידריות" ו"הבנה" ו"הכלה" כלפי ציבור שלעולם לא יגלה אליהם אמפתיה וסולידריות והבנה והכלה אינם באמת חשובים. השאלה החשובה היחידה היא מהו עתיד החילונים והמדינה שהם בנו.

כשכתבתי על ההלוויה כיום שבו ביטלה את עצמה המדינה בפני החרדים ("הארץ", 20.3), הוצפתי בתגובות. של חילונים ושל חרדים. לא הופתעתי. כך קרה גם אחרי שחשפתי את האפליה הבוטה לטובת החרדים בסוגיית הכניסה לישראל בימי השיא של הקורונה, ובעצם בכל פעם שהשסע בין חילונים לחרדים מרים את ראשו לרגע, עד שבשני הצדדים ממהרים לטמון אותו מחדש בחול. ההשתקה וההכחשה הללו לא תורמות דבר מלבד דחיית הקץ. לכן אני רואה לנכון לתמצת כאן שיחות והתכתבויות שניהלתי בשבוע האחרון בנושא.

אני חילוני, בשוכבי ובקומי. בין כל הזהויות שלי אין זהות שלמה יותר, נטולת פקפוקים וסתירות וחריקות. במקרה הפרטי שלי, אני גם אתיאיסט, אדם חופשי שלא מאמין בשום צורה של השגחה עליונה או סמכות רבנית, ומשתדל מאוד לא לקחת חלק בשום פרקטיקה דתית. אבל כחילוני, עיקר הדאגה שלי מופנה למרחב הכללי והציבורי. שכל אחד יעשה בבית שלו מה שהוא רוצה. ובמילותיו של יהודה לייב גורדון, שנהפכו למוטו של תנועת ההשכלה היהודית: היה אדם בצאתך ויהודי באוהלך. מבחינתי זו כבר סובלנות אדירה, וכאן עובר הגבול.

הנושא הוא לא "שנאת חרדים", אלא אהבה ודאגה למדינה. זה לא אישי, ואפילו לא לאומי: אני מתנגד באותה מידה לפונדמנטליזם איסלאמי. רוב הטיעונים של בני שיחי החרדים מתמצים בחזרה על עיקרי "נאום השפנים" של הרב שך: מה בכלל הופך אתכם ליהודים, אין לכם ייעוד ואין לכם עתיד, אנחנו מתרבים וממלאים את הארץ, היינו כאן לפניכם ונישאר אחריכם, התורה שמרה עלינו אלפי שנים ותמשיך לשמור עלינו. וכאן אני מבקש לומר לחרדים כמה דברים ברורים (גם המשת"פים שלהם מקרב חובשי הכיפה הסרוגה, המסורתיים והחילונים מוזמנים להקשיב).

אין לכם קיום בלעדינו. המדינה הזאת לא תחזיק מעמד בלי החילונים. רוב עצום מהתל"ג שלה מיוצר בידי חילונים. חלק ניכר מאוד מהמסים משולם בידי חילונים. המדע, והטכנולוגיה והנאורות והקדמה והערכים הליברליים שנועדו לקיים אותה כמדינה מתקדמת מונהגים בידי החילונים. ההתרבות וההתפשטות החרדית ימיטו עליה כליה. כל ישראל תיראה כמו בני ברק, בית שמש וירושלים. זה לא יחזיק מעמד.

החמור החילוני יישבר בקרוב. נמאס לנו. אנחנו לא מוכנים להמשיך לתקצב ולסבסד את אורח החיים שלכם, ללכת בשבילכם לצבא ולשירות לאומי, לשלם את מחירי מאפיית הכשרות שלכם, ליישר קו עם הדרתן והשפלתן של הנשים וטרללת ה"צניעות" שלכם. נשבר לנו מהשליטה שלכם בענייני נישואין, גירושין, שבת, כשרות וקבורה. עומדות לפנינו בדיוק שתי אפשרויות: להיפרד מכם לשתי מדינות, או להגר מכאן. כך או כך, החגיגה שלכם הולכת להיגמר.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2022 22:32 לינק ישיר 

נראה לך שהם פראיירים?. הם ישאירו גם את הערבים מחוץ למדינה שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2022 21:45 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

חרדים יקרים, אין לכם קיום בלעדינו
אורי משגב 24.03.2022| עודכן ב: 11:15
הלוויית קנייבסקי מאחורינו. הלכו כמה מיליארדים לפח, בוטל עוד יום לימודים ועבודה של הציבור היצרני, הצבא חזר לגייס לא־חרדים, התקשורת המתחנפת והמתקרנפת יכולה לעבור לגל הפתוח הבא. האירוע רלוונטי בעיקר כהצצה חיונית להווה — ולעתיד — של כולנו. גם יורשו בן ה–98 ייאסף מתישהו אל אבותיו, ושוב המדינה תעבור לדום, הנשיא הרצוג יפרכס, ראש האופוזיציה נתניהו יתרפס, אבישי בן־חיים וסיון רהב מאיר ילהגו בעיניים בורקות באולפנים, "ידיעות אחרונות" ימרח על השער את תמונתו עם הכותרת "גדול הדור".

זה לא הנושא. גם אותם אידיוטים שימושיים מקרב החילונים שנזעקים אוטומטית לתבוע בצדקנות פאתטית "אמפתיה" ו"סולידריות" ו"הבנה" ו"הכלה" כלפי ציבור שלעולם לא יגלה אליהם אמפתיה וסולידריות והבנה והכלה אינם באמת חשובים. השאלה החשובה היחידה היא מהו עתיד החילונים והמדינה שהם בנו.

כשכתבתי על ההלוויה כיום שבו ביטלה את עצמה המדינה בפני החרדים ("הארץ", 20.3), הוצפתי בתגובות. של חילונים ושל חרדים. לא הופתעתי. כך קרה גם אחרי שחשפתי את האפליה הבוטה לטובת החרדים בסוגיית הכניסה לישראל בימי השיא של הקורונה, ובעצם בכל פעם שהשסע בין חילונים לחרדים מרים את ראשו לרגע, עד שבשני הצדדים ממהרים לטמון אותו מחדש בחול. ההשתקה וההכחשה הללו לא תורמות דבר מלבד דחיית הקץ. לכן אני רואה לנכון לתמצת כאן שיחות והתכתבויות שניהלתי בשבוע האחרון בנושא.

אני חילוני, בשוכבי ובקומי. בין כל הזהויות שלי אין זהות שלמה יותר, נטולת פקפוקים וסתירות וחריקות. במקרה הפרטי שלי, אני גם אתיאיסט, אדם חופשי שלא מאמין בשום צורה של השגחה עליונה או סמכות רבנית, ומשתדל מאוד לא לקחת חלק בשום פרקטיקה דתית. אבל כחילוני, עיקר הדאגה שלי מופנה למרחב הכללי והציבורי. שכל אחד יעשה בבית שלו מה שהוא רוצה. ובמילותיו של יהודה לייב גורדון, שנהפכו למוטו של תנועת ההשכלה היהודית: היה אדם בצאתך ויהודי באוהלך. מבחינתי זו כבר סובלנות אדירה, וכאן עובר הגבול.

הנושא הוא לא "שנאת חרדים", אלא אהבה ודאגה למדינה. זה לא אישי, ואפילו לא לאומי: אני מתנגד באותה מידה לפונדמנטליזם איסלאמי. רוב הטיעונים של בני שיחי החרדים מתמצים בחזרה על עיקרי "נאום השפנים" של הרב שך: מה בכלל הופך אתכם ליהודים, אין לכם ייעוד ואין לכם עתיד, אנחנו מתרבים וממלאים את הארץ, היינו כאן לפניכם ונישאר אחריכם, התורה שמרה עלינו אלפי שנים ותמשיך לשמור עלינו. וכאן אני מבקש לומר לחרדים כמה דברים ברורים (גם המשת"פים שלהם מקרב חובשי הכיפה הסרוגה, המסורתיים והחילונים מוזמנים להקשיב).

אין לכם קיום בלעדינו. המדינה הזאת לא תחזיק מעמד בלי החילונים. רוב עצום מהתל"ג שלה מיוצר בידי חילונים. חלק ניכר מאוד מהמסים משולם בידי חילונים. המדע, והטכנולוגיה והנאורות והקדמה והערכים הליברליים שנועדו לקיים אותה כמדינה מתקדמת מונהגים בידי החילונים. ההתרבות וההתפשטות החרדית ימיטו עליה כליה. כל ישראל תיראה כמו בני ברק, בית שמש וירושלים. זה לא יחזיק מעמד.

החמור החילוני יישבר בקרוב. נמאס לנו. אנחנו לא מוכנים להמשיך לתקצב ולסבסד את אורח החיים שלכם, ללכת בשבילכם לצבא ולשירות לאומי, לשלם את מחירי מאפיית הכשרות שלכם, ליישר קו עם הדרתן והשפלתן של הנשים וטרללת ה"צניעות" שלכם. נשבר לנו מהשליטה שלכם בענייני נישואין, גירושין, שבת, כשרות וקבורה. עומדות לפנינו בדיוק שתי אפשרויות: להיפרד מכם לשתי מדינות, או להגר מכאן. כך או כך, החגיגה שלכם הולכת להיגמר.

תפרדו מהחרדים ותשארו עם הערבים ואז תהפכו לשוויץ של המזרח התיכון

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2022 20:08 לינק ישיר 

יותר מידי אנשים מגדירים את עצמם חרדים..
שכחו להוסיף את המילה "חרדי מודרני"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2022 09:06 לינק ישיר 

דומני שלפי נתוני הסקר החברתי של הלמ"ס לשנת 2020 מתוך אלו שהגדירו עצמם חרדים, קצת יותר מ30% ענו שמחזיקים בסמארטפון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2022 01:43 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

איש_חשוב כתב:
לא הבנתי למה אתה עושה את כל הקהילה החרדית מקשה אחת
נכון שיש הרבה פושטקים מוצהרים וסמויים, אבל יש גם כמה מאות אלפי חרדים עמך שאין להם בראש כלום מלבד תורה תפילה ויראת שמים 
אתה לא מודע כאילו לגוונים בציבור החרדי?
מצאת קבוצות פייסבוק, והן מלאות עד אפס מקום.. 

דבריי מוסבים על ההסברים שנאמרו קודם. אי אפשר ביד אחת להגיד "אנחנו נגד הקידמה, סבבה לנו אם שנות ה60", וביד השנייה לעשות הכל כדי להתקדם. אי אפשר להתכחש לעובדה שרוב מוחלט של החרדים נהנה מהקידמה וחלק מסוים גולש באינטרנט וחבר ברשתות החברתיות, כך שלדבר על "כפו עלינו את הקידמה" זה או לדבר בשם ציבור קטן מאוד (שכמובן לא יכול לדרוש הרבה זכויות), או צביעות. (ושוב, אני עדיין לא מסכים עם המאמר בהארץ, אבל מסיבות אחרות)

רוב הציבור החרדי נמנה על הציבור הישן שדי לו בטלפון הפשוט ואינו רוצה טלפון חכם
כמה אלפים בודדים של עוקבים בקבוצות הפייסבוק שציינת, הם הציבור הקטן מאוד, והצרחני מאוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2022 11:23 לינק ישיר 

לאחינו התועים, יש לפניכם דרך נוספת, והיא דרך התשובה.
ובנוגע לחילוניות, כאשר משווים ישראל ה-"ליברלית" וה-"דמוקרטית", מול אמירויות האדוקות והחשוכות, ההשוואה היא לא לטובת החילונים. בכלל לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2022 10:06 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
יש לא מעט קבוצות בפייסבוק עבור חרדים והן מלאות עד 0 מקום, ובאינסטגרם לא חסרים עוקבים (בדמות אישה) ל"אושיות הרשת החרדיות".

נכון שיש הרבה פושטקים מוצהרים וסמויים, אבל יש גם כמה מאות אלפי חרדים עמך שאין להם בראש כלום מלבד תורה תפילה ויראת שמים 

דבריי מוסבים על ההסברים שנאמרו קודם. אי אפשר ביד אחת להגיד "אנחנו נגד הקידמה, סבבה לנו אם שנות ה60", וביד השנייה לעשות הכל כדי להתקדם. אי אפשר להתכחש לעובדה שרוב מוחלט של החרדים נהנה מהקידמה וחלק מסוים גולש באינטרנט וחבר ברשתות החברתיות, כך שלדבר על "כפו עלינו את הקידמה" זה או לדבר בשם ציבור קטן מאוד (שכמובן לא יכול לדרוש הרבה זכויות), או צביעות. (ושוב, אני עדיין לא מסכים עם המאמר בהארץ, אבל מסיבות אחרות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2022 07:00 לינק ישיר 

אויויוי כתב:

אף אחד כאן לא עונה לעניין.

מהסיבה הפשוטה:הטקטיקה התמוהה בעליל של כל ה"דוברים" החרדים, 
לדבר על לימוד התורה וכו' וללכת סחור סחור,ולהמנע מלומר את האמת הברורה:

ההתנזרות החרדית מהצבא, האקדמיה וכו'. נובעת אך ורק מההכרח להתבדל מהחברה השלטת כאן.
חברה שעסוקה באובססיביות בלכפות על נתיניה את כל תועבות סדום.
חברה שבה טיפולי המרה אסורים וניתוחי המרה הם מצווה.
חברה שאוסרת על פלאפונים כשרים.
חברה שיש בה איסור על אירועים בהפרדה, ועל חלק מלימודי האקדמיה בהפרדה.צבא שמחייב שירת נשים 
ובמוסדות הלימוד מחנכים מגיל קטן לתועבה רח"ל.

גם בשנות הגלות ובעידן אשר גזרו על המצוות, לא היתה דת פרוגרסיבית ומזוהמת כמו דת השמאל השלטת כיום.
ביום שבו השליטה תעבור אלינו , אפשר בהחלט יהיה לקיים חברה לוחמת ועובדת
"כמו יהושע בן נון והרמב"ם" .
עד אז, כל מי שחס על נפש ילדו, חייב בכל מחיר לבדל אותו ולהרחיק אותו מהחברה החלאתית שחיה לידנו,
יהא המחיר הכלכלי והביטחוני אשר יהא.

ולא, אל "תקימו לנו מסלולים כשרים לצבא ולאקדמיה"
כי כל עוד אתם שולטים, אתם תסגרו את המסלולים בשנייה שיתחשק לכם.
כל עוד אתם שולטים, תעשו הכל כדי לנצל את שליטתכם להעביר על דת.
פעם זה היה נשמע קלישאה או פארנויה,היום ב"עידנ.ה"  לכולם ברור שזה נכון ומדויק.
החובה היא להתבדל ולהתנתק . בכל מחיר.כן. כל מחיר.

תוקן על ידי אויויוי ב- 25/03/2022 13:57:35

למה צריך צבא
לא מתחילים אם אף אחד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2022 18:04 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
יש לא מעט קבוצות בפייסבוק עבור חרדים והן מלאות עד 0 מקום, ובאינסטגרם לא חסרים עוקבים (בדמות אישה) ל"אושיות הרשת החרדיות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2022 09:21 לינק ישיר 

ועוד לא הוזכר כמה צדקה  משנוררים מוסדות  חילונים בישראל בכל העולם 

תוקן על ידי אפגעהיטן ב- 27/03/2022 09:21:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2022 20:14 לינק ישיר 

דל מהכי, עצם זה שצריך להלחם כפשוטו בטלפונים הסלולריים אומר שהציבור ברובו חפץ באפשרות הזו, אף אחד לא נלחם ככה נגד חמץ בפסח, כי הציבור אינו חפץ כלל בזה. אבל בטלפונים סלולריים כשרים ומוגנים כנראה שהם כן חפצים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2022 18:18 לינק ישיר 

נחמד לדעת שמישהו עדיין מאמין במה שנכתב כאן... היום החרדים לא פחות מעורבים ולא פחות חיים את המודרנה מאף אחד אחר. יש לחרדים רכב ולהרבה מהם יש עבודה קבועה (בכל מיני צבעים), יש להרבה אינטרנט וציבור ענק מחובר לרשתות החברתיות. יש לא מעט קבוצות בפייסבוק עבור חרדים והן מלאות עד 0 מקום, ובאינסטגרם לא חסרים עוקבים (בדמות אישה) ל"אושיות הרשת החרדיות". ואחרי ככלות הכל, איך נאמר, לא מרגיש לי שכולם "כפופים ובוכים". לטעון שאנחנו ממש רוצים התנזרות ומסכנות זה בעיקר צביעות, או במקרה הטוב עמדה של אנשים מסוימים. עם זאת, אני עדיין חושב שמותר לכבד אורח חיים של כל קהילה ואם פעם בחיים סגרו כביש בשביל אירוע חריג זה לא נורא. זה נובע מרצון הציבור וצרכים בטחוניים ולא להחפך, שבגלל שסגרו את הכביש כולם באו. אז יופי שאפשרו את ההלוויה המרשימה הזו ובהחלט כואב על אבירי הלב שחזו יקרא דאורייתא ולא אכפת להו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2022 16:14 לינק ישיר 

הרבה מאוד חילונים חשים שהחרדים לוקחים להם את המדינה שעליה הם עמלו כל כך הרבה,

צריך להבין את זה,

יש אצל הרבה מאוד חילונים תסכול עצום,

משום שהם הקימו מדינה כדי להיות סוג של יהודי חדש,

ולא כדי שהגלות תחזור בלבוש ישן,

ומכך הם מאוד מאוד מתוסכלים,

הם לא מבינים איך החרדים מנהלים את חייהם על ידי עסקנים (שחלקם מושחתים) 

ולא על ידי חוכמת ההמון שדנה בכל נושא ובוחרת את נבחריה,

לכן הם מסייעים לערבים,

כדי שלחרדים ומי שנשאר בארץ יהיו החיים קשים יותר ומסובכים יותר.

לכן ממתי שהם ראו שאחוז החרדים באוכלוסייה גדל,

הם דאגו שאחוז הערבים והגויים יגדל, ובהרבה........

ומאחוזים בודדים של גויים בקום המדינה,

כיום אנחנו ממש קרוב למצב שכל אדם שלישי בארץ הוא גוי   (לא טעות)

יש 20 אחוז ערבים, עוד כמה אחוז דרוזים וצר'קסים, ועוד כמה אחוז של גויים רוסים ואוקראינים.

וכשהציבור הציוני יתעורר זה עלול להיות מאוחר,

ומדינת ישראל תהיה מדינת כל אזרחיה,

ולא מדינה יהודית.

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 25/03/2022 16:15:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2022 14:33 לינק ישיר 

אויויוי
שכר שיחה נאה !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2022 13:48 לינק ישיר 

וכפי שכבר אמר חכימא דיהודאי - את החלשים לשלוח לצבא???
אדרבא חלשים צריכים שמירה הרבה יותר
ודוק היטב!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מאמר דעה ב'הארץ': לחילונים יש 2 אפשרויות: להיפרד מהחרדים ל2 מדינות, או להגר מכאן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext