|
|
| נשלח ב-26/3/2022 20:54 |
|
| |
בקשתי ביום שישי לשלוח חומר והתקבל בשבת, האם להגיד תודה?...
שבוע טוב, שאלה רצינית: ביום שישי בקשתי מעמית בעבודה שישלח לי משהו שנצרכתי לו במייל, אבל הוא שלח לי אותה בעיצומה של השבת... אז לכאורה צריך לחכות עד "שייעשה כיוצא בו" עד שאקרא את החומר, השאלה שלי היא אם להגיד לו תודה? מה אומרים?...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2022 21:01 |
|
| |
מהמעט שידוע לי, על יהודי אין דין כדי שייעשו. לגבי השימוש בחומר, יש מחלוקת ידוע על המבשל בשבת והלכה שם כמו הדעה הבינונית, ויש שם גם מחלוקת רש"י ותוס' מהי בדיוק הדעה הבינונית. אם זה נעשה במיוחד בשבילך, אז אתה מוגדר כמי שנעשה בשבילו וזה יותר חמור (ממה שזכור לי, לפחות מדברי הש"ך על ביטול איסור לכתחילה, שגם אם זה בתשלום - אם זה מיועד בשבילך זה כאילו נעשה בשבילך). הסוגיה בין היתר בכתובות אזור לד., מציע שתעיין שם וכמובן תעיין בפוסקים. לגבי להגיד תודה, פשיטא בעיניי שכל אדם שרצה לסייע לך מגיעה לו תודה מעומקא דליבא. (יש גם איזה תשובה של הכתב סופר בסימן מ ושל מרן הסטייפלר בקה"י חלקים, לא זוכר כעת את המקור - אבל לא נראה לי שהם יעזרו לך הרבה לעיון)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2022 21:12 |
|
| |
תודה למשיבים ובפרט לדיבוק שהציל אותי מעבירה על ההלכה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2022 22:00 |
|
| |
אם זה בן אדם שאין לו כל כך קשר והבנה למסורת לא הייתי נכנס איתו לעניין השבת.יותר חשוב שלא ייעלב או יכעס עליך . אם ביקשת חומר וקיבלת יש לומר תודה על כך אבל באמת לא להפליג בשבחים אלא המינימום ההכרחי לצורך יחסי העבודה כמו שנהוג אצלכם. אינני רב. אבל זו דעתי.
בקבוצת הווצאפ של העבודה שלי למשל אני נמנע להגיב בימי שישי אם אני חושב שמישהו יקרא את זה בשבת.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 26/03/2022 22:02:50
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2022 23:09 |
|
| |
לענ"ד לא כ"כ פשוט שזה נחשב למעשה שבת, כיוון שהמלאכה לא נעשתה בגוף החפץ (בהנחה שרק שלח בשבת ולא ייצר את החומר בשבת). לכאו' תלוי במחלוקת אחרונים המבוססת על מח' ראשונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2022 23:21 |
|
| |
שליחת מייל זה מדרבנן, לא? אין איסור הנאה ממעשה שבת על איסורי דרבנן..
ולשאלה עצמה, כמו שאמרו לעיל, אני חושב שאפשר לומר לו "תודה אבל אם אפשר בפעם הבאה לא בשבת"
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|