בית פורומים בחדרי חרדים

'השמירה' איננה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2022 20:31 לינק ישיר 
'השמירה' איננה.

בני ברק אבדה את ההגנה שלה. ווי על דאבדין.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2022 17:32 לינק ישיר 

אני חשבתי בגלל הרב גרוסמן. אבל לא זוכר מנין המקור שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2022 15:58 לינק ישיר 

נדמה שזו הייתה הנהגה פרטית שלו.
הרי לפני עד לפני כ10 שנה הוא עוד היה נוסע לסנדקאות לכל מיני חורים מרוחקים, אבל ככל הידוע לאלעד מעולם לא הגיע.
מה היה קורה אילו פינדרוס לא היה נפסל והיה מועמד לראשות העיר אלעד? האם היה נכנס לעיר כדי לתמוך בו?
זו כבר שאלה היפותטית שאין לי דרך לענות עליה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2022 15:34 לינק ישיר 

כוונתי בשאלה היתה האם הוא נהג כך או הנהיגו אותו כך?
האם למקורביו היה עניין בכך שהוא לא ייכנס לאלעד או שזה באמת ר' חיים עצמו בלבד?

ובאם פינדרוס היה ראש העיר, האם החרם היה ממשיך או באורח פלא היה נעלם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2022 15:29 לינק ישיר 

ככל הידוע לי, רק הוא בעצמו נהג כך. וגם זה ע"י התחמקויות ולא בצורה מופגנת.
למשל בניגוד לאמור בכתבה בקישור לעיל. ההסבר הרשמי שסיפק אז חתנו שהרב חלש ויש עוד כמה ערים במסע הבחירות והוא לא יכול להיכנס לכל עיר ועיר.
ובניגוד לכתבה, לא ידוע שדיבר בחריפות נגד העיר, אולי הייתה איזה התבטאות חריפה בגנות המחלוקת כאשר סיפרו לו על איזה מחלוקת בעיר.
בלי קשר תמיד כששאלו את הגר"ח איפה לגור, הוא השיב בני ברק וגם ירושלים. לא המליץ על מקומות אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2022 14:42 לינק ישיר 

מעניין

זו הנהגה שלו או של בני ביתו (וכידוע הוא לא יכול היה להגיע לאלעד בכוחות עצמו)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2022 13:23 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
מה הסיבה שר' חיים "החרים" את אלעד?

לא ידוע לי שהוא הסביר אי פעם את הנהגתו בעניין.

ההשערה שלי,
בגלל שלא מצא חן בעיניו השם של העיר.

וּבְנֵי אֶפְרַיִם שׁוּתָלַח וּבֶרֶד בְּנוֹ וְתַחַת בְּנוֹ וְאֶלְעָדָה בְנוֹ וְתַחַת בְּנוֹ.
וְזָבָד בְּנוֹ וְשׁוּתֶלַח בְּנוֹ וְעֵזֶר וְאֶלְעָד וַהֲרָגוּם אַנְשֵׁי גַת הַנּוֹלָדִים בָּאָרֶץ כִּי יָרְדוּ לָקַחַת אֶת מִקְנֵיהֶם.
וַיִּתְאַבֵּל אֶפְרַיִם אֲבִיהֶם יָמִים רַבִּים וַיָּבֹאוּ אֶחָיו לְנַחֲמוֹ.
וַיָּבֹא אֶל אִשְׁתּוֹ וַתַּהַר וַתֵּלֶד בֵּן וַיִּקְרָא אֶת שְׁמוֹ בְּרִיעָה כִּי בְרָעָה הָיְתָה בְּבֵיתוֹ

בגמרא בסנהדרין צב: מבואר שיחזקאל הנביא החייה "עצמות היבשות" לזמן קצר אנשים רשעים שאמרו שירה ומתו מיד.
ולפי אחד הפירושים מדובר בבני אפרים הנזכרים וביניהם אלעד הנזכר, שנהרגו קודם יציאת מצרים, כי הם ניסו לחשב את הקץ וטעו, ויצאו ממצרים לפני הזמן ולכן נהרגו ע"י אנשי גת.

לגבי השאלה ששאל האם זה בארץ ישראל,
אולי רמז לדעת הרד"ק שכתב שבני אפרים הנזכרים ובכללם אלעד בהכרח לא נכנסו מעולם לארץ ישראל ונהרגו מחוץ לא"י. והיה הגיוני שינציחו את שמם באזור שאליו הגיעו נהרגו.
וז"ל הרד"ק:
ולפי דעתי, כי הנולדים בארץ - שב ל"בני אפרים" (לעיל, כ); ולפי שזכר בבני אפרים הנולדים במצרים, והם בניו ובני בניו, כמו שאמר "וירא יוסף לאפרים בני שלשים" (בר' נ, כג), אמר כי בני אפרים הנולדים בארץ, שהוליד הוא בארץ, ירדו לארץ גת לקחת מקניהם, והרגום אנשי גת. וזה היה במדבר; כי בארץ ישראל לא יוכל להיות, לפי שאמר "ויתאבל אפרים אביהם ימים רבים" (להלן, כב), ואפרים לא נכנס בארץ, כי לא נכנסו לארץ מיוצאי מצרים מבן עשרים שנה ומעלה כי אם כלב בן יפונה ויהושע בן נון (ראה במ' יד, כג - כד) לפיכך אני אומר, כי המעשה הזה היה במדבר או בארץ הגלעד, והיה עדיין אפרים חי; כי זה יכול להיות, כי מכיר בן מנשה היה מכובשי ארץ גלעד (ראה במ' לב, לט), והנה "בני מכיר בן מנשה ילדו על ברכי יוסף" (בר' נ, כג). ומה שמוכיח הפירוש הזה, כי תמצא מספר בני אפרים בצאתם ממצרים כשנמנו במדבר סיני בשנה השנית, ארבעים אלף וחמש מאות (ראה במ' א, לג), וכשנמנו בכניסתם לארץ בערבות מואב בשנת הארבעים, לא היו כי אם שנים ושלושים אלף וחמש מאות (ראה במ' כו, לז); ואלו שמונת אלפים שחסרו במדבר, הם שהרגו בני גת.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 06/05/2022 13:32:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2022 12:04 לינק ישיר 

מנהלי החשבונות שידעו להסביר לנו מדוע קרה הפיגוע בב"ב, כי הוסרה ההגנה של ר' חיים מהעיר, האם נשמע מהם מדוע קרה הפיגוע הנורא באלעד? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2022 12:03 לינק ישיר 

מה הסיבה שר' חיים "החרים" את אלעד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2022 11:28 לינק ישיר 

hot_trend כתב:
נוירולוג כתב:

אלעד גם איבדה את השמירה?

לה''ו. איפה זה אלעד?!
באמעריקע?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

ממה שזכור לי אתה לא מדייק בנוסח השאלה של הגרח"ק זצ"ל.
הוא שאל: זה בארץ ישראל?
זה היה לפני כ20 שנה. מישהו שאל אותו אם כדאי לעבור לגור באלעד אז הוא רצה לוודא שזה בתוך תחום א"י.

יש טענות די מבוססות שהגרח"ק החרים בתוקף את אלעד וסירב להיכנס לתחומי העיר.

ברגע האחרון: הגר"ח קנייבסקי סירב להיכנס לאלעד
https://www.kikar.co.il/לאחר-שנים-של-חרם-הגרח-באלעד.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2022 00:43 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

אלעד גם איבדה את השמירה?

לה''ו. איפה זה אלעד?!
באמעריקע?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2022 00:26 לינק ישיר 

אלעד גם איבדה את השמירה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2022 21:02 לינק ישיר 

טענו בחיטים והודה לו בזכר קדשו. כשיהיה לך מה לענות לגופו של עניין, יותר מאשמח לשמוע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2022 21:02 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
הדיבוק

חוץ מבלבולי שכל לא ראיתי בתגובתך שום דבר רציני ששווה התייחסות עניינית

מקווה רק שנותרה בכם עדיין קמצוץ של אמונה בקיומו של בורא לעולם. כי מתגובותיכם והתנהלותכם לאורך השנים האחרונות אפשר להתרשם שמבחינתכם ר' חיים ברא את העולם. השבתי על חלק מהשאלות החכמות שלך בשני הניקים והבאתי לידיעתך כמה גמרות. (אגב, מישהו פה ציין את הגמ' בתענית, אז בתענית יש רש"י חשוב בדף י. וגם גמ' נוספת בדף כ: שרבא הגן אכוליה כרכא. אבל בעיקר מה שרציתי זה להביא את הסוגיה במכות באזור טז: על קללת חינם והכהן הגדול והסיפור עם ריב"ל וההוא דאכליה אריה). אז יש תשובות לוגיות וגם כמה מקורות לעיון. אני רחוק מלחשוב שאני תמיד צודק אבל לשלוף מהשרוול "בשבולי שכל" זו רק הוכחה לטענתי בהודעה הראשונה באשכול זה.

התחלת בבלבולי מוח
כעת אתה בתחום ההזיות

לגופו של עניין, כל כל גמרא שתביא אפשר להביא אחרת, אנחנו לא מנהלים את העולם, וצר לי לערער את אמונתך, גם ר' חיים לא ניהל ולא מנהל את העולם, הוא גם לא ברא אותו.  יש הקב"ה, קצת שכחתם ממנו, אבל כדאי לזכור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2022 20:59 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
יש כמה ניקים בפורם שמנסים לסתום פיות לחברים . אותם נבלים מנסים בכל כוחם להשתלט על הפורם. ניסיון נואל זה לא יעלה יפה ,אחרת, במוקדם או במאוחר נוכל לכבות את האור .לא הבנתי כבר אסור לומר שר' חיים לא שמר על ב"ב?! מי שרוצה יכול לטעון שהוא שמר על ב"ב! אלה ואלה דברי חברים חיים. ראינו .תכלס ר'  חיים עצמו לא סבר שהחבילות שנמכרו בשמו יעילות למשהו: ,אחרת, הוא היה חייב לומר שאלה שהצביעו בבחירות או אלה שרכשו  הגנות מפני הקורונה לא צריכים להתחסן ועל זה הדרך...עכשיו צריכים לשאול: יענקי לא מצאת כמות מצומצמת של ריבת אתרוג?! 

אני יודע דבר אחד, שאלו שמנסים לסתום את הפה וכביכול "מזועזעים" מהדברים שלך, הם כאלו שאין ולא היתה להם כל בעיה עם זלזול אמיתי וקשה (עם ביטויים שבכל פורום חרדי היו מטופלים מיידית) בגדולי ישראל אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2022 16:38 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
הדיבוק

חוץ מבלבולי שכל לא ראיתי בתגובתך שום דבר רציני ששווה התייחסות עניינית

מקווה רק שנותרה בכם עדיין קמצוץ של אמונה בקיומו של בורא לעולם. כי מתגובותיכם והתנהלותכם לאורך השנים האחרונות אפשר להתרשם שמבחינתכם ר' חיים ברא את העולם.
השבתי על חלק מהשאלות החכמות שלך בשני הניקים והבאתי לידיעתך כמה גמרות. (אגב, מישהו פה ציין את הגמ' בתענית, אז בתענית יש רש"י חשוב בדף י. וגם גמ' נוספת בדף כ: שרבא הגן אכוליה כרכא. אבל בעיקר מה שרציתי זה להביא את הסוגיה במכות באזור טז: על קללת חינם והכהן הגדול והסיפור עם ריב"ל וההוא דאכליה אריה). אז יש תשובות לוגיות וגם כמה מקורות לעיון. אני רחוק מלחשוב שאני תמיד צודק אבל לשלוף מהשרוול "בשבולי שכל" זו רק הוכחה לטענתי בהודעה הראשונה באשכול זה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > 'השמירה' איננה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext