| נשלח ב-13/4/2022 08:09 |
|
| |
האם קינואה זה קטניות?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2022 08:20 |
|
| |
מחלוקת
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2022 08:50 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | האם קינואה זה קטניות?
זה סוג של גרגרי פרח
|
|
לעניות דעתי לא גם שמן קנולה לדעתי זה לא קטניות כי זה מופק מזרעונים של צמח הליפתית שמי שינסה לאכול אותם לא יאכל אחרי זה כלום זה מאוד רעיל ועל פחות מזה התירו שמן כותנה שמופק מזרעונים של כותנה אבל אי אפשר לאכול אותם אבל דעתי לא קובעת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2022 10:28 |
|
| |
שמן קנולה נחשב לקטניות במנהג בתי ישראל
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2022 12:09 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | שמן קנולה נחשב לקטניות במנהג בתי ישראל |
|
התכוונת, במנהג של הבית שלך.
אבל מעניין מתי המנהג הזה שלך התחיל, כי כשהייתי ילד - כלל לא היה שמן כזה.
אצלנו פסקו שאינו במנהג הקטניות, שצמח הלפתית (רייפסיד) מגדל גרגרים שכלל אינם ראויים למאכל, ולכן אינם יכולים להיות קטניות. וא"צ לומר שלא היה בגזירה מה שלא היה בזמן הגוזרים.
אגב, כשהיינו צעירים, גם קינואה לא היתה מוכרת לאף אחד מחוץ לאלו הגרים באיזורי פרו או בוליביה. חדש זה מקרוב בא.
מי שנוהג לאכול רק מה שאבותיו אכלו - יטען שזה אסור. מי שטוען שהגזרה היא רק מה שאבותיו לימדוהו שנגזר - יאכל.
על הראשונים אשאל מדוע הם אוכלים תפוחי אדמה, שהרי גם אלו לא היו מוכרים לאבותינו עד לאחר גילוי אמריקה. והמחמירים ישמחו לגלות שרבני גרמניה רצו לאסור לאכול בפסח תפו"א, ורק העיבץ שיצא כנגדם בחרב ובחנית מנע מהם לגזור על ארצות אשכנז להמנע מאכילת תפוחי אדמה בפסח.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2022 12:26 |
|
| |
לפי כל האחרונים גזירת הקטניות היא רק על מה שהיה בזמנם ולא מוסיפים שום דבר גם אם הוא נכנס להגדרה הפשוטה של קטנית (זורעים גרעין ואוכלים גרעין) ולכן האגרות משה כותב להתיר בוטנים
כל מה שהתחדש בשנים האחרונות לאיסור זה חומרות בעלמא
ובפרט בשמן שחלק מטעמי איסור הקטנית לא חלים על שמן בשמן לא שייך לגזור שיתירו עיסה של חמץ כיון שלא דומה - בשמן גם אין סיכוי למצוא חיטה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2022 13:08 |
|
| |
בסופו של דבר - מטרתו של המנהג היה למנוע חלילה תקלות של אכילת חמץ בפסח. אמנם רבותינו הגדירו את גזירת הקטניות בצורה מסויימת, אבל זיל בתר טעמא - כאשר מתבוננים בקינואה, בהחלט זה דבר העלול לגרום טעויות ומכשולות, ויש מקום רב לכלול אותו בגזירה ההיא. לעיתים אני תוהה, האם לא היו גוזרים גזירה זו גם על המאפים הכשרים לפסח הדומים כל כך לאלה מחמץ, מפיצות ולחמניות, קרקרים שקדי מרק וכו' וכו'...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2022 13:55 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | בסופו של דבר - מטרתו של המנהג היה למנוע חלילה תקלות של אכילת חמץ בפסח. אמנם רבותינו הגדירו את גזירת הקטניות בצורה מסויימת, אבל זיל בתר טעמא - כאשר מתבוננים בקינואה, בהחלט זה דבר העלול לגרום טעויות ומכשולות, ויש מקום רב לכלול אותו בגזירה ההיא. לעיתים אני תוהה, האם לא היו גוזרים גזירה זו גם על המאפים הכשרים לפסח הדומים כל כך לאלה מחמץ, מפיצות ולחמניות, קרקרים שקדי מרק וכו' וכו'... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2022 14:16 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | בסופו של דבר - מטרתו של המנהג היה למנוע חלילה תקלות של אכילת חמץ בפסח. אמנם רבותינו הגדירו את גזירת הקטניות בצורה מסויימת, אבל זיל בתר טעמא - כאשר מתבוננים בקינואה, בהחלט זה דבר העלול לגרום טעויות ומכשולות, ויש מקום רב לכלול אותו בגזירה ההיא. לעיתים אני תוהה, האם לא היו גוזרים גזירה זו גם על המאפים הכשרים לפסח הדומים כל כך לאלה מחמץ, מפיצות ולחמניות, קרקרים שקדי מרק וכו' וכו'... |
|
היא הנותנת.. בגלל זה שכן נתנו הכשרים מהודרים של בד"ץ, רובין ודומיהם על שקדי מרק ודברים הנראים כ"חמץ", אין סיבה שוב, לאסור קינואה או קשיו רק מטעם "מראית עין". כל רואיהם כבר מכירים בכך שיש מאות מוצרים לפסח דומים לאלו של חמץ, ואין בהם כל חשש. מה שחסר, זה רב גדול שקולו יישמע היטב, להתיר את הנאסר מטעמי "ספאסט נישט".. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2022 16:21 |
|
| |
האם אבטיח שיש בו גרעיני אבטיח זה קטניות? האם קלחי תירס שלמים, זה קטניות?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2022 18:01 |
|
| |
גרעיני אבטיח זה כנראה תלוי למה מגדלים את האבטיח מלכתחילה. למעשה, את ההבדל הזה יש גם בהלכות שמיטה בעניין קדושת שביעית אם זה כמו תבואה שאם הביא שליש לפני ר"ה זה נחשב ל'שישית', לעומת ירקות כמו מלפפונים שהולכים בתר ליקוטו ומיד נחשב לשביעית. באבטיח שמגודל לגרעיניו זה דין אחד, ולאבטיח לאכילה זה דין אחר. גם קמח תפו"א שונה מתפו"א עצמו (ויש שגם תפו"א לא אוכלים, עי' בחיי אדם, ויש הטוענים שמדובר בטעות בהבנת הדברים שם). הגרש"ז אויערבך לא היה לו נח למראה 'עוגות של פסח' מקמח תפו"א שהביאו בני משפחתו, והוא לא נחשב למחמיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2022 07:29 |
|
| |
| פרקש כתב: |  | האם אבטיח שיש בו גרעיני אבטיח זה קטניות? האם קלחי תירס שלמים, זה קטניות? |
|
חחחח היתה לי התלבטות קשה עם דלעת שהכנתי בחג שנה שעברה (נראה לי שגם כתבתי על זה פה). ניקיתי אותה מהגרעינים ואני כל הזמן חושב על האבסורד שאני צריך לזרוק אותם בזמן שאני אוכל את הדלעת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|